10. september 2021

Efterskole med ‘Klimakæmper’ som linjefag: “Vi skal engagere os politisk og sprede ringe i vandet.”

Min datters efterskole var groft venstreorienteret, og nu er turen så kommet til min 15-årige papsøn. Der er adskillige efterskoler, og advarselsklokkerne ringede flere gange, da vi så på alternativerne. Når en skole har et linjefag med titlen ‘Klimakæmper’, er aktivismen ligefrem skemalagt: “Vi skal engagere os politisk og sprede ringe i vandet.” En stor del af eleverne får betalt opholdet af det offentlige, så reelt er det statsstøttet venstreorienteret aktivisme i Thunbergs ånd: “… vi vil gerne handle NU!”. Fra Femmøller Efterskoles introduktion – ‘Klimakæmper’.

Klimakæmper (Bæredygtiglinje) – et nyt, spændende linjefag for dig, som vil kæmpe for klimaet. Til dig som vil inspirere andre. Til dig som vil have fingrene i mulden, producere bæredygtigt og udvide din horisont for det gode, klimavenlige liv. Linjen starter til skoleåret 22/23

Klimaet er trængende, og vi vil gerne handle NU! I stedet for at gå og bekymre dig og ikke vide, hvad du skal gøre for at hjælpe vores planet, får du på klimakæmper de tre elementer: INSPIRATION / OPLYSNING / HANDLING

Sammen lærer vi…

på et oplyst grundlag at tage klimavenlige valg i hverdagen, så vi kan ændre på vores vaner, og vi lærer, hvordan vi kan gøre en forskel og inspirere verden omkring os. Sammen får vi fingrene i mulden, og lærer at høste, så og tilberede bæredygtige råvarer og gå på opdagelse i naturens spisekammer. Vi skal f.eks. producere sæbe, sylte og sanke. Vi skal engagere os politisk og sprede ringe i vandet. Vi tager på feltture til de alternative landsbyer Friland og Grobund, hvor vi lader os inspirere af forskellige boformer og måder at leve bæredygtigt på.”

(Fotos: Femmøller Efterskole, ‘Klimakæmper’)

“Vi giver dig inspirationen, oplysningen og handlemulighederne, så du har de bedste forudsætninger for at blive klimakæmper.” (Femmøller Efterskole)

Oploadet Kl. 17:57 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121633/trackback

20 Comments »

 1. Måske din bonussøn kan inspirere andre?
  Alting kan gå begge veje. Et efterskoleophold er en fantastisk oplevelse. Go for it

  Kommentar by tavsen — 10. september 2021 @ 18:10

 2. FOLKEMORDSTINGET er ved at forvandle Danmark til en total GALEANSTALT ligesom Sverige. Sandheden er at co2 er en uskadelig luftart som planterne ikke kan undvære. Men DR, TV2, aviser, visse kliker og partier udnytter børns og unges uvidenhed og naivitet til at fylde og hjernevaske dem med løgne og skræk-propaganda om klimaet og co2. De gamle partiers planer om at bruge 2500 milliarder kroner eller mere, på en krig mod co2 er et fuldstændig hjernedødt og afsindigt projekt, i samme klasse som masse-importen af fanatikere, islamister og hellige krigere. At både DF-Tullesen, Jacob Sprællemand, Pape og van Opslagh, fire blå mænd eller blålys, alle er hoppet med på den galej, vidner om hvor pinligt lavt niveauet er inde i Borgen.

  Læs Bjørn Lomborg, Svensmark, PragerU mv. om hvor skørt det er at bruge milliarder på co2. (og det er en videnskabelig kendsgerning at for verden er det revnende ligegyldigt om danske co2 molekyler bekæmpes eller ej)(det afgørende er SOLENS varierende udstråling)

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 18:32

 3. Wow! En moderne maoistisk lørdagsskole?

  “Teoretisk lærer du f.eks.”
  […]
  “Hvordan du kan engagere dig politisk og inspirere andre”
  […]
  “Alternative økonomiske kredsløb”
  […]

  Tænker det sidste er et pænt ord for kommunisme.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 10. september 2021 @ 18:43

 4. PS: Noget tyder på at nogle af de røde eller radikale godt véd at det er løgn altsammen, men co2-hysteriet kan også bruges til at vende op og ned på samfundet. Så det bliver til en DDR- eller Kina-stat, inden alt i vores land opsluges af afrikanisering mv.

  Kommentar by BENT A — 10. september 2021 @ 18:54

 5. Der må vel så i mangfoldighedens navn også være en efterskole, som opmuntrer eleverne til andre samfundsrelevante aktiviteter såsom at blive “amateur de-Islamizer”…?

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 10. september 2021 @ 19:54

 6. Mon ikke drengene hellere vil gå på “E-Sport”-linjen?

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. september 2021 @ 21:08

 7. @ 2, Bent A: Helt enig i dit skriv:
  Men, det jo vigtigt at forstå at Co2 er i overskud pt.
  Så er der skabt grundlag for at opkræve nogle flere klimaskatter!

  I øvrigt forunderligt, at Co2 er så meget i overskud netop nu, præcis på samme tid i verdenshistorien, hvor der er mindst skov i hele verdenen.
  Skov skaber skygge, holder temperaturen nede, holder på fugt der er med til at danne skyer. Der forsvinder skov, svarende til >1000 fodboldbaner daglig!
  Ja, solens temperatur er stigende og vi kommer alle til at brænde op i helvede, men skoven er med til at holde temperaturen nede indtil videre.

  Skoven bliver simpelthen hugget ned af den kraftigt stigende befolkning kloden over, hurtigere end den kan nå at binde Co2.
  Derfor bliver er der ikke optaget så meget Co2 som vi den gjorde for bare 10-15 år siden.

  I 1970´erne startede FN sammen med Gro Harlem-Bruntland dette klima-bedrageri, familien Rothschild assisterede med at sælge det til al verdenens socialister. Det gik jo fint, men bedrageri er det!

  Også socialisterne i vores fædreland, ført an af MetteFUSK og tumpen DanJ går ind for den grønne omstilling, de har foreløbig ingen anelse om hvordan de skal gøre, for at nå de tårnhøje mål EU har dikteret, men ikke desto mindre, har de sendt tumpen DanJ til Indien for at fortælle inderne, hvordan de skal gøre. (jeg troede det var en vits?!)

  Jamen, det går da strålende i DK, vi betaler med glæde verdenens højeste skatter & afgifter for NUl & 1 SKID!
  Jeg fatter ikke danskerne er så ligeglade med deres liv!

  Stem NB! SIAD!
  P…

  Kommentar by Piotr — 10. september 2021 @ 21:42

 8. “Derfor bliver er der ikke optaget så meget Co2 som der gjorde, for bare 10-15 år siden”.

  Stem NB! SIAD!
  P…

  Kommentar by Piotr — 10. september 2021 @ 21:44

 9. I musikundervisningen synger de “The Mamas & The Pepes – Eat The Bugs”

  Find den på youtube

  Kommentar by KineserSnot — 10. september 2021 @ 23:21

 10. Nationalpark fjerner skilte hvor der står at Gletsjer vil blive fjernet i 2020

  https://www.krtv.com/news/montana-and-regional-news/glacier-national-park-is-removing-glaciers-will-be-gone-by-2020-signs

  Kommentar by KineserSnot — 10. september 2021 @ 23:36

 11. Kommentar by KineserSnot — 10. september 2021 @ 23:21

  Meget fedt nummer :-)

  Kommentar by Thomas M. — 10. september 2021 @ 23:48

 12. Hvis man gennemgår de ca. 12.000. videnskabelige artikler FNs klimapanel bygger sin påstand på, så er der ingen videnskabelig konsensus om at klimaforandringerne er menneskeskabte!

  Kommentar by Den Nervøse — 11. september 2021 @ 00:37

 13. mongol-Greta

  Kommentar by Nielsen — 11. september 2021 @ 07:29

 14. Klimaforkæmper. Spis rosenkål og tag svedskekompot til Dessert :-) :-) :-). Forøvrigt også en god slankekur.:-) :-) :-) (Og så taler vi ikke højt om svovlgasser) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 11. september 2021 @ 08:02

 15. Du ta’r gas på os michael Unna. Hvordan med rosenkålkompot med blommebrændevin his den ikke rækker kan man spise brune ris med knuste tvebakker. Husk at koge dem først. For at det kan være absolut fair trade klimavenligt,bør du koge dem på køleren af din Tesla.
  SwebbTv har nogle fine udsendelser med Elsa Widding. Hun har sin egen side,hvor hun stiller nogle fine spørgsmål til dem som jeg vil kalde klimatosserne. Lørdagsintervjun
  https://swebbtv.se/w/p/jie5hNELW431a5ugtjC3VY?playlistPosition=1264&resume=true

  Kommentar by Nielsen — 11. september 2021 @ 08:52

 16. DANSK KOMMUNISME camouflerer nu om dage sig selv som en klimareddende, humanistisk, social og næstekærlig bevægelse. Der er så fuld af næstekærlighed at den har overskud til at redde menneskeheden fra alt ondt, forkert og uretfærdigt.

  Problemet er kun at kommunismen selv er ond. Endda meget ond.

  De søde unge piger der er frontfigurer og bugtaledukker for EL, R og SF, er selvfølgelig først blev udnævnt til at være lokkeduer, efter en grundig instruktion og hjernevask i partitoppen og partiernes ungdomsafdelinger. Det er derfor Rosa Lund, Mai Villadsen, Eva Flyvholm, Sofie Carsten osv., pludrer løs som de gør.

  Men hver især er de som heksen i pandekagehuset. En fortælling som de røde ønsker bortcensureret og afskaffet, fordi den lærer børn noget om hvor falsk og lumsk verden kan være.

  Læs om kommunismens forbrydelser: den har forpestet og ødelagt tilværelsen for over 1000 millioner mennesker: i Sovjet, i Kina, i DDR, i Rumænien, Sverige, Tyskland, Albanien og Venezuela osv. Den er verdens farligste og mest asociale og menneskefjendske bevægelse.

  At stemme på EL, R og SF er at stemme for sin egen, sin families og sit lands ødelæggelse.

  Kommentar by BENT A — 11. september 2021 @ 10:10

 17. Skolerne præfabrikerer små pseudo-aktivister som kan få lov til at sparke vidtåbne døre ind.

  Kommentar by Lukket fest — 11. september 2021 @ 11:14

 18. # 14

  Holdt du ikke skrivepause, så vi er fri for debile kommentarer i weekenden?

  Kommentar by Revisoren — 11. september 2021 @ 19:16

 19. KineserSnot — 10. september 2021 @ 23:21:

  “Mamas & The Pepes” er super-cool 👌

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. september 2021 @ 23:28

 20. Er socialistisk klimaide ustoppelig?

  Jeg tror mange har svært ved at kapere, at der ikke skulle være et forudbestemt dybere formål med et livsforløb, der må da være en mening med det hele, og derfor klamrer sig til mange former for religioner, klamrer sig til en politisk ide, klamrer sig til ideen om menneskabt opvarmet klode, klamrer sig til menneskerettighederne og så videre, og så videre, for derigennem at fylde ud en eventuel livstomhed eller meningstom tilværelse.

  Set ud fra mit syn på tilværelsen er det spildte kræfter at forfølge forskellige ideer, for at få en meningsfuld tilværelse. Jeg synes hellere man skulle se indad, og finde årsagen til en eventuel tomhedsfølelse.

  Ideerne ser jeg som bevidst menneskabte konstruktioner, der skal få os til at løbe i takt med den for tiden mest højaktuelle ide. En glimrende metode for magtmennesker til at styre folket i en bestemt retning.

  Sådan har det vel egentlig altid været med ideers udførelse igennem historien,
  Det så vi i 30erne, hvor den nazistiske ide greb fat, og mange i den tyske befolkning og andre løb efter ideen. Det blev en forfærdelig blodig og ond tid der fulgte.

  Det så vi med den socialistiske ides opblussen, som en bølge der var ustoppelig, og den hærgede og flænsede i det meste af forrige århundrede, og efterlod land og riger fuldstændig ødelagt.

  Utallige af ideer har været fostret gennem historien, de begynder for det meste med det gode, men ret hurtig får ideerne deres eget liv, og udvikler som oftest en forfærdelig ondskab.

  Lige nu prøver socialisterne igen, dog denne gang kamufleret som klimaideen,
  og den synes også at have udviklet sit eget liv, og der er tilsyneladende intet middel til at stoppe denne ide, måske vi desværre må vente på den ganske tydelige lovmæssighed, at den bryder sammen indefra.

  Det ser ud til, og forekommer udtrykkeligt klart, at det eneste der kan bringe disse ideer til ophør, er ideen selv. En fastlåst ideologi uden tilførsel af ny iltning, vil altid degenerere og forgå på et tidspunkt. Problemet er tiden, hvor ødelæggelserne kan blive katastrofale, hvis ingen har modet til at sige fra.

  Nu har kloden sådan set selv klaret klimaforandringer i milliarder af år, også før mennesker var til stede, men pludselig er det sandelig os selv, der skaber den store klimaforandring, påstår socialisterne.

  Det er ynkeligt at se, at også de fleste borgerlige flyde med på ideen. Jeg hørte på et tidspunkt en politisk kommentator sige, at den eneste måde hvorpå de borgerlige kan genvinde magten, var ved at kaste sig ind i kampen for klimaet.

  Denne ikke ukendte øvelse kan imidlertid vise sig at være forkert, og
  det kan da ikke være rigtigt, at de borgerlige helhjertet kaster sig over en socialistisk ide om menneskabt ændring af hele jordens klima. Er der ikke nogen hjemme i den borgerlige mere, der er i stand til at tænke selv?

  Selvfølgelig vil det koste stemmer så længe de fleste løber efter klimaideen, og ikke noget at gøre ved det, men årsagen til en manglende vælgerskare kunne jo også være, at det er fraværelse af en politiker med mod til at sige fra, med mod til lederskab, der er brug for.

  Har vi virkelig ingen leder, der tør gå imod den socialistiske bølge, eller flyder de bare alle med strømmen af klimaideen?

  Kommentar by jens peder nicolaisen — 12. september 2021 @ 12:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper