31. oktober 2021

Klima-leninisme: Kolonialisme, racisme, ulighed og undertrykkelse har ‘en central rolle i klimakrisen’

‘Klimakrisen er større end politiske skel’, fortalte den 15-årige klimaaktivist Selma de Montgomery i en podcast tidligere på året. Det går fint i spænd med den lidt ældre Esther Michelsen Kjeldahl, der definerer sig selv som liberal, og i kroniklængde har argumenteret for at det er borgerligt ‘at være feminist, klimaaktivist og antiracist’.

At det er en klassisk ‘motte-and-bailey’-dagsorden kan ingen være i tvivl om, og da slet ikke efter at have læst deres seneste debatindlæg i Information. ‘Vi unge betaler prisen’ for ‘den vestlige verdens måde at gøre tingene på’, lyder det pubertært fra repræsentanter for den mest forkælede generation på kloden. 27-årige Esther hedder det samme som min mormor, men hendes far gjorde ikke karriere i EU-Kommissionen, og hun fik aldrig en master i filosofi på London School of Economics. Som 15-årig gik jeg med aviser. Jeg skrev ikke i dem.

Nu hvor de introducerer begreber såsom ‘intersektionalitet’ og ‘miljøracisme’, så er det vel fair at kalde dem for privilegerede klima-leninister. Set på Information.dk – Klimakrisens rødder er kolonialisme, ulighed og racisme – ikke generationssvigt.

“Klimakrisen er ikke et resultat af, at én generation har svigtet. Det er et helt system, der har fejlet. Hvis vi skal rette op på dette, bliver vi nødt til at kræve hidtil usete systemiske forandringer.

Det seneste år har vi fået øjnene op for sammenhængen mellem kolonialisme, racisme, ulighed, undertrykkelsen af kvinder og andre kønsminoriteter, og hvordan disse magtdynamikker spiller en central rolle i klimakrisen.

… det var ikke bare en enkelt opfindelse, der muliggjorde klimakrisen. Det var et helt kolonialt system og en bestemt tankegang, der muliggjorde den grænseløse vækst og udnyttelse af ressourcer og mennesker, som er så central i klimakrisen.’ …

Et alternativ til at blive en del af den forsimplede ‘os og dem’-generationskonflikt er at have en intersektionel og dermed antiracistisk tilgang til klimakrisen.

… Da racegjorte mennesker ofte har lavere indkomster som følge af racistiske strukturer i samfundet, vil en højere andel af racialiserede mennesker være udsatte over for ekstremt vejr. Det skaber et overlap mellem racisme, klasseforskelle og udsathed over for klimakrisen. …

Groft sagt er det altså kvinder, der betaler prisen for (visse) mænds forurening. Her ser vi endnu et overlap mellem køn og klasseforskelle, der påvirker, hvor meget man personligt rammes af klimakrisen.”

(Collage: Kulkraftværk i Lausitz, Brandenburg, DDR)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/122895/trackback

26 Comments »

 1. Fridays For Future stammer fra Tyskland og er meget WOKE. Det står klart hvem Selma De Montgomery er inden hun åbner munden, og hendes udtalelser er 1:1 i forhold til hendes ligesindet aktivister i Tyskland.

  Jeg har altid undret mig over at Danmarks Radio har forsøgt at gøre hende repræsentant for unge i debatten, nu når hendes ideer er så venstreradikale.

  Kommentar by Dennis Corell — 31. oktober 2021 @ 13:56

 2. Så længe de små snowflakes ikke vasker deres tøj i hånden i en Å, går til skole og kun æder grøntfoder, dropper deres smartphone – Mac laptop og PS4 og skider i et hul i haven skal de fanme ikke belærer andre om klimaet og Co2.

  Fjern alle nymodens ting, deres 55 Kroners kaffelatte, byture og Wi-Fi og hør dem hulke om menneskerettigheder og psykisk tortur.

  De små snowflakes aner ikke hvad de taler om.

  Kommentar by Santor — 31. oktober 2021 @ 14:16

 3. Et kollektivt vanvid griber om sig. Snart vil Greta Thunberg blive set som et forvarsel om noget, der bliver langt værre.

  Kommentar by Crass Børsting — 31. oktober 2021 @ 14:22

 4. DISSE UNGE AKTIVISTER og woke hystader
  ligner mere og mere de sindssyge som
  før i tiden blev forsøgt helbredt inde
  på lukkede afdelinger.

  Det er sygt og afskyeligt at
  DR-kvinderne, Politiken, TV2 og andre medier
  i stort omfang bruger og udnytter disse
  uvidende og forvirrede piger og psykiatriske
  patienter i deres eget politiske spil, som
  går ud på at vildlede og fordumme
  lyttere, læsere og seere mest muligt.

  Er DR-kvindernes kynisme uden grænser, eller
  er de selv psykiatriske tilfælde?

  Normale mennesker bør nok droppe DR osv. og
  gå over til kun netaviser som UP, Hodja og
  Den korte mv. For man risikerer at blive
  stresset og åndeligt invalideret af de
  statsstøttede medier.

  Kommentar by BENT A — 31. oktober 2021 @ 15:52

 5. Undskyld – men jeg er så dum og naiv at jeg tilskriver klimaændringerne, som primær årsag, den groteske galopperende suicidale overbefolkning af kloden.
  Før industrialiseringen sidst i 1700-tallet, var klimaproblemer alene små lokale problemer.
  Er det udelukket, at klimaforværringer har noget at gøre med folkemængdernes abnorme ekspansion fra 2 milliarder i 1950 til 10 milliarder om få år ???

  Kommentar by Gustav Jensen — 31. oktober 2021 @ 16:17

 6. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Selma_to_Montgomery_marches

  Kommentar by anno — 31. oktober 2021 @ 16:17

 7. Hvor kommer de her ting fra? De unge går ikke og opfinder disse begreber selv. Der må være nogen, der planter de her tanker i hovedet på dem.

  Kommentar by Martin — 31. oktober 2021 @ 16:33

 8. Martin — 31. oktober 2021 @ 16:33 Hovedsaglig fra ‘kritisk racetori’ https://da.m.wikipedia.org/wiki/Critical_Race_Theory
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Critical_race_theory#Common_themes

  Kommentar by anno — 31. oktober 2021 @ 16:46

 9. Da jeg for over 20 år siden var rød og aktiv i det anti-globalistiske Attac, blev jeg lynhurtigt træt af den latterlige sammenblanding af alle venstrefløjens mærkesager og buzzwords.
  Men man kan åbentbart, med meget større succes, lokke naive unge ind med det pladder den dag idag.

  Kommentar by Lukket fest — 31. oktober 2021 @ 17:02

 10. Ny navn til Greta Tunfisk: Chuckie Turdberg.

  Hun ligner også den onde dukke Chuckie fra filmen “Barneleg”

  Kommentar by Træt — 31. oktober 2021 @ 17:26

 11. Ja man vil retfærdigøre enge subjektive synspunkter med – Klimekrisen- som fællesnævner. Det er selvfølgelig dybt dekadent. Jeg er imodsætning til langt de fleste herinde-(Natinalkonservative)- enige med at vi har en Klimakrise, hvilket skyldes vi laver ild i træ for at overleve…DVS fortsættelse af fossile brandstoffer. Problemet skyldes overbefolkning i forhold til Jordens ressurcer, men ellers ville det jo ikke være et problem, hvis vi blot var et par millioner mennesker på kloden, som for cirka 10000 års tid siden, men når vi er 8??? Milliarder, og bliver flere, så….Nuvel. Det er en gammel forbandelse vi først har fået øjene op for siden 1980 erne og 90 erne. Jeg ville aldrig nogensinde blande den problematik ind mine andre holdninger. Jeg er Islamhader og det er mit udgangspunkt. Elsker Danmark med den frihed og livsglæde der er (eller har været her)…Er nok en livsnyder. Vi er jo her kun i kort tid, så lad os nyde det, imens vi er her, og efterlad gerne jorden og friheden til næste generation. går ikke ind for nutidsegoisme i den forbindelse. Er Nationalkonservativ i min kærlighed til Danmark (På godt og ondt).
  Det lysner også lidt i den forbindelse, siden Tesle og Kina især med Batterikapacitet, har skudt vores Olieafghængighed væk, både til glæde for klimaet, men så sandelig også til glæde for at vi ikke behøver at understøtte de Islamarabiske regimer, som den forrige generation modbydeligt (Ok min generation går nok heller ikke fri) har leflet for (Føj for den lede).

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2021 @ 17:32

 12. Vores generation har været nogle oliejunkier. Hvis den kolde krig havde været slut før 70 erne, kunne vi let have løsrivet os fra Den Arabiske verden, og sat en barriere imod Islam op. Så kunne vi have samarbejdet med Rusland- hvis kommunismen havde været død- og fået olie der fra. Som det er nu er det med allerdybeste foragt især efter 2001, at jeg har fuldt med i Islamleflen på Politisk plan især fra Politikere, som burde have beskyttet os imod denne modbydelige religion (Usekulær diktatorreligion med psykopatisk Førerprofet tilbedelse).

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2021 @ 17:38

 13. Klimabevægelsen er en religiøs bevægelse baseret på frygt for ragnarok. Det er faktisk skræmmende, at nogle få klimaforskere med en dubiøs dagsorden kan skabe et sådant massehysteri.

  Kommentar by Ole Madsen — 31. oktober 2021 @ 17:49

 14. Vi trænger til et opgør med ‘kritisk raceteori’ (og totalitær trans-ideologi) Modsig tosserne hvergang i støder på dem – på en pæn måde selvfølgelig, det hader de – fortæl dem de er racister og kvindefjendske.. hvilket de er..

  Kommentar by anno — 31. oktober 2021 @ 18:11

 15. Helledusseda.

  Kommentar by Bastardo — 31. oktober 2021 @ 18:12

 16. Jeg har hørt, at man kan være ‘slavegjort’ (det vi i gamle dage kaldte slaver).

  Nu skal jeg åbenbart lære, at man kan være ‘racegjort’? Jeg slog det straks op i ODS. Det findes ikke.

  Kommentar by Bastardo — 31. oktober 2021 @ 18:15

 17. Asger Aamund og hodja har lige nu nogle gode artikler om klima-hysteri og co2-humbug.

  Kommentar by BENT A — 31. oktober 2021 @ 18:34

 18. Klimaforandringer (tidligere global opvarmning) er en religion, som følger mønsteret, som den katolske kirke har brugt med stor succes i langt over tusind år.

  Skræm folk fra vid og sans, fortæl dem, at dommedag er nær – men vi ypperstepræster kan redde jer, hvis blot I giver os jeres penge.

  Aflad eller klima/miljøafgifter. Samme model. Kun navnet til forskel.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 31. oktober 2021 @ 18:42

 19. Når nu vores dages politikere har så stor magt over naturen, at de på nogle få årtier kan stoppe flere hundrede millioner års klimaforandringer, kunne de så ikke sideløbende ophæve tyngdekraften. Ikke på hele jorden måske, men bare på et par få øde øer.

  Blot for at demonstrere deres formidable evner.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 31. oktober 2021 @ 18:59

 20. 19) :-) :-) :-) :-) :-) enig :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 31. oktober 2021 @ 20:12

 21. Berlingske har to (betalings) artikler om venstreekstremisme. Se Off Topic ‘anno’ for links:

  “Nu advarer spiontjeneste mod den grønne ekstremisme: Du vil »frygte at blive myrdet, før du sulter ihjel«”

  “Ayaan Hirsi Ali: Islamister har en ting til fælles med en ny venstrefløj: »Had til deres eget land er det eneste, de kender«” – med link til original artiklen på engelsk. Om dæmoniseringen af vesten og hvide mennesker. (kritisk raceteori)

  Kommentar by anno — 31. oktober 2021 @ 20:36

 22. Klimaet er venstrefløjsernes lykkepiller. De blev rigtig meget deprimerede, da kommunismen brød sammen i 1989, da Jerntæppet og Berlin muren forsvandt og Marx og Lenin statuer blev væltet og knust.
  Klima pillerne fik dem ovenpå. Nu kører det for dem igen!:-)

  Kommentar by Amad — 31. oktober 2021 @ 20:49

 23. Kan hun ikke bare klippe håret af? Det der med at rive sine bukser i laser er bare såå oldschool for opmærksomhedssøgende teenagepiger.

  Kommentar by Hul igennem? — 31. oktober 2021 @ 21:20

 24. MED deres totale opbakning

  til 1: klima-hysteriet

  til 2: dæmoniseringen af de danske mænd,

  til 3: enhedslisten og islamiseringen af Danmark,

  demonstrerer DR-kvinderne dagligt hvor
  fjollede og uvidende de er, hvor perverst
  mandsfjendske de er, og hvor primitive
  og åndsformørkede de er.

  DR-kvinderne er til grin blandt alle oplyste
  og selvtænkende danskere.

  Også overgeneraldirektricen Maria Rørby Røv
  er til grin. Men så længe hun får 4 millioner
  om året, er hun vel ligeglad.

  Og trods alt er det jo skatteborgerne der er
  allermest til grin.

  Hvorfor støtter de gamle partier dette dødssyge
  foretagende med over fire milliarder om året??

  Kommentar by BENT A — 31. oktober 2021 @ 21:52

 25. ja, det er da sikkert o,8 graders stigning i temperaturen over 150 år der gør at Afrika har det svært ved at få resurserne til at række.
  :)

  det kan jo overhovedet ikke skyldes udbredt korruption med de midler som naive ngoere franarrer pladderhumanister i Vesten og betror diverse diktatorer i Afrika og derved holder disse ved magten.

  i øvrigt i samspil med multinationale der ligeledes har interesse i at påvirke vore regeringer for fortsat at samhandle med disse diktatorer som sikrer billige leverancer af diverse råstoffer til deres skattefrie industri. røde, lilla og blå globalister i skøn forvirring.

  og oven i det hele har Afrikas problemer selvfølgeligt intet som helst at gøre med det faktum at der alene i perioden 2016-2o21 er kommet
  yderligere 150 millioner afrikanere så populationen nu er 1 milliard og 350 millioner.

  Afrikanerne er ikke ved at uddø, de er, betragtet overordnet, ved at avle sig selv sønder og sammen og trækker i den sammenhæng nabokontinentet Europa med ned i en malstrøm.

  og vi er hånden der fodrer og lader katastrofen gribe om sig.

  et kontinent der eksponentielt formerer sig og hvor nødhjælpsorganisationerne som levebrødspolitikere har absolut ingen interesse i at stoppe problemet ved dets rod, nødhjælp i bytte for tvangsprævention/sterilisation af de kvinder der allerede har mere end 2 børn.

  der tales så forfærdeligt meget om klima, ærligt talt ser jeg ikke at 0,8 graders stigning over 150 år, begyndende ved et temperaturmæssigt lavpunkt, i form af afslutningen på Den lille Istid, har den store betydning, nej, det er populationseksplosionen der holder Afrika i evige problemer.

  miljø-spørgsmål, som burde bekymre vælgerne og politikerne såvel i Afrika som i Europa er langt vigtigere.

  yderligere 150 millioner mennesker der skal have et sted at bo, byer der vokser dramatisk i størrelse, arealer til at brødføde disse mennesker, natur som viger til fordel for bygningsmassen, det er Afrikas største katastrofe og så den evigt voksende mængde af lykkeriddere og velfærdsmigranter det afstedkommer som biprodukt.

  hvad så om vi effektiviserer fabrikker, sætter filtre på alt,
  vækst- og innovationsraten kan simpelthen ikke følge med fødselsraten.

  måske dør der uforholdsmæssigt mange afrikanere i stridigheder forårsaget af diktatorers og multinationales skakspil om resurser, men i princippet dør/uddør afrikanerne ikke som produkt af denne konstellation af uheldige og direkte kalkulerede katastrofe, nej, afrikanerne bliver flere og flere og, mange af dem, analfabeter og kulturfremmede, de vil sætte alt ind på at komme til Europa hvor de fører til manglende sammenhængskraft og balkanisering.

  Europas politikere beskytter ikke deres egne befolkninger og tænker absolut ikke på sikkerheden og trivslen i såvel Europa som i Afrika ved ikke at forsvare vore grænser og kræve føromtalte stop for befolkningstilvæksten i Afrika. Europæiske politikere burde også sikre rammerne for familier i Europa så vi ikke stod med et befolkningsunderskud.

  teknologiske løsninger og fødselsbegrænsninger i Afrika ville betyde
  alt hvis det kunne gennemføres.

  teknologiske løsninger kan imidlertid ikke ændre noget som helst hvis der på få år er dobbelt så mange munde at mætte.

  afrikansk befolkningsbegrænsning er den vigtigste dagsorden.

  vi knuser europæisk industri for at nedbringe udledningen af drivhusgasser, men igen, en reduktion på selv overambitiøse 50-70%
  er nytteløst når der står 5-8 i næste afrikanske slægtsled for hver mand og kvinde og hvad så med næste slægtsled og det næste og det næste.

  fødselsbegrænsning i Afrika eller til helvede med alle disse planer
  for at redde noget som helst.

  og at ville redde den verden vi kender med en trotskistisk verdensrevolution, jeg har aldrig hørt noget så dumt, uhyggeligt
  og hjernedødt.

  velfærdstanken som blev fostret af Bismarck og udbygget i de moderne vestlige stater er, forudsat den ikke overdrives, en god ting.
  ja, tilmed en konservativ tanke.

  men velfærdsstater kan kun overleve hvis de eksisterer indenfor rammerne af nationalstater der sikrer at det er skatteyderne i det
  enkelte land der lukrerer på det der faciliteres gennem det høje skattetryk.

  ingen velfungerende blandingsøkonomi/ingen sociale ydelser uden
  en national dimension. bevogtede grænser, bevogtede resurser.

  ægte konservative er ikke modstandere af et vist niveau af velfærdsstat, men ægte konservative er også nationale netop
  grundet de betingelser der er for at en omfordelingsmodel kan fungere.

  det er også utroligt at venstrefløjen ikke vil slippe den utopiske
  verdensrevolution og den trotskistiske tanke, men det er jo Vestens
  største problem, at være bange for Hitlers spøgelse og ikke at ville
  operere indenfor en national dimension.

  når socialisme åbenbart er tidens modeord, så få da for helvede taget
  en diskussion om nazismens problemer, mordene, forfølgelserne, demagogikken, men lad tanken om patriotisme og nationalstater overleve.

  det nationale aspekt er grundlaget for alt, men siden 1945 har forstavelsen national i ordet national-socialisme været en hindring
  og et benspænd for patriotisk politik.

  alt der lugter af nationalt det ene eller det andet udskammes og
  smides ud efter 1945, hvorimod det er lykkedes socialisternes fløj at
  gøre socialisme i diverse lande til løsrevne enkeltstående problemer.

  Verden er uoverskueligt stor at styre fra centralt hold og det løber
  mig koldt ned ad ryggen når nogle naive mennesker mener at det er løsningen.

  vil hverken leve i en global-kapitalistisk eller international socialistisk stat, jeg vil leve i en nationalstat.

  Selv på europæisk plan ser vi striden mellem tilhængere af det nationale demokrati og så internationalisterne/globalisterne.

  evnesvage Weiss der hellere vil begrænse Polens ret til at gå
  Polens vej end kæmpe for at Danmark kan følge sin vej, udstukket af
  Danmarks Folketing.

  Evindeligt er det vigtigste om vi lever op til den ene internationale
  konvention eller den anden EU-domstols diktat.

  man kan være rød eller blå og sværge mere eller mindre til grønne løsninger, afgifter eller mangel på samme, kort sagt kan man være uenig politisk, men intet kan skabes og
  intet kan eksistere uden det nationale aspekt.

  frivillige bilaterale aftaler er der jo ingen hindring for, men
  Danmark skal styres fra Christiansborg og ikke Brüssel og Verden
  skal ikke styres fra FN, men fra nationale parlamenter tæt på
  de respektive befolkninger.

  Og ngoere der agerer menneskesmuglere eller uddeler mad uden
  modkrav så som prævention og børnebegrænsningsprogrammer skal stoppes!

  mere suverænitet til de enkelte lande i EU, lad ikke-handels-spørgsmål være op til den enkelte medlemsstat, ingen fælles hær til at slå folkeopstande ned med som Sovjet gjorde i Ungarn,
  men udbyg bevogtningen af de ydre grænser ved at sikre midler til EUs sydlige og østlige grænse.

  god aften!

  Kommentar by konservativ — 31. oktober 2021 @ 23:30

 26. “det er borgerligt ‘at være feminist, klimaaktivist og antiracist’.”

  Jep, det er derfor at såkaldt “borgerlige” altid taber og er totalt ubrugelige.

  Vi har ikke brug for flere “borgerlige”. Vi har brug for en højrefløj, som simpelthen er LIGEGLAD med at blive kaldt “racister”, “homofober”, “islamofober” etc. og som bare GRINER af folk, som kalder dem de her ligegyldige ord.

  Kommentar by Peter Nielsen — 31. oktober 2021 @ 23:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper