1. februar 2022

Rune Selsing: “Virkeligheden er, at vores liberale værdier og menneskerettigheder ikke er universelle.”

Det er ikke svært at finde eksempler på den vestlige kulturs forfald. Tidligere i dag så jeg reklamer for en ny serie på streamingtjenesten Disney+, der som bekendt er en del af The Walt Disney Company. Serien bar titlen Pam & Tommy, og var baseret på den lækkede ‘hjemmevideo’ med Pamela Anderson og Tommy Lee. ‘High impact nudity and frequent sexscenes’. Det der i 90’ern var en sexskandale, er i dag simpel Disney-materiale.

Rune Selsing har en tankevækkende kommentar på JP.dk – Kommer hævnen for Vestens imperiale verdensorden?

“Hvad sker der, den dag Vesten ikke længere er en enerådig magt? Når USA ikke længere kan diktere forholdene hos andre nationer og ikke længere kan håndhæve deres verdenssyn over resten af verden? …

Tænk, hvis nogen andre fik magten? Hvad ville de sige om Vesten? Måske nogen simpelthen vil have hævn. Slå tilbage mod det jerngreb af værdier, vi har påduttet resten af Jordens befolkning. Hævn over krige og drab. Over aktive forsøg på destabilisering. Tænk på dengang, russerne forsøgte sig med et mikroskopisk og virkningsløst forsøg på at blande sig i det amerikanske valg. Det medførte et enestående hysteri. Er det derimod utænkeligt, at amerikanernes støtte til Jeltsin faktisk var afgørende for hans genvalg? Eller at amerikanske techgiganters diskriminering af ikke-liberale synspunkter har en massiv indflydelse på valg overalt i verden?

Hvad, hvis nogen påstod, at Vesten var de onde? At vores værdier ikke kunne tolereres?

Virkeligheden er, at vores liberale værdier og menneskerettigheder ikke er universelle. Det er kristne værdier. Når vi håndhæver dem i resten af verden, er der altid en risiko for, at de bliver opfattet som rå magtanvendelse. Som en moderne form for korstog.

Vi bør bære os helt anderledes ad. Acceptere pluralismen. Give plads til andre. Respektere forskelligheder. Også dem, vi ikke nødvendigvis bryder os om.”

(Pam & Tommy, der kan ses på streamingtjenesten Disney+; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 01:35 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/124739/trackback

31 Comments »

 1. De vestlige “universelle værdier” har aldrig været forankret i et flertal i de vestlige befolkninger. Det har været den herskende klasse som har brugt dem til, at udøve magtpolitik som ikke havde støtte i befolkningen,-masse indvandring, absurde interventioner mm.

  Kommentar by CCC — 1. februar 2022 @ 02:58

 2. Relevant , realistiske og kloge overvejelser fra R Selsing. Man kan jo undre sig over , at det har taget så mamge år, at kunne komme frem med , så ligetil tanker i vores offentlighed . Alm. Respekt for andre folk og folkeslags måder og tilgange til livet. Men det kræver, at man gør sig sit eget grundlag klart. Vores eget udgangspunkt for etiske forhold , vores jura og kulturelle forståelse er kultur kristent. Og selvfølgeligt er det ikke universelt. Det er en kulturkristent.Det præger vores civilisationer i den kristne verden,- dybt . Det vil selvfølgeligt opleves som et
  korstog set fra andre kulture vinkel.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. februar 2022 @ 06:54

 3. ENDELIG det var på tide, den sandhed gik op for danskerne. Rødgardisters prædiken om universel lighed har alle dage været et stort bluffnummer.

  Lad det trænge frem til Mette F. Hun drømmer stadig om kulturimperialisme. Den nylige fiasko i Mali burde være en lærestreg.

  “For Danmark vil kæmpe en værdiorienteret kamp rundt om i verden på ryggen af et stærkt NATO, et stærkt EU og et transatlantisk samarbejde med USA, der ifølge strategien stadig står helt centralt for Danmark.”

  Kommentar by tavsen — 1. februar 2022 @ 07:34

 4. Hvorfor viderebringer hun løgnen om russernes indflydelse på Trumps valgsejr?

  Kommentar by Træt — 1. februar 2022 @ 08:01

 5. Er Rune Selsing nu blevet flagellant i bodsgang hen til klostret ligesom Fanden da han blev gammel?
  Islam kræver netop en kristen imperialistisk streng overherre, for at holde islams universelle misantropi indelukket i Fandens bagdel.
  Nato’s hovedfjende er ikke Rusland, men det islamiske kalifat.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. februar 2022 @ 08:28

 6. Respekterer forskelligheder, også dem vi ikke nødvendigvis ikke bryder os om. Måske, men hvorfor skal dem vi ikke bryder os om , bo lige her! Skal de ikke også respekterer os, at vi har dette land og kun det, og at vi her gerne vil have vores kultur og vores egenart her, uden indblanding fra deres kultur?

  Kommentar by Den Nervøse — 1. februar 2022 @ 08:44

 7. #6 Den Nervøse kl. 8.44
  De skal ikke på her. De skal bo hjemme i islamstan hvor de kommer fra og hører hjemme. De hører ikke hjemme her. Det gør vi.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. februar 2022 @ 09:27

 8. De skal ikke BO her……skulle der stå. (stavekontrollen hersker , som var det allan selv)

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. februar 2022 @ 09:28

 9. Sidste passus: “Vi bør bære os helt anderledes ad. Acceptere pluralismen. Give plads til andre. Respektere forskelligheder. Også dem, vi ikke nødvendigvis bryder os om.” lyder som stjålet fra Radikale Venstres partiprogram.

  Kommentar by Ole Madsen — 1. februar 2022 @ 09:36

 10. Hvis USA fortsat skal være forbilledet på et demokrati, er det fuldt forståeligt at mange vælger den vestlige demokratiform fra.

  Kommentar by Erik Skifter — 1. februar 2022 @ 09:50

 11. Well, rituel USA-bashing iblandet lidt white mans burden, nu bare fra højre..

  Kommentar by Cebber Jensen — 1. februar 2022 @ 10:02

 12. Appeasement fra Selsing. Jeg havde ikke lige set det var Rune og ikke Eva.

  Kommentar by Træt — 1. februar 2022 @ 10:49

 13. Det er klart det er Vestlige kristelige værdier, som bygger på etisk kærlighed til medmennesket…..Det er der faktisk ikke mange andre der gør. Islam ihvertilfælde ikke-(Underkastelse af Gudsvilje- ifølge Diktator profeten).

  Støt SIAD: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2022 @ 10:58

 14. Selsing har ret. Det kan være det er pay-back time for vesten, der demografisk nu er blevet et lille mindretal ud af de 8 mia mennesker, der nu er på jorden. Vesten udgør i dag kun ca 1 mia (12½ procent)ud af verdens 8 mia mennesker. og vestens andel bliver stadig mindre så langt øjet og befolkningsfremskrivningerne rækker.

  Men jeg synes ikke, vi skal sælge ud af vores vestlige rationelle, empiriske videnskab. Den ‘borgerlige’ videnskab, som de røde kaldte den dengang jeg var dreng. Det var bl.a dens lægevidenskab, der stod bag vaccinationer osv der fjernede spædbørns dødeligheden i u-landene. Det der så til gengæld fik deres befolkningstal til at eksplodere. Det skulle vesten så måske ikke have gjort? Det blev et mega selvmål. Det var basalt set et fremskridt for menneskeheden, synes jeg, selvom det fik enorme bivirkninger, som vi endnu ikke har fået styr på.

  Nej, vi skal ikke sige undskyld for, hvad nogen i fortiden har gjort. Hverken kollektivt eller individuelt. Det er simpelthen for latterligt.

  Inderst inde, tror jeg, de misunder os for vores mere rationelle samfund, vores generelle høje produktivitet pr. borger. Ja, og vores frihed og vores blondiner:-) Dem vil vi ikke lade dem tage fra os.

  Vi skal nok prise os lykkelige for at verden ikke bliver regeret af en regering udnævnt af et repræsentativt flertal i et verdens parlament, som alle 18 år+ ud af verdens 8 mia har stemmeret til? Prøv blot at forestil dig hvad et sådant verdens parlament ville vedtage af love? Det er fan’me uhyggeligt du!

  Kommentar by Amad — 1. februar 2022 @ 13:27

 15. “Vi bør bære os helt anderledes ad. Acceptere pluralismen. Give plads til andre. Respektere forskelligheder. Også dem, vi ikke nødvendigvis bryder os om.”

  Det kan jeg være helt enig i, men på den indlysende betingelse, at den anden med sin forskellighed respekterer min forskellighed. Med andre ord: Når koranen befaler muslimen, at min forskellighed skal udryddes, så må jeg nødvendigvis tage mine forholdsregler. Hvordan disse forholdsregler skal skrues sammen, er så det egentlige emne.

  Kommentar by traveler — 1. februar 2022 @ 14:37

 16. @ Amad — 13:27. I Fremtiden bliver det måske sådan, at kineserne vil være stolte over at have kaukasisk blod i årerne, ligesom nogle amerikanere nu er stolte over at have indiansk blod i årerne.

  Kommentar by Ole Madsen — 1. februar 2022 @ 14:48

 17. Er det ikke en million år siden, den offentlige erkendelse nåede til den indsigt? Nej, der er selvfølgelig stadig nogle, der fortrædiget bliver ved af loyalitet overfor deres gamle mor/mormor, hvem nu, som lærte dem “gode værdier” og hvad der er rigtigt og forkert her i verden. Disse mennesker kan ikke følge med, når der sker mentalitetshistoriske spring.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. februar 2022 @ 17:46

 18. P. S. Vi påtvinger ikke nogen vore værdier. Alle mennesker trindt om Jord ved, at vort kulturtrin er det mest evolverede i verden, og de holder sig selv op mod os. De foregiver at leve op til vore værdier, selv når de ikke kan. Der findes INGEN værdier, der er sidestillet med de vestlige

  Kommentar by Morten - - - — 1. februar 2022 @ 17:53

 19. 5) Enig.

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2022 @ 18:41

 20. Så vidt jeg husker, er den små Pamela ligeledes militant veganer…

  Kommentar by Revisoren — 1. februar 2022 @ 18:42

 21. 10) USA er magtforbilledet. Ikke fordi det er perfekt. USA har sine fejl, men hellere USA end EU. Schweiz vil nok for mig at se være det mest perfekte forbillede jeg kender. Vi skal være lykkelige over at det endnu er USA der har magten. De gider sikkert heller ikke forsvare det forkælede Europa, som gerne vil være moralsk forbillede, men som ikke millitært vil blande sig, men gerne brokke sig etisk og moralsk, med rene hænder.

  Youtube: Code Red . (Fra filmen -Few good men. Her spiller obersterne the bad man på anklagebænken/vidneskrænken. Men høre lige hans forsvarstale- Den er GOOOOD.-wauw. Jack Nicholdson i hans liv bedste rolle ifølge mig).

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2022 @ 18:49

 22. 10) Vil man da foretrække Kina???…..eller Khalifat Arabien????. Dem som brokker sig over USA burde lige tænke på alternativerne inden de kommer med Deres forkælede brok over USA….Med mindre de selvfølgelig er Muhammedanere der ikke kan tolere den frihed USA har været garant for, men hellere vil have et diktatur. Frihedsforkælede moralistiske brokhoveder.

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2022 @ 18:52

 23. Acceptere pluralismen…- som .9)-citere. Nej selvfølgelig skal vi ikke det. Det skal vi overhovedet ikke. Det er enten dem eller os, og vi kan ikke juridisk splitte et samfund op på en diktatoreligiøs undertrykkende ide. De skal ud eller samfundet skal splittes op i et nyt land. Det skal ikke ende som Indien og Pakistan (Indien blev splittet op. Da briterne forlod).

  Kommentar by Michael Unna — 1. februar 2022 @ 18:56

 24. Pluralisme forudsætter ‘tolerance’ og ‘ligeværdighed’, to egenskaber som er fuldstændig ukendte for islam – som i øvrigt ej heller respekterer ‘forskellighed’.
  Det eneste sted i verden, hvor islam passer fuldstændig perfekt ind, er blandt robotterne i bilfabrikkernes samlebånd. Man kan endog programmere robotterne til at lægge sig ned med bagenden i vejret 5 gange i døgnet, under frembringelse af forunderlige lyde.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. februar 2022 @ 19:30

 25. I en ikke alt for fjern fremtid kommer Vi igen til at kæmpe for retten til Danmark. Det eneste Vi kan håbe på er at Vi vinder og denne gang får renset grundigt ud blandt den interne fjende.

  Derefter har Vi Ca. samme chancer som Israel for at leve et fredeligt liv, indtil næste gang. Det hele står og falder med om Vi er villige til at forsvarer Os selv og Vores land.

  Det bliver grimt, voldeligt og Vi kommer nok til at gøre ting Vi ville ønske Vi ikke behøvede men det er prisen for Vores frihed.

  Den korte fredelige periode efter WWII er overstået og nu kommer Vi til at betale for Vores egen slendrian og manglende forståelse af Verden omkring Os.

  Vi troede at Vi kunne foregå som et godt eksempel, med menneskerettigheder, gratis penge og forblommede ord, men Verden har sin egen agenda som den vil følge benhårdt så længe den kan se en mulighed.

  Det er på tide at Vi finder Vores allierede og rigtige venner og tager den kamp der måtte blive Os givet. Vi har vitterlig ikke meget tid tilbage.

  Kommentar by Santor — 1. februar 2022 @ 19:32

 26. Tak for sangen Santor 19:32. Enig. Demografi er skæbne. Det er der vist ikke mange, der forstår. Hvis skæbne? Vores skæbne. Som nævnt udgør Vesten 12½ procent af verdens befolkning på 8 mia (med en pil opad).

  Rigtig mange af de 87½ procent er utroligt meget fattigere end f.eks danskere på kontanthjælp for slet ikke at tale om flertallet af danskerne.

  Da da store dele af europas befolkninger, der var fattige og uden jobmuligheder, udvandrede til Amerika, Sydafrika og Australien, så de økonomiske muligheder ved at udvandre til disse lande, hvor der var store landområder, der ikke var udnyttet af de indfødte. Der rejste de hen og skabte deres egne samfund på deres egne præmisser. De lod sig ikke integrere i de lokale samfund dér.

  En overvejelse værd? Hvad sker der, når de overflødige blandt de 87½ procent af jordens befolkning søger lykken i det fremmede? F.eks i vesten hvor landene flyder i mælk og honning. “Man spytter paa Gulvet, hvor man vil, Og lader Ciggarerne brænde. Man gynger den hele udslagne Dag I deilige Vuggestole” citat fra ‘Flugten til Amerika’ (og nu til Europa. Demografi er skæbne og hvad så?!:-)

  Kommentar by Amad — 1. februar 2022 @ 21:50

 27. Såkaldte “værdier” som fx “tolerance”, “inklusion” og “mangfoldighed” har været og er ekstremt skadelige for vesten og (etniske) vesterlændinge.

  Vi har brug for mindre tolerance og inklusion i forhold til det unormale, usunde og unaturlige.

  Vi har brug for mindre (etnisk) mangfoldighed og et mere mono-etnisk samfund.

  Kommentar by Peter Nielsen — 2. februar 2022 @ 01:42

 28. Amad — 1. februar 2022 @ 21:50.
  Vi er ved at vende tilbage til aktivering af den rå: “Survival of the fittest”.
  Måske denne sætning af Charles Darwin burde suppleres med: “Survival of the largest populations”.
  Især hvis “largest population” er i stand til at trampe “the fittest” ned alene i kraft af deres mængde. For tiden er dette ved at udfolde sig for enhver der gider observere “Real Darwinism” i fuld flor.
  Undervurdér aldrig antallets magt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 2. februar 2022 @ 09:45

 29. Enig Gustav Jensen 09:45. Darwins “Survival of the fittest” er lidt dårligt oversat til dansk. Det betyder egentlig ‘dem med de mest nyttige egenskaber overlever og dem med mindst nyttige egenskaber uddør i konkurrencen om ressourcer i den til tiden t givne natur’. Et eksempel. Ca. 6% af danskerne er genetisk beskyttet mod AIDS pga af en genændring, der stammer fra overlevere af pestepidemien i 1300-tallet. I et tænkt ekstremt scenarie ville kun 6% af danskerne overleve en totalt dødelig AIDS epidemi. Det er survival of the fittest.

  En populations evne til at forsvare sig mod angreb af fremmede har selvfølgelig også betydning, men det har nok ikke (kun?) noget med dens genetik at gøre? Det handler dybest set om effektivitet af våben og antal, der deltager i kampen. som Lenin meget rigtigt sagde: “En mand med en pistol kan kontrollere 100 uden.”

  Jeg plejer med et blink i øjet at vende det gamle hit med et af mine tresser favorit bands, The Doors, på hovedet: “We got the guns, they got the numbers!”. Tør vi bruge dem? Det kan man komme i tvivl om.

  Kommentar by Amad — 2. februar 2022 @ 10:21

 30. Mennesket er den første dyreart, som har vist sig ‘fittest’ til at overleve og nu behersker hele jordklodens dyreliv (mikroorganismer undtaget).
  Det er dog værd at notere sig den helt specielle egenskab vi besidder, men som alle andre dyr ikke har. Enkeltindivider eller enkeltgrupper i dyrearten ‘menneske’ er i stand til teknisk at udrydde alle dyr i verden på ganske kort tid; inklusive sig selv.
  Ingen anden dyreart er i stand til dette pga. af deres begrænsede IQ. De går som regel til grunde fordi de bliver for mange, udsættes for dødelige forhold i omgivelserne eller andet; altså anonym udslettelse.
  Islam er den hurtigst voksende trussel mod menneskehedens overlevelse, da islam i sig selv tilsyneladende har som endemål, at gøre alle mennesker til robotter og zombier, uden vilje eller intelligens.
  Darwin rules.

  Kommentar by Gustav Jensen — 2. februar 2022 @ 11:42

 31. Enig Gustav Jensen 11:42. Darwin rules. Sådan er naturen. Jeg tror på sigt fornuften og den rationelle empiriske videnskabelige tænkning vil sejre.

  Tænk f.eks bare på Einstein og Bohr; deres videnskab kunne erobre både folk og kontinenter, selvom de nok ikke var så meget værd i en mand til mand nærkamp.

  En skønne dag bliver vesten måske nødt til at tage kampen op for ikke at få gjort tanke-og ytringsfrihed strafbart af de religiøst formørkede milliarder på jorden.

  Derfor må f.eks Iran fratages enhver mulighed for at udvikle atomkraft til atombomber. Med demokraternes præsident Joe Biden synes en appeasement politik a la Chamberlains ‘peace in our time’ i sin tid (den 30. september 1938) at være begyndt, selvom enhver der kender historien ved, at det kun kan gå galt!

  Kommentar by Amad — 2. februar 2022 @ 17:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper