17. august 2021

Joe Biden (2021): Afghanistan har 300.000 veludstyret soldater og et luftvåben, Taliban blot 75.000…

Flere i min nære omgangskreds er på med ‘#PrayforAfghanistan’, men lige på det punkt er jeg iskold. Ifølge en Pew-undersøgelse ønsker 99 procent af afghanerne sharia, og selvom en del af andre årsager undsiger Taliban-bevægelsen, så stikker det tilsyneladende ikke så dybt. 1000 Taliban-krigere indtog idag Kabul uden kamp.

Her en tale Joe Biden holdt den 8. juli, for blot fem uger siden. Det første er bekvemme efterrationaliseringer, det sidste er intet andet end varm luft.

“As I said in April, the United States did what we went to do in Afghanistan: to get the terrorists who attacked us on 9/11 and to deliver justice to Osama Bin Laden, and to degrade the terrorist threat to keep Afghanistan from becoming a base from which attacks could be continued against the United States. We achieved those objectives. That’s why we went.

We did not go to Afghanistan to nation-build. And it’s the right and the responsibility of the Afghan people alone to decide their future and how they want to run their country.

Together, with our NATO Allies and partners, we have trained and equipped over three hu- — nearly 300,000 current serving members of the military — of the Afghan National Security Force, and many beyond that who are no longer serving. Add to that, hundreds of thousands more Afghan National Defense and Security Forces trained over the last two decades.

We provided our Afghan partners with all the tools — let me emphasize: all the tools, training, and equipment of any modern military. We provided advanced weaponry. And we’re going to continue to provide funding and equipment. And we’ll ensure they have the capacity to maintain their air force.”

[…]

Q : Is a Taliban takeover of Afghanistan now inevitable?

THE PRESIDENT: No, it is not.

Q: Why?

THE PRESIDENT: Because you — the Afghan troops have 300,000 well-equipped — as well-equipped as any army in the world — and an air force against something like 75,000 Taliban. It is not inevitable.

(Afghanere dør i forsøget på at blive evakueret, Kabul, 16. august 2021; Fotos: Tolo News)

Oploadet Kl. 01:45 af Kim Møller — Direkte link139 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121041/trackback

139 Comments »

 1. Det gik ellers så godt, at afghanske flygtninge bosiddende i Danmark, tog dertil spontant fra deres ferie i Dubai, da Bedstemor fik det ilde:
  https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2021-08-16-dansk-boernefamilie-paa-dubai-ferie-fanget-i-kabul

  Kommentar by Ole Lukøje — 17. august 2021 @ 06:29

 2. Afghanske mænd vil sætte livet på spil for at redde sig selv. Men de vil intet risikere for at beskytte afghanske kvinder.

  Kommentar by Peter Faber — 17. august 2021 @ 06:55

 3. hvor store bliver de flygtninge strømme vi får derfra? Anne Linnet vil gerne have de ambassade-ansatte “hjem” til Danmark.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 17. august 2021 @ 06:59

 4. citizenfreepress(dot)com Clarissa Ward rapporterer fra Afghanistan i muslim-beklædning

  CNN Clarissa Ward

  ‘They’re just chanting death to America, but they seem friendly at the same time. It’s utterly bizarre. The Taliban told me to stand to the side because I am a woman.’

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 07:20

 5. Jeg er varm tilhænger af Krig mod Terror/Krig mod Jihadisme og at dræbe islamister når de truer os. Men amerikanernes fejl hele vejen igennem er deres bestræbelser på at nationbuilde og sprede demokrati. Muslimer er komplet uforbederlige. De har ingen nationalfølelse, samfundsfølelse eller demokratisk sindelag. De tror kun på sig selv, deres familie/klan og islam. Og når det spidser til, KUN på dem selv.

  Kommentar by Lukket fest — 17. august 2021 @ 07:36

 6. Mindst 20 års spild af penge og menneskeliv.
  Fejlen ligger bl.a. i at venstreorienterede kvinder ikke kan tåle at få magt i politik. Det stiger dem til hovedet og de smider moral og anstændighede væk.
  Bare tag Danmark, hvor alle venstrefløjspartier ledes af unge kvinder.
  Bevares, de er valgt på demokratisk vis, men de forvalter ikke deres mandat til gavn for Danmark.
  Mette Frederiksen og Trine Bramsen fester igennem til Folkeklubben sammen med Odense borgmester, i stedet for at løse landets problemer.
  Minkavlere står stadig uden afklaring om deres tvangslukkede farme, o.s.v

  Venstrefløjskvinder i USA virker usædvanlig ekstreme.

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 08:00

 7. #5. kl 08.00 ansvarsføelse , forpligtigelse….livets realiteter og alvor. Det er som om der intet er .

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 17. august 2021 @ 08:05

 8. Det afghanske militær er meget veludstyret i våben, men dets officerer og ledere er meget dårligt udstyret i hovedet – Ligesom det amerikanske militær og dets øverstkommanderende.
  Pinligt at overvære DR’s korrespondent Kretz spille støttepædagog for USA’s øverste manegeklovn og plejehjemspræsident. DR og TV2 behøver altså ikke lyve og manipulere så groft og åbenlyst som de gør – danskerne kan godt kende forskel på lort og lagkage. MSM nyhederne i går var ren “Goebbels”.

  Kommentar by Gustav Jensen — 17. august 2021 @ 08:36

 9. I sin tid i de glade 60’ere rejste gud og hver mand på ‘dannelsesrejse’ til Nepal. Jeg arbejde sammen med flere på diverse skifteholds arbejdspladser, hvor man altid kunne få et job i 3-4 måneder og spare op til studierne eller til en dannelsesrejse til inden, som nogen valgte. de fleste kom hjem igen efter ½ års tid, nogen blev dernede (Eik Skaløe fra Steppeulvene f.eks).

  Jeg arbejde engang sammen med Erik, der havde rejst til Indien og været væk i 1½ år. Han fortalte i de lange nætter på arbejdet om rejsen til Indien. Flere dage i Istanbul undervejs og derefter på tommelfingeren igennem ørknen. I Kabul var der virkelig fedt at være for hippierne, forstod jeg, så der havde han været i flere uger inden han tomlede sig over Khyber passet gennem Hindu Kush-bjergkæden.

  Der var fred og ingen fare og Amdi Petersens Tvind-højskole sendte unge højskoleelever med bus den vej. Såvidt jeg husker, var Tvind højskole og rejserne betalt af staten og meget beundret af daværende undervisningsminister Ritt Bjerregaard. Undervejs forestiller jeg mig de sang John Lennons ‘Imagine’ til eget guitar akkompagnement? :-)

  Kommentar by Amad — 17. august 2021 @ 09:03

 10. Biden nægtede at lytte til militæreksperterne. De neoliberale havde besluttet sig for noget andet også følger en Fulbright Fellow som Jeppe Kofod jo efter. Det er det han er der for…

  https://olfi.dk/2021/08/16/jaegerkorpset-er-i-kabul-fik-nej-til-at-udarbejde-planer-for-evakuering/

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 09:03

 11. Mystisk, at Mettepigen ikke tog Jeppedrengen med i ministerrokaden.

  Kommentar by Bastardo — 17. august 2021 @ 09:20

 12. Endeligt trækker vi os. Hegn landet ind, foretag nålestikaktioner med droner mod terrorredder og vigtigst, vi skal ikke modtage flygtninge derfra. Dog hjælpe diverse tolke, med at få et nyt liv i fx. Pakistan.

  Kommentar by Jeppe — 17. august 2021 @ 09:23

 13. BETYDELIGE DELE af menneskeheden, især i lukkede miljøer og sekter, har en tilbøjelighed til at udvikle forrykte, morderiske eller selvmorderiske ideologier og handlinger. Vi har set det i Japan 1935-45, I Tyskland 1930-45, i Rusland 1917-1980, i Kina 1930 og videre frem. Pt. ser vi det i Sverige, Norge, Danmark, Libanon, Tyskland, England og Frankrig.

  I Danmark har vi Enhedslisten, de Radikale, SF, Venstre osv. De er alle præget af arrogante, fjendtlige og yderst kortsynede holdninger til deres eget folk, land og kultur. Holdninger der må siges at være så forrykte og skadelige, at de risikerer at ende i nationens og folkets undergang.

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 09:35

 14. comment awai ting mod eration??

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 09:36

 15. Kommentar by Amad — 17. august 2021 @ 09:03

  Ja, Taliban blev jo først oprettet af USA senere for at bekæmpe russerne. Historien er i øvrigt den samme i Irak og på Gazastriben, hvor kommunister havde magten før de blev kuppet af vestligt støttet islamisme. Hamas blev oprettet af Mossad for at bekæmpe PLO.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 17. august 2021 @ 09:43

 16. Altså fra Islamisk synsvinkel er det jo Logik således:. En eller anden islamisk gut laver terror i et vantro land. Selvfølgelig beskytter vi ham. Vantro kommer med overlegen sofistiskeret millitær. Jamen vi lader os erobre. Idiotvantro lader islam være i fred og laver Tayqiaa (løgn) snak for os, og bræger i en mooske i washington (Bush nogle måneder efter 11 september 2001)? Hurra for det, så lader vi Idiotvantro tro hvad han vil, og vi indretter os efter hans ønsker. Vantro får ram på Gutten i en beskyttet bunker i det nordlige Pakistan. Så vores præsident kransekagefigur er ligegyldig nu for Vantro, og vores militær som kan glide ud og ind af Taleban i loyalitet, fordi de ikke får løn og ligeså mange penge som Taleban fra Paki Saudi, o.a arabisk sted, fortsætter facaden sålænge Vantro millitær gider at spilde tid og ressourcer på det. Frihed og Demokrati er en forbrydelse imod Guds Shariaautoritet lov etc. Man kan jo ikke så godt forbyde det Gud tillader og tillade det Gud forbyder, så vi opretholder facaden, sålænge Vantromagt har overtaget og gider at spilde ressourcer på det, og når Vantro ikke længere gider, falder facademagten sammen som en Souflee, og Taleban kan genoptage magten, og vi kan sende islamiske flygtninge til vantro lande.

  Biden havde (i dette tilfælde) ret. Når det Afghaniste millitær ikke selv gider og præcidenten ikke vil kæmpe imod, skal vi ikke sætte Amerikanske soldaters liv på spil.

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 09:47

 17. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com , og http://www.frafalden.dk
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 09:48

 18. FOR DET militær-industrielle komplex i USA har krigen i Afghanistan været en økonomisk kæmpesuccés. Milliarder og atter milliarder af dollars er blevet tjent på den 20 år lange krig, som selvfølgelig burde have været indskrænket til en nogle få måneders straffeaktion. Nu har det hele været et enormt spild af menneskeliv og værdier.

  Anders Fjog synes stadig at den lange krig var en god krig. Trods de næsten 50 danske soldater der mistede livet, og de 500 lemlæstede, mener Christiansborg stadig at det var en OK pris for at være med.

  Men politikerne mener jo også at masseindvandringen er “berigende” og vældig humanistisk. De tusinder af danske ofre for kriminalitet, sygdom og velfærdsforringelser m.m. tæller ikke med i gammel-partiernes regnskab.

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 10:05

 19. DR kalder Mona Sheikh “forsker” https://www.dr.dk/nyheder/udland/forsker-taliban-opfoerer-sig-mere-pragmatisk-end-de-gjorde-20-aar-siden

  Kommentar by Vagn Henning — 17. august 2021 @ 10:08

 20. Så begynder flygtninge propagandaen.

  https://www.politicshome.com/news/article/defence-committee-chair-says-britain-will-need-to-accept-at-least-tens-of-thousands-of-afghan-refugees

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:10

 21. https://www.telegraph.co.uk/politics/2021/08/16/afghan-asylum-seekers-will-allowed-flee-taliban-britain-without/

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:11

 22. https://www.berlingske.dk/politik/el-danmark-skal-tage-imod-flygtninge-fra-afghanistan

  Alt andet er ligegyldigt. Vi skal stå samlet om at stoppe deres planer. Der skal ikke flere MENAPT nulbonner til Danmark.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:12

 23. Ja, Ufrivillig skatteyder 09:43. Hippierne havde fede tider i Kabul.
  Verdens neo-muhammedanske vækkelse i var ikke begyndt. Ingen havde forestillet sig 9/11 (11.september 2001), hvor Al-Qaeda under Osama bin Laden med kaprede rutefly bombede World Trade Center og Pentagon.
  Nej, i februar 1968 rejste the Beatles til Rishikesh i Indien og fik TM-træning. Transcendental Meditation. Bliver Hollywood aldrig klogere?:-)

  Kommentar by Amad — 17. august 2021 @ 10:14

 24. Deltag i denne tråd, hvor man dokumentere den massive propaganda kampagne som der vil være i medierne.

  https://www.reddit.com/r/scandinavia/comments/p5fd95/megathread_sob_stories_in_scandinavian_media_to

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:15

 25. Islam er og bliver en – usekulær diktatorreligion, med et Førerprofetideal af sygt underkastende petitessedetaljer (som Hitler beundrede -ifølge Albert Speer). Man kaldte det meget rammende Muhammedanisme før de Politisk korrekte syge moralister fik stoppet det. Derfor bekæmp dette monster (Det er værre end Kommunismen).
  Det kan ikke tolere frihed og demokrati(, da det ikke har kærlighed til individet.). Fortsat god tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 10:21

 26. PS. til Amad 10:14. Såvidt jeg ved er Taliban en studenter bevægelse, der ligesom 68-erne herhjemme, var marxistiske forløbere for Enhedslisten. Hvorfor støtter Enhedslisten ikke Taliban, ligesom kommunisterne i Kina selvfølgelig gør?

  (AFP 16/08/2021)
  “China says ready for ‘friendly relations’ with Taliban after rout
  China is ready to deepen “friendly and cooperative” relations with Afghanistan, a government spokeswoman said Monday, after the Taliban seized control of the country.
  Beijing has sought to maintain unofficial ties with the Taliban throughout the US’ withdrawal from Afghanistan, which spurred an advance by the Islamist hardliners across the country that saw them capture the capital Kabul on Sunday.
  China shares a rugged 76-kilometre (47-mile) border with Afghanistan.
  Beijing has long feared Afghanistan could become a staging point for minority Uyghur separatists in the sensitive border region of Xinjiang.
  But a top-level Taliban delegation met with Chinese Foreign Minister Wang Yi in Tianjin last month, promising that Afghanistan would not be used as a base for militants.
  In exchange, China offered economic support and investment for Afghanistan’s reconstruction.
  On Monday, China said it “welcomed” the chance to deepen ties with Afghanistan, a country that has for generations been coveted for its geo-strategic importance by bigger powers.”

  Kommentar by Amad — 17. august 2021 @ 10:35

 27. Det kan anbefales at læse tidligere brigadegeneral Michael Clemmesens gennemgang at Pakistans aktivitet i Afghanistan. Clemmesen er også uddannet historiker:
  http://blog.clemmesen.org/

  Se også Olfi.dk. Jægerkorpset er tilstede i Kabul men blev nægtet at lave en evakueringsplan. Imens går forsvarsministeren til koncert:
  https://olfi.dk/2021/08/16/ministre-gik-til-koncert-og-talte-om-saeler-paa-aeroe-mens-kabul-faldt-til-taleban/

  Kommentar by Islambert — 17. august 2021 @ 10:37

 28. Der er ikke sket andet end afghanistan er faldet tilbage til islam. For min skyld ingen alarm. Det eneste Vi bør gør er at bemande vores grænser.

  Hvis nogen trænger til at blive evakueret ligger pakistan lige ved siden af, case closed.

  Kommentar by Santor — 17. august 2021 @ 10:40

 29. https://jyllands-posten.dk/politik/ECE13205996/danmark-sender-100-millioner-kroner-til-at-hjaelpe-afghanere/

  Og vanviddet fortsætter…ned i det bundløse hul hvor islam er herskende.

  Kommentar by Black Watch — 17. august 2021 @ 10:58

 30. https://militaryveteransofdisqus.org/cnn-praises-taliban-for-wearing-masks-during-attack/
  TV anchor and world-renown polemicist Don Lemon was also quick to weigh in. “All things considered, we ought to be praising the COVID-safe masks these majestic mujahideen warriors are wearing,” he said.

  “They are showing all of us the proper way to behave during a pandemic—something those horrible idiot Trump supporters don’t seem to get.”

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 11:09

 31. Santor — 17. august 2021 @ 10:40 skrev:

  “Der er ikke sket andet end afghanistan er faldet tilbage til islam. For min skyld ingen alarm. Det eneste Vi bør gør er at bemande vores grænser.”

  Helt enig. Det er deres eget problem. Vi skal fokusere på at holde dem ude af Vesten.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. august 2021 @ 11:11

 32. 10:58 Problemet er, at der er aldrig nogen, der siger fra. Alle bliver bare ved med at arbejde som slaver, og alle dumskerne synes jo, de får så meget for deres slaveafgifter til diktatorvældet. Alle de penge dumskerne betaler til slaveejerne på borgen går til at undergrave dem, og det kan de ikke engang se. At dumskerne er så sindssyge er jo ikke ligefrem noget nyt, så “intet nyt under solen”

  Hvis dumskerne ikke var så kujonagtige oveni at være retarderede og hjernevaskede, så havde de taget høtyvene frem for 50 år siden

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 11:12

 33. Hvis nogen trænger til at blive evakueret ligger pakistan lige ved siden af, case closed.

  Kommentar by Santor — 17. august 2021 @ 10:40

  Ja, Peshawar har før haft næsten 2 millioner afghanere på besøg. Så de må kunne gøre det igen.

  Ole Lukøje — 17. august 2021 @ 06:29

  Det viser lige nøjagtig, hvor vanvittigt det er af rent pengebegær velfærdsmigrerer til et vildtfremmed land.

  Før virussen snakkede den i medierne populære kvindelige afghanske fodboldspiller, at hun ville til Kabul. Nu har de islamofile medier fundet en anden afghansk fodboldspiller at kaste sin kærlighed på (Hillerød?). MSM er troløse spinatfugle.

  Kommentar by tavsen — 17. august 2021 @ 11:14

 34. by KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:15

  BHAAA – Alle min poster bliver fjernet !!

  Kommentar by Bjarne Jensen — 17. august 2021 @ 11:29

 35. Bliver Hollywood aldrig klogere? Allerede Winston Churchill advarede imod Talibanere…”Churchills erfaring med at bekæmpe de “vilde, riffelbevæbnede klansmænd” på den afghanske grænse er lige så relevant for USA i dag som for briterne i slutningen af 1800-tallet.
  Da Churchill ankom for at kæmpe på den afghanske grænse som second cavalry lieutenant i den britiske hær, havde Storbritannien allerede kæmpet – og tabt – to krige i Afghanistan i løbet af det 19. århundrede. Efter disse to ydmygende nederlag blev det derefter forsøgt at fjerne de britiske interesser i Indien fra de uregerlige afghanere, som omfattede etableringen i 1895 af Durand Linen, den 1.500 kilometer lange grænse, der i dag markerer grænsen mellem nutidens Pakistan og Afghanistan. Men i stedet for at holde afghanerne i skak, resulterede den vilkårlige opdeling af deres gamle stammelande kun i et stort oprør, hvor en række hellige mænd – ligesom f.eks Mullah Omar har gjort i dag – spillede en central rolle i at overtale stammer til at tage til våben mod de vantro vesterlændinge.

  På Churchills tid blev tip-oldefædrene til dem, der skabte den moderne Taleban-bevægelse, ikke kaldt Talibanere, men blev kendt som Talib-ul-ilms, en broget samling af fattige hellige mænd, der levede af den lokale velvilje og gæstfrihed hos de afghanske stammer og prædikede oprør mod det britiske imperium. Efter Churchills mning var disse taliber, sammen med andre lokale præsteskikkelser som mullaher og fakirer, primært ansvarlige for de lokale afghanske stammefolks elendige tilstand og deres voldelige modstand mod udenlandsk styre. Churchill betragtede dem “som en forringet race i udkanten af menneskeheden: hård som en tiger, men mindre ren, men ligeså farlig og slet ikke så yndefuld ”. Han bebrejdede Taliberne for afghanernes sørgelige mangel på civiliseret udvikling og de holdt dem i en “forfærdelig overtro’s greb”.
  (min oversættelse af klip fra The History Teader. 7. Januar 2014. Lessons from Winston Churchill: Withdrawal from Afghanistan)

  Kommentar by Amad — 17. august 2021 @ 11:35

 36. Taleban lover amnesti til alle, derfor behøver vi ikke tage nogen til Danmark, og vi kan starte hjemsendelse.

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 11:43

 37. Kommentar by Bjarne Jensen — 17. august 2021 @ 11:29 et link af gangen, så ryger du ikke i spam-filteret.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 11:48

 38. 08.36 Gustav Jensen
  Ligesom dig krummede jeg også tæer i går aftes da jeg så og hørte præsident Joe Alzheimers talsmand Steffen Kretz. Det må være dejligt for Joe Alzheimer at Danmarx Ramadanradio financierer 2 talsmænd – Kretz og konen – under dække af de er korrrespondenter og således kan lønnes af licens og skattekroner.
  Lige så pinligt er det at Danmarx Ramadanradio holder mikrofonen for den radigale Mona Sheik under påskud af at hun er forsker.

  Kommentar by bjarne binee — 17. august 2021 @ 11:52

 39. Den bestemmende klasse af kulturradikale, i USA, i Europa og i Danmark udmærker sig ved altid at have uret! Kort sagt – De tager fejl! De har dannes sig en drømmeverden, hvor løven går fredeligt og græsser side om side med lammet, det er naivt, men det er også farligt! De tror at den lille vestligt orienteret bestemmende klasse i Kabul er Afghanistan. De glemmer de mange millioner på landet og i de små byer, de vil ikke vores demokrati! Det er fejlen fra det arabiske forår om igen, de tror at en million på gaden i Cairo, hvoraf nogen kæmper for demokrati, og andre bare vil voldtage vestlige kvinder, som i solidaritet har forvildet sig ind i mængden, de glemmer igen de 99 millioner ude på landet langs Nilen!
  Specielt Mogens Lykketofte, der gerne vil give den som udenrigspolitikkens grand old mand. Han jublede, nu sker det, den arabiske verden vil demokratiet, og hvad skete der, de valgte Det Muslimske Broderskab – En mand en stemme en gang! Det fik militæret sat en stopper for denne gang, men i Tyrkiet gik det ikke!
  Fejlen er at vi tror de er som os! De tror de kan integreres. De tror virkelig at de og vi kan leve fredeligt side om side. Hvor er vores bestemmende klasse dog naive! Det er dømt til et opgør, og jeg er ikke længere sikker på hvem der vinder!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. august 2021 @ 12:17

 40. 34) Flot bearbejdet indlæg. bravo.

  38) Islam er og bliver en – usekulær diktatorreligion med en Førerprofet ideal helt ned til minimalistiske petitesse detaljer.

  SELVFØLGELIG kan den ikke Demokratiseres. Burde være logik for burhøns. Den hader vores frihed og vores Demokrati….som den ser som en forbrydelse imod Gud. Således er idiotiet konstrueret med Koran og Hadith. Den har INTET med mellemmenneskelig kærlighed at gøre. Kun underkastelse til autoritær idioti. Længere er den ikke.

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 12:27

 41. 27) Klogt.

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 12:28

 42. 11:52 Bush Junior spillede også dum, selvom du kan undersøge det nærmere og finder, at han var yderst velbegavet. Når Biden spiller senil, så er der ingen, der har ansvaret for, hvad der sker.

  Det samme kan man sige om de danske politikere. De spiller alle semi-åndssvage, som om de ikke kan læse de samme ting som os andre. Som om de ikke ved mindst lige så meget som os andre. Det er der ikke noget at sige til, det svarer til at medierne aldrig beretter om de nyheder, som faktisk har betydning

  At nogen falder for dette kabuki-bs og tror, at politikerne er idioter, skyldes, at de er en del dummere, end politikerne lader til

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 12:33

 43. Medierne er en flok slyngler der samler på katastrofehistorier.

  Global opvarmning, oversvømmelser, naturbrande, forsvandt i samme øjeblik Taleban drog mod Kabul.

  Alt drives af sensationsjournalistik, det er farlig og fordummende.

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 13:01

 44. Et fly omklamret af raketforskere. Det er nok noget for Mærkel.

  Kommentar by Michael — 17. august 2021 @ 13:27

 45. Og nu har vi så et Taliban og formodentligt også et Al Qaida udstyret med avancerede vestlige våben. Lige nu drøner Taliban rundt i amerikanernes Humvee’s og briternes Land Rover’s. Lad være med at tro at Talibanerne ikke kan betjene de våben de erobret. De har haft 20 års erfaring og inden da 10 år hvor amerikanerne og Lars Løkke Rasmussen oplærte dem i våbenbrug, dengang mod russerne!
  Hvor har vi dog været uendeligt naive!

  Kommentar by Den Nervøse — 17. august 2021 @ 13:42

 46. I POLITIK-KVINDERNES OG KVINDESAGSKVINDERNES EGEN RADIO, kaldet DR, er dumhed, uvidenhed, kommunisme og had til Danmark blevet ophøjet til fire guddomme som man tilbeder og dyrker dag ud og dag ind.

  De gamle partier støtter alle denne underlødige propagandastation, og synes at de næsten fem milliarder kroner den koster pr. år er givet godt ud. Og de finder en årsløn på fire millioner kr. til forkvinden, overgeneraloberstdirektricen passende.

  Men ind i mellem kan man dog lære lidt af at lytte til DR. Som i dag hvor SITUATIONEN I KABUL var til debat i P1.

  Her var Peter Skaarup, Eva Flyvholm, Claus Hjorth og Per Stig Møller glade for og taknemmelige over at de fik lov til at kloge sig om vores krigsdeltagelse i Afghanistan. Og de lagde alle stor vægt på at Talibanere og Alquadaer er nogle slemme kvindeundertrykkere og terrorister, som burde bekæmpes effektivt.

  Det som afslørede dem som elendige HYKLERE, er at de alle fire går ind for at få så mange afghanere, somaliere, congolesere, arabere og afrikanere som muligt til Danmark. Det er jo hvad Venstre, Enhedslisten og DF bakker op om, gennem deres tilslutning til Merkels Marokko-traktat.

  Det vil jo før eller siden føre til både kvindeundertrykkelse, hverdagsterror og store meget blodige terror-aktioner i det lille yndige land.

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 13:47

 47. Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 13:47

  Det sjoveste er at kvinder der i 15 år har kæmpet for at Niqab/Hijab og Burka ikke var et undertrykkende beklædningsgenstand. Nu er dybt til grin.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 15:03

 48. KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:10

  Herunder følger en liste over englændere, der stadig har “common sense”:

  Kommentar by Anonym — 17. august 2021 @ 15:24

 49. KineserSnot — 17. august 2021 @ 10:10
  Herunder er en liste over englændere, som stadig har “common sense”:
  .
  .
  .
  Bemærk, at listen er lige så lang som listen herunder over europæiske magthavere, som stadig har “common sense”.
  .
  .
  .

  Kommentar by Gustav Jensen — 17. august 2021 @ 15:28

 50. 26) Kineserne har problemer i Xiang -Provinsen, hvor flertallet også er Muhammedanere. Denne provins ligger rimelig tæt på Afghanistan med Kirgisistan som mellemled. De tænker selvfølgelig stratetisk i forhold til Deres kommende Nabo.

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 15:34

 51. Pludselig vil kvinderne stoppe Islams undertrykkelse. Det syndt for dem siger de.

  https://www.information.dk/debat/2021/08/venstrefloejsikon-afghanske-kvinder-hold-soestre-solidariske

  Men herhjemme kan de ikke se problemet…

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 15:39

 52. PS tillæg til mit forrige indlæg 49) (Inkl 26) Det er bjergområdet Pakistan, Kirgisistan, Afghanistan kontra Kina, som er ukontrolabelt og for sig selv. Stratetisk set er Kineserne flintrende ligeglad med hvem der har magten, De vil bare ikke have flere problemer i Xiangprovinsen (NV provins med Muhammedanere). Derfor.

  Kommentar by Michael Unna — 17. august 2021 @ 15:40

 53. Gætter på Danmark sender milliarder af kroner til de stakkels Afghanere, mens danske regioner ikke vil tilbyde sygeplejersker en anstændig løn.
  Forsikringsselskab nægter at udbetale erstatning til en Falckredder der blev hjerneskadet under en redningsaktion på en fiskekutter.

  Som om danske liv ikke tæller mere, mens indvandreres krav og behov tilgodeses

  Kommentar by k.m. — 17. august 2021 @ 15:42

 54. Bravo Peter Faber.

  Alle de afghanske mænd, som regnede ned fra himlen fra en halv kilometers højde – var sikkert blevet gode læger eller ingeniører i Europa. Altså hvis de nu bare havde holdt lidt bedre fast på vingen eller landingshjulet. Pokkers også. Havde Rosa Lund nået at spænde det danske sociale sikkerhedsnet ud under dem – så var de sikkert landet blødt.

  Andre bedes holde sig til oplægget og ikke ødelægge tråden med corona og infowars, tak.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 16:04

 55. Den 26. juli 2021 reporterede Tribune.com, at Pakistan den 14. august 2021 ville have lukket sin vestlige grænse med Afghanistan med pigtråd. Det hele virkede altså godt koordineret med Taliban:
  https://tribune.com.pk/story/2312239/pakistan-to-complete-afghan-border-fencing-by-august-14

  Tyrkiet har lukket østlig grænse med Iran med mur og pigtråd:
  https://www.dailysabah.com/politics/turkey-eastern-iran-border-to-be-safer-with-modular-wall-system/news

  Tyrkiet har lukket sydlig grænse med Syrien med mur og pigtråd:
  https://www.dailysabah.com/war-on-terror/2018/06/09/turkey-finishes-construction-of-764-km-security-wall-on-syria-border

  Pakistan har lukket vestlig grænse med Iran med mur og pigtråd.
  https://www.tehrantimes.com/news/433392/Pakistan-to-fence-950km-of-border-with-Iran

  Burde der ikke ringe en klokke hos politikkerne når blodsbrødrene i nabolandene ikke gider de afghanske flygtninge? Ligesom Saudi-Arabien ikke gad syriske flygtninge fordi de lugtede og havde nogle psykiske problemer.

  Er planen at sluse og genne alle afghanske mænd til Europa? For når Ungarn (eller Trump) bygger et grænsehegn – så raser de Radigale og Rosa Lund? Er Kristian Hegaard kørt til Ungarn for at køre hegnet ned?

  Danmarks Radio fortæller at Afganistan-krigen har kostet ”milliarder”, men beløbet er meget større. Alene USA har spenderet omkring $1 trillion ($1 billion på dansk). Der mangler altså blot 3 nuller i DR’s regnestykke.
  https://www.bbc.com/news/world-47391821

  Forbes anslår en pris på $300 mio om dagen. Da 20 år er lig 7300 dage er beløbet måske snarere 14 billioner danske kroner. Altså trukket ud i lokummet på få dage:
  https://www.forbes.com/sites/hanktucker/2021/08/16/the-war-in-afghanistan-cost-america-300-million-per-day-for-20-years-with-big-bills-yet-to-come/

  Forsvarsløsminister Trine Bramsen og Martin Lidegaard udtaler til DR: ”Nu skal vi lære af vores fejl” og “krigen skal undersøges”. Men hvad med om Trine Bramsen åbnede en bog og lærte af historien?

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 16:16

 56. Om seks måneder er der formentlig intet af alt det militære isenkram, som amerikanerne har efterladt, der fungerer.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 17. august 2021 @ 16:18

 57. De fleste amerikanere er sikkert rystede over den svaghed og planløshed, som USA har udvist i forbindelse med deres Afghanistan exit.

  Men jeg tror, at befolkningen på Taiwan er endnu mere rystede, da deres frihed og selvstændighed står og falder med USA’s uforbeholdne støtte – som Kina nok skal vide at udfordre.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 17. august 2021 @ 16:30

 58. 10:14 Amad: ” .. Ingen havde forestillet sig 9/11 (11.september 2001), hvor Al-Qaeda under Osama bin Laden med kaprede rutefly bombede World Trade Center og Pentagon ..”

  Du er jo totalt uforbederlig konspirationsteoretiker. Bin Laden familien er tæt knyttet til USAs magtstruktur. Hvis du ikke kan se, at en bygning bygget op omkring en stålstruktur på en halv million tons ikke kan pulverisere fordi et fly på max 5-600 tons starter en brand højt oppe i strukturen, så er du jo skingrende skør. Måske skulle du tage et grundkursus i mekanisk fysik

  Et fly kan heller ikke undgå at blive filmet, hvis det flyver ind i Pentagon, ligesom alle vragdele ikke kan forsvinde ind i bygningen, uden at efterlade noget synligt spor omkring facaden

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 16:31

 59. Hvis i alle kunne holde op med, som en anden flok lemminger at blive ved med at læse og referere dansk/globalistisk/EU-nazikommunistisk propaganda, og begynde at vende alt, hvad staten foretager sig ryggen og skabe selvstændige byttehandelsbaserede samfundsøkonomier udenfor statens kontrol, så var meget nok opnået

  Da ingen i Danmark har nosser til at gøre oprør, så er det eneste foreliggende mulighed

  Men der må jo være mange, som nyder at leve under dette minimum 2000 år gamle slavesystem

  At i selv tror, at vi nogensinde har haft andet end adelig og kapitalstærk kontrol her til lands, siger en del om jer allesammen

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 16:33

 60. “den røde hær” vokser på uriasposten

  Kommentar by k. m. — 17. august 2021 @ 16:37

 61. Der er rigtig mange gode kommentarer.

  I perspektivet kan se på idéhistorien bag, der driver disse vanvittige beslutninger hos vestlige politikere. Vi er jo jævnligt chokerede over, hvad forskere finder på i al deres visdom på universiteterne, men idet man siger, at forskerne ikke er vel bevarede i deres hoveder, kan de bare skyde tilbage, at sådan tænker dumme ’populister’, og så er vi lige vidt. Sætter man det derimod ind i et idéhistorisk perspektiv, er det måske lettere at forstå, hvad der foregår i Bermuda-trekanten mellem forskere, medier og politikere, hvor elementær fornuft forsvinder sporløst og kompasset opfører sig tosset.

  Det, der blev demonstreret i virkelighedens verden i Afghanistan, var kulturens fuldstændige afgørende betydning uanset hvor mange penge, træning og intentioner, man poster ind i idealet. Det betyder, at man heller ikke længere kan underkende kulturens afgørende betydning i det danske multikulturelle projekt. Den store elefant i lokalet har jo altid været, at migranten, når han/hun krydser grænsen til Danmark, jo ikke aflægger sin kultur (religion) og begynder at bidrage som en multikulturel medspiller, men tværtimod arbejder systematisk på at fremme egen kultur (religion) på bekostning af andre og især danskerne, og på et tidspunkt vil demografien derfor blive udslagsgivende.

  Den kulturradikale ideologi fik ordentlig magt blandt Vestens forskere og politikere efter murens fald. Historiens bevægelse var afsluttet med, at vores styreform vandt verdensherredømmet. Det førte til den liberalistiske imperialisme med forsøg på demokratiopbygning på kulturradikale dogmer ikke bare i egen kulturkreds (som f.eks. belærende over for Polen og Ungarn), men også over hele kloden (Irak, Afghanistan). De kulturradikale dogmer har jo – som bekendt – selvmodsigelser indbygget, som førte til woke-galskaben, som jo respekteres langt ind i såkaldt borgerlige liberale rækker, fordi det er en logisk udløber af den liberalistiske imperialisme bare vendt på hovedet.

  Man kan blive ved med at diagnosticere de mange dårligdomme, som hober sig op i Vesten. Der kan skrives en bog om det.

  Kommentar by traveler — 17. august 2021 @ 16:38

 62. Der kan skrives bøger om det. :-)

  Kommentar by traveler — 17. august 2021 @ 16:41

 63. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 16:31

  Som civilingeniør i bygningsfysik og bygningsstatik må jeg igen konstatere at du er den “dumme” – og igen spammer tråden med infowars-9/11-lort samt sludder om grundkurser i mekanik.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 17:03

 64. Forsvarsløsminister Trine Bramsen, ja man får næsten ondt af hende. Pigebarnet har været fejlcastet fra starten, men når hun går til koncert med Mor Mette i stedet for at passe sit embede i en krisesituation, så er der ingen fare på færde.

  https://www.bt.dk/debat/bt-mener-forsvarsministeren-fortaeller-en-falsk-historie-det-er-uvaerdigt
  » … Vi knokler på højtryk på baggrund af de beredskabsplaner, vi har haft fokus på siden april.«.

  Nej, Forsvarsministeren har ikke ‘knoklet på højtryk’, hun har tværtimod været urimelig langsom. Evakueringen kunne være begyndt for måneder siden, da alle andre lande i Afghanistan gik i gang. Ministeren har slet ikke haft travlt.”

  Kommentar by tavsen — 17. august 2021 @ 17:03

 65. 17:03 Ja, du er vanvittig begavet. Forklar mig hvordan det foregår

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:05

 66. Nu skal jeg så til at synge en sang, mens jeg venter på et svar, går jeg ud fra

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:13

 67. Burde ikke være så svært for en bygningsingeniør at forklare mig i nogle hurtige sætninger, hvordan en bygning, hvor du kan omregne al luften og den nøgne stålstruktur om til en massiv klods med en noget lavere densitet end stål, kan blive omdannet til kun luft, fordi det brænder i de øverste etager.

  Jeg går ud fra, at jeg ved en del mere om mekanik end dig, hvis du ikke kan stråle lidt med din postulerede uddannelse

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:24

 68. Sikke et svendestykke i flere afsnit. GET A LIFE

  Kommentar by tavsen — 17. august 2021 @ 17:30

 69. Ja, fordi du er ebbe blads propagandist, så har du ikke andet liv end at være fuldtidsebbe, det er da klart

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:32

 70. “Joe Biden gjorde det rigtige” skriver Charles A. Kupchan i dagens kronik i JP.

  Det har Kupchan helt ret i, men han glemmer , at det bare skal formuleres på den rigtige måde: “Joe Biden gjorde det rigtige – uden selv at fatte det!”

  For som Kim Møller og andre kommentatorer understreger, så troede Biden virkelig på, at den 300.000 store og veludrustede og veltrænede sikkerhedsstyrke med lethed kunne klare Taliban og bevare det nye nationale demokrati.

  Gad vide om Trump havde fået den samme ros af Kupchan?

  Kommentar by traveler — 17. august 2021 @ 17:34

 71. Faldt du i søvn derinde på Rådhuspladsen, ebbe-Thomas? Mit skak ur tikker og tikker. Du Thomas, jeg tror ikke rigtig på, at du har en uddannelse ..

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:36

 72. Kommer næppe i statsstyrede medier. De har forlængst overgivet sig til den ægte islam.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9901029/Still-fighting-Afghan-vice-president-rally-anti-Taliban-forces-Panjshir.html

  Still fighting on: Afghan vice president and the son of a dead legendary military commander rally anti-Taliban forces in last stronghold less than 100 miles from Kabul

  Kommentar by tavsen — 17. august 2021 @ 17:44

 73. 17:44 tavsen, ebbe-Thomas, traveler og resten af Kim Møllers ebbebladsteam. I er mere og mere transparente, men vi kommer efter jer snart

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:45

 74. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:45

  Har du ikke taget din medicin idag?

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 17:47

 75. 17:47 Kim Møller og resten af ebbebladet. I har jo været alkoholiserede det meste af jeres liv. Gå i nu ned i kantinen og få jer en lille dram

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:48

 76. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:48

  Er man løbet tør for medicin i psykiatrien?

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 17:51

 77. Er kantinen løbet tør for små grå og jeres yndlingssprut?

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:52

 78. Thomas, er du taget til civilingeniørkonference?

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:52

 79. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:52

  Har du været så længe væk fra arbejdsmarkedet, at du ikke ved at man ikke drikker alkohol mere. Ikke engang en øl til frokost er der plads til :/

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 17:59

 80. 17:59 Arh, ebbebladsjournalister, haha. I er jo kroniske alkoholikere. Har set det med mine egne øjne :)

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 18:02

 81. Nå, men jeg skal lade jer hvile lidt indtil en anden gang. Jeres civilingeniøruddannelser og journalistskolepsykiatri imponerer mig ikke så meget, så jeg vil nok fastholde min opfattelse af, at det var et inside job, det der 911

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 18:12

 82. BARE ROLIG. SITUATIONEN I AFGHANISTAN vil snart være under fuld kontrol, selvom amerikanerne iflg. DR har efterladt masser af håndvåben, kanoner, store køretøjer og helikoptere m.m.

  For nu har Karsten Hønge fra SF fundet løsningen. Alle fra Afghanistan skal bare inviteres til at slå sig ned i Danmark som “klima-flygtninge”. Og S og Flemming. M. Mortensen vil nu sende 100 millioner kr. mere til Afghanistan, oveni de milliarder vi allerede har foræret til landet.

  (Kan det virkelig passe at USA har efterladt tusindvis af tons avanceret militært udstyr og udrustning til Taliban? Hvorfor blev materiellet ikke ødelagt? I 2. verdenskrig satte man en ære i at eget materiel ikke måtte falde i fjendens hænder)

  Meget tyder på at endnu flere tusinder af Afghanske sunni- og shia muslimer snart vil være nydanskere i Danmark, med alle de rettigheder der følger med. Eva Flyvholm fra EL synes at vi skal modtage så mange som muligt. (DR huskede at få noget følelsesporno med, til støtte for Eva F.)

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 18:14

 83. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 17:36

  “Mit skak ur tikker og tikker”.

  Svend, jeg har dagligt spillet skak i over 40 år, og har allerede sat dig skakmat flere gange – så jeg gider ikke spille mod dig mere. Stop du bare dit skak-ur for der kommer ikke noget modtræk mere. Du er mat, Svend.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 18:22

 84. De sidste tyve års spildte arbejde og penge i Afghanistan har vist, at pladderhumanisterne tog fejl. Det kunne vi andre godt have forttalt dem, det gjorde man selvfølgelig også men for døve øre, nu står man så med det forudsigelige resultat; islam kan og vil ikke demokrati og det vil slet ikke integreres. Alligevel forsætter både venstrefløjen og de blå med at nedbryde eget land, hver gang S har magten, misbruges den til mere ødelæggelse af dansk kultur. Ubegribeligt røde regeringen overhovedet har en kulturminister.

  Kommentar by LarsB — 17. august 2021 @ 18:23

 85. PS: Efter at have diskuteret fremtidige ligposer og døde soldater med Anders Fjog, var Claus Hjorth stolt af at være med til at sende danskere i krig. (hans egne ord) Man kunne også have sendt et feltlazaret eller nogle få jagerbombere eller transportfly. Så havde de danske tab af liv måske været 0.

  Men at passe på danskerne og Danmark, har det nogensinde siden 1970 interesseret Christiansborg?

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 18:26

 86. 18:23 Vås, “højrefløjen” er nøjagtig ligesådan. Hvem underskrev Marrakesh? Kan søreme ikke huske det.

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 18:31

 87. 18:23 Undskyld, du skrev de blå, det er alle de drinks jeg drak, da jeg ville skåle med ebbebladsjournalisterne :D

  Men de gør det altså også, mens de er ved roret

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 18:33

 88. Ingen medier synes at se begivenhederne i Afghanistan i en større sammenhæng. Når en altdominerende stormagt som USA udviser svaghedstegn, og en særdeles aggressiv og ambitiøs rival, Kina, står og venter i kulissen, så er verdensfreden i realiteten i fare.

  Når den dominerende han-løve på savannen viser tegn svaghed og alderdom, så er det uundgåeligt at den/de næste i hierarkiet begynder at lave udfald. I løvernes verden går denne kamp kun ud over få.

  I menneskenes verden kan sådanne udfald hurtigt resultere i fejl, misforståelser og andet, som kan udløse en regulær fuld-skala krig.

  Hvad der er sket i Afghanistan kan få en enorm betydning for os alle.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 17. august 2021 @ 18:35

 89. 18:35 Amerikanerne venter på angrebet på Taiwan. Måske spiller amerikanerne svage, for at få kineserne til at gøre det for tidligt?

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 18:38

 90. Svend.
  Hvis du læste lidt op på brand teknik, går der nok en prås op for dig!

  Kommentar by Finn A. Skov — 17. august 2021 @ 19:27

 91. TO SVAR TIL SVEND: 1: Når tårnene styrtede sammen, skyldtes det vistnok at flyene medbragte mange tons høj-oktan flybrændstof. Benzinen gik i brand og varmen gjorde stålbjælkerne bløde, hvorefter vægten og inertien i de overliggende etager fik skyskraberne til at brase sammen. Lyder det ikke ret sandsynligt?

  2: USA er ikke svagt, men ledes pt. af en syg og svækket præsident samt røde og woke tosser. Det er farligt for alle i hele verden. Kina vil måske udnytte situationen, bl.a. til at angribe Taiwan. Eller Indien mv.

  Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 19:30

 92. Kommentar by Finn A. Skov — 17. august 2021 @ 19:27

  Tak Finn. Du har måske (som jeg) også haft professor Kristian Hertz i brandteknik eller branddynamik? Eller professor M.P. Nielsen i progressiv kollaps af bygninger? Eller måske professor Bent Hansen i geoteknik/geofysik? :-)

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 19:41

 93. 19:30 Nej, det virker ikke sandsynligt. Men for at gøre en kort historie endnu kortere, så kræver det blot at man kigger på tilsvarende brande, som ikke medførte at alle betonvæggene blev til pulver, og ej heller at stålstrukturen styrtede sammen, som ikke kan lade sig gøre, og som enhver ingeniør ved

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 19:54

 94. 19:30 USA er ikke svagt. Det har ganske godt styr på alting, som ikke kræver den store hjerne at se

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 19:55

 95. Hvis man er snotdum og intet begreb har om stålbygninger, ingeniørvidenskab eller noget andet for den sags skyld, så kan man jo kigge på sammenbruddet fra dengang og tydeligt se, at alle bygningernes etager eksploderer umiddelbart før bygningen ovenfor kommer styrtende ned. Desuden kan man måske, hvis man er ebbebladsingeniør lige give mig en forklaring på det nedsmeltede område, der holdt mange tusinde grader i månedsvis efter kollapset?

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 19:58

 96. Når folk er svagt begavede, så giver det mening at trylle. Det foregår på den måde, at man korrelerer to begivenheder, som intet har med hinanden at gøre, selv om det virker sådan

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:00

 97. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 19:54

  Svend, din idiot. Twin Towers havde ingen beton-vægge af betydning udover beton-kerner til elevatorer og trapper. Konstruktionen var ret beset en jack-up på brandisolerede stålsøjler.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 20:04

 98. 19:27 brandteknik er et ord

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:06

 99. 20:04 18:22: ” .. Stop du bare dit skak-ur for der kommer ikke noget modtræk mere”

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:07

 100. Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 20:04

  Havde man ikke været ret dårlig til at vedligeholde denne brændisolation?

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 20:09

 101. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:07

  Svend, det var var bare en hurtig gang blitz-skak. Mat igen.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 20:12

 102. Jeg gider ikke slås en lang kamp med ikke-ingeniører fra ebbebladet, når alt hvad der kræves er at sammenligne med tilsvarende brande i lignende strukturer

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:15

 103. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:15

  Du en pestilens, lad nu være med at spamme kommentarsporet med dit nonsens.

  Hvis du var et barn, så havde man heldigvis nogle forældre som man kunne klage til så du kunne blive opdraget. Men det er du ikke, du er desværre et voksent menneske.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 20:17

 104. I mangler så også at forklare, hvor der blev at flyvemaskinerne udenfor Washington og Pentagon og deres motorer osv osv. Alt det her er afklaret forlængst for folk med en minimal sans for logik, men jeg forventer ikke at landsforrædere har logisk sans, da de åbenbart bare er almindelige løgnagtige kommunister

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:19

 105. Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 20:09

  Jo, den asbestfyldte brandisolation var flere steder faldet af og ikke vedligeholdt. Den amerikanske ingeniør-forening udgav en uafhængig rapport på over 200.000 sider, som konkluderede, at 2 fly fløj ind i Twin Towers samt at bygningerne derefter kollapsede. Slut herfra.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 20:19

 106. Der var intet uafhængigt ved NISTs rapport, som enhver der har læst materialet ved

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:24

 107. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:19

  Vi behøver ikke forklare en skid, du skal bare pisse af med dit ligegyldige nonsens.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 20:27

 108. Der findes bedre billeder end dem du viser:
  https://twitter.com/dogbot5/status/1427442554962911239
  Husk lyden!

  Kommentar by ET — 17. august 2021 @ 20:28

 109. 20:27 Du skal bare pisse af

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:28

 110. Kim er en tålmodig mand.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 17. august 2021 @ 20:31

 111. At i kineserkommunmister kalder jer selv danskere er en skam for Danmark. Danmark er kendt for at have gode hoveder, som holder sig til kendsgerninger. I syge ræverøde psykopater kan ikke meget andet end at opføre jer som dumme børn

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:33

 112. En stor tak til Kim Møller for den berigelse der er for os alle at han giver spalteplads til Svend hvis velovervejede og dybsindige indlæg virkelig er uden sidestykke.

  Kommentar by bjarne binee — 17. august 2021 @ 20:36

 113. Kommentar by bjarne binee — 17. august 2021 @ 20:36

  Begynder at betvivle Kim Møllers dømmekraft.

  Svend burde være sat uden for døren forlængst.

  Pestilens.

  Kommentar by KineserSnot — 17. august 2021 @ 20:43

 114. Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 20:28

  Svend din idiot. Flyene ramte jo ikke den øverste 10-ende del. Twin Towers var på 110 etager og flyene ramte omkring 80’ene etage. Altså cirka 2/3 oppe. Det er ikke kun et spørgsmål om vægt, men et spørgsmål om dynamiske kræfter og tyngdeacceleration. Selvfølgelig kan en bygning kollapse. Mat – nu også i lyn-skak.

  Osama Bin Laden var i øvrigt også civilingeniør. Så angrebet var godt gennemtænkt. Om Bush-familien og Bin Laden-familien aftalte angrebet på et hotelmøde dagen før ved jeg til gengæld ikke, men tror det næppe.

  Kommentar by Thomas M. — 17. august 2021 @ 20:56

 115. 20:56 Jeg troede, du havde sat mig mat, men du glemmer hele tiden, at du har sat mig mat

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 21:00

 116. Ingeniørvidenskab har selvfølgelig intet at gøre med at vinde i skak. Ingeniører er nødt til at holde sig til kendsgerninger. Det er ikke er spørgsmål om at vinde en eller anden diskussion, eller et parti skak, ved at vrøvle løs om at være ingeniør, når man er alkoholiseret kinakommunist. Det er et spørgsmål om at forstå mekanik og lignende discipliner

  Kommentar by Svend — 17. august 2021 @ 21:07

 117. Uanset hvad, så MÅ OG SKAL de hele være Trumphs skyld.

  Venter spændt på at se hvordan- og hvornår de marxistiske MSM får den drejet derhen !

  Kommentar by Bilka — 17. august 2021 @ 21:22

 118. Denne kommentar vedhæftet i off-topic

  Thomas M er som JAE og KineserSnot.

  De leger tankepoliti for at få kommentarsporet for sig selv.

  Uanset hvad emne Kim vælger som indlæg, vil d.herrer bestemme hvad andre må skrive. Kommentar om vaccine og infowars(Alex Jones) er åbenbart forbudt.

  I er gennemskuet

  Kommentar by k. m. — 17. august 2021 @ 21:48

 119. @91 Kommentar by BENT A — 17. august 2021 @ 19:30

  Ikke for at agere “Hr.skolelærer”, men facts skal være korrekte.

  Jetfly flyver ikke på “højoktan benzin”.
  Jetfly, altså med turbine-motorer, flyver på jet-fuel/jet-brændstof. Det er petroleum som er afsvovlet samt er “tørret” så det er frit for vand. Jet-fuel findes i forskelige udgaver, civile samt militære, med forskellige navne alt efter tilsatte additiver.
  Helikoptere med turbinemotorer flyver på det samme.
  Så skulle den ged være barberret.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Fædrelandet.

  Kommentar by Neuhammer — 17. august 2021 @ 21:56

 120. EU’s udenrigschef Josep Borrell sagde tirsdag: ”Taleban vandt krigen, vi er nødt til at tale med dem”. Hvilken krig taler han om?

  Borrell understregede, at EU-blokken kun vil samarbejde med den nye afghanske regering, hvis den giver en “fredelig og inklusiv løsning og respekt for alle afghaners grundlæggende rettigheder, herunder kvinder, unge og personer, der tilhører minoriteter.”
  Hvad taler manden om? Kun samarbejde må betyde at give penge. Og hvad er det der med grundlæggende rettigheder herunder for kvinder, børn og (seksuelle) minoriteter over for en afghansk befolkning, hvor 99% vil have sharia.

  Man kan mistænke Taliban for at lade skægget gro alene fordi, så kan de da rigtig grine i skægget, når de hører vestlige politikeres hænde woke-farvede formaninger ud af ørerne.

  Josep Borrell nærmest konkurrerer med Biden om at være på omgangshøjde i tosserier.

  Kommentar by traveler — 17. august 2021 @ 22:48

 121. Det undrer mig ikke at 99 % af afghanerne er tilhængere af Sharia. Det forklarer jo hvorfor de 300.000 soldater går over til Taliban, lige så snart amerikanerne er ude. De har bare haft jobbet for pengenes skyld.

  Et lige så stort flertal af muslimerne i Danmark er tilhængere af Sharia. Derfor er det vanvittigt at modtage så mange fupflygtninge fra Menap landene, hvis vi ønsker et velfungerende, demokratisk land. Desværre har vi allerede alt for mange.

  Og nu vil vi snart påny se en flodbølge af flygtninge på Europas landeveje. Ikke alene fra Afghanistan, men også iblandet mange arabere og afrikanere, der benytter sig af lejligheden. Sikkert hjulpet af sted af Taleban, Pakistan og Tyrkiet, som gerne ser så store muslimske samfund i Europa som muligt, som en forberedelse på den endelige overtagelse.

  Regeringen vil nok modtage dem på samme generøse måde som i 2015. Allerede nu ser vi dem ivrigt sørge for at evakuere så mange afghanere som muligt til Danmark. Så fremtiden tegner sig klart.

  Kommentar by JC — 17. august 2021 @ 23:00

 122. Præsident Trump’s ego, stolthed og tro på USA ville aldrig have tilladt tilbagetrækning på den måde som den svage og senile woke præsident Josef Biden gennemfører.

  Demokraterne i USA dur kun til at løbe for ethvert ansvar udover Woke-ness og infantilt såkaldt humanitet.

  Katastrofen i Afghanistan viser bl.a manglende på reel “White Supremacy”

  Kommentar by Oppenheimer fan — 17. august 2021 @ 23:33

 123. Fysik/kemi for 7-9. klasse og voksne tosser https://fysik-kemi.gyldendal.dk/forloeb/stofegenskaber/faste-stoffer så lidt skal der til. De enkelte etager i Twin Towers var boltet til konstruktionen.. Øverst i skyskrabere sidder en kontravægt (vind) på jeg-ved-ikke-hvormange-tons. Det er tossesvend bedøvende ligeglad med, men måske kan vi redde nogle af dem der er på tossevippen til at tro på tosserierne.. Forbyd svend og co..

  Kommentar by anno — 17. august 2021 @ 23:43

 124. > anno
  Hvis din teori er rigtig,skulle der vel være noget tilbage af bygningerne. Det var der ikke! Du kan selv regne de 3 bygningers vægt ud,og hvor meget byggemaateriale der burde ligge på ground zero. Det er tilladt at se på beviserne. Desuden forsvandt aldeles meget af bygningerne hurtigere end en kugle kunne falde til jorden fra de forskellige højder.

  Kommentar by Nielsen — 18. august 2021 @ 01:02

 125. Kommentar by anno — 17. august 2021 @ 23:43

  Rigtig og tak for hjælpen.
  Over de boltede dragere var støbt et filigran-dæk, som amerikanerne er så dygtige til. Stålsøjlerne svigtede grundet opvarmning og betondækkene startede en pan-cake-effekt. Lignende kollaps fandt sted i Florida for 1½ måned siden:
  https://www.youtube.com/watch?v=KR29pLccutY

  Kommentar by Thomas M. — 18. august 2021 @ 01:02

 126. Behøver jeg nævne at Bush (hans kumpaner og han selv) havde brug for et nyt Pearl Harbour. Så var hans egne ord: “We need a new Pearl Harbor” Philip Zelikow og Larry Silverstein er blot to af konspiratorerne,som sørgede for at Tyrannen kunne lokke både Tony Blair og Anders Fup Rasmussen ind i hans vanvittige angrebskrige i mellem østen.
  Krig er en svindleraffære skrev på tidspunktet USA’s højst dekorerede soldat Smedley Darlington Butler allerede i 1935. Folk burde lægge sig disse kloge ord på sinde.
  God Damn the Sixteenth Amendment.

  Kommentar by Nielsen — 18. august 2021 @ 01:18

 127. Kommentar by Nielsen — 18. august 2021 @ 01:18

  Øh nej nej, hr. Nielsen. Don’t get me started. Godnat og sov godt ;-)

  Kommentar by Thomas M. — 18. august 2021 @ 01:25

 128. Tak i lige måde.
  Men du skal lige prøve at føre bevis for dine påstande. Det kan du jo prøve at bruge morgendagen på.

  Kommentar by Nielsen — 18. august 2021 @ 01:35

 129. http://4.bp.blogspot.com/-4d1mR7g1kbE/Vql-WTyNcsI/AAAAAAAAE5E/NL355nHEV8k/s1600/2578880-nuke%252Bit.jpg

  Kommentar by Cebber Jensen — 18. august 2021 @ 09:10

 130. Oplagt at lave en bytteordning: alle herboende muslimer med kalifatiske tilbøjeligheder incl. de mødre fra islamisk stat, som regeringen hentede “hjem” uden at spørge befolkningen (intet nyt dér) sendes til Afghanistan, og så kan vi tage imod samme antal afghanere, der vil ud af islam.

  Kommentar by Cebber Jensen — 18. august 2021 @ 09:16

 131. 130. God ide. De skal konvertere direkte i lufthavnen, lufthavnsdåb med Folkekirkepræst, og så vil de blive modtaget med ægte stort Dansk frokostbord, som velkomst. Med Øl-snaps, flæstesteg og leverpåsteg……OG DE HAR BARE AT SPISE OP.
  Dernæst skal de under
  http://www.frafalden.dk kontrolleres. Brud? Ud!

  Kommentar by Michael Unna — 18. august 2021 @ 10:47

 132. Nu pibler rotterne frem af hullerne:

  https://www.bt.dk/krimi/efterlyst-i-drabssag-vil-evakueres-fra-afghanistan-han-frygter-for-sit-liv

  Afghansk mand, der er sigtet for medvirken til drab på bandemedlem i Danmark, har været på flugt i ‘et par år’. Nu vil banditten så have hjælp til at komme til Danmark.

  Kommentar by Ole Lukøje — 18. august 2021 @ 12:12

 133. Uriasposten mangler i den grad en “skjul indlæg fra bruger”-funktion, når nu Kim Møller giver så lang line til pestilenserne

  Kommentar by Træt — 18. august 2021 @ 13:20

 134. DR kommer skam med en særudsendelse i aften om situationen i Kabul. Det skal nok give masser af plads med Eva Flyvholm og lignende ekstremister, der mener, det er menneskeligt at fragte muslimer til ukendte kulturer i Vesten.

  Af Ghanis flugt til nabolandet kan vi lære, at muslimer har det bedst i vante omgivelser.

  Kommentar by tavsen — 18. august 2021 @ 18:08

 135. Så pressemødet…..kl 16 dags dato. Afghanistan. OK Stats, udenrigs, og forsvarsministeren klarede ifølge mig sig godt. Men TV2 og andet bagefter?….Jeg slog så over på tysk TV ARD. De dækkede kvinderne, hvor en brav gruppering med livet som indsats-ja de bliver nok henrettet- demonstrede for kvinders rettigheder. Der var flere kvinder, som skjult interview, hvor en bl.a havde arbejdet for FN, ikke turde gå uden for en dør. Hun blev selvfølgelig sløret under Interviewet. Det er trist. Tyskerne havde også fly, men de brugte Kirgisistan (hvis jeg husker rigtigt), som mellemled (Vi Pakistan). Tyskerne havde langt flere med, som landede i Frankfurt lufthavn. Kunne det fra officiel side have været gjort bedre. Ja man evakuere selvfølgelig De danske civile og ambassaden før man evakuere millitært. Men ja det er let at være bagklog på statsmandsvegne.

  Jeg har givet udtryk for mine holdninger herinde.

  Kommentar by Michael Unna — 18. august 2021 @ 18:10

 136. Se hvordan MSM flyder over med ‘flotte’ modelbilleder, hvor Taliban-krigere er stillet op foran fotografen i renskuret og formodentligt dyrt modetøj på de kanter.

  Det ligner at de bruger de altid villige vestlige medier til en gratis omgang propogandaoffensiv – ikke så meget over for Vesten – men for muslimske indvandrere i Vesten, der her får serveret nogle smarte religiøse krigere som rollemodeller og idoler.

  Kommentar by traveler — 19. august 2021 @ 07:17

 137. Mette Mink sagde i TV i går, at 86 personer var fløjet til Danmark fra Afghanistan/Pakistan, både danskere og lokalansatte.
  Hun sagde ikke hvor mange afghanere, der var med. Det ville hun skjule for danskerne.
  Det store spørgsmål er: Hvor mange afghanere har Mette Mink måttet love de venstreekstreme og radikale islamofile danskere at importere – for at disse ekstremt danskerhadende partier ikke vil vælte regeringen ???
  Hvorfor tør Mette Mink ikke melde klart, hvor mange 2-benede afghanere hun vil fodre på i al fremtid ?
  Jeg selv foretrækker absolut de 4-benede afghanere.

  Kommentar by Gustav Jensen — 19. august 2021 @ 08:20

 138. Nu vil USA gud døde mig til at “undersøge” dødsfaldene ( Pun Intended ) i forbindelse evakueringen fra kabul.

  Det er lidt som en lottokupon. Nu sidder afghanerne spændt og håber på at det er en fra deres klan så de kan kræve erstatning ;)

  Kommentar by Santor — 19. august 2021 @ 10:32

 139. Når man havde besluttet at trække sig ud af Afghanistan, skulle man selvfølgelig have startet med at evakuere de forsvarsløse civile, og først derefter soldaterne. End ikke det kunne USAs og Danmarks magthavende politikere finde ud af.

  Og der VAR givet advarsler om at forsvaret af Kabul kunne bryde sammen nårsomhelst, hvis de amerikanske soldater forlod byen. Det var så også lovet at 100.000 mand fra regeringshæren ville holde Taliban ude indtil videre, men der var mange efterretninger om at der var tale om papir-tal og om at hæren kunne skifte side.

  Kommentar by BENT A — 19. august 2021 @ 19:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper