5. januar 2022

Mange veje til en socialistisk stat: Grøn omstilling, højere varmepriser, statsstøtte til ikke-arbejdende..

Først bilder venstreorienterede aktivister danskerne ind, at vi alle dør, hvis ikke vi hurtigt iværksætter en grøn omstilling. Medierne åd det råt, og efter lidt Thunberg’sk debat, var alle enige med Alternativet i, at ussel mammon ikke skulle stå i vejen for børnenes fremtid. Nu kommer der så historiske prisstigninger på varmeregningen, og pludselig er prisen til debat. Danskerne skal hjælpes (for skattekroner), lyder det nu.

‘Partier vil hjælpe trængte familier med lys og varme’, skrev Politiken i sidste uge, og fortæller at Jens Rohde (KD) og Enhedslisten ikke er tilfreds med regeringens ekstraordinære 100 millioner kroner til kommunerne, målrettet ‘pensionister og kontanthjælpsmodtagere’. Enhedslisten foreslår at øge ‘den grønne check’. Gratis penge, forstås.

Venstrefløjen vil bruge alle kriser til at stramme skatteskruen en tak mere, og taberen vil altid blive den arbejdende dansker. Fra EB.dk – Pris-hammer: De bliver hårdest ramt.

“For et kontanthjælpspar med to børn i lejebolig på 100 m2 og gasfyr som primær opvarmningsform, skønnes den månedlige merudgift til opvarmning at udgøre 1.420 kr. for fyringssæsonen 2021/2022 sammenlignet med fyringssæsonen 2020/2021, skriver ministeren, der har lavet et fint skema, hvor man se at varmepumpe-ejere også skal grave dybt.

– Opvarmes boligen med fjernvarme baseret på hovedsageligt gas eller el, skønnes merudgiften at udgøre henholdsvis 1.700 og 480 kr, skriver ministeren, der også kunne have nævnt at et arbejderpar med 3 børn i en 200 kvadratmeter ejerbolig, der bliver opvarmet med fjernvarme med en høj andel af gas, skal forvente en månedlig prisstigning på – hold fast – 3400 kr.”

(Klimaminister Dan Jørgensen i svar til Finansudvalget, 16. december 2021; Foto: FT.dk)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/124245/trackback

29 Comments »

 1. Men det løser vi da bare ved at kalde naturgas….smag på ordet….natur….og kernekraft for grøn energi…HaHa…..hold kæft et cirkus….

  Kommentar by Frafalden Moderat — 5. januar 2022 @ 18:02

 2. Apropos manipulation med ord. Har lige købt nogle sjove shampoos til ungerne i Normal. Skriggul og knaldrød, henholdsvis med banan og jordbærduft/stank. Fyldt med alt muligt kemi, men…here is The kicker….det er mærket vegansk…hold kæft en joke….

  Kommentar by Frafalden Moderat — 5. januar 2022 @ 18:06

 3. Muntert vanvid, indtil man dør af det. Folketingsflertallet påtvinger os gennem mange år “grøn” omstilling, og når det begynder at koste for alvor dyrt, skal den arbejdende befolkning betale ekstra til dem, der ikke arbejder.

  Vi betaler for den sump af ideologisk forgiftet lort, vi ret snart skal druknes i.

  Kommentar by Crass Børsting — 5. januar 2022 @ 18:10

 4. Pillefyr er det billigste. Det er godt ikke at låse sig fast på en type brændsel/leverandør

  Kommentar by Ego — 5. januar 2022 @ 18:43

 5. Der er masser af CO2-neutral energi i det danske elnet, hvis vi smider Facebook, Apple og Google’s datacentre ud af landet.
  Der er maximalt 500 ansatte alt i alt, de fleste af dem en vagter på mindsteløn eller østeuropæere på “forskerløn”.
  Selve selskaberne betaler ikke skat i Danmark og heller ingen afgift af elektriciteten.

  Kommentar by Træt — 5. januar 2022 @ 18:44

 6. – Ego

  Måske er Uriasposten bare ikke dig.

  Kommentar by Kim Møller — 5. januar 2022 @ 19:01

 7. Husker I hvad jeg spåede som næste skridt efter coronalockdown ?

  naturligvis, klimalockdown, som sniges ind ad bagdøren ved at gøre det så svært som mulig for borgere at varme boligen op, eller betale strømregningen.

  Det samme vil ske med fødevarer. Her til aften fortæller de om mere plantebaseret kost.

  Snart sidder vis nok i 16 graders varme og gnasker i kunstig fremstillet frikadeller.

  You will own nothing, but you will be happy.

  Flere vejrværter får listet en bemærkning om menneskabt global opvarmning ind i vejrudsigten.

  Kommentar by k.m. — 5. januar 2022 @ 19:43

 8. 1901 Måske er blogs, sandhed, politik, journalistik, danskhed, kristendom, konservatisme og kendsgerninger bare ikke dig. Jeg har det som en fisk i vand herinde, tak

  Kommentar by Ego — 5. januar 2022 @ 20:06

 9. Langt størstedelen er jo i forvejen afgifter. At man vil give nogle (kommunister og perkere) kompensation er bare en skjult skattelettelse for dovenskab.

  Et godt centralt atomkraftværk vil kunne sikre bæredygtig energiforsyning til alle danskere i Danmark for et fast abonnement på 100 kroner om måneden pr. husstand. Dette vil omfatte både elforbrug og varme.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 5. januar 2022 @ 20:09

 10. Min gas regning er steget til over det dobbelte for januar-marts 2022 i forhold til 2021. Min elregning er også røget op på det dobbelte selvom forbruget er det samme. Jeg klarer mig økonomisk, men det skal ikke stige ret meget mere før det begynder at spidse til. Hvor er min hjælp henne?

  Kommentar by Elgeprut — 5. januar 2022 @ 20:34

 11. @Frafalden Moderat
  Gå ind på Økofamiliens side (
  https://www.okofamilien.dk/vare-kategori/personlig-pleje/kropspleje/okologisk-saebebar/) og køb fast sæbe fra BADA. En enkelt bar holder snildt to måneder for mig, og de fleste indeholder, hold nu fast, hele FIRE ingredienser som du faktisk kan udtale, selv stangerstiv.

  Kommentar by Elgeprut — 5. januar 2022 @ 20:41

 12. Atomkraft NU.

  Hvis man ønsker en billig og stabil strømforsyning er A-kraft den eneste løsning den er tilmed mere grøn end sol og vind.

  De eneste lande der ikke har problemer med deres elforsyning er de lande der primært har A-kraft, som Frankrig, Finland og de planlægger begge at bygge flere.

  40 års nej til A-kraft og pres for at bygge sol og vind kommer Vi nu til at betale for takket være den stupide venstrefløjs manglende viden. Regningen for deres nuværende klima stupiditet falder hurtigere, indenfor de næste 10 – 15 år. Så husk at sige tak til din lokale socialist.

  Jeg glæder mig til den dag der bliver rejst en skamstøtte af Al Gore og den hellige tunfisk.

  Kommentar by Santor — 5. januar 2022 @ 21:13

 13. For lav temperatur i huset giver fugt og skimmelsvamp. Det kan koste en formue at reparere, så man skal tænke sig om

  Kommentar by k. m. — 5. januar 2022 @ 21:56

 14. I dag er det ikke kapitalen der udnytter og udbytter arbejderen.
  I dag er det (socialist) staten som udnytter og udbytter arbejderen.

  Og ellers :
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Fædrelandet.

  Kommentar by Neuhammer — 5. januar 2022 @ 22:12

 15. @13 Kommentar by k. m. — 5. januar 2022 @ 21:56

  Udover det du nævner, giver det også store sygdomsproblemer.

  Kommentar by Neuhammer — 5. januar 2022 @ 22:18

 16. Det burde være enhver siddende regerings forbandede pligt at sørge for der er rigelig samt billig energi tilgængelig for den danske folk, uanset pensionist, arbejdsmand eller direktør.

  Og ellers :
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Fædrelandet.

  Kommentar by Neuhammer — 5. januar 2022 @ 22:35

 17. Mette Frederiksen sagde i sin nytårstale, at i “2030 skal vi kunne flyve helt grønt, når vi flyver indenrigs i Danmark.”
  Men, men, men… først skal der bygges anlæg som kan fremstille metanol og brint, som skal bruge til flybrændstof. Og for at få nok strøm til denne fremstilling af fly-metanol, så skal der bygges dobbelt så mange vindmøller, end landet allerede har!

  Hele dette “grønne projekt” begynder nu, hvor Hanstholm Havn starter det allerførste metanol og brint anlæg op, og selvfølgelig også med tilhørende sol- og vindenergianlæg.
  Og naturligvis er Hanstholmerne egoister, så deres metanol er ikke beregnet til flyene, men til fiskerne i Hanstholm, så de også kan begynde at sejle “grønt.
  Flere af lignede lokale projekter vil givetvis skyde op, så i fremtiden bliver der kamp om ledige jordstykker til vindmøllerne. Så Mette Frederiksen må hastigt i gang med at ekspropriere møllejord, for at få arealer nok til de tusinder nye møller, der skal levere energi til de lovede grønne flyvninger.

  I stedet for at stabilisere landet efter corona-eventyret, så påbegynder man dette uhyggelige bundløse grønne scenarie. Landet bliver trukket fra den ene katastrofe før den er slut, og videre til den næste.
  Det er jo det rene vanvid!
  https://nordjyske.dk/nyheder/thisted/nu-skal-havnen-vaere-helt-groen-hanstholm-som-europas-foerste-co2-neutrale-fiskerihavn/f2fb3200-6652-4fc4-aa3f-3e2c5d98398b

  Kommentar by Henning Jensen — 6. januar 2022 @ 01:39

 18. Vi vil meget hellere hav at vide, hvem som står bag stigningen i energipriser. Hvilke griske kapitalister og politikere ser en interesse i stigninger, som kun kommer i stand fordi energisektoren i stort omfang er privatiseret? Noget er skjult for betalerne af energisektorens prisfest. There is something rotten in the energy sector.

  Kommentar by Gustav Jensen — 6. januar 2022 @ 08:31

 19. Som et lille kuriosum skal nævnes “baltic pipe” projektet hvor vi lægger jord og kroner til billig gas til vores nabolande

  https://energinet.dk/Om-nyheder/Nyheder/2021/10/01/Energinet-forventer-ekstra-udgifter-til-Baltic-Pipe

  Projektet er stoppet fordi det ikke kan afvises at nogle spidsmus føler sig generede af gravearbejdet.

  Energinet forventer, at prisen for den danske del af Baltic Pipe stiger til 8,2 milliarder kroner, blandt andet på grund af delvist anlægsstop mens projektets miljøtilladelse skal genbehandles. På trods af budgetstigningen giver projektet stadig en tarifbesparelse for danske forbrugere på 2 mia. kr.

  Kommentar by redneck — 6. januar 2022 @ 08:42

 20. Jeg har ikke set et projekt fra Mette Frederiksens regering, der holder hvad de lover på pris og dato for færdiggørelse.

  SKAT, ejendomsvurderinger, MitID, supersygehuse, letbaner – you name it

  For få år siden lå Danmark højt på listen over mindst korrupte lande.
  Den holder ikke i dag, sådan som de blæser på lov og ret, epedemiloven er noget af det værste der er indført. Den giver regeringen grønt lys til næsten hvad som helst.

  Kommentar by k.m. — 6. januar 2022 @ 08:53

 21. Langt langt det meste af både el regningen og varmeregningen er afgifter, og i tilfælde af krise kan man jo bare opkræve det hele fra de arbejdende og så tilbagebetale noget af regningen til de ikke arbejdende. Ok helt så enkelt er det ikke, men at socialisterne bruges dette igen igen til at opnå lighed, er let gennemskueligt. Det er hvad der sker når hovedparten af befolkningen bliver afhængige af udbetaling fra offentlige kasser, så kan modtagerne hurtigt blive enige om at lille mig får for lidt af de andres penge, derfor må de andre betale mere til “fællesskabet”, så lille mig kan få noget mere!
  I Marxismens barndom blev der lavet en satirer hvor to talte sammen og den ene så spurgte den anden: Hvad nu nå vi har delt mine penge og min del så er vokset igen og du har brugt din del. Hertil replicerede den anden: Fint så deler vi da bare en gang til!
  Det er helt igennem beskrivelsen af socialismens umoralske side. Den ene sparer og lægger til side, mens den anden slår ud med arme og ben og bruger løs, for så at blive forsørget af den fornuftige. Eller som Søren Kirkegaard så rammende skrev: Solidaritet er når egoismen bliver social!

  Kommentar by Den Nervøse — 6. januar 2022 @ 11:42

 22. At 9 og 12:
  Den grønne, vedvarende, bæredygtige forsyning af billig energi skal selvfølgelig komme fra fissionsvarmeværker. Naturens egen energikilde.
  Det første skal være et forsøgsprojekt, som kun skal kunne forsyne Danmark med el.
  Det kan placeres midt i landet, på Danmarks grønne energiø nummer et, Samsø. Overskudsvarme anvendes til gartnerier, der kan forsyne hele landet med friske grøntsager året rundt.
  Energisektorens CO2-udledning bortfalder herved.

  WIN-WIN-WIN.

  Kommentar by Bastardo — 6. januar 2022 @ 11:47

 23. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der undrer mig over pensionist ægteparret i 85m2 lejebolig får væsentligt lavere stigning en “kontanthjælpsparret” med 2 børn i 100m2 lejebolig?

  Vasker pensionisterne sig mindre? Eller er der simpelthen flere tilskud at hente som pensionist?

  “) Inkl. varmetillæg. Folkepensionister og førtidspensionister på gammel ordning har mulighed for at modtage
  varmetillæg. Varmetillægget ydes som en aftagende del af varmeudgiften, der er større end egenbetalingen og
  op til et maksimumbeløb på årligt 22.500 kr. (2021-niveau). Varmetillægget afhænger også af den personlige
  tillægsprocent”

  Kommentar by redneck — 6. januar 2022 @ 14:32

 24. – anden sjov tanke, er det kun pensionister, kontanthjælpsmodtagere og “arbejderpar” (hvad det så er for nogle) der oplever stigninger? Hvad med os funtionær/butiksansatte par, ser vi ingen stigninger?

  Ord er så dejlige… og alle ved jo det er synd for pensionister, kontanthjælpspar og arbejderpar

  Kommentar by redneck — 6. januar 2022 @ 14:35

 25. Min medlidenhed til pensionisterne kan efterhånden ligge et meget lille sted. “De byggede Danmark op!” Ja, bevares. De og deres børn har også formået at formøble hele formuen i løbet af en generation i stedet for at spare op til alderdommen og de følgende generationer. Har i årtier stemt på invandring og mere indvandring med løndumping til følge, og nu sidder de gudhjælpemig og klager over en lille pension, stigende priser og indvandrere alle vegne.
  Rend mig røven…

  Kommentar by Elgeprut — 6. januar 2022 @ 17:25

 26. * Elgeprut 17:25 ( interessant navn)
  Jeg er ikke helt uenig, men udtrykker mig måske lidt anderledes.
  Mange der kun har folkepensionen har ikke været fornuftige, de har brugt det hele, og ikke lagt til side til alderdommen! Lidt hårdt sagt, men der er meget sandhed i det.
  Vi er helt enige i at havde de, der nu er pensionister, ikke stemt på partier, som har støttet hæmningsløs indvandring fra MENAP landene og Tyrkiet, så havde der været mere til dem!
  Men jeg er ikke enige i at folk der har opført sig fornuftigt, og lagt til side i tide, og lidt afsavn for at gøre det, nu skal spytte mere i kassen, så de ufornuftige, der har haft for store biler og rejst for meget, kan få noget mere! Det er den socialistiske umoralske tankegang, som jeg ikke kan accepterer.

  Kommentar by Den Nervøse — 6. januar 2022 @ 18:47

 27. @Den Nervøse
  “Men jeg er ikke enige i at folk der har opført sig fornuftigt, og lagt til side i tide, og lidt afsavn for at gøre det, nu skal spytte mere i kassen, så de ufornuftige, der har haft for store biler og rejst for meget, kan få noget mere! Det er den socialistiske umoralske tankegang, som jeg ikke kan accepterer.”
  Hmm, det synes jeg nu heller ikke jeg har givet udtryk for. Jeg er ganske enig i at denne misundelse vi tillægger hinanden helt skal lægges på hylden.

  Kommentar by Elgeprut — 6. januar 2022 @ 19:31

 28. Før i tiden tog man bare et par lange underbukser på, for at holde varmen.

  Idéen er hermed til fri disposition…

  Kommentar by Revisoren — 6. januar 2022 @ 20:40

 29. En socialistisk stat vil føre til massemord på statens borgere. Det er set adskillige gange i både nyere og senere historie.
  Mao bedrev mord på kinesere. Lenin og senere Stalin bedrev mord på russere. Hitler bedrev mord på tyskere. Og de franske socialister myrdede medlemmerne af det franske kongehus. Hvor de end stikker deres væmmelige næb frem,vil socialister,kommunister og socialdemokrater sprede død og ødelæggelse omkring sig.
  Kæft hvor jeg dog hader Mette Forræderiksen og hendes medsammensvorne.

  Kommentar by Nielsen — 7. januar 2022 @ 17:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper