16. september 2021

Feminister amok over ‘øremærket barsel’: “Det er altså ikke ligestilling når man fratages en rettighed.”

Dansk Kvindesamfund jubler på Facebook over, at det var lykkedes Fagbevægelsens Hovedorganisation (ved Majbrit Berlau, tidl. Enhedslisten), at forhandle statsdikteret ligestilling igennem. I dag holder kvinder gennemsnitligt 280 dages barsel mod mændenes 24 dage. Fremover vil der være 11 ugers øremærket barsel til mænd, hvad Dansk Kvindesamfund håber opgraderes til 14 uger. Det falder dog ikke ligefrem i god jord hos feministerne i kommentarsporet, og argumentationen er jævnt underholdende. Denne her tvungne barsel er skabt af den patriarkalske kapitalisme, og ligestilling kan iøvrigt aldrig handle om at tage noget fra nogen. Tænk!

(Foto: Facebook, udsnit)

Debatindlæg

“Ligestilling er ikke at presse kvinder til at agere på et maskulint defineret arbejdsmarked.” (Josephine Ballieu)

“Det her spiller bolden direkte ind i det strukturelle patriarkat, som vi lever i! #støtamningen #støtbarnet” (Lena Haurits Nielsen)

“Dansk Kvindesamfund igen ofres kvinder for markedskræfterne. Sørgeligt og har intet med ligestilling at gøre. Vi er ikke ens. Lad os hylde forskelligheden i stedet for at blive et mærkeligt intetkøn.” (Amalie Selmer)

“… Hvordan kan I fremme det som ligestilling !!? … I frigør ikke kvinder med dette forslag, I stavnsbinder os til et maskulint arbejdsmarked frem for at lade os følge vores instinkter og moderfølelser (som bevares, kan se forskellige ud fra kvinde til kvinde- men nu råber jeg fordi I ikke giver plads til mine!!)” (Gry Søbye)

“Det er så trist og ærgerligt, at nogle overhovedet kan tro, at det at tage noget af barslen fra mødrene på nogen måde har noget som helst med ligestilling at gøre…” (Lotte Mouritsen)

“… hvis det her sker i ligestillingens navn, så er det i den grad misforstået, mødrene bliver endnu dårligere stillet. Og med den viden, så ligner det mere en spareøvelse. Og se så lige, hvis man ville skabe ligestilling andre steder ved at tage fra mænd, for at give til kvinder, der ville lyde et ramaskrig, det her har intet med ligestilling at gøre, og så har jeg slet ikke nævnt de biologiske faktorer og det en kvindekrop går igennem ved graviditet, fødsel, heling og amning. Ligestilling er misforstået, hvis det betyder, at kvinder skal indordne sig under et maskulint og patriarkalsk samfund…. (Lotte Mouritsen)

“Hvis man gerne vil øremærke mere barsel til far/medmor, burde man ikke tage fra det, som den fødende/mor ofte bruger. Ofte bruger, fordi hun har båret barnet, født barnet, nærer barnet og barnet ofte vil have en naturlig stærkere tilknytning til mor i starten…” (Marianne Luna Meola)

“Jeg er feminist og meget uenig i at dette er en god beslutning. Feminisme og ligestilling er også at de valg vi træffer skal have lige opbakning. Når en kvinde føder et barn kan hun komme sig hurigt eller langsomt eller have ønske om at tilbringe lang eller kort tid med sit barn. Med denne beslutning fjernes opbakningen til at tilbringe lang tid på barsel sammen med sit barn og derfor anser jeg det bestemt ikke for ligestilling.” (Sofie M. Enevoldsen)

“What the actual fuck. Hvad bliver det næste? Afskaffelse af amning fordi det ikke er fair over far? Og hvad med fødsler – skal vi dele dem lige over også? Det er en sørgelig dag for de danske børn.” (Maya Muse Rahr)

“Nej, nej, nej! Det her er SÅ trist. Jeg er all in for ligestilling… Men kæden hopper simpelthen af, når man går ind og øremærker dele af barslen, og iøvrigt tager den del fra den eksisterende pulje.” (Emilie Haarslev Schröder Marqvorsen)

“Tilslutter mig mange andre og synes det er et fuldstændigt tåbeligt forslag! Det er da på ingen måde det samme at bære barnet i 9 måneder, føde og amme barnet. Det kan aldrig ligestilles og det burde barsel heller ikke. Det er alt for lidt barsel til moren og der tænkes alt for lidt på barnets behov. I stedet for at dele eksisterende barsel, så tilføj ekstra uger mandens barsel.” (Michelle Matzen Chabert)

“Kvinde- og modersagen har sandelig lang vej igen… Hvor er den barslende kvindes perspektiv? (Christina Brøndsholm Andersen)

“… Mere barsel til far men ikke på bekostning af mor.” (Kristine Tæbring)

“Dansk Kvindesamfund har længe haft en agenda der handler om alt andet end at beskytte småbørn og mødres legitime biologiske og følelsesmæssige behov. Vi har brug for et nyt dansk kvindesamfund.” (Camilla Willumsen)

“Problemet med forslaget er at det skal tages noget sted fra. … Der hvor kæden hopper af er, når noget går tabt fra moren. Det er en mærkelig form for ligestilling hvor man tager noget fra den ene part for at give til den anden, I stedet for at skabe bedre forhold til begge parter.” (Nadja Hvid Beck)

Ligestilling plejer ikke at være et nul-sums spil, hvor nogen skal afgive rettigheder for andre kan få dem.” (Line Marie Skjoldan)

“Forstår ikke hvorfor at delen skal tages FRA kvinden? … Flot at far får mere barsel, men det skal ikke være på bekostning af mor!” (Nana Emilie Silander)

“Man kan ikke lave ligestilling på det område, så længe mænd ikke kan føde børn og amme dem. Det skal være et VALG for kvinder om de vil arbejde eller på barsel, det skal staten ikke påtvinge dem. Moderskabet indeholder så meget og kvinder har det ofte svært med det. Det er mere end et fuldtidsarbejde at være mor, at give kvinder mindre barsel giver absolut ingen mening.” (Nana Emilie Silander)

“Nej tak. … Jeg synes, det her forslag er et overgreb mod kvinders tilkæmpede rettigheder.” (Ninna Braüner Sørensen)

“Jeg ved ikke om jeg skal være for eller imod, for jeg går ind for ligestilling på mange planer. Men… (Janni Lage Kvam)

“At tage barslen fra mor og barn og kalde det ligestilling er en falliterklæring. Ligestilling ville være, at fædre aftalte barsel med arbejdsmarkedet uden at blande mor og børn ind i det. Mødres barsel har aldrig været på fædres bekostning. Helt præcist hvordan er det til gavn for mødre at skulle vende tilbage til arbejde, inden barnet er færdigt med at amme…” (Lena Busch Andersen)

“Den mest misogyne aftale længe… skal biologi fuldkommen negligeres i en vanvittig kamp for målbar lighed?” (Benedikte Gyes)

“Det er en tilbagegang for kvinders tilkæmpede rettigheder…” (Mia Breinholdt Andersen)

“Det er så trist… Kvinders rettigheder indskrænkes i ligestillingens navn?? Altså kan i ikke se det?? Det er altså ikke ligestilling når man fratages en rettighed. … Det er igen det patriarkalske som er pakket ind som ulven i fåreklæder. Hvordan kan i ikke se det?” (Rose Maria Munk Lindemann)

“Rose, jeg er så enig. Det har intet med ligestilling at gøre.” (Annasofie Bøgh Mulvad)

Til helvede med ligestilling, så længe vi ikke tænker på barnets tarv kan det jo være lige meget! Smid gerne ekstra barsel afsted til fædrene, men lad for fanden den eksisterende barsel bestå” (Tanja Janning)

“Hold nu op… man kan ikke ligestille os i køn. For vi er ikke lige… En mand er en mand og en kvinde er en kvinde… Vi er ikke ens og derfor ikke lige.” (Karina Hetland Møller)

“Lorteaftale. … Men man må selvfølgelig bøje sig for kapitalismen og effektiviteten og produktiviteten og alles ret til for alt i verden at være lige om alt. Det er til grin.” (Hanne Bjarnskov Grønne)

Oploadet Kl. 01:34 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121754/trackback

16 Comments »

 1. Så indlysende rigtigt, Jalving i JP https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE13283343/far-er-ikke-mor/?fbclid=IwAR0DpKuT5sNSkEtsT43DWSGpcJJFyMpko0kIXJAFiCzovAYCV_t1Eylt9pQ

  Kommentar by Hansen — 16. september 2021 @ 02:04

 2. Har man bare sparet 4 millioner kroner sammen, kan man leve passivt af udbytte og afkast i Tjekkiet. I Danmark skal man bruge 8 millioner kroner.

  Tillad mig at reklamere lidt for Tjekkiet:

  Flad indkomstskat – 15 procent.
  En stor fadøl i Prag – 12 kroner.
  Islam – 0 procent.
  Carrying a concealed weapon (CCW) lovligt – jep!

  Man slipper naturligvis også for den årlige pride.

  Kommentar by Ufrivillig skatteyder — 16. september 2021 @ 02:19

 3. Det er det røde EU som har sat dette tvangsindgreb i gang. DR-kvinderne, Kvinfo, K-samfundet og de fleste almindelige feminister går vel ind for alt der kan hæmme og handicappe mændene?. V og K siger naturligvis jatak. JP-Jalving har en begavet kommentar.

  Kommentar by BENT A — 16. september 2021 @ 02:57

 4. Pyt med børn og familie bare vi får ligestilling overalt.

  Det kan vel da først blive rigtig ligestilling, når barnløse får ret og pligt til barsel. (lol)

  Kommentar by Oppenheimer fan — 16. september 2021 @ 03:51

 5. Gerd Brantenberg Egalias døtre, har markeret sig.

  Romanen Egalias døtre (1977) handler om et «omvendt samfunn» der kvinnerollene og mannsrollene er byttet om

  Kommentar by tavsen — 16. september 2021 @ 04:58

 6. Som alle der kan tænke selv, mener jeg, at barselsorlov skal forbeholdes dem m/k, der selv har født et barn. Det er dem, der har behov for at få fri fra arbejde, efter de har født. Som én af de angiveligt feminister skriver ovenfor: “skal biologi fuldkommen negligeres i en vanvittig kamp for målbar lighed?” (Benedikte Gyes)”.

  Derfor uanset køn; barselsorlov skal forbeholdes dem, der selv har født et barn! :-)

  Kommentar by Amad — 16. september 2021 @ 08:45

 7. Revolutionen æder sine egne børn. Princippet om ikke at nedlægge et hegn, før man ved hvorfor det er blevet oprettet, til at starte med, er ofte glemt. Bare trist at vi skal køre i grøften, før alle i vognen forstår basale sammenhænge. I øvrigt vil min kone helst gå hjemme og forsøges af min løn og den delte barsel ville hun meget gerne have for sig selv. Ret sikker på at hun ikke er alene om den holdning.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 16. september 2021 @ 10:46

 8. Her forsvarer de sig med biologi. Men når det er lqbtq eller hvad de kalder sig der kræver at være andet end det de er født som, er der ingen grænser

  Kommentar by Kratossen — 16. september 2021 @ 11:05

 9. Hvis Vi nu laver barsel om til kun at handle om BARNET så bliver det hele meget lettere!

  At føde børn er ikke en sygdom som man skal “komme sig over”. En uges tid så er den 40 årige førstegangsfødende klar igen, hun skal bare have noget jern ;)

  Kommentar by Santor — 16. september 2021 @ 11:12

 10. At føde børn er ikke en sygdom som man skal “komme sig over”. En uges tid så er den 40 årige førstegangsfødende klar igen, hun skal bare have noget jern ;)

  Hvis Vi nu laver barsel om til kun at handle om BARNET så bliver det hele meget lettere!

  Kommentar by Santor — 16. september 2021 @ 11:13

 11. Når man læser dette, forstår man det har lange udsigter men ligestilling på pensionsområdet; kvinder lever længere og skal derfor senere på pension.

  Kommentar by Rinus — 16. september 2021 @ 11:14

 12. @ Rinus — 16. september 2021 @ 11:14

  Fuldstændig enig. De burde være på arbejdsmarkedet mindst 3 år længere end mænd.

  Kommentar by Santor — 16. september 2021 @ 11:21

 13. Sig det nu som det er, kvinderne gider ikke arbejde

  Kommentar by redneck — 16. september 2021 @ 12:25

 14. “What the actual fuck. Hvad bliver det næste? Afskaffelse af amning fordi det ikke er fair over far? Og hvad med fødsler – skal vi dele dem lige over også? Det er en sørgelig dag for de danske børn.” (Maya Muse Rahr)

  Hov, hov! Har Maya Muse Rahr ikke opdaget at mænd OGSÅ kan føde og amme! Hendes kommentar er rimelig trans-fobisk!

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. september 2021 @ 15:08

 15. Grotesk, at ingen nævner Det Europæiske Projekt. Det her er en pseudodebat, fordi barsel ligger udenfor demokratiets kompetence.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 16. september 2021 @ 15:59

 16. TV2 vil så gerne være woke.
  Derfor kunne de i går glædestrålende fortælle på Go Morgen Danmark, at der nu er kommet en emoji, der forestiller en gravid mand.

  Og nej, det er ikke 1. april…

  Kommentar by Revisoren — 19. september 2021 @ 13:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper