28. februar 2022

DR (’21): “Den bratte genstart af gasledningen, falder sammen med at Trump forlader Det Hvide Hus.”

Jeg har ladet mig fortælle, at originalkilden til min post om Trumps kritik af Nordstream 2-aftale ikke mere er online, men den er mere aktuel end nogensinde. Her et par citater fra Genstart-referatet.

“Donald Trump er igennem hele sin præsidentperiode rasende over Nord Stream 2. På et NATO-topmøde i 2018 angriber han Tyskland. Han anklager uden blussel Angela Merkel for at gøre sig til Putins gidsel, og helt afhængig af russisk gas. … Midt i januar genoptages byggeriet af Nord Stream 2 pludselig, efter mere end et års pause… Den bratte genstart af gasledningen, falder sammen med at Trump forlader Det Hvide Hus. (Knud Brix, journalist, DR)

“Jeg er helt overbevist om, at når man nu er gået i gang med at færdiggøre Nord Stream 2, så er det fordi man antager, at Biden-administrationen ikke vil fortsætte Trumps sanktioner. Det er ikke noget vi ved – det er noget, som de antager. Vi ved faktisk ikke hvor Biden står i det her. … Det var næsten ubærligt, at man ikke brugte Nord Stream 2 til at stille krav, og presse russerne mere end man gjorde. (Martin Lidegaard, radikal, tidl. udenrigsminister)

(Donald Trump korrekser Nato-lande for Nordstream-aftale med Rusland, 2018)

Oploadet Kl. 12:48 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125267/trackback

25 Comments »

 1. Kommunisten Merkel fik med sin “energipolitik” svækket Europas sikkerhedspolitiske muskler overfor Rusland i uhyggelig grad.
  Det er et spørgsmål om invasionen i Ukraine overhovedet var blevet til noget ellers.

  Kommentar by Bastardo — 28. februar 2022 @ 13:00

 2. “Omvendt har tyskerne med kansler Angela Merkel presset på for projektet.
  Tyske virksomheder har nemlig investeret mange penge i projektet, og det er den forhenværende kansler Gerhard Schröder, der står i spidsen for det.
  Derudover er gassen fra Rusland en vigtig brik i kansler Angela Merkels løfte om at udfase kul- og atomkraft i Tyskland i løbet af de kommende år. Og hun har flere gange prøvet at tale bekymringen ned.”

  De kommunistiske klima-tosser med Merkel og Schröder i spidsen har ukrainsk blod på hænderne…

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 28. februar 2022 @ 13:46

 3. Jeg har ingen sympati for det nuværende anti-hvide amerikanske regime. Håber kun at det bliver ydmyget og mister indflydelse.

  Kommentar by Peter Nielsen — 28. februar 2022 @ 13:52

 4. Tyskland blæser totalt på EU-landene, når landet indfører nye, omvæltende tiltag som fx vejafgift og forsyning fra Rusland. Energiforsyningen burde have gjort EU mere uafhængig af lande udenfor EU, fx ved at satse på mere hulmursisolering og længere afdragstid på realkreditobligationer, fx 100 år, men stadig med offentlige tilskud til de energieffektive ordninger, flere vindmøller og solcelle- og solvarmeanlæg, kombineret med ekstra oppumpede vandreservoirer og termiske varmekilder (som Island). Men fhv. forbundskansler Schrøder ville hellere fylde sine egne lommer som formand for selskaberne bag naturgasledningerne.

  Kommentar by barfbag — 28. februar 2022 @ 14:13

 5. Har Martin Lidegaard fundet ud af, hvor Biden står i det her?

  Knud Brix ved godt, hvordan han formulerer DR’s forventning. “Han anklager uden blussel Angela Merkel”

  Hvad pokker bildte han sig ind, at kritisere Merkel?

  Og nu får danske politiske får travlt med at efterkomme Trumps krav om større bidrag til NATO

  https://www.bt.dk/fodbold/smider-sponsor-paa-porten-schalke-dropper-gazprom
  Den tyske traditionsklub havde en aftale med Gazprom frem til 2025, men samarbejdet med det russiske gasselskab er nu afsluttet mere end tre år før tid.”

  Kommentar by tavsen — 28. februar 2022 @ 14:15

 6. > ekstra oppumpede vandreservoirer og termiske varmekilder (som Island).

  Pumped storage er reelt kun muligt i tyndt befolkede områder med bjerge og store højdeforskelle. Norge, Sverige, Nordskotland, Wales og muligvis Alperne og Pyrenæerne. Det virker bestemt ikke i Holland, Danmark, Finland, Nordtyskland…

  Termiske varmekilder er unægteligt noget nemmere og økonomisk hvis man bor lige oven over en vulkansprække. Det kan godt lade sig gøre i Kontinentaleuropa men det kræver dælme nogle dybe boringer!

  Atomkraft ville virke overalt i Europa — men af hensyn til evt. fremtidige evakueringer (som jo nok vil dække unødvendigt store områder af forsigtighedsgrunde) bør de selvfølgelig ikke ligge alt for tæt på store byer. Og så virker de selvfølgelig også bedst hvis man har en masse koldt vand lige i nærheden, fx i en flod, en stor flod eller havet. Andre steder kan man bruge køletårne men det er ikke lige så godt.

  Kommentar by Peter Lund — 28. februar 2022 @ 14:49

 7. =>7. Elpatroner (dypkogere) i vandsiloer i nærvarme- og -varmtvandsværker er også en af mange muligheder. Ifølge en artikel, som jeg læste for en del (10-15 år) siden på internettet fra bladet Ingeniøren er det ikke nødvendigt i Danmark med hverken (udefra tilført) opvarmning og nedkøling af bygninger til almindeligt ophold, hvis blot isoleringsstandarden og byggemåden (fx nord/syd/vind/ikkevind/sol/ikkesol) forbedres. Alle de måder, der kan produceres energi på, fx piezoelektricitet under fx gulv i indkøbscentre, under parkeringspladser. Der er masser af muligheder, man har kun skrabet overfladen. I Danmark og andre kolde lande er hulrumsisolering vigtigst. Afdragstiden på lån skal selvfølgelig forlænges med de obligatoriske nul- og plusenergibyggekrav.

  Kommentar by barfbag — 28. februar 2022 @ 15:07

 8. Nu skal man være meget forsigtig med at lytte for meget til Martin Lidegaard og de fire andre Lidegaarder…

  Kommentar by Hul igennem? — 28. februar 2022 @ 15:45

 9. Biden nedlægger USA’s energiproduktion og køber iransk olie!

  Selv hvide hus læge siger han viser mentale svagheder

  Kommentar by k. m. — 28. februar 2022 @ 16:08

 10. energiafhængighed af et land man vil sanktionere…
  goddag, mand, økseskaft!
  at true med et militær man først skal til at opbygge…
  goddag, mand, økseskaft!
  at medierne kalder Putins angreb en overraskelse og uforståelig
  når Sortehavsflåden i Sevastopol befinder sig i Østukraine
  og der bor næsten 8 millioner russere som man vil føre ind under
  NATO-paraplyen i et land der grænser op til Rusland.
  goddag, mand, økseskaft!
  Hvis det ikke var så tragisk og synd for de ukrainere og russere
  der dør i meningsløse kampe, så ville man trække på smilebåndet.

  Denne konflikt viser en strategisk fejlkalkulation fra Vestens side
  som slutter sig til rækken af katastrofale politiske beslutninger.

  Vi har slet ikke berørt alle de europæere der kan se frem mod stigende
  energipriser og de virksomheder der vil miste konkurrenceevne.
  Renten er stigende, huspriserne i store tyske byer har været på himmelflugt som herhjemme og en Immobilienkrise virker sandsynlig,
  noget andet der taler for faldende priser i Tyskland er den demografiske udvikling hvor mange af de store årgange bor i eget hus
  til de dør, sammenholdt med det massive nybyggeri omkring storbyerne
  vil det føre til et overskud af boliger og det fører som bekendt til prisfald, potentielle kunder har ikke råd til at købe, smertegrænsen er nået.

  Vi har skadet Vesten, vi har skadet Ukraine og hvis vi skader Rusland
  så svinger Rusland hammeren over energiforsyningen.
  Energiafhængigheden vil kun vokse fordi lille Greta og de privilegerede fortalere for afvikling af Atomkraft og Kulkraft, ganske hovedløst, fortsætter deres planer ufortrødent.
  Som med “et stærkt tysk militær” er “grøn energi” i Tysklands tilfælde kun under opstart, “fugle på taget”, og de vil ikke kunne erstatte den russiske gas, samt egne kulkraftværker og Atomkraftværker på stedet.
  Der kommer nok vrede blandt Tysklands arbejderklasse og lavere middelklasse hvis man, trods denne energikrise, fortsætter afviklingen af egen energiforsyning. At rasle med sablen eller ville gå ind i en konflikt når man ikke har styr på forsyningssikkerheden er hovedrystende dumt. Rusland kan bare vente sig, vi har energi og våben om måske 10 år, i mellemtiden går alt i stå fordi stigende priser udløser en krise.
  https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/immobilienmarkt-hier-warnen-empirica-forscher-vor-blasen-a-e129f239-a7b3-40d3-b3f5-4a25c658bae2
  https://www.postbank.de/dam/postbank/presseartikel/2021/Postbank-Wohnatlas-2021-Immobilienpreise.jpg
  Herhjemme introduceredes en ny realkreditobligation på 15 år, den sprang fra 0,5% til 1,5% og realkreditobligationer i den billige ende
  ligger på en kurs mellem 80 og 90, derved er de ikke gunstige at omlægge til, man kan opkonvertere til en gunstig kurs lige under 100 på enkelte lange løbetider, men det er jo kun interessant hvis man har salg for øje…det kommer til at gøre ondt at gå fra en 0% eller en 0,5% til fx 2,5% og i kikkerten har vi måske en snarlig lukning af 2,5%-obligationen og en introduktion af 3-3,5%-obligationer, så kan markedet omkring Danmarks storbyer ikke bevare sit niveau, det forgangne år var nok et godt tidspunkt at skille sig af med et sommerhus eller hus nummer 2, men for de mange der blot har et hus for at have tag over hovedet betyder dette højere udgifter og et hus der ikke kan indbringe hvad de har taget lån for, de ender som teknisk insolvente eller må blive boende selvom deres livssituation ændrer sig. Det skal nok blive interessant. At drive centralbanksrenten ned igen ved opkøb af obligationer er ikke længere et våben for at få væksten i gang, markedet reagerede negativt kort tid efter Draghis seneste rentesænkning. Velbekomme!

  Kommentar by konservativ — 28. februar 2022 @ 16:11

 11. Vi afviser kul,- vi afviser at bore efter mere olie og naturgas i Nordsøen,- vi afviser at købe russisk naturgas,- vi afviser atomkraft, og vi pudser vores glorie.

  Kommentar by Ole Madsen — 28. februar 2022 @ 16:38

 12. Nordstream 2 var hele tiden tænkt som et kommercielt projekt alene; ikke som et politisk instrument for sindssyge politikere.
  Hvad magtfulde politikere rører ved, bliver som regel misbrugt, mishandlet, misforstået og altid smadret til ukendelighed.
  Alle store internationale projekter bør derfor vedhæftes internationale garantier for indblanding fra de giftige politikere – alle senere opståede stridspunkter skal henvises til international voldgift.
  Da Ukraine stjal naturgas fra Rusland, blev tyveriet henvist til svenske domstole. Svenske højesteret dømte de tyvagtige ukrainere til at betale Rusland fuld erstatning for tyveriet.
  Henvis derfor Nordstream 2 projektets fremtid til voldgift, hvor de destruktive politikere kan idømmes fuld erstatningspligt for deres rolle som smadremænd.

  Kommentar by Gustav Jensen — 28. februar 2022 @ 16:51

 13. Hvis Putin pludselig får en uansøgt afsked med en teglsten i hovedet, en kugle i nakken eller en bombe.

  Bliver de tunge drenge træt af Putin.

  Hvem vil kunne tage over.

  Kommentar by Morten Dreyer — 28. februar 2022 @ 16:59

 14. @ 7 Peter Lund:
  For 4-5 år siden eksperimenterede AP Møller´s Oil&Gas med termisk varme omkring København, der var fine resultater allerede i en dybde af 2-3000, omkring 30gader C.
  Man vurderede at i 4-5000 meters dybde ville der være ca. 50grader C!

  Projektet blev pludselig stoppet, da vort socialistiske regime fandt ud af hvor store indtægter staten ville gå glip af.

  Verdenens dybeste boring er over 11 KM dyb. Teknikken findes.
  Termisk varme er i dag anvendt i stor udstrækning i Sverige.

  Alt i Danmark drejer sig om Skatter& Afgifter, om dansken så fryser ihjel eller sulter ihjel, det bekymre ikke det socialistiske Regime!

  Stem NB! SIAD!
  P.

  Kommentar by Piotr — 28. februar 2022 @ 17:19

 15. >16: Op med humøret!

  https://finans.dk/finans2/ECE13641201/maerskejer-og-atp-vil-jagte-nyt-klimaeventyr-i-den-aarhusianske-undergrund/?ctxref=ext

  Kommentar by Gunnar Biering — 28. februar 2022 @ 17:58

 16. Udenrigspolitisk var Trumf en af de bedste præcidenter USA har haft.

  Kommentar by Michael Unna — 28. februar 2022 @ 19:09

 17. Schweiz vil nu (ifølge nyhederne), følge Swift boykot, og indefryse Putins nære oligarkers formuer. Derudover vil Finland sende millitært udstyr til Ukraine.

  Kommentar by Michael Unna — 28. februar 2022 @ 19:11

 18. #19 Og inderigspolitisk

  Kommentar by Henrik Wegmann — 28. februar 2022 @ 19:27

 19. Man har ikke set noget som helst til oldingen Sleepy Joe de sidste par dage.
  Er han endelig kommet på plejehjem?

  Kommentar by Revisoren — 28. februar 2022 @ 19:47

 20. 21) Faktisk kun Covidsituationen, som han helt undervuderede, og så den pinlige situation efter valget.

  Kommentar by Michael Unna — 28. februar 2022 @ 19:59

 21. “Allerede” i en dybde af 2-3km. Jamen dog. Og halvtreds grader. Hold da helt op.

  Jeg kiggede lidt på det største af de islandske værker. Der snakker vi ca 1km og 240-280 grader (ifølge miljøvurderingen). Ydermere behøver man ikke at bore i et bebygget område. Det giver 303MW strøm (og 133MW i form af varmt vand til Reykjaviks fjernvarme). Med andre ord er det væsentligt lettere og billigere end det vil være i Danmark og vil ikke dække ret meget af Københavns behov.

  https://www.eib.org/attachments/pipeline/20080135_nts1_en.pdf
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hellishei%C3%B0i_Power_Station

  Her er et kort over de danske elværker. Avedøreværket ligger på 818MW, Amagerværket på 314MW.

  https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Analyser/el_infrastruktur_2019_07.pdf

  Kommentar by Peter Lund — 28. februar 2022 @ 21:09

 22. Hulrumsisolering, hulrumsisolering, hulrumsisolering og endelig hulrumsisolering af vægge, loft, gulv, kælder. Derudover findes vel 117 forskellige måder at fremstille el og anden energi på, som man kan tage direkte ned fra hylden (off the shelf). 100 års afdragstid på realkreditobligationer, men opretholdte energitilskud som nu fra det offentlige. Min lommeregner, vist købt i Netto-discount-markedet oplader sig selv. Hvorfor ikke installere disse solceller overalt i en bygning og på belysningsarmatur, køle- fryseskab. Gennemsigtige (usynlige) solceller i ruder. Der må være 117 forskellige måder at producere energi på. Det kræver finansiering, 100 år som nævnt. Det er bare om at komme i gang, så vil det gå stille og roligt, indtil bygningerne er skiftet ud i løbet af de næste 3-400 år. Et totalstop for EU- og FN-fremelsket ongobongo-kolonisering ville være til uvurderlig nytte.

  Kommentar by barfbag — 28. februar 2022 @ 21:39

 23. Energiforbruget til boliger beboet af uønskede indvandrere (90%) kan fjernes helt.

  Hvis de bortskaffes i fyringssæsonen kan varmen fra bortskaffelsen af de rejseuvillige bruges til fjernvarme.

  Kommentar by Træt — 28. februar 2022 @ 22:09

 24. Træt — 28. februar 2022 @ 22:09.
  Man kunne også opstille hamsterhjul med tilsluttet el-generator i asylcentre og ghettoer.
  De udenlandske beboere der, som modtager offentlig fattighjælp skal arbejde kontanthjælpen af, ved at løbe rundt i hamsterhjulet og generere elektricitet til sig selv og samfundet. Gider de ikke det, er det ud af klappen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. marts 2022 @ 08:38

 25. =>22. Tilføj:Alle kuldebroer skal fjernes. Det gælder i vinduer, døre, vægge, loft, tag. Derfor de 100 års afdragstid på realkreditobligationer.

  Kommentar by barfbag — 1. marts 2022 @ 11:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper