28. november 2021

Blüdnikow, Berlingske: ‘Har Berlingske ikke et moralsk ansvar for de falske rygter om Donald Trump?’

Var jeg ung historiestuderende, der stod foran et specialeforløb, så ville jeg skrive om ‘Russian Collusion’-konspirationen. I en tid hvor medier problematiserer falske nyheder, ville det være oplagt med en tung kildebaseret gennemgang af mediernes årelange kildekritiske svigt, tydeligvis motiveret af foragten for Donald Trump. Centralt står etablerede mastodonter som New York Times og Washington Post, som de danske medier stadig mener er guldstandarden for sober journalistik.

Knivskarp kommentar af journalist Bent Blüdnikow, der i parentes… selv skriver for Berlingske.

Har Berlingske ikke et moralsk ansvar for de falske rygter om Donald Trump?

Allerede før Donald Trump blev valgt til præsident i 2016, sivede der rygter ud om hans konspiration med Ruslands præsident Putin om at kuppe sig til magten. I USA fik denne konspirationsteori betegnelsen ‘russian collusion’. Det var en sag, som de næste tre-fire år blev den mest omtalte sag overhovedet i USA.

Rygtet om en konspiration mellem Trump, hans stab og russerne baserede sig på en rapport, som i USA blev kaldt Steelerapporten. Det var udarbejdet af en forhenværende britisk spion, Christopher Steele, der også havde kontakter til USAs efterretningstjeneste, FBI. Dossieret berettede, hvordan russerne havde et greb om Trump, blandt andet fordi der eksisterede hemmelige optagelser af Trump i et hotelværelse i Moskva, hvor han fik prostituerede til at urinere i en seng, hvor præsident Obama havde sovet.

Disse og mange andre oplysninger flød fra FBI og regeringskontorer til medierne, der med anonyme kilder kunne beskrive, hvordan Trump og hans folk havde samarbejdet med russerne. Redaktøren på New York Times, Jim Rutenberg, skrev, at nu var det slut med objektiv journalistik, fordi man måtte afsløre Trump.

FBI indledte en aflytning af en af Trumps medarbejdere ved navn Carter Page, som FBI mistænkte for at samarbejde med russerne, og FBI kunne derved aflytte Trumps stab. En kommission blev nedsat, hvor den tidligere FBI-chef Robert Mueller var formand, og i mellemtiden undersøgte Justitsministeriets ombudsmand, Michael Horowitz, om der i forløbet var sket brud på normale procedurer fra FBIs side.

Mueller-kommissionen fandt ikke grundlag for beviser om en konspiration mellem Trump og Putin. Og Michael Horowitz kom med en sønderlemmende kritik af FBI, hvor Horowitz påpegede, at FBI havde afgivet forkerte, ufuldstændige og endda løgnagtige ansøgninger til retten om at aflytte Carter Page.

Alt dette afholdt imidlertid ikke medierne fra at fortsætte med at skrive om ‘russian collusion’, som om der stadig eksisterede en sådan konspiration. New York Timesjournalister fik endda en Pulitzerpris i 2019 for deres artikler, der alle pegede på eksistensen af en konspiration. Fra amerikanske medier flød anklagerne i en lind strøm til europæiske medier. Blandt andet skrev Berlingske om disse anklager uden at sætte spørgsmålstegn ved anklagerne og i en tendentiøs stil, som efterlod læsere i den tro, at der var noget om snakken.

Berlingskes USA-korrespondents artikel fra 24. november 2017 om Trumps besøg i Moskva i 2013, hvor de prostituerede skulle have tisset, er ikke atypisk. Avisen kilde var angiveligt en forhenværende russisk spion: ‘Så snart de udvalgte gæster var fløjet ind til Sovjetunionen, var der ingen grænser. ‘Alt var gratis. Der var gode fester med dejlige piger. Der kunne være sauna, piger, og hvad ved jeg,’ fortæller han.’ Eller som en anden af Berlingskes korrespondenter skrev 4. marts 2017, da Trump anklagede Obama for at have organiseret aflytning af ham: ‘Trump forsøger at fjerne opmærksomheden fra beskyldningerne om sin forbindelse til Rusland, og at der er tale om en klassisk afledningsmanøvre.’

Problemet med mediernes artikler var ikke alene, at de uden kildekritik gengav løse og anonyme anklager, men også at medierne ikke gengav kilder, der pegede i en anden retning. Berlingskes korrespondenter brugte medier og citerede kilder, der bekræftede påstanden om ‘russian collusion’. Justitsminister William Barr nedsatte en kommission med magtbeføjelser til retsforfølgelse under ledelse af John Durham. Durham har rejst sager mod flere indflydelsesrige personer, som peger på, at Steelerapporten var bestilt og betalt af Hillary Clintons kampagnestab og medarbejdere.

Selvom førende etablerede medier stadig forsøger at nedtone betydningen af afsløringerne fra John Durham, bobler det alligevel frem i både Washington Post, USA Today og blandt andet Axios med erkendelse af, at det var en løgnagtig kampagne betalt og drevet frem af Demokraterne og deres allierede i medierne.

Denne artikel har ikke en snus med Trump, Clinton eller Biden at gøre. Det handler om mediernes sjæl. Hvordan kan medierne, der i årevis fyldte deres læsere med løse påstande og anonyme kilder, ikke have dårlig samvittighed, nu da sandheden er kommet frem? Washington Post er begyndt at rette i deres gamle artikler om ‘russian collusion’ for at fjerne de værste tendentiøse forvrængninger.

Har Berlingske, der formidlede anklagerne fra New York Times og andre medier, ikke et ansvar til at fortælle læserne sandheden, som den nu er kommet frem og tage et medansvar? Og Berlingske var faktisk betydelig bedre end Politiken og Danmarks Radio, men ikke meget. Sagen handler om mediernes sjæl.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/123491/trackback

32 Comments »

 1. COME BACK TRUMP & DRAIN THE SWAMP

  Det er simpelthen så infamt. Og viser nøjagtig, hvor korrupt MSM er. Men selvfølgelig går MSM let henover det. Ikke fordi de skammer sig, for de er så enevældige. Og mennesker fortsætter med at tro på dem. TRIST

  Kommentar by tavsen — 28. november 2021 @ 11:17

 2. Som minimum anstændighed, burde alle medier tone rent flag og melde klart ud, hvilke politiske partier eller interesser eller fløje, de sympatiserer med – hele tiden. I stedet for lader de som om, at de altid er neutrale og objektive.
  Folk kan godt gennemskue hykleriet.
  Aften efter aften i flere år, sad Trump-tilsvinere i DRTV om aftenen og lukkede infame rygter og løgnehistorier ud, forklædt som rimelige hypoteser og alment accepterede ’sandheder’. De samme personer har aldrig undskyldt eller forsøgt bortforklare deres infame opførsel.
  DR har totalt svigtet her og fungerer nu nærmest som kolportør af politisk korrekte meninger. Herunder er kritik af den muslimske invasions destruktive konsekvenser tabuiseret, formodentlig pga. at den muslimske terror rent faktisk virker – islamic collusion?

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. november 2021 @ 11:21

 3. Det er prisværdigt at Bent Blüdnikow skriver om denne sag og opfordrer medierne til selvransgelse. Jeg syntes det var pinligt at følge danske medier efter Trumps indsættelse som præsident. Hvordan de hovedløst galopperede i samme retning som de amerikanske medier, uden kritisk sans og kvalitetskontrol. De amerikanske medier havde ensidigt taget Demokraternes parti i den skandaløse kamp for at få Trump fjernet, med falske beskyldninger og sagsanlæg.

  Værst af danske medier var DR, som med Jersild og Trump, uge efter uge meget usagligt oversprøjtede den folkevalgte amerikanske præsident med skidt. Med god hjælp fra statsansatte, såkaldte USA-eksperter. Bevidst misinformation eller bevidstløs uvidenskab for danskernes egne penge,

  Kommentar by JC — 28. november 2021 @ 13:01

 4. Undskyldningen offentliggøres 2074, samtidig med sandheden om Big Pharma’s produkter mod en vis sygdom ….. det vi ikke må tale om

  Kommentar by k.m. — 28. november 2021 @ 13:08

 5. Democratic presidential nominee Joe Biden absolutely opposed the White House’s coronavirus travel restrictions on China, going as far as to call the rules “xenophobic.” Incredibly, several people with “fact-checker” in their job titles have suggested otherwise. They need to be corrected.

  I dag indfører Biden indrejseforbud fra 8 afrikanske lande

  Kommentar by k.m. — 28. november 2021 @ 13:17

 6. Kan huske da Mette Nøhr Claushøj, lektor fra Københavns universitet, i December 2018 i Programmet Jersild om Trump udtalte, at til sommer, altså sommeren 2019, ville Trump ikke længere være President i USA pga Muller’s Ruslandsundersøgelse.

  Kommentar by Let’s go Brandon! — 28. november 2021 @ 13:25

 7. https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/sandy-french-bliver-nyhedsdirektoer-i-dr
  DR skal være en sikker havn
  Selv siger Sandy French:

  ”Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan

  gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen.”

  French er ikke almindelig efternavn. Gad vide om hun er i familie med Christian French, studievært og journalist på TV2Nord.

  Kommentar by k.m. — 28. november 2021 @ 13:30

 8. mediernes fortielser, løgnagtigheder, fordrejethed og gennem årtier ” biashed” , udgør en blindhed og afstumpethed uden sidestykke.
  Lets go Brandon.
  Desuden kommer den indoktrinering vores samlede uddannelsessystem udgør, der er tilsyneladende gør medie-mennesker blinde og døve for TAQUIA og islams indvirkning i øvrigt.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 28. november 2021 @ 13:56

 9. Vi betaler tvangsmæssigt for den gylletank med indhold, som vi skal druknes i.

  Kommentar by Crass Børsting — 28. november 2021 @ 14:36

 10. Hvis jeg hed French, ville jeg omgående skifte navn.
  I bedrevidende kredse er ‘french’ en pæn omskrivning af ‘fellatio’.

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. november 2021 @ 15:41

 11. Berlingske har i en lang årrække haft et rædselskabinet af USA korrespondenter. I de senere år har plagiatisten Poul Høj og Michael Bjerre forurenet Berlingske med deres Trumphadende, venstreorienterede, kulturradikale politiske korrekthed.
  Man må endnu engang glæde sig over Bent Blüdnikow og beklage at han er en af de ganske få fornuftige på den avis som chefredaktør Tom Jensen gerne vil kalde borgerlig.

  Kommentar by bjarne Binee — 28. november 2021 @ 15:59

 12. @ 13:25. Ja, Mette Nøhr Claushøj, lektor fra Københavns universitet. Hun var min favoritskuespiller i dette politisk perverse pornoshow kaldt Jersild om Trump. Mage til …. (slettet af selvcensuren).

  Kommentar by Hansen — 28. november 2021 @ 16:06

 13. Kommentar by Hansen — 28. november 2021 @ 16:06

  Hvor al den selvcensur?

  På Uriasposten er ordet frit. I ordets bogstaveligeste forstand.

  Kommentar by fredo — 28. november 2021 @ 18:19

 14. Bent Blüdnikow har ret – igen.
  Godt og helt rigtigt skrevet.
  Berlingske har tabt sutten i dets iver for at nedgøre Trump på alle måder.
  Hilsen fra en abonnent.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 28. november 2021 @ 18:49

 15. At 13:
  Kan du så se at få opsagt abonnementet!

  Kommentar by Bastardo — 28. november 2021 @ 20:23

 16. Berlinske har noget som helst at undskylde for.
  Trump blev ene og alene frikendt fordi man ikke fandt den rygende pistol direkte i hånden på ham bl.a fordi flere af hans nærmeste i retsagen senere blev idømt op til 3 års fængsel for at at lyve under ed.
  Den manøvre var så nok klappet af da de alle blev benådet som tak hjælpen lige inden Trump forsøgte at starte et statskup inden han blev hældt ud.
  I øvrigt en skændsel han nok burde retsforfølges for.
  Trump administrationen er i øvrigt den suverent mest kriminelle i nyere Amerikansk historie’

  Recent administrations with the MOST criminal indictments:

  Trump (Republican) — 215

  Nixon (Republican) — 76

  Reagan (Republican) — 26

  “Recent administrations with the LEAST criminal indictments:

  Obama (Democrat) — 0

  Carter (Democrat) — 1

  Clinton (Democrat) — 2

  Det er så en anelse uldent og politifact renser med hård hånd ud så Trump ender med et minimum på 146 anklager

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 28. november 2021 @ 22:38

 17. Berlinske har IKKE noget som helst at undskylde for.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 28. november 2021 @ 22:45

 18. Mon Bent Blüdnikow også ville forsvare Trump, hvis ikke Trump var en mega-zionist?

  Kommentar by Peter Nielsen — 29. november 2021 @ 00:07

 19. @Kommentar by Peter Nielsen — 29. november 2021 @ 00:07
  Jøde diskutionen gider jeg ikke at blande mig i da den er yderst betændt og kan afstedkomme meget ubehagelige sammenligninger men jeg har trods alt sat mig ind i at en af Trump´s svigersønner hedder Jarred Kushner og er jøde men trods alt har en hudfarve der på vores breddegradere er let fordøjelig

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 00:48

 20. Per Henrik Rasmussen — 28. november 2021 @ 22:38.
  Det er helt undgået P.H.R.s opmærksomhed, at Trump blev nådesløst forfulgt med beskidte løgnehistorier, før, under og efter hans præsidenttid. Demokraterne fortsætter med deres gøgl og fup for folket.
  De amoralske demokratiske partibosser var altid velforsynede med løgn og sladder, lige ned i MSM’s svinetrug til pålagt afbenyttelse. Den danske afdeling af MSM’s løgnepresse fulgt trop, som lydige køtere.

  Kommentar by Gustav Jensen — 29. november 2021 @ 08:51

 21. Der har i journalistiske kredse bredt sig en rådden kultur af at målet helliger midlet. Det er tilladt at skrive uhyrligheder bare det skader Trump og højrefløjen, og det er tilladt at undlade at skrive om nyheder hvis disse skulle skade venstrefløjen.
  Nyheden med at Washington Post er begyndt at rette i gamle artikler er nærmest Orwellsk! Det er opskriften på tyranni og diktatur! Det skal se i forlængelse af den løbende omskrivning af historien vi ser, bare det gavner den historie journalisterne ønsker at fortælle! Selv på højere læreranstalter forfalskes historien og det accepteres bare det er i venstrefløjens tjeneste! Der lyves ikke så ofte, men det sker ind imellem og det der navnligt sker er, at historier vinkles fra venstre, Pernille Skipper slipper lettere for kritiske spørgsmål end Pernille Vermund! Valget og vægten af historier er også set fra venstre, historier fravælges eller nedprioriteres, det er ikke lige gyldigt om en nyhed nævnes en enkelt gang i nyhederne kl. 14 eller den buldre i prime time i ugevis.
  Det er den måde ministeriet for sandhed arbejder!

  Kommentar by Den Nervøse — 29. november 2021 @ 11:58

 22. @Kommentar by Gustav Jensen — 29. november 2021 @ 08:51

  “We know of no president in the history of the country, other than Donald Trump, who has:
  Told more than 2,100 lies, false and misleading statements and untruths in his first year in office, an average of nearly 5.9 per day”

  https://artofthelie.org

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 12:28

 23. Den venstreekstremistiske dranker PHR tror at noget er sandt, bare fordi han selv eller hans ekstreme venner har skrevet det.

  Kommentar by Træt — 29. november 2021 @ 13:19

 24. Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 12:28.
  Slår man op på den af PHR udvalgte hjemmeside, kigger man lige ned i en toiletspand af verbal svinegylle, som alene har til formål at tilsvine Trump. Det er lige før, at gyllen sprøjter ud af computerskærmen.

  PHR kan sagtens finde hjemmesider, som nedgør den invalide postulerede præsident Joe Biden; for eksempel CNN.com som er ved at blive overmåde træt af, at dække over Bidens senile udskejelser. Eller hvad med den kreative søn Hunter the Daredevil og hans forunderlige bedrifter i finansverdenen? Skal det forties?

  Kommentar by Gustav Jensen — 29. november 2021 @ 15:35

 25. Per Henrik Rasmussen. Når du bliver lidt ældre fortryder du alt det marxistiske vrøvl, som du har skrevet. Du er i øjeblikket en skraldespand af fantasier, som du henter fra fake news og revolutionære ideologer. Du er ikke værd at høre på.

  Kommentar by Tim Pallis — 29. november 2021 @ 17:40

 26. @Kommentar by Gustav Jensen — 29. november 2021 @ 15:35
  Ud fra din karaktergivning af hjemmesiden så burde være så let som at klø sig selv i røven at debunke bare et par eller tre af de gennem researchede punkter siden opridser.
  Give it a try.
  Held og lykke.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 20:00

 27. @Kommentar by Tim Pallis — 29. november 2021 @ 17:40

  “Du er ikke værd at høre på”

  Så er du i den heldige situation at UP ikke er en podcast.

  Derudover så ku` det da være morsomt hvis du kunne pege på hvor jeg skulle ha`skrevet noget marxistisk vrøvl.

  Og så skal du nok holde lidt igen med at drikke for meget af snapshanen for så har man tendens til at lyde som et bedrevidende gammelt fjols.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 20:11

 28. Kunne du ikke bare tage at begå selvmord, PHR?

  Kommentar by Træt — 29. november 2021 @ 21:12

 29. Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 28. november 2021 @ 22:45

  Korrekt. Trump og hele hans familie er en flok svindlere. Trump passerede over 10.000 løgne i sine embedsperiode.

  Ifølge min læsning om ‘The Russian Collusion’ kunne de rygende pistoler måske en dag “dukke op” igen. Trumps skattepapirer og regnskaber vil formentlig vise russiske forretningsforbindelser tæt på Putin.

  At jeg så har været enig med meget af Trump’s politik – er noget andet. Desværre …

  Kommentar by Thomas M. — 29. november 2021 @ 23:32

 30. Kommentar by Gustav Jensen — 29. november 2021 @ 15:35

  Hov, gode Gustav. PHR skriver intet faktuelt forkert ;-)

  Kommentar by Thomas M. — 29. november 2021 @ 23:36

 31. Per Henrik Rasmussen — 29. november 2021 @ 20:00.
  Det burde faktisk være PHR som beviser ‘artofthelie’ hjemmesidens afsindige påstandes ’sandheder’.
  PHR burde bevise, at Sleepy Joe kom ærligt til fadet. Det forekommer helt vildt, at en senil olding uden svindel kan vælges til et embede højere end kontorbud i det hvide hus. Hvorfor vil oldingen ikke udføre en psykotest? Han har haft hjerneblødninger, kan ikke tale rent, kan ikke huske, ved knap hvor han er og prutter højlydt under fine selskaber. Selv MSM kan ikke længere skjule Bidens svækkede tilstand.
  USA er helt til grin for verden med usurpatoren i WH.

  Kommentar by Gustav Jensen — 30. november 2021 @ 09:51

 32. Gustav jeg skal forsøge at gøre min indflydelse gældende og skaffe dig en medalje i 100 meter forlæns rygsvømning

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. december 2021 @ 01:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper