5. oktober 2021

Per Stig Møller: “Jeg tror, der vil være identitetspolitiske kræfter, der vil stoppe marxismen…”

Jeg kommer til at blogge mere om Søren Mau, men kommunistens studentikose rablerier er et mindre problem end den ideologiske naivitet, der findes langt ind i borgerlige rækker. Herunder lidt fra et interview med Per Stig Møller, der tydeligvis ikke har forstået at identitetspolitiske ekstremister altovervejende er marxister. Så mange år i Folketinget, så mange bøger om politik, og så alligevel helt blank i forhold til noget så væsentligt.

Set på Berlingske.dk – ‘Det tyder på, at han ikke har fattet en kæft af, hvad kommunismen førte til’.

“Per Stig Møller oplevede marxismens dominans i 70erne. Nu oplever den langskæggede tyskers ideer en renæssance på de danske universiteter. Et eksempel er bogen ‘Stum Tvang’ af den unge filosof og erklærede kommunist Søren Mau. …

Den opblomstrende universitetsmarxisme får imidlertid en helt ny modstander i 2021. Identitetspolitikken.

Den kan de ikke klare. For marxisme og kommunisme har stået for en masse undertrykkelse. Man kan ikke bruge Marx, Lenin og Stalin og så videre som forbillede længere. Hvis identitetspolitikken skal fungere, skal der tages et opgør med kommunismens ofre. Jeg tror, der vil være identitetspolitiske kræfter, der vil stoppe marxismen fra at blive dominerende.‘ Per Stig Møller mener, at noget af den pondus og hensynsløshed, der lå i 70ernes universitetsmarxisme kan findes i den woke venstrefløj i dag.

‘I 1970erne tog marxisterne magten og fjernede alt andet. I dag er det andre, der vil udelukke, udgrænse og slette holdninger, de ikke er enige i. På den måde er identitetspolitikken stærkere,’ siger Per Stig Møller.”

Oploadet Kl. 00:11 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122129/trackback

14 Comments »

 1. Per Stig Møller har alle dage været temmelig forskruet. En politiker af den sædvanlige medløbende slags der ikke har gjort meget godt for Danmark. Eller slet intet godt. På det sidste er hans forvirrede tanker vist blevet endnu mere forvirrede.

  Kommentar by BENT A — 5. oktober 2021 @ 03:25

 2. …så mange år i politik…..
  En del af problemet er vel den underlige uvirkelighed , mange politikere ender med at leve i? Det er en boble.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 5. oktober 2021 @ 05:05

 3. Måske Per Stig bare er konservativ.

  Kommentar by Broager Land — 5. oktober 2021 @ 08:58

 4. Kommunismen kun bragt tyranni, fattigdom, sult og folkemord med sig! Det er en ideologi præget af had og den har et iboende totalitært fundament, og verden har da heller ikke set et vellykket samfund bygget på Karl Marx’s tanker. Det til trods for at det har været forsøgt i 40 lande kloden over!
  Ser vi på personen Karl Marx, så har vi at gøre med en doven drukkenbold, som godt nok var intellektuel, men på en overordentlig destruktiv måde. Ud over lidt journalistisk skriveri, har han aldrig haft et ærlig arbejde, kun levet på nas! Han blev gift med din barndoms kæreste, men avlede et barn med den tjenestepige, som han aldrig betalte en rød reje. Han var hvad alle nutidige ordentlige mennesker foragter, han var umoralsk, ikke amoralsk, for han havde en moral, men han levede ikke selv efter den.
  I dag ville han falde helt igennem, han var mandschauvinist og racist, han var trods sit jødiske ophav, antisemit. Alt i alt den type som sad på byens caféer og værtshuse, udbredte sin fordrukne tanker for enhver der gad hører på ham, var aggressiv og nedladende i sin argumentation, var ildelugtende, vand og sæbe et stort set ukendt begreb. En russisk besøgende, beskrev hans hjem, som overordentligt rodet og beskidt, der var tomme tykt støv, uredte senge og sengelinned som aldrig blev skiftet, møbler der var itu, og rummet så røgfyldt at men dårligt kunne fra den ene enden til den anden.
  Hvad var det der gjorde at dette menneske advokerede for massemord og diktatur. Han kaldte sine tanker for videnskab, og nok havde han nogle udmærkede analyser af det liberale kapitalistiske systems tilbagevende kriser, men hans løsninger var uhyggelige og har betydet hundrede af millioner menneskers voldsomme død.
  Hans Kommunisme er intet andet end en hadefuld, doven drukkenboldt’s opskrift på massemord. Det er mig en gåde at såkaldte intellektuelle mennesker, selv i dag, kan føle sig tiltrukket af hans tanker! Måske er det fordi de ikke er intellektuelle nok, men bare tænker en samfundsform, som i virkeligheden ikke passer til mennesker, og som kun kan implementeres med vold og tyranni!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. oktober 2021 @ 09:36

 5. At kommunister har netop denne drukkenbolt som deres store forbillede, siger vel meget om kommunister.

  Kommentar by BENT A — 5. oktober 2021 @ 10:20

 6. Bent A har helt ret i at Per Stig Møller er en medløber og Broager Land har ret i at han bare er konservativ. Er man gammel nok så kan man huske at Per Stig fulgte tidsånden og flirtede med Mao.

  Per Stig var i årene 1979-84 programchef i DR og blev i øvrigt senere formand for Radiorådet. Det var en kendt sag at han havde mange problemer med sine “røde” medarbejdere. Da Anders Fogh Rasmussen blev statsminister i 2001 besluttede han sig for at føre værdikamp mod venstrefløjen. Den eneste af hans ministre der støttede ham heri var Brian Mikkelsen, der valgte at angribe DR og brugte Per Stigs vanskeligheder som eksempel på DRs venstreorientering. Per Stig sprang op som trold af en æske og undsagde Brian Mikkelsen. I stedet forsvarede Per Stig DR og påstod at DR sandelig ikke var venstreorienteret. Da DR for en gangs skyld tog sig sammen og lavede en række udsendelser om “De Røde Lejesvende”, så angreb Per Stig disse udsendelser, DR var nemlig IKKE ræverød.

  Efter Muhammedkrisen har Per Stig anklaget Anders Fogh for dårlig håndtering af krisen. Iflg. Per Stig skulle Anders Fogh havde efterkommet de muslimske ambassadørers krav om et møde for at drøfte ytringsfriheden i Danmark. Efter muslimsk afbrænding af bunker af danske flag og flere ambassader var Per Stigs egen indsats som udenrigsminister at rejse rundt i mellemøsten og tilbyde udvidet kulturelt samarbejde som et plaster på såret, selvfølgelig betalt af Danmark. Per Stig var en vatpik der når han blev sparket i røven, vendte han sig rundt og sagde undskyld.

  Kommentar by bjarne Binee — 5. oktober 2021 @ 10:33

 7. Marxismen-kommunismen er en stor stor religion. Der er kun en sand kommunisme, og Karl Marx (smart) er dens Profet. Snart vil dem der kritiksere Marxismen blive stillet for en domstol med henvisning til paragraf 266 B.(Racismeparagraffen) :-) :-) :-).
  (ligesom Muhammedanismen :-) :-):-)).

  Kommentar by Michael Unna — 5. oktober 2021 @ 11:24

 8. *Broager land 08:58
  Per Stig Møller er nærmest socialkonservativ og det er tæt på socialliberal, altså De Radikale Venstre og efterhånden også Venstre.
  Konservatismen opstod i Storbritanien som reaktion på den liberale revolution i Frankrig, man var sådan set ikke imod justeringer af samfundet, men det var en reaktion mod at man gjorde det ved at hakke hovederne af sine modstandere, og så ville man gerne være sikre på at det man satte i stedet var bedre end det bestående.
  Man var revisionist og noget så udskældt som reaktionær, det betyder sådan set bare at man reagerer på nye tiltag og ideer, og helt ærligt så er der alt mulig grund til at være skeptisk overfor nye ideer, f.eks som Kommunismen og Socialismen.
  Konservatismen ønsker at staten skal have en langt mere fremtrædende rolle en liberalisterne ønsker. Statens må være så stærk at den beskytter den svage mod den stærke, men så svag at den ikke bremser den stærkes virkelyst! Et rigtigt godt konservativt citat. I dag beskyttes den svage nok, men den stærke stækkes i uhyggelig grad i sin virkelyst! Det gør samfundskagen mindre end den behøver.
  Hvad vil du helst have et stort stykke af en lille kage, eller et lille stykke af en kæmpe kage?
  Konservatismen er en fantastisk ideologi, der udmærker sig ved at være antiideologisk,
  Den udmærker sig desværre også ved et den ikke er særlig godt repræsenteret på tinge, der er vel kun NB.

  Kommentar by Den Nervøse — 5. oktober 2021 @ 13:18

 9. Det vil sikkert være ganske interessant for nogle at blive oplyst om, hvad den unge 30 årige Per Stig Møller havde gang i som medforfatter til bogen “Fra utopi til virkelighed.

  Jeg kan ikke finde den direkte kilde, men her er en beskrivelse fra 2005:

  “I 1973 flirter en 30-årig litterat ved navn Per Stig Møller med tanken om et diktatorisk ekspertvælde, der skal indføre tvungen raceblanding ved ægteskab og obligatorisk bopælsskift hvert syvende år. “

  Og Ebbe Kløvedal Reich gik fra at være tilhænger af små lokalsamfund til at blive globalist.

  Kilde: http(colo)(slash)(slash)www . forlagsblog.dk(slash)wp-content(slash)uploads(slash)2009(slash)11(slash)VirkelighedogUtopi-Pressemeddelelse.pdf

  Kommentar by T. H. — 5. oktober 2021 @ 20:30

 10. Kommentar by T. H. — 5. oktober 2021 @ 20:30

 11. Per Stig Møller: “Jeg tror, der vil være identitetspolitiske kræfter, der vil stoppe marxismen…”

  Man kan da kun håbe på, at HVID identitetspolitik vil stoppe galskaben. En større loyalitet og solidaritet iblandt hvide mennesker er nok det eneste, som overhovedet har en chance for at stoppe “Woke”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. oktober 2021 @ 20:51

 12. Per Stiv Møller er “konservativ” på samme måde som blandt andre Connie Hedegaard og Lars Barfoed – det vil sige skabsradikal…

  Kommentar by Revisoren — 7. oktober 2021 @ 11:11

 13. @ T. H.

  Her lidt flere udpluk fra bogen. Kilden er hedengangne Balder Blog.

  “s. 45: ”Frankfurterskolens eminente og sammenfattende afsløringer af de skjulte magthavere har lært os at få øje på meget, som før var skjult i skyggen”.

  Per Stig Møller – Udenrigsminister

  s. 50-51 (om TV): ”Hvis vi bliver enige om, at ni år med tilskuerliv er ødelæggende, så må vi korte sendetiden og sætte spærringer på de andre kanaler, som kommer ind udefra.

  Men så tager vi friheden fra folk? Ja, friheden til at vælge mellem rusgifte, som vi i forvejen er frataget. At være TV-narkoman burde sidestilles med al anden form for narkomani, for begge ødelægger livet”.

  s. 70: ”Retten til at eje produktionsmidler giver ekstra illegitim magt, som ingen har udstyret ejeren med. Det er et udtryk for det vestlige samfunds pengedyrkelse, som i det attende århundrede afløste adelsdyrkelsen.

  Vi ved idag, hvorledes storkapitalen i realiteten regerer på tværs af og hen over hovedet på de nationale parlamenter”.

  s. 70: ”Virksomhedernes overskud og merværdi har de, som frembringer dem, ingen indflydelse på”.

  s. 71: ”Ejendomsretten var den sidste ret, som kom ind i den franske republikanske forfatning, og den kom kun med, fordi man ville sikre sig den liberale adels stemmer for forfatningen. Den hører således ikke til ‘de hellige rettigheder’, og den er ustandselig blevet angrebet. Skønt den efterhånden er betydeligt indskrænket, er det ikke sket på de væsentlige områder. ”

  s. 72: ”Når det er vigtigt at erstatte ejendomsret til produktionen, medierne, tingene med brugsfællesskaber er det for at sikre den frie udnyttelse af dem, hvilket øger vekselvirkningen mellem fællesskaberne og individerne og fremmer udnyttelsen af de forhåndenværende ting”.

  s. 73: ”Ejendomsrettens omformning til brugsret er samtidig svaret på den økologiske udfordring”.

  s. 76: ”Hvorfor skal vi slæbe penge sammen til luksusindustrierne, når kun en promille af befolkningen har glæde af dem, og når de samtidig bruger arbejdskraft og energi, som kunne være anvendt nyttigere”

  s. 78: ”I stedet må man stille alle borgere lige og udbetale borgerløn til alle, uanset om de arbejder eller ej. ”

  s. 78: ”I samme øjeblik den kollektive livsform og den almene brugsret er slået igennem, vil den enkeltes indtjeningsbehov falde, fordi kollektiverne ikke køber swimming-pools, TV-apparater, biler, vaskemaskiner og videokassetter til hver enkelt eller hvert enkelt par, hvilket er tilfældet i vores familiestruktur”.

  s. 96: ”Der var historisk set kun een udvej: et spring. Den hvide race måtte lære at leve som negeren i rytme med naturen, som asiaten i pagt med det evige”.

  s. 96: ”Det blev raceblandingen tid. Blandede ægteskaber blev således påbudt ved lov omkring 2050. Ud af dem opstod en ny race, nye værdier, en ny verden, en ny civilisation”

  s. 96: ”Skabelsen af den nye fælles-race var den gamle verdens sidste, tragisk-heroiske indsats for at overleve. Det lykkedes. Den er mere hårdfør end nogen af de tidligere kendte racer, mere bred i sin forståelse. Det er, som om de tidligere racer blot har været forstudier til denne”.

  s. 107: ”Parrene rykker ofte hen, hvor de synes at kunne lære mere, og hvert syvende år skal de simpelthen rykke”

  Om Søren Krarups angreb på hans utopi:

  ”… den eneste løsning er, at disse raceblandinger får fremskaffet de evner, der kan få os til at overleve. DER kommer tvangen ind, men det er som følge af, at vi lader stå til i den demokratiske sløsagtighed. Men i den endelige utopi, hvor vi har fået opløst tvangen og bureaukratiet, i det jeg kalder totaldemokratiet, eksisterer tvangen jo slet ikke. ”

  Liberator – Statslefleren Per Stig Møllers glade vanvid

  Lighed med Coudenhoven Kalergis Paneuropæiske ideer der resulterede i EU monstret.

  Per Stig Møllers drømmerier ser ud til at have mistænkelig meget til fælles med de ideer som Grev Richard Coudenhove Kalergi udtrykte i 1925 i sin bog Praktischer Idealismus. Coudenhove Kalergi anses i dag for at være ‘Faderen til den Europæiske Union’.

  Citater fra Praktischer Idealismus”

  Kommentar by Søren Ferling — 7. oktober 2021 @ 21:57

 14. Per Stig har været for gammel til at følge med i de sidste femten år. Hvis han fortsat vil høres, må han dyrke noget motion. Gøre et eller andet. Lige nu er han for sen.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. oktober 2021 @ 23:54

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper