16. februar 2022

FN?: Afghanske flygtninge er ’strandet på et albansk badehotel’ – “Ventetiden har frustreret mange…”

FN’s flygtningekonvention har 70 år på bagen, og virker ukurant, hvis den giver afghanske flygtninge frihed til selv at vælge værtsland. Af samme årsag virker det lidt mærkeligt, at Jyllands-Posten anvender ordet ’strandet’, om flygtninge der bor på et femstjernet luksushotel ved Adriaterhavet. Fra JP.dk – Evakuerede afghanske flygtninge er strandet på et albansk badehotel.

“Taliban havde netop indtaget den afghanske hovedstad, og tusinder forsøgte desperat at komme væk, så Elyas Nawandish og hans 27-årige hustru, Latifa Frotan, var bare lettede over at komme på et fly.

Under alle omstændigheder ville Albanien kun være et midlertidigt stop inden USA, mente de. Men seks måneder efter evakueringen i august sidste år er parret ligesom tusinder af andre afghanere stadig strandet i midlertidige lejre i Europa, Mellemøsten og Afrika. …

… selv om de fleste er taknemmelige over for værterne, har de første måneders eufori over at være havnet i et albansk sommerparadis lagt sig. … Ventetiden har frustreret mange, og flere har besluttet at søge om et visum i Canada i stedet for USA, fordi det efter sigende vil gå hurtigere.

(Rafaelo Resort, shengjin, Albanien; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 01:05 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125028/trackback

9 Comments »

 1. I de 20.år vesten har dyrket mission og fortsættelsen af den “hvide mands byrde” i Afghanistan,-reelt set en imperial politik som asylretten er en integreret del af,- er Afghanistans befolkning steget fra 18.millioner til 38.millioner. Det er især fordi børnedødeligheden er faldet og middellevetiden er steget fra 50.år til 65.år mens vesten var der. Afghanistans store befolkning kan heller ikke brødføde sigselv. Mere end 30% som spises er importet. Landet er stort set ingen formel eksport mens uformelt står hash og heroin for nok 90% af indtægterne. Det er også sikkert via samme netværk man ser folkevandringen mod vesten. Migrationen mod USA er tæt knyttet til samme netværk som også står for smuglning af kokain og fentanyl.

  Kommentar by CCC — 16. februar 2022 @ 01:17

 2. Hvorfor søger afghanerne mfl. ikke mod Malaysia, Indonesien mfl?
  Jeg undrer mig (nej, ikke rigtigt) over, hvorfor journalisterne ikke spørger de afghanere eller andre muslimer, de interviewer, hvorfor de ikke søger mod disse velfungerende lande?

  Men jeg ved jo godt, at det er ikke det, det drejer sig om for journalisterne.
  Det er at få så mange muslimer til Vesten som overhovedet muligt.
  Hvis det ikke er målet, så lyver de for sig selv (og os andre)

  Bl.a. har DR nu i over et halvt år propaganderet for at en bestemt afghaner, der er flyttet til Pakistan, skal til Vesten.
  Gætter på at de gerne vil have ham til Danmark. Det må jo være derfor de fortsætter.
  På et tidspunkt fortalte DR at nu var det slut med at interviewe ham, men jeg har da hørt måske 5 indslag mere med ham siden.

  Kommentar by Hema — 16. februar 2022 @ 06:20

 3. Castros søn skal nok lukke dem ind.

  Kommentar by KineserSnot — 16. februar 2022 @ 06:56

 4. Tja, der sidder jo også en venstreradikal “journalist” i spidsen for JP…

  Kommentar by Revisoren — 16. februar 2022 @ 10:02

 5. De vil også føle sig meget bedre tilpas i Canada end i USA.

  Kommentar by Bastardo — 16. februar 2022 @ 10:19

 6. Der er kamp om at komme frem til det bedste foderbræt. Livsnydelse betyder mere end religiøs fanatisme. Så derfor stemmer muslimske undertrykte folkemasser med fødderne og maven. De ved præcist hvor de mest givtige ædetrug befinder sig og hvor de mest troskyldige vesterlandske tumper tosser rundt.
  Men når de evigt sultne er blevet flertal i Vesterland, hvem gider så fylde trugene og foderbrætterne?

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. februar 2022 @ 11:29

 7. “FN’s flygtningekonvention har 70 år på bagen, og virker ukurant,”

  Temmelig mildt sagt. Mener, der er indføjet passus, som skulle forhindre krige mellem landene. For 70 år siden kunne man ikke forestille sig de transportmuligheder, der gør tusindvis af km. hele verden til modtagerlande.

  Strandet er vel et godt udtryk, når det sker på et femstjernet luksushotel ved Adriaterhavet ;-)

  Kommentar by tavsen — 16. februar 2022 @ 13:30

 8. Det bliver mere og mere attraktivt for muslimer at komme til Vesten, i takt med at de muslimske kolonier i Vesten vokser. Ikke alene får de en overfløighed af mad, andre goder samt serviceydelser foræret af de vantro. De kan flytte ind i parallelsamfundene blandt deres landsmænd, og føle sig helt som hjemme, tale deres eget sprog, dyrke deres egen religion, fortsætte deres egne sæder og skikke under Sharia-loven, uden generende indblanding fra myndighederne.

  Hvorfor skulle de rejse til de rige islamiske lande, hvor de intet vil få forærende, men til gengæld skulle arbejde for føden.

  Kommentar by JC — 16. februar 2022 @ 18:29

 9. Hvor har vores vestlige ledere været dumme. Gennem 20 år har de givet Afghanistan i pose og i sæk, og helt vænnet afghanerne af med at arbejde. Nu da det økonomiske sikkerhedsnet er væk, er Afghanistan på spanden. Det vil tage tid at vænne afghanerne til at arbejde og dyrke deres mad selv.

  Men afghanerne er selv skyld i den nuværende situation. Uden bred støtte i befolkningen, havde Taliban aldrig kunnet få magten så hurtigt. Befolkningen har ikke fortjent hjælp fra Vesten. Det vil desuden faktisk være en bjørnetjeneste til afghanerne, at fortsætte den økonomiske hjælp. Så får de ikke lært at stå på egne ben og forsørge sig selv.

  Kommentar by JC — 16. februar 2022 @ 18:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper