6. oktober 2021

Den svenske debat indhentet af virkeligheden: ‘På magisk vis ikke længere xenofobisk at mene sådan’

Forleden var det Bo Lidegaard, og efter ham var det bogaktuelle Andreas Steenberg, der sagde noget af det samme. Der er tilsyneladende også moderate elementer i De Radikale, et parti der har taget fejl i tredive år. Samme udvikling i Sverige, hvor Socialdemokraterne næsten umærkeligt har ændret politik i retning af de ikke-stuerene sverigedemokrater. Ashkan Fardost kommenterer i Weekendavisen – Sverige, de rene hjerters land (kræver login).

“Sidste uge i Sverige indtraf noget. Noget, der forekommer lige så sjældent som et spektakulært astronomisk fænomen og er nærmest umuligt at observere med det blotte øje: Sverige har ændret holdning til indvandringen. Det svenske socialdemokrati har endelig anerkendt den politik, som deres kritikere har foreslået i knap 20 år. Det skete, da indenrigsminister Mikael Wamberg i sidste uge sagde følgende: ‘Der har været en frygt for offentligt at beskrive bestemte problemer i vores samfund. En frygt for at blive stemplet som racist og sådan nogle ting. Men debatten har endelig indhentet virkeligheden.’

… Den politiske kultur i Sverige er drevet af offerroller, så længe offeret er rent og uskyldigt, uanset om det er planeten, eksotiske brune mennesker eller kvinder. Vores besættelse af renhed og uskyld er en undertrykt rest af vores lutherske historie og den måde, hvorpå Sverige blev til et land.

… Ethvert anslag mod selvbilledet udløser en rasende bølge af fornægtelse, offentlig udskamning og udstødelse. Fornægtelsens anatomi består i at skyde skylden for alle Sveriges problemer på højrefløjen, selvom socialdemokraterne stort set har siddet på regeringsmagten i 80 år. Kritikere er blevet stemplet som xenofober eller en trussel mod demokratiet.

nu er det på magisk vis ikke længere xenofobisk at mene sådan. For når Socialdemokraterna gør det, er det kosher. De gør det, og nu slipper de afsted med det. En brillant politisk pirouette, forklædt som naivitet. Og svenskerne elsker det…”

(En boligblok i Linköping, Sverige, 7. juni 2019; Foto: Quillette)

“Per Brinkemo, der syv år tidligere var blevet affærdiget som racist, optrådte pludselig i så godt som alle medier i en egenskab af ekspert i klankultur. Og medierne opførte sig, som de svenske medier har tendens til at gøre, når væggene rykker sig i den verdensberømte svenske holdningskorridor: Man lader som om, man aldrig har stået et andet sted. Det, der før var racistisk at nævne, er nu saglig nyhedsformidling: blodhævn, klanældre, rivaliserende slægter.” (Paulina Neuding, Berlingske, 17. september 2021)

Oploadet Kl. 02:22 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122161/trackback

24 Comments »

 1. FANTASTISK BILLEDE af berigelsen. De gør da alt for, at deres nye opholdssted skal ligne det, de kommer fra.

  Det er jo ikke bare RV, der har taget fejl, men alle partier med Udlændingeloven i 1983. Kun FRP stemte imod med den begrundelse, at det ville øge tilstrømningen til danske velfærdskasser

  Og fejltagelsen har været anført af statsstøttede medier, der skræmte alle med stempling af racist, hvis man udtrykte kritik af den fejlslagne politik.

  I midten af firserne beskyldte medierne rask væk danskerne for at være racister, fordi muslimske butikker var letantændelige. Der gik sørme et par år, inden “journalisterne” kom ud i virkeligheden og erfarede, hvad alle vidste.

  Der har været mange bombesprængninger også i DK. For få år siden forsvandt et par blokke i et flammehav i Nykøbing F., da den udbredte muslimske forsikringssvindel gav et uventet ? resultat.

  “Alle tre blev udover fængselsstraf dømt til udvisning med indrejseforbud for bestandigt.”
  https://www.tv2east.dk/guldborgsund/voldsom-brand-ramte-det-centrale-nykobing-falster-nu-er-tre-maend-domt-skyldige

  Fine videoer, der viser katastrofens omfang, der selvfølgelig ikke havde landsdækkende interesse. Medierne var travlt optaget af at afsløre de væmmelige DF’ere.

  Også et stærkt billede i henvisningen til Folketidende.

  Kommentar by tavsen — 6. oktober 2021 @ 03:29

 2. Danmark har spillet en rolle som foregangsland i denne udvikling. Men Sverige står stadig overfor store problemer, ligesom Danmark gør, for de unge piger – dem, de unge mænd gerne vil behage og stifte familie med – er stadig i altovervejende grad multikultistiske, ligesom institutionerne er det. Og en stor del af de fertile kvinder konverterer givetvis, ligesom det sker her.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 6. oktober 2021 @ 05:07

 3. Indtil hjemsendelse af 100.000 vis af de fremmede begynder, er Sverige stadig fortabt, model Libanon inden 2100…

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 6. oktober 2021 @ 05:47

 4. hjemrejser , hjemrejser , hjemrejser. Islam skal hjem til sig selv.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn — 6. oktober 2021 @ 07:41

 5. Jamen at det er begyndt at lette imod helbredelse af den Svenske politisk korrekte psykose er da glædeligt.:-)

  Kommentar by Michael Unna — 6. oktober 2021 @ 07:59

 6. Støt SIAD. http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  Kommentar by Michael Unna — 6. oktober 2021 @ 07:59

 7. “….Men debatten har endelig indhentet virkeligheden.”

  Underligt – plejer det ikke at være omvendt ? Eller har en svensk sosser fået et anfald af svensk snus-fornuft?
  Virkeligheden har endelig indhentet debatten. Virkeligheden er når den klodsede koran giver dig valget mellem halalslagtning eller konvertering.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. oktober 2021 @ 09:06

 8. Muhammedanere skal bortvises. Og det med det samme. Ellers står den ganske danske befolkning for at miste livet til dødskulten islam. Satans skaberværk for nu at bruge bibelsk sprog.

  Kommentar by Nielsen — 6. oktober 2021 @ 10:24

 9. Problemet med Sverige er at det er for sent! The point of no return blev passeret for ti år siden, nu er der så mange muslimer og de får så mange børn at Gadaffi’s spådom om at Europa bliver erobret, ikke med tanks, men med barnevogne. Demografien arbejder uophørligt og om 10-20 år vil svenskerne være i mindretal i deres eget land. Men allerede inden da vil magten skride, for de voldsparate arabere vil hurtigt nedkæmpe de feministiske svenskere!
  Det er sikkert politisk ukorrekt at sige det, men det er det der kommer til at ske!

  Kommentar by Den Nervøse — 6. oktober 2021 @ 10:25

 10. Nu er Skidkandar Skidquku sur. Altså mere sur end han plejer at være. En mand kalder på ham med sin ærlige mening, men det falder ikke i god jord. Man skal hverken tegne eller tilråbe disse landsforræderiske abekatte. Problebet er her, ligesom i Sverige, at folk bliver ved med at stemme på de muslimvenlige partier. Det svenske Centerpartiet – pendant til de radigale her – høster masser af stemmer fra både Arabere og negre, folk som ellers foragter demokratiet. Det samme mønster viser sig mere og mere tydeligt her hos os.

  Kommentar by Thor — 6. oktober 2021 @ 10:31

 11. Hvad jeg aldrig havde troet muligt, er også ved at ske herhjemme:

  Politikerne er måske ved at indse lidt af den muhamedanske virkelighed.
  Ganske, ganske langsomt – men måske dog alligevel et fremskridt.

  Politikere kan altså (måske) godt blive klogere.
  Så mangler vi bare journalister og andre mediefolk.

  Kommentar by Bastardo — 6. oktober 2021 @ 10:31

 12. Så mangler politikerne kun at bakke deres nyfundne erkendelser op med handlinger der neutralisere de sidste 30 års idioti.

  Det sker selvfølgelig ikke, man skulle tro at der var et valg lige om hjørnet.

  Husk løgnerne/tåberne til KV 2021 og stem NB.

  Kommentar by Santor — 6. oktober 2021 @ 11:03

 13. Jeg har ikke tillid til det svenske politi. Heller ikke tillid til at de vil opklare Lars Vilks drab. Det skal helst skrives i glemmebogen, ligesom magthaverne håber at Lars Vilks hurtigt glemmes. Befolkningen skal helst tro at der var tale om en almindelig ulykke.

  Man kunne håbe på at nogle sandhedskærlige graverjournalister ville grave i sagen på egen hånd. Af og til har det været journalister, der fandt frem til gerningsmænd, i de tilfælde hvor politiet svigtede.

  I tilfældet Lars Vilks er det desværre nok ikke derfra opklaringen skal komme, da journaliser fra Mainstream medierne jo generelt er på muslimernes side. Men så måske nogle ihærdige folk fra de alternative medier.

  Kommentar by JC — 6. oktober 2021 @ 11:03

 14. BOMBERNE SPRINGER LYSTIGT i de svenske byer, og skuddene brager. Og nu hvor det ikke længere helt kan skjules at “berigelsen” har en grim og blodig bagside, er de svenske politikere begyndt at sige hvad bekymrede og skræmte svenskere gerne vil høre. Og så falder de ængstelige nok til ro, og stemmer fremover som de plejer. De svenske kommunister der har forklædt sig som socialdemokrater, plejer at være glatte som ål, så mon ikke det lykkes for dem at at bilde svenskerne ind at fra nu af vil de blive beskyttet af regeringen. Hjælpen er på vej, regeringen vil sørge for bedre tider fremover.

  Det minder lidt om noget i DR i morges. Sygeplejersker fortæller om masser af livsfarlige/invaliderende fejl på en afdeling med 24 blodproppatienter og kun een sygeplejerske. Men “systemets” svar er at patienterne alligevel kan føle sig “trygge”. Bzzzzzzzzzzzz.

  Kommentar by BENT A — 6. oktober 2021 @ 11:11

 15. Al den snak om, at debatten bliver realistisk (i Sverige eller her), befinder sig sjovt nok selv i en virkelighed for omkring et par årtier siden, hvor den i dag mainstream debat måske havde været realistisk. Nu har utallige millioner uintegrable jo netop konsolideret sig i Europa, uden at der er forslag om at afryste denne ellers evige klods om benet. Det svarer til at give Churchill ret cirka fem år efter, dét skete, og sige, at nu er debatten realistisk – med Det Tredje Rige konsolideret på hele kontinentet.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 6. oktober 2021 @ 11:11

 16. Der er noget grundlæggende usympatisk over “De Sidste dages Hellige”….ikke alle medløbere eller mennesker med udpræget flokdyrs-mentalitet, kan undskylde sig med uvidenhed.

  Kommentar by Frafalden Moderat — 6. oktober 2021 @ 11:22

 17. Jeg har ikke tillid til det svenske politi. Heller ikke tillid til at de vil opklare Lars Vilks drab. Det skal helst skrives i glemmebogen, ligesom magthaverne håber at Lars Vilks hurtigt glemmes. Befolkningen skal helst tro at der var tale om en almindelig ulykke.

  Kommentar by JC — 6. oktober 2021 @ 11:03

  Der foregår noget mystisk i Sverige. Navnene på de to dræbte politibetjente med særuddannelse som livvagter er blevet fjernet, censureret bort fra hyldestsider til faldne betjente i tjenesten. Deres navne er Andreas Rix och David Omelius.

  Kommentar by kingo — 6. oktober 2021 @ 12:50

 18. 15) Flot skrevet PNB. Enig.

  Kommentar by Michael Unna — 6. oktober 2021 @ 15:00

 19. Vinden er ved at vende…

  Kommentar by Hul igennem? — 6. oktober 2021 @ 18:27

 20. “Der er tilsyneladende også moderate elementer i De Radikale, et parti der har taget fejl i tredive år.”

  Et af de mest moderate radikale elementer (Andreas Steenberg) blev efterfølgende banket på plads af Sofie Carsten Nielsen:
  https://piopio.dk/radikal-ordfoerer-retter-ind-i-udlaendingestrid-jeg-mener-det-partiet-mener

  I forhold til Sverige, så vil jeg se handling før jeg tror på, at de reelt har ændret kurs.

  Kommentar by Peter Nielsen — 6. oktober 2021 @ 18:32

 21. Men hvorfor får vi ikke besked om de 2 betjente der var med Vilks i bilen?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 6. oktober 2021 @ 20:12

 22. by JC 11.03 Helt enig med dig. Det svenske politi kan man ikke stole på, de er involveret af muslimer og det bliver der også mere og mere af herhjemme. Plus vi får flere og flere kvinder ind i politiet. Lars Vilks drab var en terror aktion, det kommer aldrig frem.

  Kommentar by IES — 6. oktober 2021 @ 20:32

 23. Fuck Islamisk Stat-sverige, og lad os få fjernet den skide bro så hurtigt som muligt.

  Kommentar by piphans — 7. oktober 2021 @ 00:20

 24. BENT A — 6. oktober 2021 @ 11:11 skrev:
  “Og nu hvor det ikke længere helt kan skjules at “berigelsen” har en grim og blodig bagside, er de svenske politikere begyndt at sige hvad bekymrede og skræmte svenskere gerne vil høre. Og så falder de ængstelige nok til ro, og stemmer fremover som de plejer.”

  Præcis! De er begyndt at SIGE de rigtige ting … men jeg forventer ikke at de vil GØRE noget ved det …

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. oktober 2021 @ 10:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper