15. september 2021

Forbud mod sports-bh i SDU Fitness: ‘… kulturelle forskelle der hersker i det internationale studiemiljø’

Tirsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at SDU Fitness af hensyn til ‘kulturelle forskelle’ har forbudt kvindelige studerende at træne i sports-bh. Flere sammenligner det med forbuddet mod de såkaldte ‘crop-tops’ på en jysk folkeskole, men det holder ikke. Set herfra er det sund fornuft, at 13-14 årige piger ikke er letpåklædt i et undervisningsmiljø, men en sports-bh i et træningscenter er en helt anden sag. Fra SDU Fitness’ retningslinjer.

“… Hygiejne et område som vi, især nu post corona, er nødt til at have fokus på. Derudover blev der fra knap halvdelen af de ansatte, udtrykt forskellige personlige grænser for hvornår mindre dækkende tøj i centeret føles okay eller ‘upassende’ (ment som at det kan føles ubehageligt for andre personer i nærheden af forskellige årsager). Disse grænser er uden tvivl meget forskellige, men vores husorden er nødsaget til at være så overordnet/generel som muligt, for at gøre det reglerne letforståelige og for at receptionisterne ikke skal udsættes for diskussion med medlemmer om hvorvidt deres beklædning kan defineres som det ene eller det andet, eller om der er tale om 3 cm eller 30 cm bar hud. Dertil prøver vi at gøre reglerne ens i den grand det er muligt for begge/alle køn, så der ikke sættes en grænse som hedder at kvinder gerne må træne i trænings-bh, mens mænd ikke må træne i bar overkrop. … Et vigtigt element der især understøtter punkt 2 og 3, er at tage højde for de kulturelle forskelle der hersker i det internationale studiemiljø som SDU tilbyder.

Der er grænser for hvor meget tilpasning vi kan tilbyde i det henseende (eksempelvis har vi ikke mulighed for at tilbyde personligt aflukke til omklædning og bad som indimellem efterspørges), men i den grad det er muligt, og hvor et hensyn til nogen ikke betragtes som en decideret forringelse af service til andre, imødekommer vi i foreningen, at skabe plads til flest mulige kulturer. Det kulturelle hensyn kan i øvrigt anskues som en forlængelse af det hensyn der tages til alle medlemmer, hvis personlige grænser i forhold til dækkede kropsdele blev nævnt tidligere.”

(Fitness-udøver i sports-bh; Foto: Instagram)

Oploadet Kl. 00:38 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121738/trackback

10 Comments »

 1. For sportskvinder der færdes i lokaler og miljøer hvor også muslimer og islamister træner, er den eneste rigtige og sikre påklædning et komplet villatelt, med et tætvævet net og mørke solbriller foran øjnene. Hvis der er huller i teltdugen hvor armene kan stikkes ud iført ærmer, kan disse kvinder sagtens dyrke vægtløftning og diverse former for idræt, såsom højde- og længdespring, kvindefodbold, 100 m løb, vandpolo, synkronsvømning og kvindegymnastik osv. Det er blot en tilvænningssag.

  Hvis man kræver at mændene også skal være iført villatelte, vil vi endelig have nået civilisationens højeste højdepunkt, den totale ligestilling!

  Kommentar by BENT A — 15. september 2021 @ 01:26

 2. https://www.dr.dk/nyheder/seneste/sdu-fitness-dropper-forbud-mod-traene-i-sports-bh#main?cid=soc_facebook_drnyheder_post_a5ptricm

  Kommentar by konservativ — 15. september 2021 @ 01:34

 3. Lignende illustrationer burde oftere bruges på Uriasposten :-)
  Forklarer alt med få virkemidler :-D

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Fædrelandet.

  Kommentar by Neuhammer — 15. september 2021 @ 09:18

 4. Overvejede ellers et kort øjeblik en master i fitness

  Kommentar by redneck — 15. september 2021 @ 10:19

 5. Bare endnu et lille bevis på vores eftergivenhed overfor en ekspansiv og aggressiv kultur! De er altid konfrontationsparate og vi viger og viger! Hvem sagde appeasment-politik, jeg troede virkelig vi var blevet klogere siden 30’erne!

  Kommentar by Den Nervøse — 15. september 2021 @ 11:19

 6. Tænk på hvor vi ville ende hvis alles små dislikes og neoroser skulle behandles med et total forbud for alle?

  Verden ville blive et katolsk eller moské ligefrem et islamisk helvede af påbud og forbud der skal straffet med guddommeligt nidkærhed.

  Vi kan ikke tillade at Vores frihed bliver indskrænket af mere eller minde politisk-religiøse fanatiske purister.

  Free Your Ass and Your Mind will Follow.

  Kommentar by Santor — 15. september 2021 @ 11:25

 7. Tænk hvor meget lettere det ville være hvis fitnesscentre kunne forbyde medlemmer af indvandrerbyrden adgang.

  Kommentar by Træt — 15. september 2021 @ 14:32

 8. Nu bliver sagen taget op fordi nogle muslimer ikke mener det er passende at se på danske pigers maveskind! Der skal vises hensyn, så alle kulturer føler sig komfortable.
  Se nu føler jeg mig utilpas over langt skæg, tørklæder og lange kjortler, så det må de så afstå fra i det offentlige rum, så jeg kan føle mig komfortable!

  Kommentar by Den Nervøse — 15. september 2021 @ 14:42

 9. Mennesker der ikke kan styre sig pga letpåklædte kvinder er jo vanvittigt uciviliserede.

  Kommentar by Anders Hede — 15. september 2021 @ 17:46

 10. Jeg foretrækker at kvinder (og mænd) går anstændigt påklædt alle vegne, men det skal selvfølgelig IKKE være af hensyn til fremmede mennesker og kulturer.

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. september 2021 @ 23:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper