25. februar 2022

Mary Black, My youngest son came home today (1984)

En smuk tidløs sang om krigens gru skrevet af den skotske folksanger Eric Bogle, og fortolket af forskellige, typisk læst ind i en rød IRA-kontekst. Mary Blacks udgave (1984) har det hele.

“My youngest son came home today
His friends marched with him all the way
The pipes and drum beat out the time
While in his box of polished pine
Like dead meat on a butcher’s tray
My youngest son came home today

My youngest son was a fine young man
With a wife, a daughter and two sons
A man he would have lived and died
Till by a bullet sanctified
Now he’s a saint or so they say
They brought their young saint home today

Above the narrow Belfast streets
An Irish sky looks down and weeps
At children’s blood in gutters spilled
In dreams of freedom unfulfilled
As part of freedom’s price to pay
My youngest son came home today

My youngest son came home today
His friends marched with him all the way
The pipe and drum beat out the time
While in his box of polished pine
Like dead meat on a butcher’s tray
My youngest son came home today
And this time he’s home to stay”

Oploadet Kl. 13:58 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125242/trackback

18 Comments »

 1. Ligeså smuk er denne Christy Dignam udgave af “Green Fields of France”: https://www.youtube.com/watch?v=ofhao4SHXGo

  Kommentar by Anonym — 25. februar 2022 @ 15:19

 2. Ich wandre durch Theresienstadt,
  das Herz so schwer wie Blei.
  Bis jäh meine Weg ein Ende hat,
  dort knapp an der Bastei.

  Dort bleib ich auf der Brücke stehn
  und schau ins Tal hinaus:
  ich möcht so gerne weiter gehn,
  ich möcht so gern nach Haus!

  Nach Haus! — du wunderbares Wort,
  du machst das Herz mir schwer.
  Man nahm mir mein Zuhause fort,
  nun hab ich keines mehr.

  Ich wende mich betrübt und matt,
  so schwer wird mir dabei:
  Theresienstadt, Theresienstadt,
  wann wohl das Leid ein Ende hat,
  wann sind wir wieder frei?

  https://www.youtube.com/watch?v=7TWdCi5RRPw
  Ilse Weber’s ‘Ich wandre durch Theresienstadt’ fik en brat ende i oktober 1944.

  Kommentar by Henning Jensen — 25. februar 2022 @ 15:42

 3. Go Fuck Me:
  corbettreport.com/givesendgone/
  Set på mercola

  Kommentar by Nielsen — 25. februar 2022 @ 20:07

 4. God Aften…Sag mir, wo die Blumen sind, krig er en ubehagelig
  bestanddel af livet på Jorden, men når vi ikke tænker ens
  og har de samme interesser religiøst, kulturelt eller geopolitisk set
  nok ikke er noget vi lige slipper af med foreløbig. Konflikter opstår og forgår, nogle består, slumrer og dukker, sammen med nye, op igen…
  Selv på det personlige plan er konflikter svære at undgå, vi vil
  ikke nødvendigvis det samme og når en koalition vokser, politisk set eller på anden vis, så udbryder der fløjkrige og igen træder en konflikt frem blandt folk der troede de ville det samme, men som er vokset fra hinanden, enheden sprænges.
  hmm, lige set Debatten fra i går “Krig i Europa”,
  igen og igen blev Trump fremhævet som om han støttede Rusland
  og kommentaren “Trump mener at Putin er genial” var afslutningsreplikken, ingen indvendinger, Trump støtter Rusland
  blev også ytret, igen uimodsagt, det er skuffende, men forudsigeligt.
  Nu har jeg hørt hele den konkrete podcast hvor ordene faldt fra Trump
  og de drejede sig om det, strategisk set, “geniale” i Putins indtog
  i Ukraine, det var sgu ikke en kommentar som støttede Putins indtog.
  Faktisk sagde Trump at det var ham meget imod. INgen accept eller blåstempling.
  Jeg fastholder at jeg forstår Ruslands behov for at gå ind, det er jo ikke at støtte at han går ind, men forståeligt…fuldt ud!
  Kernen i Ukraine-konflikten er for mig fortsat årsagen, nemlig et NATO
  der bevægede sig for tæt på Ruslands grænse og nu ville helt op til fordøren, dette faktum har skabt situationen, dette faktum har ført
  ukrainerne ind i en krig de ikke kan vinde. Ruslands indtog fordømmes, men jeg er fortrøstningsfuld ved realismen blandt politikerne, at der ikke blev tale om militær intervention fra NATOs side, lad os håbe at det holder, at lysten til at give igen bliver ved lysten, alternativt står vi i en storkrig.
  Så fik Trump en bredside fra Willumsen og andre i forhold til om han
  ville styrke NATO.
  Hukommelsen svigter åbenbart hurtigt hos politikere, Trump krævede, hvilket var forfriskende snak, at de andre medlemslande fremover skulle leve op til deres forpligtelser og bidrage med minimum de 2 procent som vilkårene er.
  Selvom de europæiske NATO-medlemslande tog Trumps formanende ord om at opfylde målsætningen om de 2 procent til efterretning, så opruster og uddanner man ikke et militært apparat på 1-2-5 år, det tager tid.
  Gode pointer af Støvring, gode pointer af Messerschmidt og til dels af Krasnik. Alle politikere, derunder Messerschmidt stod dog egentlig
  bare og sagde de forventeligt ord i forhold til flygtninge fra konflikten og humanitær bistand, nogle talte sanktioner, men ingen
  talte om forsvar af et ikke-NATO-land, realisme og eftertænksomhed
  i forhold til de mange FB-kommentarer der, i disse dage, kammer over med “bomb dem”, “dræb dem”, “gå væbnet ind i konflikten”, resignation var at spore selv hos dem der har talt om militært engagement. Klogt.
  Støvring blev afbrudt af Clement da han ville nævne årsager til at EU ikke kunne finde fælles fodslag på spørgsmålet om en fælles EU-hær, han ville rette samtalen mod det paradoksale faktum at EU skældte ud på Ungarn da de i 2015 faktisk var villige til at bygge hegn og forsvare Europa mod migranter som et eksempel på divergerende holdninger i EU-samarbejdet, Messerschmidt tog den lidt op med at samme problemstilling nok ville præge en fælles EU-hær…i det øjeblik stoppede Clement ligeledes ham. På intet tidspunkt, jo ok, Vanopslagh nævnte det i forbifarten, blev Trump som en bedre leder end Biden taget op. Men det blev ved tilløbet, Vanopslagh sagde at det var positivt at Trump krævede en større national målsætning om de 2 procent.
  Men det var en Debatten der som sædvanlig ofte løb ud i sandet ved at de diskussioner der kom i gang prompte blev stoppet af Clement før de blev interessante.
  Jeg tror fortsat ikke på NATO-indgriben i Ukraine, Støvring sagde det meget klart, Ukraine er væk, det bedste vi i alliancen kan gøre er at holde musketer-eden, undgå at USA roder os ind i missioner i fjerne egne af Verden, opruste fordi pennen intet er værd uden sværdet til at bakke diplomatiet op. Sidst men ikke mindst, erkende at Verden igen er unipolær og koncentrere os om at forsvare vore egne lande, jvf ikke at drage på mission i Langtbortistan. Forsvar, forsvar, forsvar…
  Den grønne omstilling som svaret på løsrivelse af gasafhængigheden er jeg tvivlende overfor, måske var det en idé ikke at nedlægge mere traditionel energiproduktion i en årrække, tænke mere i forsyningssikkerhed ved egenproduktion og derefter, måske sadle om til
  den grønne energi. Flere politikere, derunder især Willumsen slog på tromme for den grønne omstilling som garanten for energiuafhængighed, men er teknologien der, kan vi lagre elektricitet til dage uden blæsevejr og uden sol? Indtil det er på plads må vi opretholde de energiformer som sikrer større uafhængighed og jeg tror altså fortsat på Kernekraft.
  Om det bliver kernekraft, brint eller grøn energi i traditionel forstand kan jeg kun gisne om, en ting er sikkert, alle stormagtskrige
  og alle territoriale stridigheder har i moderne tid drejet sig om forsyningssikkerhed og at råde over nok energi til vækst upåagtet verdenshandelsprisen, man må sige at Putin har en trumf, vi har behov for Ruslands gas og alle restriktioner vil ramme os selv hårdt, reelt set kan vi således ikke på nogen måde rigtigt svække Rusland.
  Mon ikke, moralske pegefingre til trods, at Ruslands gas er så vigtig
  at sanktionerne vil ebbe ud, som med opbygningen af et stærkere forsvar er opbygningen af energisektoren ikke noget der klares på et par år og hvad med borgerne i Vesteuropa, der er behov som skal opfyldes, behov som ikke løses med en snoldet klimacheck til de få.
  I forhold til Kina mener jeg også at det er kedeligt at vi gennem Ukraine-missæren, forårsaget at østudvidelsen der slutteligt førte til Russisk invasion og et fastlåst forhold til “bjørnen” nu står uden en vigtig partner i det spørgsmål. Kina-spørgsmålet, i det lange perspektiv er Rusland den lille stigning der markerer begyndelsen
  på den helt store udfordring, i Kina-spørgsmålet drejer det sig ikke
  om gas, men det drejer sig om produktion af en række kritiske produkter.
  Debatten er altid underholdende, men ikke videre dyb, det går hurtigt og de hurtige svar præger formatet, det er ærgerligt.
  Kunne man forestille sig et format hvor der afslutningsvis var en panelrunde og at uenige politikere ellers sad over for hinanden i sessioner, 2 og 2 med dialog ved et sofabord og et skak-stop-ur og hvor Clement ikke konstant tvistede emnet og hvad der må svares på.
  Clement skader Debatten mere end han gavner, igen viger det dybdegående og forsøget på at nå ind til en kerne af modsætninger for fokus på underholdningsværdi og tempo, det er beklageligt.
  På tysk fjernsyn har de tradition for debatter a la Debatten, men med 2-4 deltagende politikere eller meningsdannere…at de så ofte er enige, som vi ser det hos Deadline og den egentlige modsætning og holdningsbrydning udebliver, det er en anden snak.
  Lad os håbe at der ikke dør for mange indkaldte soldater på såvel
  ukrainsk som russisk side, tab af menneskeliv er altid trist.

  Kommentar by konservativ — 25. februar 2022 @ 22:50

 5. Fordømmer man en krigsmager, mødes man typisk af argumentet, at man savner den dybere viden om forhistorien og omstændigheder, som opponenten (angiveligt) besidder. Det er dog ok at mene, at det bare er en gal reaktion uanset omstændighederne. Ligesom man jo fx ikke behøver at være islamforsker for ikke at kunne lide islam, skønt dens misliebige træk kan (bort)forklares historisk. I det hele taget behøver man ikke at være ekspert for at have præferencer om de store alternativer i verden (ellers var demokrati meningsløst). Der er også noget så gammeldags som rent moralske valg. Og vil man ikke moralisere, kan man med Churchill i det mindste pragmatisk indse, at krige aldrig går efter planen, faktisk oftest stik modsat (aner russerne det allerede nu?): “Never, never, never believe any war will be smooth and easy, or that any one who embarks on that strange voyage can measure the tides and hurricanes he will encounter.”

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 26. februar 2022 @ 00:56

 6. “Never, never, never believe any war will be smooth and easy, or that any one who embarks on that strange voyage can measure the tides and hurricanes he will encounter.”
  -Lyder godt. Sagde S D Butler det? Hvis ikke,hvem så?

  Kommentar by Nielsen — 26. februar 2022 @ 05:50

 7. Clement debatdræber burde have samme tur som Sophie Gråbøls karakter i filme “I Kina spiser de hunde” når han afbryder sine meningsmodstandere.

  Kommentar by Træt — 26. februar 2022 @ 08:20

 8. @Nielsen, mener det var Winston Churchill.

  Kommentar by Kausisk Kaiser — 26. februar 2022 @ 10:33

 9. youtube: Vera Lynn “There be blue birds over white Cliff of Dover” eller “We meet again”.

  Kommentar by Michael Unna — 26. februar 2022 @ 11:19

 10. Ja, og så er der jo også “Lil’ Johnnys mund” med Røde Mor…

  Kommentar by Revisoren — 26. februar 2022 @ 14:39

 11. Jeg har været lidt væk fra medierne. Men jeg mener, jeg i tv, jeg tilfældigt passerede, hørte, at Tv2’s Jesper Steinmetz var i Rumænien. What! tænkte jeg. Jeg må have hørt fejl. Jeg hørte ikke mere, men tænkte, hvorfor ikke? Medierne – og især tv-medierne – er med på den. Breaking News. Er det det folk vil have? Åbenbart. Er det folk som Jesper Steinmetz vi har brug for? Og hvad med efterladte?

  “My youngest son came home today. And this time he’s home to stay”

  Kommentar by Amad — 26. februar 2022 @ 19:53

 12. Man skal nok regne med en del -Fake news- idet Russisk efterretningsvæsen jo også lytter med…..for mig at se var det totalt underligt sent, at Regeringen meddelte at man ville sende stingermissiler til Ukraine, men altså først til USA, så de kunne blive klargjort :-) :-) :-). Dyre ord på sene tidspunkter :-).

  Kommentar by Michael Unna — 28. februar 2022 @ 09:57

 13. Hvor er coronaen blevet af? Har krigen taget den, eller er den forsvundet som dug for solen?

  Kommentar by Henning Jensen — 28. februar 2022 @ 10:09

 14. # Henning Jensen

  Ja, mon ikke Corona-bøssen Søren Brostrøm holder skarpt øje med, om krigens parter i Ukraine bruger mundbind og holder behørig afstand?

  Kommentar by Revisoren — 28. februar 2022 @ 12:38

 15. Revisoren — @ 12:38
  Jo da!
  Og med krav om at kun dem med coronapas må deltage i krigen.

  Kommentar by Anonym — 28. februar 2022 @ 13:44

 16. Revisoren — @ 12:38
  Jo da!
  Og med test af personel før der gives adgang til at kæmpe, samt med kravet om at kun de med coronapas må deltage i krigen.

  Der er da fra dansk side, med vore yderst intelligente politikere i front, heldigvis fornuft i galskaben. Så inden længe vil vi forhåbentlig blive fortalt, at man sammen med skudsikre veste, også har sendt et stort læs Corona vacciner til Ukraine!
  Den ene af stridens parter skal da ikke lide nogen nød i den retning, for coronaen har jo i de sidste to år været menneskehedens største fjende,

  Kommentar by Henning Jensen — 28. februar 2022 @ 14:06

 17. # Henning Jensen

  Ja, sådan en krig ødelægger jo også klimaet.
  Jeg forventer herefter, at den lille svenske klimamongol Greta Thunberg sætter Putin godt og grundigt på plads!

  Kommentar by Revisoren — 28. februar 2022 @ 19:41

 18. Revisoren — @ 19:41
  Ja det er forventeligt at klimaet lider skade, medmindre Putin helt lukker for gassen til Vesten, så der ikke er noget at forurene med.

  Kommentar by Henning Jensen — 28. februar 2022 @ 21:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper