18. september 2021

Mens Facebook indskrænker debat for menigmand, vælger MSM at problematisere manglende censur

I sidste uge fik jeg en advarsel (og blev smidt ud af en en pro-palæstinensisk gruppe), fordi jeg i kommentarsporet pointerede, at der blev delt propaganda fra Islamic Jihad (Palæstina) og Hamas. Islamiske terrororganisationer. Fredag blev min profil ‘begrænset’, fordi jeg tidligere på ugen havde lagt noget op, som de ikke kan vise fordi det var fjernet før jeg lagde det op. Cirka. Min 13 år gamle profil blev slettet i foråret, og så sent som sidste måned fik jeg slettet en collage med danske sommerfugle.

Jeg bruger ikke Facebook til Uriasposten, men det er her folk flest er, og her må jeg nødvendigvis være for at have fingeren på pulsen. Vi er forlængst udover ulovlige navne ala ‘Tommy Robinson’, pt. rammer censuren alt fra sober Islamkritik over borgerlig humor til helt almindelig debat om corona og klimapolitik.

Forleden kunne Wall Street Journal afsløre, at Facebook har sat et større antal politikere, journalister og mediepersoner på en såkaldt ‘hvidliste’, der automatisk holder dem væk fra den løbende moderation. Symptomatisk for MSM, så fokuserer afsløringen på at Donald Trump mfl. har kunne undgå restriktioner, ikke på problemet i forhold til den åbne meningsudveksling i frie samfund.

Fra Times omtale af det såkaldte ‘XCheck’ – From Instagram’s Toll on Teens to Unmoderated ‘Elite’ Users, Here’s a Break Down of the Wall Street Journal’s Facebook Revelations.

“Due to an internal program known as ‘cross check’ or ‘XCheck,’ high-profile Facebook users are exempt from some or all of the platform’s rules, according to the debut installment of the ‘Facebook Files.’

Published Monday, the Journal’s inaugural report examines how the program, originally intended to quality-control actions taken against ‘elite’ users like celebrities, politicians and journalists, has actually allowed these users to avoid moderation. Reportedly, those protected are either ‘whitelisted,’ meaning they aren’t subject to enforcement actions from Facebook, or allowed to post rule-violating content pending subsequent review by Facebook employees. However, according to a 2019 internal document reviewed by the Journal, less than 10% of the posts flagged to XCheck were actually reviewed.

The program reportedly protected at least 5.8 million people as of 2020, including former President Donald Trump, Donald Trump Jr., Sen. Elizabeth Warren and Candace Owens, and has allowed misinformation, harassment, calls to violence and revenge porn to remain on the platform.

‘We are not actually doing what we say we do publicly,’a 2019 internal review reportedly read. ‘Unlike the rest of our community, these people can violate our standards without any consequences.’

(Undertegnede får advarsel for et eller andet, som ikke mere er online)

(Facebook-ven deler Lomborg-statistik, og faktatjekkes: ‘unsupported claims’)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121822/trackback

24 Comments »

 1. “Meningmand”? Kim, det må da vist være et nyt ord :-)

  Og ja, censuren er kammet totalt over. I USA er der konservative, som uden at have foretaget sig det mindste ulovligt får deres bankkonti indefrosset (med store beløb) og som bliver forment adgang til at flyve uden at kunne få nogen forklaring.

  Kommentar by Peter Nielsen — 18. september 2021 @ 10:37

 2. Det Lomborg har sagt er, at når klimaet bliver varmere er der flere, som bliver reddet fra kuldedøden (dR), end der dør ekstra af den varme (dV).

  Altså dR > dV, og dermed (dR — dV) > 0 altså netto reddede liv ved et varmere klima.

  Facebooks faktjatjekkere konstruerer så stråmanden “dV = 0” (“increased heat-related mortality”), som de efterfølgende skyder ned, men Lomborg har jo netop IKKE sagt at der ikke kommer ekstra varmedødsfald, kun at der der kommer færre netto-dødsfald.

  Folk er godt nok dumme, hvis de falder for den.

  Kommentar by Hertz — 18. september 2021 @ 10:47

 3. NOGLE netaviser klarer sig glimrende uden fjæs-bogen, og dem som stadig bruger den, burde skifte fra den til noget andet. FB støtter i høj grad en udemokratisk udvikling, der kan ende i noget meget grimt og ubehageligt for millioner af Vestens borgere.

  Kommentar by BENT A — 18. september 2021 @ 10:47

 4. (Hov, fed tekst gik i fisk)

  Kommentar by Hertz — 18. september 2021 @ 10:49

 5. De tykke, sorte bogstaver i Hertz opslaget 10.47 giver godt nok et træls skriftbillede. Og de gavner intet. Men ellers enig i at Lomborg siger mange fornuftige ting, som løgnemedierne derefter forvrænger.

  Kommentar by BENT A — 18. september 2021 @ 10:52

 6. Jeg har flere gange forsøgt at lave en Facebookprofil, bl.a. for at kunne læse kommentarerne til blogindlæggene i JyllandsPosten, og selv skrive nogle kommentarer. Mine profiler overlevede kun i kort tid. Det skulle være så nemt at lave falske profiler; det har det ikke været for mig. De blev deaktiveret af forskellige grunde. Til sidst forsøgte jeg mig med mit rigtige navn; den profil holdt i ca. fjorten dage, så fik jeg besked om at jeg skulle dokumentere at jeg var mig selv – fx med et kørekort eller et sygesikringskort, så stoppede jeg selv festen.

  Kommentar by ino — 18. september 2021 @ 10:56

 7. Uafhængige faktatjekkere… my ass.

  Kommentar by M.P. — 18. september 2021 @ 11:00

 8. Den censur som K.M. og mange andre udsættes for fra de store medier, virker som om den foretages af mennesker med knald i låget. Der er ingen logik, ingen fornuft og ingen mening i den måde censuren foregår på. Medmindre meningen er at smadre Vestens demokratier og kultur hurtigst muligt, for at kommunistisk politik kan tage over.

  Det ligner næsten at menneskeheden er gået i krig mod sig selv.

  Kommentar by BENT A — 18. september 2021 @ 11:00

 9. Er det ikke bare fedt at det er psykopaten helle thorning der sidder og bestemmer hvad du må sige og tænke i Mohammedanmark. Hahahahaha…….

  Kommentar by piphans — 18. september 2021 @ 11:02

 10. -> Peter Nielsen

  Hermed rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 18. september 2021 @ 11:05

 11. Helle Thorning og familie har altid fulgt pengene. Derfor ikke mærkeligt, at hun ender sin karriere hos fb.
  Og jeg MENER ‘ender sin karriere’.

  Kommentar by Bastardo — 18. september 2021 @ 12:06

 12. Der er kun én ting der virker – find et alternativ til facebook, youtube mv..

  Intet gør mere ondt på en woke it-milliardærer i Californien end faldende aktiekurser og indtjening.

  Prøv f.eks. odysse, hvor man finder gode klassikere som “Black Crimes Matter”, frem for youtube – færre brugere på en platform som youtube, betyder færre annonce-/reklamekroner i kassen hos Google-wokeisterne.

  Kommentar by Polka - je suis Hr. Naturli' — 18. september 2021 @ 12:16

 13. Ha ha ha ha -uafhængige faktacheckere. Kun Mark Suckerslime kan finde på sådan noget. Nåh, ja. Og så Guzzi Helle.

  Kommentar by Nielsen — 18. september 2021 @ 12:54

 14. Jeg har personligt aldrig været på Facebook. Fordi de lever af hemmeligt, at ’sælge’ deres brugere a la Cambridge Analytica ’sagen’.
  Nu censurerer de også ytinger, som de finder politisk ukporrekte. Værre kan det næsten ikke blive. Facebook er en diktaturstat med betonmure omkring. Den må fjernes, så fangerne kan komme ud i det fri igen og ægte demokrati med ytringsfrihed kan genindføres. Meld dig til en start ind i TrykkeFrihedsSelskabet.

  Kommentar by Amad — 18. september 2021 @ 13:00

 15. Grundlovens § 77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentligøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde på ny indføres.
  Forbeholdet overfor domstolene er i dag udvidet til at gælde overfor Mark Zuckerberg og Helle Thorning Smith.
  De sociale medier, så som Facebook, Twitter ol. Har efterhånden en monopollignende status og bør derfor omfattes sf grundlovens § 77! Som det er nu kan man åbenbart ikke komme med islamkritik og sætte spørgsmålstegen ved om klimaforandringerne er menneskeskabte! Et af de første tegn på at et samfund er ved at udvikle sig i totalitær retning er når dissidenter udelukkes fra debatten, således at kun magthavernes nyheder og holdninger offentliggøres!
  Egentligt burde det ikke undre os, for socialismen har en iboet tendens til totalitarisme, og i dag har vi vel den rødeste regering siden Anker Jørgensen!

  Kommentar by Den Nervøse — 18. september 2021 @ 13:05

 16. Husker du 1984. Bogen altså?:-) Den røde regering opretter nok snart Ministeriet for Sandhed? (eller Minisand på Nysprog), som var
  “et af de fire ministerier, der styrer Luftbasis 1 i Oceanien i George Orwells roman 1984. De andre ministerier er Ministeriet for Kærlighed, Ministeriet for Rigdom og Ministeriet for Fred. Romanens hovedperson Winston Smith arbejder i Ministeriet for Sandhed. (..) En stor del af ministeriet ligger under jorden, og her er der sandsynligvis kæmpestore ovne hvori dokumenter destrueres. Ministeriet beskæftiger sig med nyheder, underholdning og kunst. Dets formål er at omskrive historien og ændre kendsgerningerne så de passer til partiets doktriner.” (klippet fra Wiki)

  Kommentar by Amad — 18. september 2021 @ 13:19

 17. ifølge rapporten fra DR “Medieudviklingen 2020” er kun 64 procent danskere på Facebook og det er Facebooks egne tal (og kan man stole på tal fra Facebook ??) heraf regner man med at der er 20 procent falske profiler og 20 procent under 18 år. dvs næsten ingen anvender Facebook – trods den ulovlige reklame, som DR laver for det kommercielle Facebook

  Heller ikke mange anvender DR. Derfor bør DR ikke få 4 milliarder tvangsudskrevne kroner pr år !

  Folk bruger streaming tjenester – ikke DR

  Kommentar by h.nielsen — 18. september 2021 @ 13:50

 18. Hvorfor fanden sidder menneskesmugleren Gucci-Helle ikke allerede bag tremmer for sin rolle med at smugle illegale migranter fra Afrika til Europa, da hun var chef for terrororganisationen Red Barnet?

  Kommentar by Revisoren — 18. september 2021 @ 13:52

 19. Med venlig hilsen fra onkel Dum –
  Hvorfor skal kun Fakta tjekkes – hvad med Netto og Rema ?

  Kommentar by Gustav Jensen — 18. september 2021 @ 16:08

 20. Heil Facismebook

  Kommentar by Hans peteresen — 18. september 2021 @ 18:37

 21. Hvis du er på facebook eller et af de andre medier, så er du en del af problemet. Hvis du har venner eller familie på nogle af platformene, så er du en del af problemet. Hvis du kender nogle på en af platformene, så er du en del af problemet.

  Før danskerne indser dette, så kommer vi ingen vegne.

  Kommentar by Censur — 18. september 2021 @ 18:48

 22. Tillod mig at skrive dette svar forleden i en BT eller EB tråd om Løkke på FB; “Det gør jeg bestemt heller ikke, men danskerne er desværre naive og idiotiske nok til at mange nok vil stemme på ham.” Det var åbenbart for grove løjer, fik man syv dages udelukkelse for. lol

  Kommentar by LarsB — 18. september 2021 @ 23:33

 23. I Danmark er der vist ikke nogen stor mangel på censur. Og da slet ikke på manipulation. DRs P1 manipulerer dagen lang. Med hykleri, fortielser, med små, mellemstore og meget store, tykke, fede, sorte løgne. Og med små ændringer af udtalelser, citater og saglige oplysninger. Ofte så små ændringer at de kan være svære at opdage.

  Og så sjusker man med præsentationer, udtalen af personnavne og stednavne. I nogle udsendelser fnises og grines der igen og igen, og ordet ikke udtales tit som ik’ og så lavt at det næsten forsvinder. Så der nemt opstår misforståelser. Grimt og vulgært gadedrengesprog er der også i visse udsendelser. Og så er der hver dag woke og metoo propaganda rettet mod mænd, familier og dansk kultur og tradition.

  Året rundt er DR mikrofonstativ for EL og R.

  DR har en så sløj og underlødig standard, at det er bizart at forkvinden, overgeneralissimodiktatordirektricen modtager en årsløn på fire millioner kr. Hvad udretter hun for pengene? Og det er en skandale af rang at de gamle partier årligt bruger over fire MILLIARDER KRONER på det dødssyge foretagende.

  Kommentar by BENT A — 19. september 2021 @ 18:55

 24. Selv små ændringer, f.eks. eet ord der byttes ud med et andet ord, kan ændre sætningens betydning væsentligt, så vi får holdningsmassage fremfor oplysning.

  Kommentar by BENT A — 19. september 2021 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper