29. september 2021

Radio4-panel om Angela Merkels eftermæle: Ikke progressiv nok, “… kunne have gjort så meget mere”

Selvom Alternative für Deutschland (AfD) fik 10,3 procent ved søndagens valg i Tyskland, så hører man intet om det i de danske medier. Den store nyhed er Angela Merkels farvel, og flere medier fokuserer på hendes eftermæle. Jeg kom for skade at høre Genau på Radio4, og her var naturligvis ikke et ord om ‘wir schaffen das’, den uansvarlige masseindvandring under flygtningestormen i 2015.

De tre ‘eksperter’ var sådan set kritiske nok, men problemet med Merkel var ikke de åbne grænser, men for dem vigtigere emner, såsom homoseksuelle ægteskaber. Liberale Lykke Friis var stor fan, men mente Merkel kunne have gjort mere. Informations Mathias Sonne var yderst kritisk, og påpegede at hun slet ikke var ‘progressiv’ nok. Weekendavisens Jesper Vind gav en mere afdæmpet analyse, men var på linje: Hun har ikke gjort nok. Personlig synes jeg, at Angela Merkel har gjort mere end rigeligt. Fra Genau på Radio4.

Lykke Friis, Tænketanken Europa: … hendes stil har været at man skal lytte… hun er den der samler… Det at hun hele tiden har ventet, og samlet folk bag sig, har jo så også medført, at hun har rykket Tyskland, dog ikke så meget som en række mennesker havde ønsket sig. … Det er et Tyskland med færre arbejdsløse, det er et Tyskland der er vokset mere ind i rollen om at tage ansvar, både hvad der sker i Europa, men også på verdensplan. Det er selvfølgelig en proces, når man tænker på Tysklands historie, men der er altså sket noget siden Angela Merkel kom til. Og så er det også et Tyskland, der i min bog er blevet mere moderne. Vi har allerede nævnt ligestilling, man har accepteret vielser af homoseksuelle… man har afskaffet atomkraft. Moderne vil jeg i hvert fald betegne beslutningen om at gør Tyskland klimaneutral, så hun har jo rykket Tyskland. Men igen, nogle vil sige at hun kunne have rykket det væsentligt mere.

Mathias Sonne, Information: … Tyskland er jo moderniseret, er jo kommet ud af den her gamle konservative Bonnerrepublik-stemning, som der var stadigvæk omkring år 2000, altså den konservative politik som CDU tillod at føre med Kohl langt op i 90’erne, den er jo heldigvis død. Så ja, på den måde spænder hun over en tid, hvor Tyskland og Europa har bevæget sig i en positiv retning, men jeg synes jo Lykke Friis er alt for venlig ved Merkel i forhold til hendes politiske eftermæle. … Hvis vi tager et enkelt eksempel som homoægteskaberne, der var Merkel jo direkte imod. Hvis vi tager heldagsskoler og en bedre børnepleje, så er det von der Leyen, der har været progressiv, mens Merkel har stået på bremsen. Hvis vi tager den grønne omstilling, ja, så har hun tidligt fået et ry for at være klimakansler, men hun har fået tæsk selv af den tyske forfatningsdomstol, fordi den klimapolitik hun har ført har været alt for fodslæbende. … Samlet så ser vi en Merkel, der ikke er gået i spidsen, vi ser en Merkel der ikke har været visionær, og i øvrigt ser vi også en Merkel, som ikke heller har defineret et stort europæisk projekt. … Hun har ikke skabt et geopolitisk projekt i Europa… Der har hun ikke været progressiv. Hun kunne have gjort så meget mere end hun har gjort.

Jesper Vind, Weekendavisen: … man vil også kunne sammenligne med 1969 til 1982, det er tretten år, det var der socialdemokraterne regerede med Willy Brandt og Helmuth Schmidt. Der blev Tyskland turbo-moderniseret, universiteterne – alle mulige steder i samfundet fra 1969 til 1982. Du havde et helt andet Tyskland i ’82 end du havde i ’69. ‘Mere demokrati’, sagde Willy Brandt. I den skala, så synes jeg ikke at hun har gjort nok.

(Artikel i BT.Metro, 28. september 2021: ‘Angela Merkel bidt af australsk papegøje’)

‘Hun var måske den perfekte politiker – men vi får aldrig en som hende igen’ (Berlingske, 25. september 2021)

Oploadet Kl. 02:06 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122009/trackback

23 Comments »

 1. Ifølge DR-kvinderne som selv er meget “progressive”, skal politik helst være ekstremt progressiv. For ellers er den jo, oh rædsel, reaktionær og konservativ.

  Merkel har ikke været en god kvinde for Tyskland. Hun har været “Dronningen af retræte-humanismen”, som Aamund beskriver hende.

  Som det fremgår af mange UP debat-oplæg bliver de woke grupper, ligestillingsfanatikerne og den klimareligiøse bevægelse farligere og farligere, noget som også hodja har belyst.

  De fleste har nok glemt eller har aldrig hørt om hvad de frygtelige ting der skete under 2. verdenskrig, men den var først og fremmest et resultat af rabiat ekstremisme og organiseret løgnepropaganda. Og den var en katastrofe så stor at den forpestede og ødelagde over 100 millioner menneskers liv.

  Hvis fornuften igen forsvinder fra politik og debat, kan vi få en gentagelse af katastrofen 1939-45, hvad antallet af ofre angår.

  Politik-kvindernes flertal og de liberale woke grupper arbejder på at udskifte fornuft med vanvid. Alle tænkende mennesker bør derfor modarbejde den voksende galskab.

  Kommentar by BENT A — 29. september 2021 @ 02:31

 2. har aldrig hørt om de frygtelige ting…..

  Kommentar by BENT A — 29. september 2021 @ 02:33

 3. De woke-bevægelsen/kulturimpulsen forekommer mig- så vanvittig , at den vil gå i sig selv igen – hurtigt/snart. Måske er jeg naiv ?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 29. september 2021 @ 05:14

 4. Det er altid kansler man hører om. Men hvad med selve præsident posten. Kan hun ikke vælges til den? Sker vist til næste år.

  Kommentar by P — 29. september 2021 @ 05:32

 5. Hendes protege, von der Leyen, er ved at køre Europa i sænk.

  Kommentar by Bastardo — 29. september 2021 @ 08:38

 6. Jeg vil Takke Orban for at prøve på at beskytte europa i 2015. Lad os håbe AFD fr flere stemmer næste gang.

  Kommentar by Michael Unna — 29. september 2021 @ 08:39

 7. ot: “Boligblokke er nu mål for de kriminelle i Gøteborg”. Og “Klaner kontra civilisation”. Beretninger om en dyster og forfærdelig udvikling i Skandinavien.

  Kommentar by BENT A — 29. september 2021 @ 09:39

 8. Man skal altid tale pænt om de døde, men Merkel er ikke død, og jeg er mildt sagt ikke særlig begejstret for hende!
  Hun stod bag den alvorligste Europæiske krise siden 2. Verdenskrig da hun åbnede grænserne og lod i omegnen af 1 mio. migranter vælte ind over grænserne! En humanitær katastrofe for hendes eget folk!
  Hun stod bag at Grækenland og andre svage økonomier kom med i euroen, det har været en katastrofe for disse lande, og for hendes egen befolkning, der måtte betale for gildet!
  Tyskland er i dag uendeligt gammeldags mht. den digitale verden, den offentlige administration og bankvæsen foregår stadig med papir og stempler. I bedste fald har de en fax.
  Tyskland er i dag dybt afhængig af russisk gas og Putin har verdens mest effektive pressionsmiddel, med et drej på et håndtag kan han lamme Tyskland fuldstændigt!
  Tyskland’s militær er i dag utroværdigt, deres luftvåben kan knap mønstre en håndfuld funktionsdygtige fly. Landet vil ikke være i stand til at forsvare sig. Nuvel et stærkt tysk militær ikke noget der vækker begejstring i nabolandene, men landet burde kunne forsvare sig.
  Kort sagt, jeg syntes faktisk ikke hun har gjort det godt.

  Kommentar by Den Nervøse — 29. september 2021 @ 09:48

 9. Er det danske bankvæsen, postvæsnet og den offentlige administration blevet bedre af DIGITALISERINGEN? Vores cpr-register, kørekortregister, fortrolige sundhedsoplysninger og diverse bankkonti m.m.m. er blevet hacket eller udnyttet af kriminelle, antallet af identitetstyverier er eksploderet osv. Har tvangsdigitaliseringen og deraf følgende “reformer” været en fordel for almindelige borgere? Den har ihvertfald været til ulempe og ærgrelse for mange.

  Hvad med diverse skandaler som “Sundhedsplatformen” mv. der har været til plage og tidsspilde for mange læger. Til skade for patienter og pårørende. (Og hvad har børn og unge ikke spildt af tid på tik-tok, og og anden billig, afstumpet, fordummende eller voldelig underholdning, fremfor at læse gode bøger og dyrke idræt)

  Kommentar by BENT A — 29. september 2021 @ 10:04

 10. Den forsamling af debatterende journalister, er nok meget repræsentative for den venstreekstreme danske journaliststand. “Merkel var ikke progressiv nok”. Dette intetsigende begreb “progressiv” skulle vel betyde “fremskridtsvenlig”. Men hvad vil fremskridt sige. Det afhænger vel af i hvilken retning man skridter frem. I de venstrevredne eller kulturradikale journalisters opfattelse, er progressivitet selvfølgelig noget med at omfavne klimahysteri, LGBT-ekstremisme, åbne grænser, multikultur, antiracisme, anti-islamofobi, feminisme, menneskerettigheder, flygtningerettigheder, globalisering, EU.

  Jeg synes faktisk hun var alt for progressiv i sin globaliseringsiver, mangel på EU-kritik og flygtningevenlighed.

  Kommentar by JC — 29. september 2021 @ 10:47

 11. #5 BENT.A
  Ja nu bomber de boligblokke i Gøteborg.Hvordan behandles det i msm?Gøteborg var i 80’erne og 90’erne et sted for alle de gode og rumlige. Gad vide om det stadig er det? , – eller om de er flyttet forlængst. Det var ofte den slags der ville få råd til , at komme væk i tide. Men blokken der blev håndgranatbombet i nat , lå vist i et af de dyrere kvarterer? Overraskende hvis der fortsat findes “dyrere” kvartere i Gøteborg.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 29. september 2021 @ 10:59

 12. “Ikke progressiv nok, “… kunne have gjort så meget mere”” Jeg er helt enig, hun kunne have gjort +100 millioner glade ved at skyde sig selv.

  Kommentar by piphans — 29. september 2021 @ 11:00

 13. “Hun var måske den perfekte politiker …”

  Ja, jeg tror i hvert fald de anti-hvide globalister har været godt tilfredse med hende.

  Kommentar by Peter Nielsen — 29. september 2021 @ 11:11

 14. Tyskland er et digitalt uland.

  Man kan ikke betale med Visa i et parkeringshus, mange restauranter tager kun Euro eller tyske EC-kort.

  Når den gode tysker har købt en ny bil eller MC skal han bestille tid på motorkontoret, der i visse byer har flere ugers ventetid, blot for at få en registreringsattest på et splinternyt køretøj. Alternativt gå via en mellemmand, der har hamstret tider på motorkontoret.

  Køber man et brugt køretøj, der allerede har været indregistreret i Tyskland, og derfor selvfølgelig opfylder de gældende normer for et køretøj af den alder, skal man bruge ET STYKKE PAPIR, hvorpå der står at det pågældende køretøj lever op til det krævede.

  I Danmark er ethvert dokument kun en fysisk repræsentation på et juridisk forhold som er registreret officielt.

  I Tyskland er det papiret selv, der gælder. Derfor skal man have den originale registreringsattest med på rejsen, så tyven har alt det nødvendige til omregistrering.

  Når man erhvervsmæssigt beskæftiger sig med tyskere, så opdager man hurtigt at alt sander til i bureaukrati og hieraki.

  Kommentar by Træt — 29. september 2021 @ 11:21

 15. #11 piphans. Dine kommentarer er som aætid pverraskende og meget lol.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 29. september 2021 @ 12:00

 16. Den perfekte politiker? Næppe.

  Personligt hader jeg hende og hendes slæng som jeg anser som den direkte årsag til Europas nedadgående tendens hvad angår frihed, helbred og økonomi for Europæerne.

  Tænk at Vi nu 3 gange inden for kun hundrede år har haft en Tysk kansler der med deres “gode” ideer har destruere Europa, med død og ødelæggelse til følge.

  Nej, Fy for Satan.

  Kommentar by Santor — 29. september 2021 @ 12:00

 17. Mon ikke lille Lykke Friis skal holde sig til at kommentere tysk fodbold?

  Kommentar by Revisoren — 29. september 2021 @ 13:09

 18. # Santor: Ja, de alt for mange politiserende kvinder og pladderhumanister i regeringer, i råd, styrelser og bureaukratier, kirker, skoler og journalist-lokaler, bliver Europas død og undergang. Merkel var vel psykologisk set mere feltmadras end politiker/kansler. Fysisk var hun vel hverken pænere eller klogere end en sæk mugne og overgemte kartofler?

  Kommentar by BENT A — 29. september 2021 @ 13:47

 19. Lykke Friis beviser igen at hun er et propaganda-organ:
  “hendes stil har været at man skal lytte… hun er den der samler… Det at hun hele tiden har ventet, og samlet folk bag sig ”

  Det passer ganske enkelt ikke,men forklaringen kan selvfølgelig være at Lykke ikke nedlader sig til at tale med almindelige tyskere

  Der er faktisk en del ganske almindelige tyske borgere der hader hende,og Lykke ville blive overrasket hvis hun gav sig tid til at tale med folk.Så ville hun høre det

  #13 man har to registreringsattester i Tyskland. Den store skal ligge derhjemme.Det nytter ikke for tyven kun at have den der ligger i bilen

  Kommentar by Geden — 29. september 2021 @ 15:52

 20. Kommentar by Den Nervøse — 29. september 2021 @ 09:48

  Udmærket opsummering. Selv tyskerne var grundigt trætte af hende, hvilke flere delstatsvalg de senere år også pegede på.

  Og derfor tror jeg den kætteriske tanke, at havde Merkel fortsat, ville hun have fået et lige så dårligt forbundsvalg som Laschet. Men nu får Laschet i stedet alle øretæverne. Man skulle jo finde en at sætte af på øretævernes holdeplads, så Merkels ellers tvivlsomme glorie kunne skinne uantastet.

  Kommentar by traveler — 29. september 2021 @ 16:40

 21. Glem Armin Laschet og hans grineflip ved de oversvømmede huse.
  Glem Angela Merkels efterfølger.

  Tænk stort, og tænk fremad, for vi står over for helt andre udfordringer

  Det lykkedes vores egen regering at udslette minkerhvervet, hvor Kina løber med sejren. De fortsætter og udvider produktionen, uden nogen tænker på deres dårlige dyrevelfærd eller mulig smittespredning.
  Danske minkavlere var førende på klima og dyrevelfærd.

  Det vi er gået igennem med corona er det rene vand, i forhold til hvad der venter.

  Lyt til Ida Auken, der spår at en rød bøf bliver lige så sjælden som en cigaret i en børnehave.
  De fleste diktatorer op gennem tiden har været mænd, nu overtager kvinderne.

  Jeg kan ikke se forskel på rød og blå i Folketinget. De er næsten alle opsat på det samme. Et helvede med social credit system som i Kina.
  Klaus Schwab er ude med planen om New credit card tracks your carbon emissions.

  Det vil sige du straffes på pengepungen, og tvinges til kun at købe klimavenlig.

  Dan Jørgensen siger alle skal bidrage til grøn omstilling (Green New Deal), kernen i One World Order.

  Jeg tror vi skal forberede os på at Folketinget pudser politi og militær på landmændene for at tvinge dem i knæ som minkfarmerne.

  Oksekød og mælkeprodukter bliver stærk indskrænket, til fordel for kunstig fremstillet frikadeller og McDonalds “bøf”.

  Tjek selv hvad der foregår i Australien, som om deres politi har været på træningslejr i Kina. Alt er kaos dernede siden regeringen gik amok i corona restriktioner.

  Man skal være både døv og blind for ikke at se, at corona var første trin i raketten. Nedlukninger, kaos i samhandel og tidligere politisk/militære alliancer, forretninger konkurs, og kke mindst – vaccinetvang.

  Nu tændes 2. raketmotor, der udelukkende handler om klima, selv om der ikke er beviser for at klimaforandringer er menneskeskabt. Det bruges kun som undskyldning for at sætte verden i endnu dybere krise, og streng kontrolsamfund.

  Globalist mafiaen er ligeglad med om du har skilning til højre eller venstre, alle skal bidrage. Der har Dan Jørgensen allerede afskrevet omstilling på frivillig basis, samfundssind som Statsministeren sagde om corona.

  Kommentar by k.m. — 29. september 2021 @ 17:55

 22. @ Mathias Sonne
  Trøst dig. Det mere hun kunne have gjort leverede vi danskere. Vi sørgede egenhændigt for at flygtningenes mænd og sønner kunne passere uhindret -med gratis befordring- gennem Danmark. Konerne og døtrene havde valgt at blive hjemme i deres Obama-hærgede sultanater og kalifater. Du husker måske negerhøvdingen fra Amerikas Socialistiske Stater,som udtalte: “The future does not belong to those who slander the prophet of islam.” Egentlig kom han fra Kenya/Indonesien. Men det lykkedes Goldmann-Sachs og Warren Buffet m.fl. at finde ham et lukrativt job i Amerikas stadig (som vores) voksende administration.
  Hvordan tror du Mallah mø boerne nu synes om os?
  Holder du øje med hvor mange svenskere,danskere og tyskere,som er faldet for dine venner,som kaldes flygtninge?

  Kommentar by Nielsen — 29. september 2021 @ 19:52

 23. # k.m.

  Spot on!

  Kommentar by Revisoren — 2. oktober 2021 @ 14:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper