22. september 2021

Søren Mau, uni-ansat kommunist: Kapitalismen er gennemsyret af “… abstrakt og upersonlig tvang”

Det er længe siden jeg har set noget på DR, men mandagens Deadline måtte jeg bare se. Postdoc Søren Mau har netop udgivet en anti-kapitalistisk bog, og selvom han ikke blev præsenteret som kommunist i indslaget, så er det lige hvad han er. En universitetsansat autonom. Han var på gaden under rydningen af Brorsons Kirke i 2009, var talsmand for en blokade på Aarhus Universitet (2014), og blev landskendt i 2015, da han opfordrede folk til ikke at stemme ved folketingsvalget. Parlamentarismen er illegitim, den totalitære diktaturstat skulle undermineres.

Fra det famøse interview i Deadline – Den marxistiske kritik er tilbage.

Søren Mau, post.doc: Hvis man har mere end bare et overfladisk kendskab til Karl Marx’ tekster og hans kapitalismekritik og den vision om menneskets frigørelse, som Marx formulerede i sin værker, og forsøgte at realisere i sin politiske praksis. Så ser man hurtigt, at det ikke har noget at gøre med de autoritære stater i det 20. århundrede, der kaldte sig for marxistiske. Derudover, så er det også vigtigt at huske på, at marxismen er en ekstrem broget tradition. Der er mange forskellige politiske tendenser, forskellige tænkere, der har kaldt sig marxistiske. … kritik af autoritære regimer, der har forsøgt at legitimere sig selv ved at påberåbe sig Marx og den marxistiske arv. Og det er den kritiske marxisme, der lever videre i dag.

Stum tvang er et udtryk, som jeg henter fra Kapitalen, og det beskriver den magt, noget af det der er karakteristisk ved kapitalismen i modsætning til andre historiske samfundsformer, er at den er gennemsyret af en form for abstrakt og upersonlig tvang, der ligesom er indlejret i hele det økonomiske system. Og som sikrer at hele samfundets økonomiske politik, indrettes efter noget som ikke er menneskets behov, eller naturens grænser, men af profit. … Vi har faktisk at gøre med en magtmekanisme her, og grunden til at vi ikke kan se den, som det den er, det er fordi det en form for anonym tvang. Den har ikke en direkte afsender, du kan ikke ligesom pege på en person. …

Markedsøkonomien, den kapitalistiske markedsøkonomi er ligesom historisk grundlagt på at fratage mennesker muligheden for at leve udenom markedet, friheden til at vælge markedet fra. Jeg er ret sikker på, at hvis man gav folk den reelle frihed, at leve et liv uden at skulle overgive sig til markedets abstrakte tvang, så tror jeg faktisk at de fleste ville tage det valg.

Hvis man virkelig forsøger at tænke igennem, hvad man kunne have opnået uden kapitalismens destruktive natur, så kunne man have opnået så meget mere end det. For det andet, så er kapitalismen godt i gang med at underminere hele naturgrundlaget for menneskets eksistens på jorden. Det synes jeg er en ret væsentlig faktor, at have med her.”

(Søren Mau, kommunist; Foto: Collage)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/121861/trackback

60 Comments »

 1. Kapitalisme er bare en motor, proces, engelsk:inanimate object, som fx et skydevåben. Guns kill people. Nej, people kill people. Indsæt mennesker:Nyliberalismen, fx, med manglende skattebetaling og omsorg for fattige og udstødte, marginalgrupper, dræber. Kapitalisme uden demokrati bliver således fascisme (og socialisme uden demokrati bliver kommunisme).

  Kommentar by barfbag — 22. september 2021 @ 05:18

 2. Kapitalisme gør samfund rige – gennemsnitligt set per indbygger. Men ting som efterløn kræver demokratisk indgriben af politikerne. Efter min mening er forskellen mellem kommunisme og nazisme (dvs. nationalsocialisme), marginel:nazisme tolererer privatejet virksomhed, men det er Staten, der bestemmer, ligesom under kommunisme, som ikke tolererer privatejet virksomhed. Begge disse to ismer massehenretter folk målrettet. At man overhovedet kan omtale kommunisme formildende/eufemistisk er en uacceptabel forsømmelse/undladelsessynd fra undervisningssystemet og mediernes side. De talende verdensfjerne klasser, akademikere, kulturarbejderne – dirigenter, filminstruktører, skuespillere – er jo stolte af at være venstreorienterede. Thomas Sowell har fortalt om, hvordan akademikere ødelægger samfundet.

  Kommentar by barfbag — 22. september 2021 @ 05:36

 3. Gad vide, om han selv oprigtigt tror på det sludder som han lukker ud?

  Det er næsten for oplagt, at indtage et idioitisk, ja nærmest komisk standpunkt, alene for at få lidt opmærksomhed.

  Hvis det ikke er tilfældet, men at han faktisk mener dét han siger, så bør han søge hjælp.

  Kommentar by Ole Lukøje — 22. september 2021 @ 05:42

 4. Må jeg lige minde kommunistidioten om, at Kommunistkina har indført kapitalisme i 1979. Fordi kapitalisme – fri markedsøkonomi – virker. De nordiske og andre europæiske økonomier kaldes blandøkonomier, markedsøkonomier med højt skattetryk for at befolkningen ikke skal være fattig.

  Kommentar by barfbag — 22. september 2021 @ 05:43

 5. Jeg kan ikke bruge hans forskning til en sk-d.
  Det er drømmerier, at vi alle er så gode at vi tager os af hinanden, de syge, dem uden familie osv.
  Vores samfund ville blive et mareridt, hvis hans drømmerier blev til virkelighed.
  Han fortjener et par år i Yemen eller tilsvarende steder.
  Tror ikke han ville overleve et par år.
  For der er ingen der vil tage ansvar for ham.
  De vil ikke gide ansætte ham, de vil ikke betale hans lægeregninger, hvis han skulle blive syg. Osv. Osv.
  De ville ikke gide leje noget ud til ham, hvis ikke han kommer med hård valuta.

  Så : kom ud af det trygge universitet, Søren, og prøv livet, hvor de lever som du prædiker.
  Og kom så tilbage og beskriv lyksaligheden.

  Kommentar by Hema — 22. september 2021 @ 06:45

 6. Som sædvanligt stillede DRs journalist ikke de rigtige spørgsmål.

  Kommentar by Jp — 22. september 2021 @ 07:21

 7. Jeg synes, at det er godt, at Søren ikke stemmer, og jo flere andre tosser, han kan overbevise om det på sin egen banehalvdel, jo bedre.

  Kommentar by Hertz — 22. september 2021 @ 07:24

 8. Man kan vel med lige så god ret hævde (som når kommunister hævder at “rigtig kommunisme” aldrig har eksisteret), at der ikke eksisterer og aldrig har eksisteret rigtigt “kapitalistiske samfund”, og at Karl Marx videnskabelige uredeligheder er ren og skær hjernespind opfundet af en mand hvis egne økonomiske evner ikke rakte til andet end, at leve på nas hele livet…..

  Læser man “Det Kommunistiske Manifest” er kommunisternes grundlæggende magtliderlighed ganske tydelig – og læser man hr. Maus tåbeligheder lyser hans eget ønske om magt og mere magt ud af hans ord – forklædt og besmykket – som altid hos betonkommunister – ord som “frihed” og den slags.

  Kommentar by Limewoody — 22. september 2021 @ 07:28

 9. – ord som “frihed” og den slags.

  Kommentar by Limewoody — 22. september 2021 @ 07:28

  Hvis et land kalder sig Demokratisk i deres navn er det oftest kommunistisk.

  Selv FN har erkendt kommunistiske grusomheder.

  https://www.unhcr.org/venezuela-emergency.html
  People continue to leave Venezuela to escape violence, insecurity and threats as well as lack of food, medicine and essential services. With

  over 5 million Venezuelans now living abroad,

  the vast majority in countries within Latin America and the Caribbean, this has become one of the largest displacement crisis in the world.

  Kommentar by tavsen — 22. september 2021 @ 07:43

 10. Siden interviewet med Tommy Robinson har jeg ikke set Deadline.

  Kommentar by ino — 22. september 2021 @ 07:49

 11. Søren Mau er en slags professionel IDIOT. Hans begavelse ligger alene i at han kan opsamle ord fra kommunistiske bøger, og derefter aflire dem ligesom en papegøje eller båndoptager på mekanisk vis er i stand til. Ordenes og sætningernes dybere betydning fatter Mau ikke.

  Kapitalisme er ganske enkelt køb og salg, marked, opfindelser, produktion, distribution, jobskabelse, efterspørgsel og opfyldelse af behov for mad, klæder, transport, tag over hovedet, underholdning, komfort, lægehjælp og mange andre ting. Det har intet med ideologi at gøre. Men Mau er dum, skør og sindsforvirret, og nægter at tage ved lære af blodige og dyrekøbte erfaringer i snesevis af lande.

  Det er så rigtigt at man i visse tilfælde kan tale om jungle-kapitalisme. Det er derfor der er brug for demokratier, så der ikke opstår monopoler og magtkoncentrationer som kan misbruge, undertrykke og mishandle mennesker. Men hvis demokratier ikke er ægte og direkte, hvis politikere og journalister er korrupte, kan man ende i tyranni, diktatur og statsterror.

  Alle kommuniststater har været gennemsyret af korruption og iskold ligegyldighed overfor folket, som var afmægtigt og måtte finde sig i alt, netop fordi de røde pampere ikke kunne fravælges eller udskiftes, når deres uduelighed eller ondskab blev for tydelig.

  Zarens regime i Rusland var ikke demokratisk og noget af en lidelse. Men under kommunisterne blev det hele langt, langt værre.

  Og se hvad der nu sker i Danmark, hvor EL, R, SF og V-K er ivrige efter at udskifte danskerne med kulturfremmede fra Afrika og omegn. De røde og de falske borgerlige er i gang med at ruinere, smadre og ødelægge deres eget folk og land. Efter svensk forbillede.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 08:56

 12. Jeg glæder mig til at høre en Nazist i Danmarks Radios Deadline der kan fortæller om Hjalmar Schacht og Gottfried Feders økonomiske dagsorden, der førte til mirakler i 30erne.

  Kommentar by Kinesersnot — 22. september 2021 @ 09:03

 13. DR giver altid deres venner taletid, så de kan sælge bøger. Uanset hvor absurd langt ude de er.

  Kommentar by Kinesersnot — 22. september 2021 @ 10:02

 14. Helledusseda.

  Kommentar by Bastardo — 22. september 2021 @ 10:14

 15. Og vi kan blandt andet takke DF for, at vi alle fra næste år, er tvangsindlagt til at betale til den røde løgnefabrik Danmarks Radio over skatten…

  Kommentar by Revisoren — 22. september 2021 @ 10:32

 16. Enig BENT A 08:56. Søren Mau er en slags professionel IDIOT. Hans meningsfæller, kommunisterne, udryddede som bekendt mere en 94 mio* af deres egne medborgere. Det fortsætter og disse potentielle massemordere som Søren Mau findes stadig. Deres (menneske udryddelse og) religion bør stoppes med alle midler.
  *ifølge The Black Book of Communism: Crimes, Terror, Repression. 1997 af Stéphane Courtois, Andrzej Paczkowski, Nicolas Werth m.fl, som dokumenterer den politiske undertrykkelse i kommunistiske lande, herunder folkedrab, udenretslige henrettelser, deportationer og mord på befolkningen i arbejdslejre og ved at skabe hungersnød f.eks den som Stalin gennemførte i Ukraine i Sovjetunionen: Holodomor**

  **Holodomor 1932–1933. Under Holodomor døde 7 millioner ukrainere, og 10 millioner døde af sult i hele Sovjetunionen.
  Holodomor (ukrainsk: Голодомор, “udryddelse med sult” eller “sult-udryddelse”, stammer fra ‘Морити голодом’, “sulte til døden”

  Kommentar by Amad — 22. september 2021 @ 10:35

 17. Søren Mau / Deadline: “Den Stalinistiske Marxisme findes ikke rigtig længere” – Wow! – Og de regimer som byggede på Marxismen var slet ikke rigtige socialister/Marxister, osv., osv! – Lårtykke stråler!

  Mister Mou prinsede sig i indslaget (i Deadline) i et par udbombede ørkenstøvler (fremstillet af det bløde skind som sidder omkring røvhullet på en kameltyr) – Stanken fra støvlen, som ikke så ud til at have været stillet til udluftning i flere uger, må have hørmet slemt op i snuden på fru Kaarsholm! – Håber sandelig ikke at Mou har en kæreste som skal lugte til klovnens sure tæer? – Ja, så er der vel ikke meget mere at sige om den idiot!?

  Kommentar by T. Flodur — 22. september 2021 @ 10:39

 18. Lotte Folke Kaarsholm – tidligere “journalist” på det venstreradikale menighedsblad Information – nu feteret studievært på det kulturradikale program Deadline, hvor man inviterer alle vennerne ind til en hyggelig venindesnak uden irriterende kritiske spørgsmål…

  Kommentar by Revisoren — 22. september 2021 @ 10:44

 19. *Kinesersnot 09:03
  Miraklerne i 30erne? Det er altid let at sætte gang i hjulene, hvis man iværksætter en voldsom militær oprustning, men på et eller andet tidspunkt løber kassen tom og så er eneste mulighed at bruge kanonerne, og de var kort fortalt det tyskerne gjorde!
  En af de ting som undre mig er hvorfor NSDAP og Nazismen som helhed placeres som højreradikal? Dybest set er det vel en af venstrefløjens store sejre, for ser man på NSDAP program så er der naturligvis en del om tysk nationalisme, men også en del som udemærket kunne være skrevet af Pelle Dragsted!
  Afskaffelse af alle ikke arbejdsrelaterede indkomster.
  Indførelse af overskudsdeling og økonomisk demokrati – ØD.
  Opsplitning af større firmaer i mindre firmaer, en kamp mod monopolkapitalismen eller karteller, som det benævnes.
  Konfiskation af spekulationsgevinster.
  Dødsstraf for låne hajer og for spekulation.
  En stærk central magt, med ubegrænsede magtbeføjelser til det centrale parlament!
  Gad vide om Mette Frederiksen har studeret det sidste punkt.
  Men hvorom alting er der er intet borgerligt ved det program, det er punkter vi udemærket kan finde både hos Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne!
  I virkeligheden er højreorienteret politik nærmest det modsatte af NationalSocialisme, det ligner langt mere, hvad navnet også antyder, Socialismen og Kommunismen.

  Kommentar by Den Nervøse — 22. september 2021 @ 11:04

 20. Kommentar by Den Nervøse — 22. september 2021 @ 11:04

  Deres økonomi døde pga de ville i krig og alle ressourcer gik til dette. Efterkrigen skabte man det samme økonomiske mirakel på samme grundlag også.

  Nazismen placeres som højreradikalt fordi man i ledtog med kapitalisterne tog statsmagten og gik kontra imod Marxismens onde.

  Men jeg syntes egentlig også man går ret unuanceret til værks med at placere Nazismen på højre skalaen. I min optik så er Nazismen er den hårde midte, Socialdemokratisme er den bløde midte. Det ene ideologi har en stærk konservativ slagside, imens den anden har en stærk socialistisk slagside.

  Kommentar by Kinesersnot — 22. september 2021 @ 11:12

 21. Marx skrev, at socialisme IKKE var en permanent styreform, men midlet til at opnå målet, kommunismen.

  Kommentar by tavsen — 22. september 2021 @ 11:13

 22. Hvorfor er disse sindssyge mennesker ikke længere spærret inde på en eller anden anstalt?

  Kommentar by piphans — 22. september 2021 @ 11:19

 23. Kommentar by tavsen — 22. september 2021 @ 11:13

  Ayn Rands bog Atlas Shrugged går ud på at der opstår en marxistisk revolution som brænder alt ned til grunden. Den slutter af med at hovedpersonerne sidder et fly, der flyver på tværs af USA over de mange brændende byer.

  Kommentar by Kinesersnot — 22. september 2021 @ 11:40

 24. Enig med BENT.A , han er en papegøje. Eller som det er skrevet andet sted i tråden ,- man kan have en fornemmelse af , at han ikk engang selv tror på det. Det tror jeg ikke han gør.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 22. september 2021 @ 11:56

 25. #22 kl. 11.19 piphans. Lol, lol. Velkommen tilbage piphans , du har været længe væk. Og savnet. Lol ….Dine bemærkninger er virkeligt gode.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 22. september 2021 @ 11:59

 26. han skulle sættes overfor Jordan Peterson og Andrew Doyle.
  Jordan behøver jo ingen introduktion herinde, Doyle
  lærte jeg først at kende for et par uger siden.

  Doyle er satiriker og standup-komiker.

  Doyle har udviklet en woke karakter som har fået sin egen
  twitter-karakter, hun hedder Titania Mcgrath.

  Titania blev udviklet som et sammenkog af utallige timers
  studier af woke retorik, hun er fantastisk til at udstille
  wokeismens absurditet, Doyle lader hende introducere sig selv,
  hun er ifølge sig selv fx:
  “a militant vegan who thinks she is a better poet than William Shakespeare”
  her er en wikipedia-artikel om hende:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Titania_McGrath

  så i går 2 fantastiske videoer, henholdsvis The Sun’s
  Steven Edgintons interview med Doyle
  og så den lange dialog mellem Jordan Peterson og Andrew Doyle.

  I den lange dialog kan jeg anbefale jer at tilkoble undertekster.
  Underteksterne er stort set fejlfrie, selvom der er et par
  fejl, et sted oversættes rational med russian, det andet har jeg
  glemt.

  Nuvel, her er modsvaret til typer som Andrew Doyle og jeg er ivrig efter
  at dele det med jer.

  Hvor er Jordan Peterson fantastisk intelligent og Doyle er,
  efter min mening, lige så skarp.

  Ved at se de 2 videoer kommer I omkring alle de retoriske heksekunster
  fx Søren Mau benytter sig af.

  The Sun’s interview:
  https://www.youtube.com/watch?v=IqQBLIzDDUQ&ab_channel=TheSun

  Jordan Petersons dialog med Andrew Doyle:
  https://www.youtube.com/watch?v=aoH1g5GYhPw&ab_channel=JordanBPeterson

  uden at overdrive vil jeg kalde videoerne mindblowing.

  problemet med wokeismen er jo det knudrede sprog og
  at man er bagude på point når man eksempelvis skal forklare
  at egentlig ikke-racistisk optræden forudsætter en kritik af
  anti-racisme (venstre-radikalt nonsens-ord)

  se videoerne og bliv klogere, det går så stærkt at man må
  pause videoerne fra tid til anden.

  Kommentar by konservativ — 22. september 2021 @ 12:05

 27. fejl:
  typer son Søren Mau, ikke Andrew Doyle

  Kommentar by konservativ — 22. september 2021 @ 12:06

 28. Det er da interessant, at tilbage-til-kilden-marxismen har overvintret på universiteterne og har stor bevågenhed hos det venstreorienterede segment blandt journalisterne.

  Al erfaring og virkelighedstjek med den grusomme realiserede marxisme, som millionvis af idealister og store viljer har kæmpet for, bliver lige smidt bort med et fingerknips, så man igen kan vende tilbage til den rene ubesmittede marxisme, som Marx (vist nok?) drømte om.

  Men igen strander man ved, hvem der skal yde og hvem der skal nyde.

  Hvis ikke kapitalismen er der til at skabe en efterspørgsel på arbejde og dermed skabe det, der for naive dummies hedder “abstrakt og upersonlig tvang”, så er der kun det sure alternativ, der hedder “konkret og personlig tvang’, med mindre man tilhører eliten, der er højt hævet over tvangsarbejderne og kan nyde efter et enormt behov.

  Nogle skal jo tømme affaldsspanden, som man frustreret ville sige i det røde kollektiv.

  Kommentar by traveler — 22. september 2021 @ 12:10

 29. Enhedslistens spejlblanke lille Mai Villadsen foreslår i dag i Berlingske, at den røde regering skal brandbeskatte “de rige”, og i stedet give pengene til “klima og velfærd”.

  Ellers noget nyt?

  Kommentar by Revisoren — 22. september 2021 @ 12:12

 30. Den voldsomme overproduktion af akademikere har skabt en hærskare af snyltere som denne Mau. De er egentlige ganske overflødige på arbejdsmarkedet, men opsuges af statsfinansierede organisationer som eksempelvis universiteter. Her bruger de et helt arbejdsliv på at producere stabler af papir, som ingen kan bruge til noget fornuftigt.

  Sådanne mennesker burde finde sig et rigtigt arbejde.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 22. september 2021 @ 12:13

 31. Mau”Hvis man virkelig forsøger at tænke igennem, hvad man kunne have opnået uden kapitalismens destruktive natur, så kunne man have opnået så meget mere end det.”
  Kunne Mau vaere lidt mere specific,jeg mener hvad kunne vi have haft? Jeg spoerger bare det er da ikke noget man bare slynger ud

  Kommentar by dunk — 22. september 2021 @ 12:26

 32. *Kinersnot 11:12
  Jeg er ikke helt enig.
  Den økonomiske fremgang i VestTyskland skyldtes at alle kom i beskæftigelse med den temmelig omfattende oprydning efter de enorme ødelæggelser krigen havde medført, samt at Marchalhjælpen pumpede store mængder af dollar ind i økonomien. Amerikaner ønskede at vinde VestTyskerne for sig i konkurrence med Sovjetunionen, som bare afmonterede industrien og straffede ØstTyskerne. Det lykkedes VestTyskland blev velhavende og ØstTyskland blev fattigt.
  Jeg er ikke enig i at Nazismen kan placeres på midten, Nazismen er en radikal venstreorienteret ideologi og lignede Stalins Kommunisme til forveksling. Stalin havde da også en, noget naiv, forestilling om at de to kunne samarbejde. Tænk hvad vi og Tyskerne kunne have udrettet sammen udbrød han til sin datter!
  Nazisterne slog sig kun sammen med kapitalisterne fordi de havde brug for dem til at lave kanoner! De elskede ikke hinanden!
  I dag ser vi stadig en del Nazistisk tankegods på venstrefløjen, b.la. Jødehadet og antisemitisme, f.eks lavede den nyudnævnte rigsretdommer Anne Grethe Holmsgaard en liste over danske Jøder som hun udleverede til PFLP, havde møder med de PFLP terrorister som styrede Blekingegade banden, lavede fælles udtalelse med terrorgruppe og nægtede at tage afstand fra terrorangreb i Israel og ved de Olympiske Lege i München. Når der skal være multietniske møder i København er jøder ikke velkomne.
  Jo jo Nazismen og den danske venstrefløj er godt og grundigt viklet ind i hinanden!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. september 2021 @ 12:28

 33. Markedets abstrakte/stumme tvang?

  Det er et udtryk taget direkte ud af den blå luft af folk som Pelle Dragsted og nu en anden “anti”fascist Søren Mau. En samling ord uden mening for andre end dem der opfandt dem, formodentlig i en ordentlig brandert.

  De eneste lande der oplever fremgang på egen bekostning er kapitalistiske lande. Alle andre lever på lånt tid, til formuen er brugt op. Kapitalisme kræver samarbejde og koordination af samfundet for at det kan udvikle sig. Selv de rige og superrige er en nødvendighed for at skabe job og udvikling.

  Det er ikke en tilfældighed at det er folk som Elon Musk der nu står for at “normalisere” rumfarten, det kræver Milliarder for hvert eneste lillebitte udviklingstrin fremover. Vi, menneskeheden, er langt forbi det stadie hvor man kan udvikle noget som helst på køkkenbordet.

  Hver eneste nye lægemiddel, teknik eller teknologiske fremskridt er en økonomisk risiko i milliardklassen og de eneste der har råd til at tage den slags chancer er lande og så de superrige.

  Om man kan lide det eller ej er det den eneste vej frem!

  Kommentar by Santor — 22. september 2021 @ 12:36

 34. Når nazismen af mange opfattes som en højre-ideologi, skyldes det nok især at rød propaganda i årevis har påstået at nazisterne var højreorienterede. De kaldte sig ihvertfald nationale socialister, men deres nazi-regering var i virkeligheden mest en sekt, en bande magtgale gangstere som ikke havde noget til overs for befolkningen i deres eget land, og slet ikke for befolkningerne i deres egne lande. Hitler var psykopat og drømmer. Hans ondskab var utrolig. Han frydede sig over Warzawas ødelæggelse, hvor titusinder af uskyldige og sagesløse mænd, kvinder og børn blev dræbt og lemlæstet med granater og bomber. Hans krige mod Polen og de øvrige nabolande var meningsløse.

  Han kom til magten ved brug af valgflæsk og tomme løfter. En mere hensynsløs slyngel og løgner har Tyskland vist aldrig haft. Heldigvis var han også en nar og et fjols, for ellers havde tyskerne vundet 2. verdenskrig.

  Hans regime havde ikke noget med en hård midte at gøre. Det var ekstremt og yderligtgående fra 1. dag.

  Men ondskaben er jo ikke forsvundet selv om nazisterne blev nedkæmpet, og Sovjetunionen brød sammen. Den er her stadig, og i denne tid fører den sig frem i Vesten camoufleret som verdensredning, familiens ret og barnets tarv, som feminisme og pladderhumanisme.

  Læs “Samtaler med Hitler”, “Anden verdenskrig” af Beevor og “Terror i Afrika og Mellemøsten” mv.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 12:36

 35. ….og slet ikke for befolkningerne i andre lande

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 12:39

 36. Kinesersnot — 22. september 2021 @ 11:40

  Hun skrev få, men fantastiske bøger. Ikke noget at sige til, hun var ildeset på parnasset. Personlig kunne jeg bedst lide, Kun den stærke er fri. Alene titlen siger alt om kommunismens svagheder med deres 5 årsplaner og Politbureauer.

  Når EL sad ved forhandlingsbordet skulle de hele tiden melde tilbage til deres Politbureau, inden de kunne gå videre. Den totalitære praksis har de vist nok forladt.

  Atlas Shrugged er nu pillet frem fra dvd-hylden som aftenens film.

  https://www.imdb.com/title/tt0480239/

  Railroad executive Dagny Taggart and steel mogul Henry Rearden form an alliance to fight the increasingly authoritarian government of the United States.

  She called her philosophy of rational selfishness “Objectivism”, and wrote what would be her last novel, “Atlas Shrugged”, as an illustration of it. She spent her later years writing articles, books and a newsletter on Objectivism.

  Kommentar by tavsen — 22. september 2021 @ 12:41

 37. #28 Henrik Wegmann kl. 12.13 De skal ud og gøre rent.Der er mangel på arbejdskraft i rengøringsbranchen.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 22. september 2021 @ 13:16

 38. At ONDSKABEN ikke er væk, fremgår bl.a. af den igangværende folkeudskiftning af danskerne. Som nemt kan ende i folkemord/massedød. Hvis det ikke er ondskab, hvad er så? Hverdagsterroren er her allerede. Men det bliver ignoreret af de gamle partier.

  De enorme udgifter til masseindvandringen og “integrationen” m.m.m., er årsag til utallige besparelser og forringelser. Den sociale velfærd, infrastrukturen, sundhedsvæsnet, forsvaret og meget mere er begyndt at ligne spøgelser. F.eks. fungerer lægevagten, ambulancetjenesten og hospitalernes beredskaber ikke ordentligt, og fængselsvæsnet ligger næsten i ruiner. Der mangler 700 fængselsbetjente, iflg. den korte avis.

  Og hver eneste dag prøver DR at bilde os ind at vi modtager alt for få indvandrere, og at Enhedslisten og de Radikale har løsningen på alle problemer.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 13:20

 39. Og hans løn er jeg med til at betale. Vorherrebevares. Hvornår stopper det her sindssyge idioti både på og uden for vores universiteter?

  Kommentar by YinYangster — 22. september 2021 @ 13:20

 40. I 2030 vil der mangle 78.000 faglærte og 13.000 ingeniører og kandidater indenfor teknik og it, lyder den seneste prognose if. JP. Så de overkloge marxistiske meningsdannere burde have taget mere nyttige uddannelser. Men måske er de ikke så kloge endda og foretrækker derfor snakkefagene… Så vil man måske i stedet importere kloge hoveder fra Afrika og Mellemøsten. Det skal jo nok gå godt. Det kunne jo også være, at idéen om det store behov for vækst og teknologi, der trumfer alt andet, grundlæggende er gal. Behovene er jo nok reelt uendelige, nationen bliver første offer. Kapitalismen er vist udmærket, men netop dæmpet af nationens naturlige begrænsninger. At vi kun kan nå dét, vi kan, med de hænder og hoveder, vi nu engang har, er måske meget godt.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 22. september 2021 @ 13:31

 41. Grinte min r*v i laser, da jeg i 1976(?), 1977 eller 1978 læste bogen i dansk oversættelse: Russerne (Schønbergs forlag) af USA-journalisten Hedrick Smith. Komisk for læseren, men tragisk for indbyggerne i USSR. Jeg havde som 11/12-årig (ultimo 1973-ultimo 1974) boet sammen med min familie i Orange County, grænsende i syd til Los Angeles og vest til Stillehavet. Havde læst World Book Encyclopedia, som vi købte af en dørsælger. Hun var indvandret mange år før fra Aalborg! Verden er lille. WBE angav klart i infoboksene på (papir)siderne om landene, kolonierne, etc. styreformen. Communist dictatorship i artiklerne om kommunistlandene. Men encyklopædien/leksikonet skrev dog også om Latinamerika, at der ikke blev investeret nok i infrastruktur;Latinamerika var korrupt, simpelthen. Så jeg har altid været antikommunist, selvom jeg har stemt på venstrefløjen. Jeg var enkeltsagsvælger og ville ikke have atomkraft i Danmark, og ville ud af EF. Jeg har stadig samme holdning i dag om disse 2 emner. https://www.saxo.com/dk/forfatter/hedrick-smith_6178181?page=1

  Kommentar by barfbag — 22. september 2021 @ 13:44

 42. Karl Marx blev af kolleger beskrevet, som ekstremt ildelugtende og særdeles arbejdssky. Hans forsømmelse for egen hygiejne, gik tilsvarende også ud over hans børn. Mener han havde 7 børn, hvor 3 døde af sygdom, og 2 begik selvmord (sikkert fordi de blev tvangsfodret med hans syge holdninger, igen igen og igen).

  Jeg føler mig også syg og træt, hver gang en af disse radigale socialistiske marxistiske brogede typer åbner kæften.

  Kommentar by Hans peteresen — 22. september 2021 @ 14:56

 43. Flere

  Hvorfor tager I, med seriøse kommentarer, denne komplette skiderik alvorligt? – Jeg troede at vi efterhånden havde fået muget godt og grundigt ud i den ulækre efterbyrd fra 1968-erne!?

  Denne lorteprins, aka Søren Mau, kommer ikke til at genere mig, men han kommer desværre til, med god hjælp fra tåberne i Danmarks Radio, at genere mine børnebørn, som indenfor de næste to til fire år, skal begynde på et eller flere af vores universiteterne/højere læreanstalter.

  Udgydelser fra typer som Søren Mau skal kvæles i fødslen; han skal fandme stoppes inden han når at forrette alvorlig skade på vores samfund og på vores uddannelsesinstitutioner! – For helvede hvor bliver jeg vred!

  Kommentar by T. Flodur — 22. september 2021 @ 16:12

 44. #35 Enig Tommy

  Staten/den offentlige sektor suger arbejdskraft til sig i et helt uhørt omfang. En arbejdskraft der kunne have gjort god gavn i det private erhvervsliv – ja, eksempelvis i rengøringsbranchen. Der mangler ikke arbejdskraft i Danmark. Den er bare skævt fordelt.

  Og for at føje spot til skade, så er den offentlig sektors evne til at løse praktiske opgaver omvendt proportional med antallet af ansatte. Eksemplerne er legio.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 22. september 2021 @ 16:13

 45. Humoristisk kommentar under Normløshed, den 18.9 kl. 16.16, hænger fast i filtret.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 16:33

 46. Kommunisme er grusomt, kapitalismen er endnu værre.
  Det er nemt nok at kritisere samfundsmodeller, men få har opstillet en god model som virker, er retfærdig, effektiv og fejlfri.
  Det er umuligt at stille alle tilfreds og kommunistiske lande vil automatisk komme i benhård konkurrence med kapitalistiske.
  Det bedste vil nok være kun at have små lande, som vel og mærke ikke må rotte sig sammen med andre lande. De er ikke så farlige for andre og kan være meget forskellige. Tyskland før Bismarck er det måske den mest ideelle og ufarlige måde at organisere sig på?

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. september 2021 @ 16:56

 47. >11:19
  De er spærrede inde på Christiansborg.
  De har dog en uhørt grad af frihed.
  Det forbedres forhåbentlig,når de bliver idømt deres berettigede fængselsstraffe.

  Kommentar by Nielsen — 22. september 2021 @ 17:17

 48. Bare endnu en unyttig æder.

  Kommentar by Hul igennem? — 22. september 2021 @ 17:17

 49. Kommentar by T. Flodur — 22. september 2021 @ 16:12

  Taler du med dine børnebørn om de her ting?

  Kommentar by KineserSnot — 22. september 2021 @ 17:28

 50. KineserSnot — 17:28

  Ja, det gør jeg naturligvis, og heldigvis lytter de til mig – Men husk på, at jeg/vi er oppe imod stærke destruktive kræfter. Rød presse, røde folkeskoler, røde gymnasier, osv.

  Kommentar by T. Flodur — 22. september 2021 @ 17:42

 51. Gustav Jensen, 16.56: ….kapitalismen er værre end kommunismen?? Satire? Eller kan du uddybe det en smule? (hvad hvis kapitalismen er under kontrol af et ægte og direkte demokrati?)

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 18:02

 52. Hørte lige KLIMA agitprop-udsendelse nr. 25.893 i DRs P1. Bortset fra at det er lyv, fup og humbug, alt dette vrøvl om co2, er det uhyggeligt at tænke på at co2 hysteriet bruges til at presse kommunistiske “reformer” ned over Europa og Danmark. Co2 bruges som påskud til at fordoble mængden af afgifter, skatter, bøder og gebyrer, og til at femdoble mængden af tvang, påbud, forbud, regler og skøre projekter.

  Den “grønne” omstillings formål er at vende op og ned på samfundet.

  ot: Der er nu en særlig stærk advarsel hos hodja mod de såkaldte “vacciner”. Alle bør se den. Og husk også M. Yeadon’s kloge ord om Big Pharm og Big Tech.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 18:16

 53. Åååh det er vist det jeg ville kalde -psykedelisk marxistisk makværk af selvforstået navle teorier- :-) .-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 22. september 2021 @ 18:31

 54. Lad nu Karl Marx ligge, hvor han ligger i Highgate i London. Han havde kun fattet den uhæmmede kapitalisme, som eksploderede på hans tid. Som KM så, udsultede den faldende profitrate arbejderne. Virksomhedsejeren var kapitalisten med cigar og høj hat, som Herluf Bidstrup altid tegnede ham i Land og Folk. Men den faldende profitrate var forudsætningen for den investering, autmatisering, innovation og nytænkning, der ændrede samfundet til et fagforeninsstyret velfærdssamfund.

  Den rå kapitalisme var næsten væk med udgangen af 1800 tallet. Virksomhederne blev efterhånden ejet af aktieselskaber (på engelsk public companies). Det så Karl Marx ikke resultatet af i større omfang for han døde i 1883. Hans teori blev derfor grundigt falsificeret igennem 1900 tallet. Virksomhederne blev aktieselskaber med nogengange millioner af ejere, der for en stor dels vedkommende var medlemmer af de af fagforeningerne oprettede og ejede pensionskasser. Arbejderne dvs lønmodtagerne scorer selv en stor del af profitten.

  Hvis du er medlem af en fagforening og pensionskasse, f.eks FOA og Pensam, er det dig, der er kapitalist og ryger cigaren!:-)

  Kommentar by Amad — 22. september 2021 @ 19:42

 55. Utroligt at man ikke må kalde sig selv nazist når man kan kalde sig kommunist. begge har ødelagt og dræbt lige meget.

  Kommentar by Flaskeposten — 22. september 2021 @ 19:52

 56. BENT A — 22. september 2021 @ 18:02.
  Kapitalismen giver i princippet individet frihed til økonomisk at narre og udplyndre alle, så længe legale formalia overholdes, til eksklusiv benefice for individet. Den ultimative kapitalisme er monopolkapitalismen, hvor ét eller få firmaer ejer alle produktionsmidlerne
  Kommunismen giver i princippet statsmagten monopol til økonomisk at narre og udplyndre alle, så længe det passer statsmagten, til eksklusiv benefice for staten. Den ultimative kommunisme er den demokratiske kommunisme, hvor alle firmaer ejes af de ansatte.
  England i 1800-tallet var mere afskyelig end Stalins sovjet i første halvdel af 1900 tallet. Men ok – forskellen var nok ikke så stor. I England kunne du krepere af sult på gaden, i sovjet kunne du krepere af sult i gulag.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. september 2021 @ 19:58

 57. Når noget ejes af alle, ejes det af ingen, staten eller det offentlige. Og det er Ida Aukens mål. Staten skal eje alt, og borgerne intet. Er noget privat skal det beslaglægges. Det mener den lille Ida der sikkert er lige så tosset, uvidende og historieløs som Rosa Lund osv.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 20:59

 58. Gustav, tak for svar. Ja, England var et råt og brutalt samfund overfor børn, svage og fattige, dengang i 1800-tallet. Så var det ret civiliseret i 1900-tallet, og nu er det så igen ved at blive et sygt og barbarisk land. Underlig cyklus.

  Men hos os er politikerne jo mindst lige så underlige. Er det globalisering, EU og korruption der gør dem til vores fjender?

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 21:14

 59. FORBAVSENDE MANGE DANSKE PIGER OG DRENGE på 17-25 år er på kort tid og indenfor et begrænset område blevet dræbt/myrdet af “unge”. Selvfølgelig oplyser aviserne ikke at det var ikke-danskere. Men man har jo lov til at gætte. Fire-fem blev dræbt af vanvidsbilister der med høj fart kørte over for rødt eller op på cykelstier og fortove. To-tre er blevet myrdet med knive mv.

  Den sidste der fornylig blev smadret med mindst 100 km/t, Emilie Hansen på 19 år, skriver eb om i dag. Det var en bil med fire “unge”. De lod offeret ligge og flyde, de prøvede ikke at hjælpe, men kørte blot videre.

  Hvor mange danskere har mistet livet pga. indvandringen? Det må være hundredvis. Dem som er dræbt i denne eller forrige uge, bliver blot numre i statistikken. Og alle danske forældre må spørge sig selv: bliver det min datter eller søn der bliver næste offer?

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 22:41

 60. I radioen reklamerer Mette Fupsen med at DK “kan mere”. Men det lader til at DK kan mindre og mindre. Lige nu nedlægges flere og flere sengepladser på hospitalerne, selvom tusindvis af patienter venter på behandling. En 12-årig dansk pige lider under at der ikke er tid til at hjælpe hende, fortæller bt som også oplyser om andre forringelser.

  Kommentar by BENT A — 22. september 2021 @ 23:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper