30. september 2021

Integration: Skoleleder fik ros for karakterspring, “Der blev givet ekstra tid til alle, og det vidste alle…”

Under folketingets åbning i 2017 fremhævede statsminister Lars Løkke Rasmussen Søndervangskolen i Viby, som værende en multikulturel skole, hvor det på få år var lykkedes at hæve niveauet. Han havde et par måneder tidligere selv besøgt skolen, og talt med skoleleder Rani Hørlyck. Med udgangspunkt i nuværende og tidligere lærere, kan Politiken i dag afsløre, at Rani Hørlyck systematisk har omgået reglerne. Eleverne har fået længere tid til skriftlig dansk, og har flere måneder for tidligt, fået at vide hvilke fag de skulle op i.

En gedigen afsløring i Politiken – Succesrig Aarhus-skole anklages for snyd med afgangsprøver (kræver login).

“Ifølge kritikerne tildelte ledelsen samtlige afgangselever på Søndervangskolen i 2016 og 2017 ekstra tid til dele af den skriftlige afgangsprøve i dansk. Herunder læseprøven, hvor eleverne normalt kun har 30 minutter til prøven. I 2014 og 2015 lå gennemsnittene for læseprøven på Søndervangskolen på 4,8 og 4,2. I årene, hvor skolen anklages for snyd, stiger skolens gennemsnit til 5,6 og 6,1. De to efterfølgende år falder gennemsnittet igen til 3,9 og 3,6. …

Martin Haaning undrede sig over, hvorfor hans elever skulle have ekstra tid til prøven: ‘Jeg fik at vide, at det var, fordi eleverne var tosprogede. Jeg problematiserede dette over for ledelsen og fik at vide, at det var en beslutning, de nok skulle stå på mål for. Det undrede mig…’

Martin Haaning bakkes op af tidligere lærer Lars Christensen, der bekræfter, at ledelsen tildelte ekstra tid i 2016: ‘Der blev givet ekstra tid til alle, og det vidste alle lærere på skolen. Lærerne snakkede kun om det i krogene, fordi de var bange for ledelsen’, siger Lars Christensen, der stoppede på skolen i 2016.

… Også tidligere elever husker at få tildelt ekstra tid: ‘En fra ledelsen kom ind i klassen og fortalte, at vi havde ekstra tid til eksamen. Den eneste årsag var, at vi havde anden etnisk baggrund. Jeg forstod og forstår stadig ikke, hvorfor det var muligt, bare fordi vi var tosprogede’, siger Seda Kekec, afgangselev fra Søndervangskolen i 2016.”

(Lars Løkke Rasmussen og skoleleder Rani Hørlyck, Søndervangskolen, 21. august 2017)

“I august besøgte jeg Søndervangskolen i Aarhus. Her har de allerede hævet niveauet med ét karakterpoint på få år. Selvom mere end 9 ud af 10 af eleverne har indvandrerbaggrund. Nu skal skolepuljen hjælpe dem med at gøre det endnu bedre.” (Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Folketingets åbningstale, 3. oktober 2017)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122023/trackback

41 Comments »

 1. Løkke røvslikker er blandt vennerne. FY Fahn

  Kommentar by Charles Nielsen — 30. september 2021 @ 01:42

 2. Et portræt fra 2017:

  “Rani er nomineret som årets dansker: Børnene er grunden til, at jeg er skoleleder

  Skoleleder på Søndervangskolen i Viby, Rani Hørlyck, er nomineret til titlen som “Årets dansker”. Indstillingen sker, fordi hun som leder af en skole med 97 procent tosprogede børn har sat sig ambitiøse mål og nået dem.”
  https://stiften.dk/artikel/rani-er-nomineret-som-årets-dansker-børnene-er-grunden-til-at-jeg-er-skoleleder

  Kommentar by BE — 30. september 2021 @ 01:56

 3. Lars Q. Buksetrold, politikeren der skrev under på Marokko-traktaten. Og fik sin ugerning godkendt af DF-Tullesen og andre.

  Nogen kalder traktaten for “Danmarks dødsattest”. Det er nok ikke helt ved siden af.

  Kommentar by BENT A — 30. september 2021 @ 01:56

 4. Det er noget forbandet svineri

  Kommentar by dunk — 30. september 2021 @ 03:20

 5. Verden vil,bedrages.
  Og så bliver den selvfølgelig

  Og journalisterne æder det hele råt og sender det videre som den pureste sandhed.

  Kommentar by Hema — 30. september 2021 @ 06:09

 6. Når vi nu beskæftiger os med både Rani Hørlyck (RH) og overskriftsordet integration så kan jeg ikke lade være med at tænke på, at RH selv gik på Rosenvangskolen i Viby J. tilbage i 1970´erne.

  En skole der i efteråret 1971 fik en ny skoleinspektør ved navn Jens Otto Solgård (JOS). Han kom fra Odense og bosatte sig i Århus forstanden Brabrand, hvor han boede indtil hans død i marts 1995.

  Nu skulle man formode, at den radikale skoleinspektør ville stedes til hvile på fx Brabrand kirkegård. Men nej. JOS blev efter eget ønske stedt til hvile i Odense.

  Med dette in mente burde det stå lysende klart for enhver, der har både sin sunde fornuft og sin gode forstand i behold, at når man ved at når selv en etnisk født dansker og radikaler som JOS fra Odense efter over 23 års virke blot 150 km. fra fødebyen Odense vil stedes til hvile dér efter sin død, så krakelere alle de kulturradikales mange flotte ord om, hvor let og hurtigt det er og bliver at integrere vildt fremmede fra Langbortistand og omegn her til lands.

  Og hvordan skulle RH´s ”hjælp” til nydanskerne med vildfremmede rødder dog hjælpe dem og Danmark på den lidt længere bane?

  Og hvordan skulle det være et aktiv, hvis vælgerne igen giver Lars Løkke Rasmussen tumleplads på syndens Christiansborg?

  Kommentar by Karsten Lund — 30. september 2021 @ 06:46

 7. Det hele er løgn på løgn !
  “Årets dansker” er IKKE dansker men inder !
  Derudover har denne fremmede villet fremstille det som at “tosprogede” læs :invasiv art, var ligeså kloge som danskerne.
  Det er helt åbenlyst for alle besindige, ordentlige og ærlige mennesker at de fremmede er dybt illoyale over for danskerne som de ellers skylder ALT.

  Kommentar by Danskeren — 30. september 2021 @ 07:00

 8. Det stemmer jo meget godt overens med en undersøgelse CEPOS lavede tidligere på året over differencen mellem årskarakter (altså hvad egen lærer vurderer man kan) og eksamenskarakter (hvad lærer og censor vurderer man faktisk kan) fordelt på etnicitet og køn på gymnasierne

  Topscoreren er etniske kvinder med 1,27 højere årskarakter end eksamenskarakter!!
  Nr 2 er danske kvinder – 1.0 højere årskarakter
  Etniske mænd følger godt efter med 0,87 ekstra og bundskraberen er… da da da dahh. Danske mænd med 0,45

  Data er som sagt årskarakter vs eksamenskarakter, men eksamenskarakteren er heller ikke objektiv, i hvert fald ikke mundtlige eksaminer. For giver man bonus for slør og mørke øjne i årskarakteren, gør man nok også ved det grønne bord. Det er blot sværere at give helt så meget….

  https://cepos.dk/artikler/karakterforskelle-paa-de-gymnasille-uddannelser/

  Kommentar by redneck — 30. september 2021 @ 08:35

 9. Måske som tak for, at de etniske elever ikke lavede kriminalitet, betalte skolen tilbage med snydekarakterer langt over elevernes sædvanlige lave standpunkt.
  Så lærte de etniske elever, at i Danmark bøjer og vrider magthaverne sig for at skjule deres forsøg på import af muslimske tabere.
  “Alle mennesker er lige”, inkluderer altså ikke lighed i intelligens. Det ved alle, undtagen de politisk korrekte dumme politikere.

  Kommentar by Gustav jensen — 30. september 2021 @ 08:38

 10. Formoder at det ansvarlige/uansvarlige kvindemenneske er fyret i unåde og uden løn..

  Kommentar by frank mathiesen — 30. september 2021 @ 09:19

 11. Fyres.

  Kommentar by Bastardo — 30. september 2021 @ 09:33

 12. Ganske snedigt af denne (tilsyneladende skruppelløse Gutmensch) Rani Hørlyck sådan at fede sig på andres bekostning. For det er jo indlysende at det er andre som skal betale gildet, ikke sandt! – Jeg tænker på kommende læremestre, uddannelsespladser, arbejdsgivere, osv. – Som i god tro, blandt andet på grundlag af det af fru Hørlyck udstedte falske eksamensbevis, nu sidder med aben! – Godt gået fru Hørlyck, sådan at smøre lorten af på andre – Yippee ki-yay, motherfucker!

  Kommentar by T. Flodur — 30. september 2021 @ 10:00

 13. Jeg håber, at den fru skoleinspektør fyres pr. Omgående , og nægtes mulighed for igen, at undervise i den danske undervisningssektor. Allerhelst ville jeg gerne have, at hun aldrig igen, kunne få offentlig ansættelse af nogen art.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 30. september 2021 @ 10:15

 14. Glem ikke det økonomiske perspektiv!

  På en rundtur på skolen blev Lars Løkke Rasmussen præsenteret for, hvordan skolen er lykkes med at løfte fagligt svage elever. Interessen for emnet skyldes regeringens nye skolepulje.

  Statsministeren ville med egne øjne se, hvordan Søndervangskolen sikrer læring i et skoledistrikt med 97 procent tosprogede elever. Interessen kommer i kølvandet på, at regeringen i april 2017 præsenterede en skolepulje på i alt 500 millioner kroner til skoler med mange fagligt svage elever. Søndervangskolen er én ud af syv skoler i Aarhus Kommune, der er i betragtning til at få del i puljen. Skolen kan få tildelt mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner årligt, hvis den formår at mindske antallet af børn, som får under fire i dansk og matematik med fem procentpoint årligt over en treårig periode.

  ”Det er imponerende at se en skole, der på bare ti år har flyttet
  sig helt fantastisk ved at halvere elevfraværet og løfte sig fagligt, så man nu ligger på noget, der minder om gennemsnittet blandt aarhusianske skoler, selvom det er et udfordrende skoledistrikt.

  Det viser, at god ledelse gør en forskel, og det er også det, vi gerne vil understøtte,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

  Hahahahahahahahahahahahahahaha – Fusker støtter fusker…

  https://www.aarhus.dk/media/9789/boernogungenytnr152017.pdf

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 10:28

 15. Lars Løkke og Rani Hørlyck; to fingre i samme røv! – Sorry kære læser men jeg kunne sgu ikke lade være…

  Kommentar by T. Flodur — 30. september 2021 @ 10:51

 16. Ikke kun folkeskolen, Sydkysten Gymnasium – sharia-gymnasium ved Kbh.

  Mat A
  Årskarakter: 9,4
  Prøvekarakter: 1,8
  Muslim-rabat: 7,6

  Fysik A
  Årskarakter: 7,1
  Prøvekarakter: 0,5
  Muslim-rabat: 6,6

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 10:57

 17. Bedstemor for asyl har selvfølgelig aldrig hørt om det.

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/eksamenssnyd-har-aldrig-hoert-om-noget-lignende/8884918
  Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger, at hun aldrig har hørt om noget lignende”

  Kommentar by tavsen — 30. september 2021 @ 11:52

 18. Problemet er at elever på at såkaldte tosprogede skoler/gymnasier notorisk klare sig dårligt, det passer rigtigt dårligt ind i den venstreorienterede fortælling som venligboere, hele venstrefløjen, Venstre, De Konservative, Radikale og lærerne gerne vil fortælle, og hvis man ikke kan fortælle den sande historie, så kan man da pynte lidt på historien!
  Der er bare det ved det at det altid opdages!
  Jeg ved ikke hvad sanktionen overfor en ledelses organiseret eksamenssnyd er, men kender jeg venstrefløjen ret, så bliver det endnu en sæk af sagesløse skatteyderes penge!
  Hvis virkeligheden ikke passer en, så skaber man da bare en ny virkelighed – var der nogen der sagde snyd og bedrag?

  Kommentar by Den Nervøse — 30. september 2021 @ 12:17

 19. Hahaha, Pernille-hjernedød har aldrig hørt om muslimer der snyder???

  “Tidligere leder af muslimsk friskole: Eleverne snød til eksamen” (2017)

  https://www.tv2lorry.dk/kobenhavn/tidligere-leder-af-muslimsk-friskole-eleverne-snod-til-eksamen

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 13:07

 20. Flid, fedt og snyd …i nævnte rækkefølge !!!

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Fædrelandet.

  Kommentar by Neuhammer — 30. september 2021 @ 13:37

 21. Et multi-etnisk samfund vil ALTID have etniske spændinger og vil således ALDRIG fungere.

  Den eneste holdbare løsning er at vende tilbage til mono-etniske og mono-kulturelle samfund.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. september 2021 @ 15:26

 22. D.T.U. har en afdeling i Ballerup for fatsvage muslimske ’studerende’, specielt organiseret for de østerlandske tabere. Studiet starter med et introkursus for at lære dem Pythagoras’ sætning og at løse anden grads ligninger – før kan de ikke blive ingeniører. Halleluja.

  Kommentar by Gustav Jensen — 30. september 2021 @ 16:20

 23. Plus det underminere den resterende tillid der måtte være til dem af anden kulturel observans, der ret faktisk kan noget. GOOD JOB!,,,,,,

  Kommentar by Frafalden Moderat — 30. september 2021 @ 16:30

 24. # 17
  Hun er fuld af løgn. Det var også hende der udtalte: Helt ind i mit socialdemokratiske hjerte. Dette i anledning af noget lignende. Der sker intet med skolelederen. Husk det er sket i Aarhus der også er kendt for at tildele ufatteligt mange førtidspensioner til berigere der aldrig har været på arbejdsmarkedet, aldrig har stået til rådighed for dette, bl. a. ved hjælp af tvivlsomme lægeerklæringer om psykisk sygdom og lign. og ikke taler dansk. Kort og godt: Førtidspensionerne er meddelt på ikke lovlig vis. Typisk dansk, de få der arbejder og betaler skat betaler festen. Socialdemokrat? Hun er hverken social eller demokrat. Men vil du i verden frem, da bliv socialdemokrat.

  Kommentar by NED MED ALTING — 30. september 2021 @ 16:53

 25. Det tror, jeg er helt normalt. På Højdevangens Skole (København) så jeg helt konsekvent de tosprogede fik 0,5-1 ekstra time til alle eksamener. Jeg troede faktisk det var noget Folketinget havde vedtaget.

  Kommentar by Winged Hussar — 30. september 2021 @ 17:32

 26. Ud med lortet – stem Paludan og brænd en koran.

  Kommentar by Knee grow floydd — 30. september 2021 @ 17:42

 27. NED MED ALTING — 30. september 2021 @ 16:53

  Ja, det er ækle løgnere. Sjovt som alle deres rollemodeller ALTID fejler. Og så spiller de dumme og uvidende. Hun kender tilsyneladende kun til det, som hendes embedsmænd fortæller hende.

  For hjælpeløsheden forhindrer hende i at finde de samme facts som Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 10:57

  Den blå regering lavede en god hjemmeside, hvor forældre kunne finde den bedste skole, hvor der også var oplysning om, hvor mange muslimer der var i skolen. Men det forsvandt, og nu er hele statistikken væk. Druknet i Det røde Hav af glemsel

  Kommentar by tavsen — 30. september 2021 @ 18:08

 28. Rani Hørlyck har været meget i pressen for 10-15 år siden for at have været “turn-around” leder på en eller flere skoler der var kørt i sænk/fulde af indvandrerunger.

  Hun var på Nordgårdskolen i Gellerup i et par år indtil byrådet lukkede skolen:

  https://www.folkeskolen.dk/38844/ghettoskole-faar-skoleleder-med-indvandrerbaggrund

  https://skraeppebladet.dk/blad/2007-09/artikler/spillet-om-nordgardskolen/

  https://gellerup.nu/2013/10/01/en-skoleleder-ser-tilbage/

  Eleverne opførte sig ikke så godt der (artikel fra før Hørlycks ansættelse):

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4379907.ece

  Der var åbenbart stadig et stort gennemtræk af lærere et par inde i hendes ansættelsesperiode:

  https://dk.politik.narkive.com/SZJuCB0b/laerere-i-vild-flugt-fra-ghettoskole

  (der citeres fra en artikel på ekstrabladet.dk som jeg ikke her kunnet finde et direkte link til.)

  Og så en sjov ting: Hørlyck ansatte en PR-medarbejder til skolen:

  https://www.berlingske.dk/samfund/skole-med-egen-pr-afdeling

  Jeg spekulerer selvfølgelig på om ikke snyderiet begyndte allerede på Nordgårdskolen og at byrådet godt vidste at de positive resultater Hørlyck havde nået der var fup…

  Kommentar by Peter Lund — 30. september 2021 @ 18:49

 29. dhimmierne lyver og snyder for islam. What´s new?

  Moské de håber på en plads bagerst i køen når kranerne kommer på overarbejde?

  Kommentar by Santor — 30. september 2021 @ 20:15

 30. Mon Røde Aarhus kommune er medskyldige i svindlen?
  Man skal jo ikke genere kernevælgerne…

  Rådmanden vil ikke udtale sig.
  Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge I Aarhus, ønsker ikke at kommentere sagen om Søndervangskolen over for JP Aarhus.

  https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/aarhus/ECE13323762/udvalgsforkvinde-vil-til-bunds-i-skolesag-ogsaa-laererforening-oensker-sagen-belyst/

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 20:23

 31. # 29. Godt bud på forholdet. Fanden hytter sine.
  # 30. Det lyder sandsynligt. Eller moske nogle flere førtidspensioner til de efter sigende veluddannede berigere kan give ro på bagsmækken. Så er indkomsten jo sikret, i hvert fald til dels sikret.
  Hvad er det for et samfund vi efterhånden har?

  Kommentar by NED MED ALTING — 30. september 2021 @ 20:34

 32. # 25. HÆ HÆ, man skal aldrig sige aldrig.

  Kommentar by NED MED ALTING — 30. september 2021 @ 20:35

 33. Bestilt arbejde af Lille Lars fra Græsted?

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2021 @ 22:12

 34. Den forbandede lille fadøl drikkende landsforræder, putte blår i øjnene på disse folk at de kan være her.

  Kommentar by LarsB — 1. oktober 2021 @ 00:41

 35. Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 10:57

  Mat A
  Årskarakter: 9,4
  Prøvekarakter: 1,8

  Fysik A
  Årskarakter: 7,1
  Prøvekarakter: 0,5

  Prøvekarakteren burde ikke overraske, da den blot afspejler elever med en IQ på mellem 60-85. Alarmklokkerne burde derfor have ringet i Undervisningsministeriet ved karaktergennemsnit over 2.

  Kommentar by Thomas M. — 1. oktober 2021 @ 01:26

 36. Kommentar by Jørgen Nielsen — 30. september 2021 @ 10:57

  Har du en konkret kilde. Det der er godt nok vildt.

  Kommentar by KineserSnot — 1. oktober 2021 @ 04:18

 37. Ja, det er vildt, at elever, der af læreren er vurderet til næsten et 10-tal, ender under dumpe-niveaumed 1,8 i gennemsnit. Så er det klart, at næste skridt må være at lade ungerne snyde som i Aarhus.
  Se forøvrigt disse prøvekarakterer fra de kommende raketforskere på Høje Taastrup Private Gymnasium (tyrkisk):

  Mat B: -0,5 (Ni elever fik 00. To elever fik -03)
  Dansk A: 1,5
  Engelsk A: 2,1
  Mat A: 0,8

  Tyrkisk A: 9,8

  Man må håbe, at deres raketforsker bog er på tyrkisk…

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 1. oktober 2021 @ 06:13

 38. Anhold landsforræderen lars løkke og Rani Hørlyck den røde kriminelle spasser.

  Kommentar by piphans — 1. oktober 2021 @ 08:44

 39. Peter Lund — 30. september 2021 @ 18:49

  Tak for gode links.

  Ja, det var en falliterklæring for det “smukke” multietniske samfund skulle ansætte en propagandamedarbejder for at pynte på fællesskolens renomme. Og selvfølgelig en journalist, han kender rutinen.

  berlingske.dk/samfund/skole-med-egen-pr-afdeling

  Aarhus skal aflevere redegørelse til ministeriet om fem dage
  https://www.folkeskolen.dk/1879523/aarhus-skal-aflevere-redegoerelse-til-ministeriet-om-fem-dage
  På onsdag den 6. oktober skal der ligge en redegørelse fra Aarhus Kommune om muligt fuskeri ved afgangsprøverne på Søndervangskolen hos Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.”

  Mange kommentarer her, hvor der vaskes hænder

  Lærere på aarhusiansk successkole: Vi blev presset til at fuske
  folkeskolen.dk/1879413/laerere-paa-aarhusiansk-successkole-vi-blev-presset-til-at-fuske-#1879517

  Kommentar by tavsen — 1. oktober 2021 @ 09:02

 40. “Viby Gymnasium i Aarhus havde i flere år elever fra Søndervangsskolen, der klarede sig meget dårligt.

  I samme periode steg folkeskolens karaktergennemsnit, og ifølge rektor Lone Sandholdt Jacobsen kan det forklare, hvorfor det gik så dårligt for nogle af de elever, der fortsatte på Viby Gymnasium.

  – Når sådan noget sker, sendes regningen videre. I det her tilfælde er den i høj grad endt hos os. En stor del fik halveret deres karakterer fra folkeskolen til første terminsprøve på gymnasiet, siger hun.”

  Nej, regningen ender
  hos danskerne, der nu risikerer, at skulle under kniven af en inkompetent læge der er blevet snydt gennem hele uddannelsessystemet.
  Hos Danmark der under falske forudsætninger om vellykket integration tager imod flere af de uintegrerbare.

  https://www.dr.dk/nyheder/seneste/gymnasium-foeler-sig-som-offer-aarhusiansk-folkeskole-anklaget-snyd

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 2. oktober 2021 @ 06:06

 41. Er Lille Lars konverteret til dødskulten islam?

  Kommentar by Revisoren — 2. oktober 2021 @ 14:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper