3. marts 2022

Theodore Dalrymple: “It is hazardous, however, to ascribe actions that we do not like to madness.”

‘Psykologer: Han er ikke rask’, skrev Ekstra Bladet tidligere på ugen, og alle statsledere er ‘rational choice’-aktører, lige bortset fra de politikere den talende klasse hader – folk som Reagan, Bush, Trump og nu også Vladimir Putin. Fjerndiagnosticering af politiske modstandere fremmer ikke forståelsen, tværtimod.

Theodore Dalrymple har et par gode pointer hos City Journal – What’s Behind Putin’s Eyes?

“When I watched Vladimir Putin, with what the Russians so graphically call his ‘tin eyes,’ justify his invasion of Ukraine, I thought, as did many others, that he looked a little deranged. Denazification, indeed! Had he failed to appreciate that Ukraine, not noted throughout its history for its philo-Semitism, had elected a Jewish president, and that by a large majority, thereby suggesting a major cultural shift in the country?

It then occurred to me that Putin looked rather puffy in the face, and I wondered whether he could be taking steroids. These drugs are noted for their numerous side effects, not the least being psychological changes such as paranoia and elevation and depression of mood. …

It is hazardous, however, to ascribe actions that we do not like to madness. This is for two reasons: first, the diagnosis may be wrong—the apparently mad may in fact be sane—and second, madness can have its own rationality.”

(Putin under et nyligt møde i Moskva, 2022; Foto: WSJ)

Oploadet Kl. 23:50 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125361/trackback

18 Comments »

 1. Go Putin, smid Hussein Obames hånddukke Zelenskyy ned til allah i helvede hvor han høre hjemme.

  Kommentar by piphans — 4. marts 2022 @ 20:37

 2. Hvad mon Theodore Dalrymple kan få ud af et fjernpsykologisk studium af Joseph Robinette Biden Jr., den falske præsident i US & A inc.?
  Et sammenlignede fjernstudium af de 2 præsidenter kunne være yderst instruktivt at læse.
  Det vil i hvert fald sige meget om Theodore Dalrymples moralske og etiske habitus.
  Mit lille private fjernpsykologiske studium af Theodore Dalrymple, siger mig, at bemeldte herres analyse af Vladimir Putin ikke er baseret ret meget på solide fakta, men er af mere spekulativ og hypotetisk karakter – ligesom det meste af MSM’s såkaldte faktabaserede observationer. Viel Geschrei und wenig Wolle.

  Kommentar by Gustav Jensen — 4. marts 2022 @ 20:39

 3. jeg bryder mig heller ikke om at se hvad der foregår, delte for et par dage siden Noam Chomskys indtryk af Ukraine-situationen og der, fra Chomskys position, blev det også sagt: “ingen russisk leder vil acceptere hvad der sker af tilnærmelser fra vestlig side”…, Chomsky er “ikke ligefrem højreorienteret”, men Chomsky kunne også se det, se det som vi herhjemme totalt fornægter.

  Vi kan altså analysere på Putins sindstilstand og, måske korrekt, mene at han er “forkert på den”/”gal”, portrættere ham som Fanden selv, men han reagerer som han gør fordi han ikke varetager vore interesser, han varetager Ruslands interesser.

  Naturligvis er en del af Putins tale også propaganda/tomme beskyldninger, men Ruslands interesser er, bag alle de mere eller mindre gode begrundelser og tilsvininger af Ruslands modstandere…Ruslands interesser!

  Verden er ikke unipolær og vil man ikke forstå at fremmede stater kan finde fx en Østudvidelse af NATO problematisk, så er man ikke i stand til at sætte sig i andres sted.

  I den forbindelse er det interessant at se Debatten fra 3. Marts.
  Det var utåleligt at høre Samuel Rachlin skælde ud på Hans Mouritzen og sige at han skulle skamme sig og ikke var værdig til at være forsker når han, Mouritzen, sagde at Rusland havde en rød linje som man ikke skulle overskride.

  Rachlin ville kategorisk ikke høre tale om en rød linje, Rachlin fornægtede geopolitikkens eksistens, en rigtig moralsk kværulant der ikke vil forholde sig til Verden som den er og ikke kan anerkende at, om man bryder sig om det eller ej, der findes andre standpunkter.
  Geopolitik er ikke politisk korrekt, så det taler vi ikke om, hvor plat.

  Hvorfor var Rachlin overhovedet med? Han moraliserede fra start til slut og var efter min mening spild af tid,
  jeg ved at han er født i en arbejdslejr i Sibirien og har nogle grumme erfaringer fra Rusland, men i en Debat om mulig krig og magtbalance, det var som om han kun var der for at komme med udfald mod de forskere og politikere (Mouritzen/Krarup) som manede til besindighed. Han var fuldkommen i sine følelsers vold og både uopdragen og barnlig.
  Clement burde have irettesat ham.

  Kommentar by konservativ — 4. marts 2022 @ 21:34

 4. jeg bryder mig heller ikke om at se hvad der foregår, delte for et par dage siden Noam Chomskys indtryk af Ukraine-situationen og der, fra Chomskys position, blev det også sagt: “ingen russisk leder vil acceptere hvad der sker af tilnærmelser fra vestlig side”…, Chomsky er “ikke ligefrem højreorienteret”, men Chomsky kunne også se det, se det som vi herhjemme totalt fornægter.
  Vi kan altså analysere på Putins sindstilstand og, måske korrekt, mene at han er “forkert på den”/”gal”, portrættere ham som Fanden selv, men han reagerer som han gør fordi han ikke varetager vore interesser, han varetager Ruslands interesser.
  Naturligvis er en del af Putins tale også propaganda/tomme beskyldninger, men Ruslands interesser er, bag alle de mere eller mindre gode begrundelser og tilsvininger af Ruslands modstandere…Ruslands interesser!
  Verden er ikke unipolær og vil man ikke forstå at fremmede stater kan finde fx en Østudvidelse af NATO problematisk, så er man ikke i stand til at sætte sig i andres sted.
  I den forbindelse er det interessant at se Debatten fra 3. Marts.
  Det var utåleligt at høre Samuel Rachlin skælde ud på Hans Mouritzen og sige at han skulle skamme sig og ikke var værdig til at være forsker når han, Mouritzen, sagde at Rusland havde en rød linje som man ikke skulle overskride.
  Rachlin ville kategorisk ikke høre tale om en rød linje, Rachlin fornægtede geopolitikkens eksistens, en rigtig moralsk kværulant der ikke vil forholde sig til Verden som den er og ikke kan anerkende at, om man bryder sig om det eller ej, der findes andre standpunkter.
  Geopolitik er ikke politisk korrekt, så det taler vi ikke om, hvor plat.
  Hvorfor var Rachlin overhovedet med? Han moraliserede fra start til slut og var efter min mening spild af tid,
  jeg ved at han er født i en arbejdslejr i Sibirien og har nogle grumme erfaringer fra Rusland, men i en Debat om mulig krig og magtbalance, det var som om han kun var der for at komme med udfald mod de forskere og politikere (Mouritzen/Krarup) som manede til besindighed. Han var fuldkommen i sine følelsers vold og både uopdragen og barnlig.
  Clement burde have irettesat ham.

  Kommentar by konservativ — 4. marts 2022 @ 21:34

 5. Teoretiske udredninger er OUT– skriver Willemoes i Weekendavisen !

  Kommentar by dansker — 4. marts 2022 @ 21:48

 6. Jeg har søgt lidt efter en kanal, som viser Ukraine-krigen med russiske øjne. En amerikaner Patrick Lancaster render rundt ude ved den østlige front og interviewer lokale:
  https://www.youtube.com/c/PatrickLancasterNewsToday/videos

  Har nogen fundet bedre kilder – så link gerne.

  Kommentar by Thomas M. — 4. marts 2022 @ 23:08

 7. Ingen grund til at falde på halen for den kommentar. zelensky jøde, ja tak.
  Bragt til magten af Schawb, WEF, ligesom Trudeau i Canada.
  Amatørpolitiker og præsident i Europas mest korrupte land, blandt andet med et fint verdensmesterskab i hvidvaskning af penge og med repræsentanter for en klar stærk nazistisk bevægelse siddende i regeringen. Tak for kaffe. Demokratisk valg ? Ja han fik jo ligeså mange stemmer som Lukascenko i Hviderusland, men her var der jo klart tale om et gedigent valgsvindel, ikke sandt? Fik de østlige provinser lov til at stemme forresten? 2014 En såkaldt folkelig revolution, hvor man fik væltet en demokratisk valgt præsident, som desværre havde en kedelige hang til “Østen”; set med vestlige øjne naturligvis. Vi vil ikke gå nærmere ind i Ukraines ageren under WW2 og landets fortsatte antisemitisme og antirussiske holdninger. Det vil nok blive for meget i det ophidselse klima, som råder p.t. Krigen er forfærdelig og skal stoppes hurtigst muligt, men jeg er nok på linie med et par modige enhedslistemedlemmer, som gerne vil se lidt mere nuanceret på årsagen til denne krig.

  Kommentar by Erling — 4. marts 2022 @ 23:41

 8. Afsendt kommentar gange. E-mail,desværre anbragt forkert. Har du dem?

  Kommentar by Erling — 4. marts 2022 @ 23:46

 9. @ Thomas M.

  Har ingen russiske kilder at henvise til, men Gonzalo Lira er så kritisk overfor Zelenskyy-regimet, at et russisk medie forleden stjal og ‘fortolkede’ dele af hans citizen journalism fra youtube. Det nummer bragte Gonzalo Lira i livsfare, for selv om han er født chilener så er han ukrainsk gift og bosat i Ukraine.

  På youtube kan han – endnu da – findes under navnene “Gonzalo Lira” og “Coach Red Pill”.

  Du kan måske også finde ham på en anden platform.

  Kommentar by sebastian — 5. marts 2022 @ 03:05

 10. Den Kinesiske præcident, bad Putin (kilde youtube gravity) om at stopppe med at tænke i koldkrigstermer. Motivationen har været at få Krimhalvøen tilbage fra dengang Khrustiov gav den til ukraine, og så har der været geotermiske loyalitetsproblemer i forhold til Ukraine med det store russisktalende mindretal tæt på grænsen til Rusland, som vel hellere ville tilhøre Rusland (Spørg så lokalbefolkningen demokratisk). Men her efter invasionen er mit gæt kun gæt….det er spundet ud/væk fra løsningslogiske muligheder med sanktioner og boykot. Giver ingen mening at tale sålænge invasionen køre frem.

  Kommentar by Michael Unna — 5. marts 2022 @ 06:35

 11. Der kan spekuleres meget i Putins psykologiske habitus, men det er værd at bemærke at han er blevet rund i hovedet, han fremtræder med et såkaldt måneansigt, hvad der netop er karakteristisk, hvis man bliver behandlet med store mængder af steroider. Hans opførsel med latterligt lange borde, vidner også om en psykose. Det kan være angst for virus, eller slet og ret fordi han er bange for at nogen vil likviderer ham, og det vel ikke helt uden grund. Distancediagnoser er altid interessante og bliver ikke andet end spekulationer, men alt andet lige bemærkede jeg hans blik, det virkede ikke normalt!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. marts 2022 @ 07:46

 12. (Inviter ham til Mindfuldnes party i snusselrum, hvor han kan møde humane folk, der tillader sig at befolke denne verden sammentidig med ham. Fair nok-forståeligt- han er paranoid i forhold til omverdenen).

  Kommentar by Michael Unna — 5. marts 2022 @ 08:56

 13. Man behøver ikke hverken store analytiske eller historiske evner for at fastslå, at Putin er en fascist, en krigsforbryder og en livsfarlig gambler med verdensfreden. For ham og hans slæng af stinkende rige system-fsb-oligarker drejer alting sig kun om MAGT, på russisk kaldet “Vlyast”, uanset hvad. Lige nu må arme ukrainske civile betale prisen for denne forbrydere idiosynkrasier.
  Støt ukrainerne, de kæmper for frihed!!!

  Kommentar by Spitfire1940 — 5. marts 2022 @ 08:56

 14. Gustav Jensen 20:39. Såvidt jeg ved er Theodore Dalrymple pseudonym for en psykiater, der har bl.a har været bekæftiget med at diagnosticere mordere herunder pædofile lystmordere som ansat i fængselsvæsenet i UK. Hans skepsis overfor at forklare alt med nemme common sense betragtninger er netop det fine ved hans uforlignelige og humouristiske essays om den altid dominerende dårskab. Han advarer jo netop imod at fæste lid til alle de kloge tv-orakler, der benytter chancen for deres 15-miutters verdensberømmelse ved at kloge sig på Putins inderste sjæl. De falder nærmest i forlængelse af hele den enorme mængde af Hitler psykologi/psykiatri litteratur, der findes.

  Kommentar by Amad — 5. marts 2022 @ 08:59

 15. Zelenskys seneste gode henvendelse til Putin. Sådan!

  https://youtu.be/tO2_qBpA16A

  Kommentar by Spitfire1940 — 5. marts 2022 @ 09:01

 16. Hvordan man end vender og drejer det, så er den russiske fremfærd ikke rationel, hvis man blot ønsker at overtage de dele af landet, der har russiske befolkningsflertal. At smadre civile, beskyde atomkraftværker, at sende Wagner og muslimske, tjetjenske tropper ind er had til andre europæere. Som tidl. skrevet på denne side, så jeg hellere et russisk domineret Europa end et liberalt, multikulturelt Europa med nye store befolkningsgrupper fra Afrika og Arabien, men Putins kleptokrati med bl.a. muslimske oligarker er ikke lige min kop the

  Kommentar by Anonym — 5. marts 2022 @ 09:01

 17. Theodore Dalrymple has paid his respects to the NATO warmongers pulling the strings, why we slowly like flies to fire are lured into the certain death of ww3. Theodore’s contribution to encourage the suicidal march towards the common global grave, is his inflammatory spreading of empty oratorical manure.
  Mankind has developed an unhealthy attraction to dancing along any life threatening edge of the precipice, named nuclear war.
  Kiss your behinds goodbye, if the US succeeds in its devilish schemes.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. marts 2022 @ 09:25

 18. “Where the righting of injustice is seen as the highest, possibly the only, moral duty, it is natural that people should see it lurking everywhere, even in the title of a beautiful and respectful portrait.”
  The discerning doctor Theodore Dalrymple comes across more “woke” nonsense:-)

  Kommentar by Amad — 5. marts 2022 @ 14:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper