15. oktober 2021

Venstreradikale Esben Weile Kjær, er nu en 29-årig kunststuderende: Hammer og segl bøjet i neon…

Jeg har skrevet om Esben Weile Kjær flere gange. En venstreradikal fra Århus, der allerede som næsepiercet 19-årig blev headhuntet som rådgiver for kulturminister Uffe Elbæk. Ti år er gået, og i læser han på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han har udstillet på Kunsthal Charlottenborg og Kunsthal Århus, og forleden stødte en bekendt på et af hans ‘værker’ i Amager Centret. Hammer og Segl bøjet i neon…

“De otte symboler er nemlig hentet fra Kjærs teenagetid, nærmere betegnet fra den læderjakke, som Kjær gik med, da han var punker.” (Vinkkbh.dk om Weile Kjærs ‘Advertise, hypnotise, traumatise’)

(Amager Centret, 14. oktober 2021; Foto: Tobias Petersen)

“‘… at vi har et andet økonomisk system end kapitalisme. Det ville være det vildeste. Det er nemmere for folk at forestille sig, at jorden går under end en verden uden kapitalisme.’ … ‘jeg håber, at vi har fundet nogle måder at leve her på jorden, som handler mindre om overproduktion og arbejde og mere om at kigge på kunst og kultur.'” (Hearthbeats.dk, 27. august 2021)

Oploadet Kl. 01:44 af Kim Møller — Direkte link46 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122596/trackback

46 Comments »

 1. Please, giv mig lov til at bukke skadedyret Esben Weile Kjær så hun passer til mit lokum.

  Kommentar by piphans — 15. oktober 2021 @ 02:34

 2. Arbejde, opfindelser, produktion, marked, transport, køb og salg mv. er hvad der skal til for at skaffe mad, klæder, boliger, biler og meget mere til befolkningen. Er det ikke indlysende? For at styre, regulere og lovgive til gavn for alle, er der brug for et ægte, oplyst og direkte folkestyre/demokrati. Det er vel også indlysende?

  Men Esben W. K. vil hellere have proletariatets diktatur, som hver eneste gang indtil nu, i 40-50 lande eller flere, viste sig at være en rødmarxistisk top bestående af fantaster, korrupte typer og magtsyge psykopater. Det er verdens erfaringer mht. kommunistiske regimer.

  Men i “Alternativet” har de aldrig interesseret sig for virkeligheden, erfaringer og hårde facts. Partiet er en klub for dagdrømmere, utopister og tosser.

  Bøger om Mao, Pol Pot, Hitler, Lenin og Stalin etc. beskriver hvad socialistisk marxisme er i praksis. Eller bare læs “Kommunismens sorte bog”, Solsjenitsyns eller Beevors bøger.

  Kommentar by BENT A — 15. oktober 2021 @ 02:52

 3. PS: Bemærk hvordan rød (og falsk borgerlig) politik siden 1968-70 har ført til højere og højere skattetryk og mindre og mindre frihed. Plus at vi danskere i stigende grad tyranniseres med regler, paragraffer og tvangsordninger, og med emsig og nævenyttig statslig indgriben og blanden sig i privatlivet, familielivet og forretningslivet.

  Dertil kommer masseindvandringen og talrige “reformer” som har forringet vi danskeres tryghed og livskvalitet.

  Men når danskerne ikke gider deltage i det politiske liv, bliver tyranni og undergang resultatet. (kun 1-2% deltager, mod 15-25% før i tiden) De 98-99% ligger blot på sofaen eller i lænestolen, og deres “viden” stammer fra hvad manipulerende radio- og TV-stationer mv. fortæller dem.

  Kommentar by BENT A — 15. oktober 2021 @ 03:16

 4. Hvormeget betaler EWK i skolepenge til kunstakademiet,jeg mener da jeg var ung var det “show me the money” foer man blev lukkket paa f.eks. studenter kursus. teknikum, konstruktoer kurser osv. jeg mener bare

  Kommentar by dunk — 15. oktober 2021 @ 03:29

 5. Hvad har de fire neon-bøjede symboler med kunst at gøre? De er jo så fortærskede, at man må græmme sig. At bøje dem i neon er ikke engang kreativt eller æstetisk; men gennemført kedsommeligt. Dog siger det en del om “kunstneren” og miljøet omkring ham – og ikke mindst de, der giver plads til “udstillingen”. For man kunne jo ikke forestille sig at lignende udstilling blot med National Socialistiske symboler blev hængt op i Amager Centret? Men det afslører kunstmiljøet i dag som reaktionært, konserverende og totalitært.

  Kommentar by Limewoody — 15. oktober 2021 @ 07:33

 6. “Udsmykningen” på autonomes uniform minder meget om præ-teenagepiges poesibøger. Samme gentagne floskler om en utopi de kan være fælles om. Og har set mange af deres uniformer, da jeg boede ved Jagtvej 69. At de ikke selv kunne se hvor konforme de er, er latterligt. Flokdyr…bward….

  Kommentar by Frafalden Moderat — 15. oktober 2021 @ 07:52

 7. At blive headhuntet som rådgiver for kulturminister Uffe Elbæk er ligesom at blive smidt ind i en tørretumbler med dykkerdragt på. Jeg ville foretrække det sidstnævnte.

  Kommentar by Gustav Jensen — 15. oktober 2021 @ 08:21

 8. “Moskéer i Köln må nu indkalde til bøn over højttalere – TV 2” https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-10-11-moskeer-i-koln-ma-nu-indkalde-til-bon-over-hojttalere

  Kommentar by Islamarebad — 15. oktober 2021 @ 08:22

 9. Det har intet med kunst at gøre, det er politisk propaganda! Jeg håber ikke at skatteyderne har været med til at betale, det er slemt nok at kunderne i Amagercentret har.

  Kommentar by Den Nervøse — 15. oktober 2021 @ 09:45

 10. Et uddrag fra linket:
  “Hvis du er blevet nysgerrig på Amagers kunstskatte, kan du med fordel smutte en tur i centret. Projektet varer helt frem til sommeren 2022, hvor flere kunstnere vil præsentere deres værker.

  Den næste kunstner i rækken du kan glæde dig til at opleve, er billedkunstner Michelle Eistrup. Hendes værker vil give kulør til centret dette efterår – og ikke mindst gøre din tur ned efter en liter mælk og nye sokker til en kulturel begivenhed.

  Du kan læse mere om FABRIKKEN Afd. AC og deres samarbejde med Amager Centret “her” ”

  Det kunne lyde som noget Stine Tosse kunne have taget initiativ til. Hvem ved om nogle af de tvangsinddrevne midler ville falde af til slamcenteret lige forbi Christianshavn. Tager man et kig på de folk der kommer der,udgør de for en stor dels vedkommende Skadedyr ofte iklædt islams hovedflag slæbende på deres utålelige destruktive lorteyngel.

  Kommentar by Nielsen — 15. oktober 2021 @ 09:51

 11. Hvorfor ikke Dan Parks? Svastikakorset ville vel også pynte ligesåmeget, og etisk være ligeså godt som Hammer og Segl i et storcenter. Uffe Elbæk kunne jo også have ham ansat, som det kaoshoved han er :-)

  Kommentar by Michael Unna — 15. oktober 2021 @ 10:03

 12. Kommunismen er en dødskult, ligesom nazismen og islamismen. De tre totalitære ismer kan tage hinanden i hånden, de er lige forfærdelige alle tre. Deres blodtørst og magtgalskab er cirka den samme.

  Danskere som stemmer på enhedslisten og de radikale er kortsynede, selvødelæggende typer.

  Kommentar by BENT A — 15. oktober 2021 @ 10:06

 13. Asspirerer du til at blive kloakrørskunstner Piphans? Eller mener du fajance malerier?
  Men du har ret,man får lyst til at snakke i den store telefon,når man ser hvad der bliver brugt skattekroner på. For resten tror jeg Uve Max ville være god til at billedliggøre det.

  Kommentar by Nielsen — 15. oktober 2021 @ 10:30

 14. REGNER DE blodrøde virkelig med at de kan bevare magten, når Danmark fyldes med muslimer og islamister? I Iran endte det med at islamisterne arresterede tusinder og atter tusinder af kommunister, bøsser, kristne og “vantro” og smed dem ud fra høje bygninger, eller de blev hejset op i byggekraner. I Afghanistan går Taliban nu fra dør til dør og arresterer enhver der kan mistænkes for at være i opposition, “vantro” eller for at have været ansat af amerikanerne. De ender i fængsler hvor de sultes, mishandles, tortureres eller henrettes.

  De røde vil ikke blive skånet hvis islamisterne kommer til magten. For ingen vil blive skånet. Alle hvide vil blive udrenset eller gjort til undermennesker, slaver og trælle, ligesom bygningsarbejderne i den steghede ørken-stat der fik fodbold-værtsskabet. Det forlyder at næsten 7000 af dem døde under arbejdet med at bygge et nyt stadion m.m.

  Kommentar by BENT A — 15. oktober 2021 @ 10:44

 15. Der er nu 8 mia mennesker på jorden. Hvad skal vi gøre med dem?
  ”Lad dem spise kage” (Marie-Antoinette 1755-1793)
  “Lad dem kigge på kunst og kultur” (Esben Weile Kjær 1992-:-)

  Kommentar by Amad — 15. oktober 2021 @ 10:54

 16. Et kunstvaerk…naa jo, ja, det er vel stadig lidt af en kunst at boeje noget i neon. Kunstigt nok traenger der sig sgu et hagekors paa, hver gang jeg ser et hammer og segl, mon det skyldes at de respektive kruseduller ikke ligger saa forfaerdeligt langt fra hverandre, og derfor maaske udloeser en slags synsbedrag?

  Kommentar by krassisten — 15. oktober 2021 @ 10:55

 17. Verden vil bedrages… og bliver det.

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 11:21

 18. Det er sørme originalt, må man sige.

  Kommentar by J — 15. oktober 2021 @ 15:02

 19. Godt man ikke rendte rundt med en læderjakke i slagordsbefængte ældre tider.

  Kommentar by Nielsen — 15. oktober 2021 @ 15:21

 20. @ Limewoody — 15. oktober 2021 @ 07:33

  Yes, og han har vel ikke engang selv lavet arbejdet med at bøje de neonrør, det skal der nemlig en professionel glasarbejder til. De røde kan normalt ikke stikke en pind i en lort uden at ødelægge begge dele.

  Kommentar by Santor — 15. oktober 2021 @ 15:26

 21. et andet økonomisk system end kapitalisme.”

  I stedet for kun at være negativ over for kapitalismen, kunne han så ikke formulere et bedre alternativ? Eller mangler evnerne? Jeg har arbejdet sammen med mange af den type. Der brugte arbejdsdagen til kritisere. Når jeg så bragte deres klagepunkter frem på personalemøde, sad de sg’ bare og kiggede ned i bordet. Rystede på hovedet, nej det mente de sandelig ikke.

  Jeg fandt hurtigt et nyt arbejde, ville ikke spilde min tid på alt deres negative bavl.

  Kommentar by tavsen — 15. oktober 2021 @ 16:52

 22. Der er nu meget uhyggelige nyheder og oplysninger overalt på nettet. Men det er bedre at være vidende end uvidende. At være uvidende er ikke det samme som at være dum, men virkningen er ofte den samme, og lige så effektivt som dumhed kan skade individer, befolkninger og lande, ligeså effektivt kan uvidenhed sprede død og ødelæggelse.

  Så selvom man ikke har nerver af stål, bør man læse netaviserne. De og bøger er snart de eneste eller sidste kilder til oplysning om samfundets og verdens miserable tilstand.

  Skal vi overleve denne tilstand som er krisen over alle kriser, kan vi ikke nøjes med MSMs løgnepropaganda.

  Kommentar by BENT A — 15. oktober 2021 @ 16:52

 23. Jeg har set markant bedre kunst, i kummen på mit toilet efter et særdeles nødtrængt besøg på “krudttønden).

  Kommentar by Mads kering — 15. oktober 2021 @ 17:47

 24. Det er mine penge!

  Kommentar by Hul igennem? — 15. oktober 2021 @ 18:12

 25. Fem liv ofret til afguden muhammed er ikke nok for dødskulten.

  25-årig somalier slagter britisk parlamentsmedlem i kirke lige efter fredagsbønnen.

  https://www.bt.dk/udland/bts-internationale-korrespondent-om-knivdrabet-af-parlamentsmedlem-det-har-laenge

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 15. oktober 2021 @ 19:52

 26. Kommentar by Jørgen Nielsen — 15. oktober 2021 @ 19:52

  Har vi en kilde på, at drabsmanden er somalisk muslim?

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 20:03

 27. 39 minutes ago — The suspect, 25, who is reported to be Somalian, calmly waited for police to arrive after the fatal attack. He was arrested at the scene. https://www.thetimes.co.uk/article/david-amess-mp-stabbed-multiple-times-at-constituency-surgery-in-southend-rrl7xl7lt

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 20:10

 28. En ny dag, en ny hvid, kristen person slagtet af islams uhæmmede psykopater, som der er 1.800.000.000 af i verden 🖕🏻☪️

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 20:13

 29. Hvad mon er årsagen til jeg bliver så TRÆÆT når jeg læser om båtnakker som ham kunstneren her? Ord er overflødige.

  Kommentar by NED MED ALTING — 15. oktober 2021 @ 20:31

 30. kingo — 15. oktober 2021 @ 20:10 skrev:

  “The suspect, 25, who is reported to be Somalian, calmly waited for police to arrive after the fatal attack.”

  I den artikel du linker til står følgende:

  “The suspect, 25, calmly waited for police to arrive after the fatal attack.”

  Der står således intet om, at han skulle være Somalian” ….?

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. oktober 2021 @ 20:48

 31. Jørgen Nielsen — 15. oktober 2021 @ 19:52 skrev:

  “25-årig somalier slagter britisk parlamentsmedlem i kirke lige efter fredagsbønnen.”

  Hvordan kan du se at han er “somalier”? Jeg kan ikke se det i BTs artikel …?

  Kommentar by Peter Nielsen — 15. oktober 2021 @ 20:50

 32. Her er angiveligt Facebooks censur-liste. Tommy Robinson er oplistet – men påfaldende er den internationale voldsorganisation ANTIFA/AFA og BLM fraværende så vidt jeg kan se..

  https://theintercept.com/document/2021/10/12/facebook-dangerous-individuals-and-organizations-list-reproduced-snapshot/

  Kommentar by Limewoody — 15. oktober 2021 @ 21:20

 33. @20:50

  The Independent understands that the suspect is of Somali origin, and the murder is being treated at this point as a probable Islamist terror attack. https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/david-amess-stabbing-counter-terror-b1939323.html?amp

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 21:29

 34. @20:48 Jeg copy pastede verbatim, så de har siden redigeret ud, at knivmanden er somalier.

  Kommentar by kingo — 15. oktober 2021 @ 21:33

 35. Blot tre måneder siden, at kristne Hatun Tash blev stukket ned af muslim i London – se videoen!

  Business as usual ifølge Londons muslimske borgmester Sadiq Khan:

  “Terror attacks are “part and parcel of living in a big city”

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9830269/Woman-stabbed-Speakers-Corner-revealed-Christian-preacher.html

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 15. oktober 2021 @ 23:25

 36. Muslimske Espen Andersen Bråthen myrder fem uskyldige mennesker i muhammeds navn, og alle taler om Breivik, men ingen nævner Norges anden store muslimske terrorist, norsk-somaliske Hassan Abdi Dhuhulow, der slagtede 71 mennesker i West Gate Mall…

  https://www.aftenposten.no/norge/i/21b6G/fra-moensterelev-i-norge-til-massemorder-i-kenya

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 15. oktober 2021 @ 23:34

 37. Nielsen — 15. oktober 2021 @ 10:30
  Hæhæhæ….en kombination af håndværk og kunst kunne gøre Esben Weile Kjær til en brugbar genstand😀

  Kommentar by piphans — 15. oktober 2021 @ 23:41

 38. GRAVITAS er ikke i tvivl om at 5 dræbte og 3 sårede i Norge var TERROR.
  Og hodja og black pigeon er sikre på at “Enden på det amerikanske eksperiment” er en dødsensfarlig udvikling, for USA såvel som for Europa.

  Kommentar by BENT A — 16. oktober 2021 @ 01:38

 39. Voldsomme skyderier i Libanon. Mindst 10 dræbte og over 30 sårede. Tanks skød tilbage på snigskytter i hovedstaden, iflg. Gravitas. Det libanesiske samfund er delvis brudt sammen, ligesom Venezuela, Sverige, USA, Frankrig og England. London har nu en muslimsk overborgmester. Bliver Danmark næste land på listen?

  Kommentar by BENT A — 16. oktober 2021 @ 02:23

 40. kingo — 15. oktober 2021 @ 21:33 skrev:

  “Jeg copy pastede verbatim, så de har siden redigeret ud, at knivmanden er somalier.”

  OK, typisk MSM at de fjerner info om gerningsmanden, hvis han er ikke-hvid …

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. oktober 2021 @ 04:48

 41. “1600 stakkels Somaliere slagtet af hvid, dansk, midaldrende mand, der var psykisk syg og gnaven”!
  En overskrift, der ikke bliver skrevet, for til den tid vil der ikke være nogen selvstændige medier til at skrive den…
  Og det er lige om lidt.

  Kommentar by Hul igennem? — 16. oktober 2021 @ 08:07

 42. @04:48 Nu har The Independent fandme også været inde og redigere Somalia ud af artiklen, jeg linker til ovenfor, men de skriver dog stadig islamisme:

  A 25-year-old British man was arrested at the scene on suspicion of murder. He is currently in custody at a police station in Essex

  Police say early investigations revealed a potential motivation linked to Islamist extremism.

  Kommentar by kingo — 16. oktober 2021 @ 10:14

 43. gatesofvienna tør hvor andre tier
  The Conservative British MP Sir David Amess was stabbed to death while he was meeting with constituents in a church. The alleged assailant is a 25-year-old man of Somali background. He is alleged to have stabbed Sir David dozens of times. Police are investigating the incident as Islamist terrorism.

  PS, er Kingo = notarius umulius ?

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2021 @ 10:20

 44. k.m. — 16. oktober 2021 @ 10:20 skrev:

  “PS, er Kingo = notarius umulius ?”

  Ja, jeg har tidligere stillet samme spørgsmål og jeg er ret overbevist om, at det kan besvares bekræftende.

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. oktober 2021 @ 14:33

 45. Det er selvfølgelig let at være bagklog, men burde politikeren ikke straks have trukket en pistol eller lang jernstang frem, da han fik øje på somalieren? Eller have haft en stik-sikker vest på? Eller have været skærmet af en trævæg eller andet? Disse mord og mordforsøg er jo relativt almindelige i de engelske byer. Eller man kunne have haft en til diskret at holde øje med hvem der kom ind, hvorefter politikeren kunne være blevet advaret ved tryk på en knap. Vi lever jo i nye og sære tider.

  Kommentar by BENT A — 16. oktober 2021 @ 14:36

 46. BENT A — 16. oktober 2021 @ 14:36:

  Ja, det virker meget naivt, at der ikke er mere sikkerhed omkring deres politikere, når man betænker den massive indvandrer-kriminalitet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 17. oktober 2021 @ 00:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper