5. januar 2022

Jesper Theilgaard, tv-meteorolog: ‘Konflikten i Syrien blev jo egentligt skabt på baggrund af en tørke’

I en verden der hylder en uvoren svensk teenager, må en tv-meteorolog som Jesper Theilgaard naturligvis være en slags sandhedsviden. Han har udgivet mere end ti bøger om vejret, herunder børnebøger, og sågar en selvbiografi, ‘Barn i Tørring’. Der er penge i klima-aktivisme, og hans hjemmeside Klimaformidling.dk ligner til forveksling en gennemsnitlig NGOs.

Her en bid hvor han kæder Islamisk Stats kamp for at etablere et kalifat i Syrien sammen med klimaforandringer. Andre har botaniseret i emnet tidligere, men såvidt jeg ved, så skabte urbaniseringen i Danmark demokrati og religionsfrihed – ikke et islamisk diktatur. En ordveksling sakset fra Radio4 – Jesper Theilgaards tidskapsel.

Jesper Theilgaard, meterolog: … det vi var udsat for, det var jo mere nedbør. Det er jo skybrud, og voldsomme skybrud – der har været ganske mange i år. Vi havde faktisk en juni måned med utroligt mange skybrud, og en dag hvor vi havde tretten skybrud… Det er meget usædvanligt. Det er jo det vi skal håndtere. Det er jo derfor der er opgravninger rundt omkring, det er derfor kommunerne skal lave klimatilpasning, så vi kan håndtere de der vandmængder. Det er selvfølgelig noget af det, som vi skal sørge for. Vi har så økonomien, og vi har også viden, vi skal nok løse det indenfor det danske rigsfælleskab.

… men andre steder i verden, hvor man lever på kanten af det mulige, der risikerer man jo, at man kommer ud over kanten, hvis klimaforandringerne bliver for voldsomme.

Thomas Rohde, Radio4: Hvad ville der så ske?

Jesper Theilgaard: Så vil de mennesker der bor der, jo så selvfølgelig kigge sig efter et andet sted at bo. Det er jo helt naturligt, det gør man jo. Hvis jeg ikke kan bo her, hvis jeg ikke kan få mit udkomme her, så må jeg flytte et andet sted hen. Problemet er så, at det kan man ikke nødvendigvis, fordi du skal have pas og visum og sådan noget, og det er ikke nødvendigvis tilgængeligt. Så det er jo det, de problemer der så opstår, altså vi så jo konflikten i Syrien blev jo egentligt skabt på baggrund af en tørke, og derfor også en klimaforandring i Syrien. Hvor folk flyttede til byerne, og det er altid noget skidt hvis folk stimler sammen, og der ikke er nok mad. Så risikoen er jo, at de områder bliver for mange, at der er for mange af de her klimaflygtninge, og at vejret så begynder at vise tænder på en helt anden måde. Man skal altid passe på med at trække børnekortet, men nu gør jeg det alligevel. Da jeg var ung, der havde vi altså ikke de her skybrud, de her oversvømmelser…

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/124237/trackback

28 Comments »

 1. Pentagon angreb Syrien for at føre en gasledning til Europa, fjerne Ruslands base, lade Israel stjæle deres olie og oversvømme Europa med psykopatiske analfabeter. ISIS blev skabt af NATOs efterretningstjenester ved at lade agenter opfordre europæiske perkere til deres yndlingsbeskæftigelse; At dræbe kristne på syg nazivis, og lade de stupide europæere tro på deres sædvanlige løgnehistorie: at vende virkeligheden på hovedet

  Kommentar by Ego — 5. januar 2022 @ 17:07

 2. Da Jesper Theilgaard var en ung mand i begyndelsen af juli 1973, havde vi et forfærdeligt skybrud over en stor del af København, så hans hukommelse fejler nok.

  Kommentar by ino — 5. januar 2022 @ 17:07

 3. Nå, jeg troede det var Langley, Virginia, der startede krigen i Syrien. Eller var det drengene for Fort Mead, Maryland, der gjorde det… Nu bliver jeg helt i tvivl, jeg må hellere prøve Egos sølvpapirshat.

  Kommentar by indigo — 5. januar 2022 @ 17:28

 4. drengene fra

  Kommentar by indigo — 5. januar 2022 @ 17:29

 5. Da han var ung boede der ikke nær så mange mennesker i Syrien. I 1975, da han fyldte 20, var der ca 7,5 millioner (3-4 millioner mere end da han blev født i 1955). I 2010 var der ca 21 millioner.

  Det må altsammen skyldes tørke.

  (Men selvfølgelig har han da ret i at klimaet også spiller en rolle… ligesom befolkningstallet, religionen, stammestridigheder, IQ, kultur, ydre magter der blander sig, …)

  Kommentar by Peter Lund — 5. januar 2022 @ 17:31

 6. -> Ego

  Hvad ryger du?

  – og hvor kan jeg købe det?

  Kommentar by Kim Møller — 5. januar 2022 @ 17:38

 7. Det er da så supernemt: Der er 2 hovedskoler: Socioøkonomiske faktorer og klimaforandringer.

  Islamisk Stat skyldes klimaforandringer, men kunne måske også skyldes socioøkonomiske faktorer. Islam som ideologi er dermed fritaget for kritik. Kritikere er bare slemme islamofober.

  Hvad med nazismen? Skyldtes den socioøkonomiske faktorer og/eller klimaforandringer. Fascismen som ideologi er dermed fritaget for kritik. Kritikere er bare slemme fascisofober.

  Hvad med [vælg selv]? Skyldtes den socioøkonomiske faktorer og/eller klimaforandringer. [vælg selv] som ideologi er dermed fritaget for kritik. Kritikere er bare slemme [vælg selv]-ofober.

  Socioøkonomiske faktorer og klimaforandringer skal sjovt nok løses ved, at vestens arbejdende middelklasse skal betale mere til verdens udsatte grupper. Sådan kører pengemaskinen.

  Kommentar by traveler — 5. januar 2022 @ 17:57

 8. Jesper Theilgaard må lide af hybris, hvis han tror, at menneskeheden kan regulere den globale middeltemperatur op og ned efter behag, blot ved at afbrænde lidt mere eller mindre fossile kulstofforbindelser.

  Kommentar by Ole Madsen — 5. januar 2022 @ 18:03

 9. Engang regnede jeg Jesper Theilgaard for en idiot, nu regner jeg ham mere for en svindler.

  Hillary og Obama smuglede faktisk våben til islamister bl.a. for at vælte Assad. Det var det Benghazi handlede om.

  Senere vandt syriske islamister en Oscar, og det skrev jeg lidt om sidste år:
  https://hodjasblog.one/nogen-der-husker-the-white-helmets/

  Kommentar by sebastian — 5. januar 2022 @ 18:03

 10. Kim M øller: At du ikke ved, hvor man køber røg understreger bare din uvidenhed om stort set alt. Dog kalder jeg dig hverken for idiot, bong-ryger eller psykisk syg, da jeg ved at dine meninger er typisk højrefløjs-påtaget løgn. Du ved da godt at ISIS var NATO-proxies. Du har med garanti en hjerne, som du altså anvender til at sprede propagandaen med, for at undergrave Danmark og danskerne

  Kommentar by Ego — 5. januar 2022 @ 18:23

 11. “Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
  ― Carl Sagan

  Kommentar by sebastian — 5. januar 2022 @ 19:23

 12. Afghanistan er på vej ud i en humanitær katastrofe. Ingen taler om det faktum, at i de 20.år vesten var i landet er befolkningen fordoblet fra 18.millioner til 38.millioner mennesker. Det er sikkert også klimaets (vestens)skyld.

  Kommentar by CCC — 5. januar 2022 @ 19:46

 13. Jesper Theilgård er en narrerøv, men snu.
  Han har fundet ud af hvor pengene ligger gemt, hos lignende narrerøve.
  Fordi han er meteorolog, er det ikke ensbetydende med at han er et Orakel.
  De kan dårligt forudse vejret en uge frem, og nu bilder han folk ind at de kan forudsige vejret 20-30 år frem i tiden.
  Man arbejder på den ene klimamodel efter den anden, men det kommer altid bag på dem at solens indflydelse ødelægger deres fine modeller.
  Køb en Krystal kugle.

  Kommentar by Finn A. Skov — 5. januar 2022 @ 19:48

 14. I det nederste Jesper Theilgaard-citat påstår han: “Da jeg var ung, der havde vi altså ikke de her skybrud, de her oversvømmelser…”
  Hvordan kan en person, som har vejret som sin profession, udtale sådan noget vås?
  Selv har vi flere gange fået fyldt kælderen med vand efter skybrud, og søger man i de gamle aviser, så kan man finde mange, ja nærmest utallige artikler om skybrud, både herhjemme og i udlandet.
  Jeg har blot valgt to tilfældige:

  Jyllands-Posten fortæller den 20. juni 1914, om “Det voldsomme Skybrud” der havde hærget Jylland og som lagde hele Fredericia under vand. Det samme Skybrud hærgede også i Nordsjælland.

  Og dagbladet Dannevirke fortæller: den 10. juni 1895, om skybruddet i Tyskland omkring byen Kotersdorf på grænsen til Ungarn.

  Et frygteligt Skybrud har i Lørdags ødelagt Byen Kotersdorf ved Oedenburg.
  Vandet strømmede ind med saadan Kraft, at samtlige Huse i et Nu vare underminerede og Beboerne ikke mere kunde flygte.
  De Savnedes Antal beløber sig til over 100, man har allerede opfisket 18 Lig. Flere Broer bortskylledes, Mennesker og Dyr dreve om paa Bølgerne. Postforbindelsen er fuldstændig afbrudt.

  Rhinen har, både førhen, men også helt oppe i nutiden, været gået over sine bredder foranlediget af voldsomme skybrud. Flere gange med mange omkomne som følge deraf.

  Kommentar by Henning Jensen — 5. januar 2022 @ 20:44

 15. Selvfølgelig er der hungersnød og katastrofer i de iSlamske lande, for MUUHamed har jo skrevet i KOranen, at det er uværdigt for iSlammets tilbedere at arbejde!
  – og tillige, at iSlamtro er/skal regnes for vantro (med alt hvad deraf følger), hvis de formaster sig til, at tage vestlig->vantro indretninger/hjælp til efterfølgelse.

  AL den hjælp og udviklingsstøtte vi har givet gennem 50år+ er total spildt, for andre end venstrefløjens nyttige idioter, der vil have mere af samme!
  (ja, staklerne magter jo ikke regulært arbejde på det private arbejdsmarked, skønt de regner sig for “eliten” :-(

  Jeg tror, at iSlam-staterne ville være mere end FULD selvforsørgende, hvis de gik lige så meget op at forsørge sig og sit, som de går op i, punktlig følge KOranens påbud.

  Venstrefløjen og iSlammet har to ting til fælles:
  Begge er total nonproduktive og lever helst, og mageligst, af andre folks penge (AFP)
  og
  begge har store ambitioner, om at udrydde dem de lever af/nyt slaveri.

  Kommentar by M.S. Carstens — 5. januar 2022 @ 22:22

 16. Theilgaard skriver et sted
  ….man skal passe på med at trække børnekortet..
  Det vidner for mig om , at han er klar over ,at det er fertilitéten der ikke er styr på. Fertiliteten er jo islams tungeste erobrimgsvåben ,- den øvrige overtagelse følger jo med den. “LAW-fare/war fare har vægt pga fertiliteten og den demografiske forandring.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 6. januar 2022 @ 03:06

 17. #15 M.S. Carstens. Jeg er helt enig. Venstrefløjen regner sig som eliten , og lever af “projektpenge” , media-tilskud eller anden “AFP”. Det må vel efterhånden kunne mærkes når NB, sørger for at det / de kilder løber tørrer og svinder ind? Er der nogen bud på det?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 6. januar 2022 @ 03:15

 18. ‘og det er altid noget skidt hvis folk stimler sammen, og der ikke er nok mad’ sikke noget lavpraktisk idioti. Flytning af mennesker til større byer skaber mere rigdom.

  De klimaproblemer, der var i Syrien skyldes at regimet ikk gjorde noget for at afhjælpe en forkert vandlednings politik, og oprøret startede med at Assad regimet ikke holdt løfter om mere demokrati og mindre korruption.
  Og som nogen husker dræbte Assad nogle teenagere, der var børn af ledende stamme ledere, fordi de havde malet grafitti.

  Kommentar by Niels — 6. januar 2022 @ 09:26

 19. Ja det har jo ikke noget med Sunni- shia muhammedaneres rivalisering om hinandens vantro vel? (Helt hen i vejret) :-) :-) :-)

  Kommentar by Michael Unna — 6. januar 2022 @ 09:37

 20. Jesper Theilgaard er metrolog og ikke klimaekspert! Da han dårlig nok har været i stand til at forudsige vejret en uge frem, hvordan skal han dog kunne forudsige klimaet om hundrede år.
  Han forsøger at bilde os ind at vi lever i en frygtelig varm tid, men faktisk er det ikke den varmeste periode siden ophør af Weichsel istiden for omtrent 11000 år siden. For ca. 8000 år siden i jægerstenalderen vores maglemose tid var det 3-5 grader varmere end i dag. Siden har temperaturerne bølget op og ned med varme perioder og køligere perioder. Det var varmt i den minoriske tid, igen i tiden omkring romerriget, og middelaldervarmen omkring vikingetiden og altså vores nuværende varme periode. Omvendt har vi haft kolde tider i de mellemliggende perioder, i folkevandringstiden omkring år 400 og sidst den lille istid, der sluttede omkring 1850. Omkring den tid hvor man begyndte at måle temperaturer. En kold tid, hvor Danmark var et lidet fattigt land i det kolde nord, med misvækst, kort levealder og sult. Er det det klima vi skal tilbage til?
  Ser man kritisk på temperatur kurverne, så ser man at varmeperioderne er lidt mindre varme hver gang og kuldeperioderne lidt koldere, altså en afkøling siden jægerstenalderen. Vi er så blot så heldige at vi befinder os i en forholdsvis varm periode. Det vil få ende og det bliver koldt igen.

  Kommentar by Den Nervøse — 6. januar 2022 @ 10:01

 21. Kommentar by Den Nervøse — 6. januar 2022 @ 10:01

  Ja. En ting er sikkert som amen i kirken: Det vil blive koldt på et tidspunkt. Men spørgsmålet er, hvornår kuldeperioden kommer. Det kan man så spørge klimahystaderne om.

  Kommentar by traveler — 6. januar 2022 @ 10:24

 22. Jesper T. bindegal eller saerdeles vel betalt propagandist ,begge dele?

  Kommentar by dunk — 6. januar 2022 @ 10:51

 23. Påstanden om at det var tørke som satte gang i opstanden mod Assad, og den efterfølgende flygtningestrøm, tror jeg ikke rigtigt på. Det var snarere det såkaldte vestligt støttede “arabiske forår” der antændte opstanden mod Assad.

  Selvfølgelig har de dårlige levevilkår i Syrien, som i de øvrige muslimske lande. Men det skyldes islams kvælende indflydelse på alt initiativ. Og den overbefolkning de altid lider af i islamiske lande, som følge af den uhæmmede produktion af vordende hellige krigere for allahs sag. Israel har de samme klimatiske forhold som Syrien, men her blomstrer ørkenen.

  Kommentar by JC — 6. januar 2022 @ 11:18

 24. Opportunisten skraber formue sammen, og støttes af gamle kolleger i mediebranchen.
  Der har altid været et umætteligt marked for katastrofeprofeter.

  Kommentar by Bastardo — 6. januar 2022 @ 11:55

 25. De der bygger her lytter ikke til Jesper Teglgaard.
  Kunstige øer med højhuse og luksuslejligheder – ved de ikke vandstanden stiger 7 meter, og regionen raseres af supertyfoner i Det Kinesisk Hav ?
  https://www.bt.dk/udland/ny-nedtur-for-kriseramt-gigant-nu-skal-39-bygninger-rives-ned

  Sjovt nok al byggeri skal ske på alverdens havnefronter og kystnære områder, bare kig på Vejle der snart har fyldt fjorden op med hæslige kasser i beton og glas

  Kommentar by k.m. — 6. januar 2022 @ 11:56

 26. Ego er dum.

  Kommentar by Bastardo — 6. januar 2022 @ 11:56

 27. Ligesom alle andre steder, hvor der er hadefulde racistiske muslinger…

  Skyldtes konflikterne ISLAM.

  INTET ANDET.

  Kommentar by Mads kering — 6. januar 2022 @ 16:48

 28. Tommy , Robin & søn. — 6. januar 2022 @ 03:15:

  Jeps;
  følg blot
  https://nyeborgerlige.dk/
  – abonner på nyhedsbrevene fra vore på Borgen
  OG:
  fortæl alle om det ;-)

  Kommentar by M.S. Carstens — 6. januar 2022 @ 21:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper