30. januar 2022

Ungliberale: ‘Hvem er vi til at fortælle andre mennesker, at de ikke tilhører det køn, de føler sig som?’

Blandt de nominerede til årets Fonsmarks-pris er Camilla Søe, tidligere formand for Venstres Ungdom. I et portrætinterview i Berlingske, forklarer hun, at Metoo-bevægelsen er ‘en kamp for borgerlig ordentlighed’, og det kun kalder ‘progressiv liberalisme’. Woke er… ‘essensen af borgerlighed’. Herunder lidt fra et indlæg af LAU’erne Katrine Hviid Hansen og Hira Nadeem, der virker til at have drukket af samme trug.

Fra Politiken.dk – Vi er liberale, vi er woke, og vi omfavner forskellighed.

“woke-debatten kan i den grad få borgerlige politikere op i det røde felt, og det at være woke bliver set som noget negativt i de højreorienterede kredse, som vi til daglig indgår i. Vi mener dog, at man sagtens kan være både woke og liberal. Politisk bevidsthed om den uretfærdighed, der foregår i samfundet, eksempelvis kønsdiskrimination og racisme, må aldrig være forbeholdt den yderste venstrefløj.

Wokeness dækker i realiteten over et meget mere nuanceret og neutralt begreb, nemlig progressivitet, som i høj grad kendetegner den klassiske liberalistiske optimisme, hvor friheden til at være den, man er, er essentiel. Wokeness forbindes desværre med ekstreme venstreorienterede holdninger, som en meget lille minoritet af mennesker deler. Hvis man trækker ekstremismen fra wokeness, er det dog en grundlæggende liberal kamp for gensidig respekt, ligeværd og individuel frihed.

… For os handler det at være woke om respekt og tolerance. Vi anerkender de strukturelle barrierer, som nogle samfundsgrupper oplever, og vi respekterer andres livssyn. Hvis vi desuden bliver bedt om at bruge nogle andre pronominer i en samtale med en person, der er nonbinær og dermed hverken definerer sig som han eller hun, gør vi selvfølgelig det af respekt for vores medmennesker.

Fordi hvem er vi til at fortælle andre mennesker, at de ikke tilhører det køn, de føler sig som? Det er ikke og vil aldrig kunne anses som hverken liberalt eller borgerligt.

Selv om vi ser borgerlige kræfter tage afstand fra woke-debatten, er vi en del af den optimistiske liberale ungdom, som er fuld af fremskridtstro og i besiddelse af et stort frisind. Vi omfavner forskellighed og tage woke-begrebet til os. Vi er to woke og borgerlig-liberale kvinder, der kæmper for lige muligheder for alle, uanset hvad man definerer sig som.”

(Liberal Alliance Ungdom på Facebook, 2018)

“Både kultur og religion ønsker vi i Liberal Alliances Ungdom bliver skabt og vedligeholdt af individet og civilsamfundet. Vi ønsker ikke, at staten hverken favoriserer eller forfordeler nogle kulturelementer eller religioner frem for andre. … Ingen religion må i sin omgang med staten møde hverken positiv eller negativ særbehandling, hvorfor vi arbejder for at ophæve Folkekirkens særstatus i samfundet.” (Hira Nadeem, kulturordfører for Liberal Alliance Ungdom, 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/124715/trackback

38 Comments »

 1. Alle politiske partier flyder sammen til en stor grød. Rødgrød, desværre.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 30. januar 2022 @ 17:28

 2. Henning Fonsmark roterer i graven…

  Kommentar by Revisoren — 30. januar 2022 @ 17:43

 3. Hvis hun har ret, får V et kanonvalg. Hun tilhører vel Søe familien?

  Læste Synnøve Søe’s bog FARS. Det var chokerende afsløring af hendes forældre, der havde travlt med at realisere sig selv. Fik mig til at foragte faderen Poul Erik Søe, som jeg ellers havde læst med stor fornøjelse. Synnøve Søe endte med at begå selvmord. Må de kulturradikale rådne op. At sætte idealer højere end deres egne børn. ÆKELT

  Camilla Søe burde læse denne artikel, så kender hun sin egen fremtid, når den ungdommelige kraft er brændt ud

  https://www.rights.no/2022/01/moderne-empati-er-brutalt-navlebeskuende/

  Så tenkte jeg meg om, og kom til at det ikke bare er jeg som er gammel, men samfunnet som framdyrker de unges ekstreme sårbarhet. Tårene over Kjersti Grinis nå famøse negerku-uttalelse kommer jo ikke fra ingensteds, de er et produkt av en oppvekst vår generasjon har designet og monitorert uten å gripe inn.

  Nå kan vi sitte der som halvgamle gubber og kjerringer og ha det så godt, tenkte jeg, for det går en hel generasjon rundt og tror at ord er så farlige at de må gråte når de hører dem.”

  Kommentar by tavsen — 30. januar 2022 @ 17:44

 4. At sætte en muhamedaner til at være kulturordfører. Liberallende ungdom.

  Kommentar by Bastardo — 30. januar 2022 @ 17:46

 5. Derfor burde partier som NB og DF tage afstand fra at sammenarbejde med centrum-højre.

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2022 @ 17:59

 6. OT Tommy Robinsons film “the rape of Britain..” kan ses på trykkefrihedselskabets hjemmeside.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 30. januar 2022 @ 18:00

 7. De her kvinder er venstreorienteret, men opdagede hurtigt at konkurrencen var for stor på venstrefløjen, så de meldte sig ind i V, LA og K som desperat leder efter kvinder at opstille, så de kan leve op til de præmisser som medierne fastsætter.

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2022 @ 18:01

 8. Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 30. januar 2022 @ 18:00

  Tommy Robinson er gået konkurs, pga hans svindel og undyttelse af hans stupide følgere.

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2022 @ 18:01

 9. Hvordan kan Alex Vonopslaugh snakke om “åndelighed”, når hans parti går ind for et totalt åndsfraværende samfund.

  Kommentar by KineserSnot — 30. januar 2022 @ 18:04

 10. ALU. Alle elsker at være woke. Det er den samme masse fra venstre til højre. ALLE partier, er idag en eller anden udgave af Radikale V. Vores ungdom er sovset og marineret ind i venstreorienteret nonsens , fra vugge til grav. Den “empati” der altid begrundes med , er selvoptaget og et andet ord for , at være smækfuld af sig selv. Stilen, alene – signalere et kulturelt overskud , det er vigtigt at OMVERDEN ser . Det er afgørende for netværk , stillinger , fremtid og fremtidig økonomi. Corona-tidens kollektive hysteri og medløberi , kommer ikke ud af ingenting

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 30. januar 2022 @ 18:12

 11. Endnu et Radikalt parti – gaaaaaab

  Kommentar by BB — 30. januar 2022 @ 18:17

 12. Hira Nadeem, kulturordfører for Liberal Alliance Ungdom, udtaler: “…vi arbejder for at ophæve Folkekirkens særstatus i samfundet.”

  I Grundlovens § 4 står der:
  – “Den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke, og understøttes som sådan af staten.”
  Så hvis denne omtågede kulturordfører fra Liberal Alliances Ungdom vil havde det som hun ønsker, så skal der først en grundlovsændring til.

  Kommentar by Henning Jensen — 30. januar 2022 @ 18:42

 13. Jeg har altid haft den følelse, at jeg var en reinkarnation af Thor. Jeg kan derfor ikke forstå, at hver gang jeg kaster en hammer imod et vindue, returnerer hammeren ikke efter at have smadret ruden. Hvad kan der være galt, når jeg nu stærkt føler, at jeg er Thor?
  Naboerne begynder at kigge underligt på mig?
  Venlig hilsen
  Thor

  Kommentar by Gustav Jensen — 30. januar 2022 @ 19:25

 14. Husker at den daværende forkvinde for Liberal Alliances Ungdom – en piercet ungmø – for nogle år siden belærte Clement Kjersgaard om, at hun ikke betragtede sig selv som “borgerlig”.

  Liberal Alliance = Radikale Venstre for Mænd

  Kommentar by Revisoren — 30. januar 2022 @ 19:27

 15. Hira Nadeem opfordres til at fortsætte den liberale frihedskamp med adskillelse af tro og stat i hjemlandet.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 30. januar 2022 @ 19:53

 16. Lallende Alliance er nogle satans snyltende vindbøjtler som kmmer direkte fra De Radikale Venstre. Landsforrædere hele bundtet. Det eneste de ønsker,er at bastemme over os dumme mennesker der bebor Danmak.
  Vi skal helt ikke tro vi kan tage vare på vores egne liv.
  Alle de Sataner i galeanstalten Christiansborg har ikke andet i hovedet,end at begrænse deres medmenneskers liv.

  Kommentar by Nielsen — 30. januar 2022 @ 21:13

 17. Sindsyge kællinger sendte man på Sprogø før hen. Idag er de kvalificeret i de fleste partier.

  Kommentar by Jp — 30. januar 2022 @ 21:28

 18. Katrine Hviid Hansen og Hira Nadeem er indbegrebet af alt, hvad der er galt med liberalisme.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. januar 2022 @ 21:54

 19. Revisoren — 30. januar 2022 @ 19:27:

  “Liberal Alliance = Radikale Venstre for Mænd”

  Kun sandt, hvis man anlægger en meget udvidet fortolkning af begrebet “mænd”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 30. januar 2022 @ 21:57

 20. Jeg er måske lidt “afviger” i nationalkonservativ sammenhæng når det kommer til folks seksualitet. For sexlivet og de udskejelser man kan forbinde med det er sgu da med til at sætte lidt kolorit på en ellers kedelig hverdag som voksen.

  Så grundlæggende synes jeg det er en privatsag om man er til Hans i Grethe, Hans i Hans, Hans & Peter i Grethe eller Grethe og Gerda sammen SÅ LÆNGE det forbliver en privat aktivitet UDEN nogen former for statsstøtte.

  Hvor filem knækker er der hvor det pludselig bliver MIG der skal støtte andre i deres udlevelse af en speciel seksuel observans. For lige netop der har jeg som heteroseksuel mand (med fantasien i behold) åbenbart ikke et valg (som er et fravalg)

  Kommentar by redneck — 30. januar 2022 @ 22:45

 21. 20 redneck helt enig

  “Fordi hvem er vi til at fortælle andre mennesker, at de ikke tilhører det køn, de føler sig som?” Hvem er der egnetlig her der fortaeller andre menneske hvad?

  I det store og det hele er vel flertallet af befolkningen bedoevende ligeglad med andres paastaaede seksualitet,det hoerer til i deres privatliv,men at faa det trukket ned over oerene tidligt og sille,og indblandet i den politiske debat,nu maa det snart vaere nok,der er andre og vigtigrere problemer der kraever loesning nu.

  Kommentar by dunk — 31. januar 2022 @ 01:54

 22. redneck — 30. januar 2022 @ 22:45

  Det er denne “tolerante”, “inklusive”, “rummelige”, “liberale” holdning, som har faciliteret og muliggjort den nuværende katastrofale situation, hvor enhver kritiker af “regnbue-agendaen” bliver udskammet og marginaliseret.

  Hvis du giver “woke” en lillefinger, så tager den begge arme.

  Kommentar by Peter Nielsen — 31. januar 2022 @ 02:24

 23. Et sælsomt indlæg, hvem er vi der insisterer på at kloden er rund, når nu vi syntes den er flad?
  Folketinget kan nok så mange gange vedtage at jorden er flad, men det bliver den altså ikke flad af! Ligesom man nok så mange gange kan vedtage at mænd er kvinder og at kvinder er mænd, men de forbliver hvad de er – mand og kvinde! Så kan der være nogen som er ubekvemme med deres køn og ikke trives i den krop de er født i, og så kan man da godt juridisk beslutte at definerer dem som det modsatte af hvad deres krop er, det har jeg sådan set ikke noget imod, men så hårdnakket påstå at de er det modsatte af hvad de er, er faktisk bare Woke og helt ærligt lidt latterligt.

  Kommentar by Den Nervøse — 31. januar 2022 @ 06:46

 24. # 12
  Hira Nadeem er som andre rablende gal.
  Camilla Søe Er et fint eksempel, hun kan sejle i sin egen søe af ajle mv.
  De her woke kællinger bliver, ifald der ikke kommer andre bollr på suppen, enden på det Danmark vi kendte og som Statsministeren udtaler: Det Danmark du kender.
  Ophæve Folkekirken?
  # 4.
  ENIG.
  Problemet er at der afgives stemmer til sådanne tågehorn, alt for mange stemmer.

  Kommentar by NED MED ALTING — 31. januar 2022 @ 07:45

 25. > tavsen 17:44
  …Under debatten i første behandling av forslaget var SFs representant Karsten Hønge høyt på banen. Det førte til en skarp duell mellom Hønge og Enhedslistens Jakob Sølvhøj, som sammen med De Radikale og kunnskapsminister Pernille…
  fra
  https://www.rights.no/2022/01/danske-elever-skal-laere-om-muhammedkrisen-men-sa-kom-advarslen-til-regjeringen/#disqus_thread

  Kommentar by Nielsen — 31. januar 2022 @ 08:10

 26. afvist i off-topic
  https://waynedupree.com/2022/01/woke-superman/
  Superman’s son is now the new “face” of the series.

  Most of the blame goes to writer Tom Taylor, who made Superman more “inclusive.” He told The Washington Post the idea to make Superman bisexual came to him two years ago.

  And today, the sales of the comic book are so bad, people are calling them “terrifyingly low.”

  Great job, Tom. Just like with all things “progressive” you ruined Superman.

  og så er der en vittig hund der skriver om Neil Young
  If you won´t censor the guy I don´t like

  I won´t let you listen to Keep on rocking in the free world

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 08:27

 27. dailywire
  CNN Director: We Worked To Oust Trump, We Create ‘Propaganda,’ Use ‘Fear’ To Pass Climate Agenda

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 09:08

 28. Cultural Marxism

  Destroy the family
  Destroy religion
  Destroy private property
  Destroy the nation

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 09:41

 29. LA står til 2,1 % af stemmerne 30. januar 2022. Mon ikke LA og deres unge opkomlinger bare ryger ud til næste valg og havner på deres velfortjente plads på historiens mødding.

  Kommentar by Rocco Siffredi — 31. januar 2022 @ 09:58

 30. Progressivitet -min bare. Jeg synes tyngdekraften er uretfærdig. Derfor skal den bekæmpes :-).

  Kommentar by Michael Unna — 31. januar 2022 @ 10:05

 31. Nielsen — 31. januar 2022 @ 08:10

  Tusind tak for det link. Vore naboer har nogle dygtige kvindelige skribenter.

  SF har altid været vindbøjtler,
  der snakker MSM efter munden. Og koncentrerer sig om offentlige ansatte. OG INTET ANDET

  Senest var det et ægtepar, begge på kontanthjælp, der beklagede sig over at miste 500kr om året ???? Og brokkede sig over, at mennesker, der arbejdede, fik en større lønfremgang. Det er uretfærdigt, at lige vilkår ikke gælder !!!!!

  https://www.rights.no/2022/01/danske-elever-skal-laere-om-muhammedkrisen-men-sa-kom-advarslen-til-regjeringen/

  For islamister fortsetter å spre frykt for å forhindre kritikk av islam, samtidig med at de setter seg selv i offerrollen. Og det ufattelige: de har mediene med seg.

  Kommentar by tavsen — 31. januar 2022 @ 11:04

 32. Køn er et vilkår, og som bekendt ikke “en følelse”. Vores seksualitet erkender vi i mødet med vores komplementære, seksuelle modpol. Sommetider kan polariteten tilsyneladende afvige fra det i forhold til reproduktionen hensigtsmæssige, men grundvilkåret, der følger med køn gør ikke.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 31. januar 2022 @ 11:21

 33. Ovenstående er wokeisterne i øvrigt enig med mig i, for de forlanger, at jeg skal opfatte dem som det køn postulerer, at føle sig som, og dermed medgiver de, at de er afhængige af min opfattelse af dem.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 31. januar 2022 @ 11:25

 34. https://www.bt.dk/politik/politiker-melder-sig-ud-af-parti-efter-shitstorm-benaegtede-at-drabsmand-var

  Det fik mange til at gå i rette mod Elif Demir Gökce, og det fik De Radikales landsformand, Mikkel Sarbo, til at kommentere, at han ville tage en snak med Elif Demir Gökce om, hvorvidt hun »hører hjemme« hos De Radikale.

  Efter den samtale har hun nu meldt sig ud af partiet.

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 11:48

 35. Tager fra de fattige og giver til de rige
  Sygeplejersker fik en kold skulder og en tør honningkage
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/fik-fed-bonus-af-mette/9105580

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 11:55

 36. Vesten tog imod tusindvis Afghanere, men en gravid New Zealandska journalist, der er strandet i Afghanistan, må ikke komme hjem for Jacinda Arden, pga af landets fuldstændig groteske covid politik
  https://www.youtube.com/watch?v=l561qO4P0-A
  ‘Absolutely disgraceful’: Ardern’s ‘shameful’ barring of pregnant journalist

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 12:08

 37. https://www.bt.dk/samfund/cbs-undervisere-sammenlignede-coronapas-med-joedepas-nu-er-de-faerdige-paa-cbs

  Berufsverbot ?

  Kommentar by k.m. — 31. januar 2022 @ 12:46

 38. Folk har deres frihed til at identificere sig som det køn de har lyst til. De har ikke ret til at tvinge andre til at lege med på deres lille fantasileg.

  Kommentar by Lukket fest — 31. januar 2022 @ 16:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper