10. marts 2022

Enhedslisten om Ukraine-angreb: ‘NATO er en agressionsallliance’, USA har været ‘den udfarende kraft’

Lørdag demonstrerede flere organisationer på den yderste venstrefløj foran den russiske og den amerikanske ambassade, i det der blev kaldt ‘en fredsdemonstration’. Enhedslisten er officielt imod dansk medlemskab af Nato, og mens partitoppen i disse dage helst vil snakke om alt andet, så er bagtroppen relativ åbenmundet. Fra den unge revolutionære Jonathan Simmel til den aldrende kommunist Christian Juhl, samt diverse medlemmer på lidt højere niveau. Herunder eksempelvis Muhammad Ali Abbasi, suppleant for partiet i Ballerup Byråd.

En historie fra Piopio.dk – EL-politiker: ‘NATO er en agressionsallliance, som bare nærmer sig Rusland’.

“Under debatten om forslaget kom Enhedslistens Ali Abbassi med en række opsigtsvækkende udtalelser om krigen.

‘Det er hele tiden ‘Rusland den store djævel’. Vi glemmer den anden part. Der er altid to parter i en konflikt,’ siger Ali Abbasi. …

‘NATO er en agressionsallliance, som bare nærmer sig Rusland og så forventer vi at de (russerne, red.) aldrig gør noget igen.’

(Enhedslistens Muhammad Ali Abbasi, og Stine Rahbek Pedersen, 28. februar 2022; Foto: Ballerup)

Citater

“NATO HAR en tendens til at ville spille med de militære musklerne som et første træk. Det behøver de sådan set ikke, for de er den stærkeste militære magt i verden – også i forhold til Rusland. De kunne med sindsro bruge kræfterne på at finde diplomatiske løsninger på den kritiske situation. … En løsning kræver fleksibilitet og vilje til kompromiser fra begge sider. Lad os håbe, at den er til stede.” (Christian Juhl, Politiken, 27. januar 2022)

“… i stedet for at fremme venskab med Rusland i den periode og få nedrustet Europa, indledte de vestlige lande en kavalkade af aggressive skridt og især USA øgede år for år sine militærbudgetter. … Rusland følte sig truet af denne vestlige aggressive linje og begyndte selv at ruste op. Alt det er en gammel historie, men den har en helt aktuel pointe: USA – og i nogen grad EU har været den udfarende, aggressive kraft. Det gælder også i Ukraine. (Mikael Hertoft, Enhedslistens Internationale Udvalg, Solidaritet, 8. februar 2022)

“Enhedslistens beslutning om at dreje fokus over på Rusland mødes med kritik og forundring fra netop Mikael Hertoft, der også er mangeårigt medlem af partiets hovedbestyrelse. Han mener ikke Rusland er på nippet til at invadere Ukraine. ‘Det er en amerikansk historie fra nyliberale regeringsgrupper og medier, der er blevet kørt op gennem længere tid’, siger han til Solidaritet.” (Mikkel Hertoft cit. af Solidaritet, 16. februar 2022)

“Jeg tror ikke, der er lutter helte i Ukraine, og det er også rigtigt, hvad der bliver sagt, at der er nynazister med i regeringen. Der er fem nynazister med i regeringen.’ … Og Nato har også spillet en rolle i Ukraine. ‘De har da været udfarende her, det er der ingen tvivl om. Der var også kup i Ukraine, da ham chokolademanden (præsident Petro Poroshenko, red.) kom til, og det har da ikke kunne lade sig gøre uden støtte fra Vesten,’ siger han som eksempel.” (Tue Tortzen, byrådsmedlem, cit. i Jyllands-Posten, 5. marts 2022)

“Lige nu taler mange politikere meget om vores medlemskab af NATO – om hvor godt det er. Men hvor godt er det? Hvem er det vi med fuld tiltro betroer vores liv? Den statsleder Putin måske mest minder om, er den person der har NATOs næstsstørste hær… Despoten Erdoğan. Er det virkelig Erdoğan og hans ligesindede vi skal betro vores liv til? Jeg ville ønske at vi turde satse på andet end våben og NATO, at vi turde at lære af historiebøgerne i Danmark. Det gør vi desværre ikke.” (Sinem Demir, Enhedslistens Internationalt Udvalg, 6. marts 2022)

“Hun går ind – uden at vi har haft en debat – og ændrer lidt på, hvad vi reelt har besluttet i partiet… For mig at se er det ret tydeligt, at det, vi har vedtaget i principprogrammet, er, at vi går ind for en udmeldelse af Nato. Det betyder også, at det var bedre at komme ud i går, end det er at vente til i morgen.” (Jonathan Simmel, HB-medlem, Politiken, 8. marts 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125477/trackback

49 Comments »

 1. Maskerne falder hos Kommunisterne i Enhedslisten! USA er fjenden og de gamle venner i Kreml uskyldigheden selv! Solidariteten med Moskva og landsforræderiet er vagt til live.
  Alt er ved det gamle!

  Kommentar by Den Nervøse — 10. marts 2022 @ 07:04

 2. Well, i dette tilfælde har kommunistsvinene ret – det behøver man ikke være putinist for at erkende. Siden Kosovo er NATO ikke længere en forsvarsalliance, men et instrument for judeoglobalistisk imperialisme: efter Kosovo, Somalia, Afghanistan, Libyen, Syrien og Irak.

  I Østeuropa har NATO flyttet missilbatterierne helt op til Ruslands grænse, hvor vi holder store militærøvelser flere gange om året og CIA har foranstaltet farverevolutioner i Østeuropa, i Georgien og (to gange) i Ukraine, der i dag knap kan betegnes som et selvstændigt land, snarere end en globalistisk mafiastat ledet af udlændinge. (Se i øvrigt Oliver Stone’s dokumentar som Snaphanen postede forleden.)

  Siden 2014 har den illegitime ukrainske kupregering drevet lavintensiv etnisk udrensing af russere, dels ved et sprogreskript magen til det der førte til tabet af Sønderjylland (et sprogreskript som judeo-danske globalistmedier, med logrende sleskhed, søger påført deres ofre) dels ved regelmæssige artilleriangreb på den russiske civilbefolkning i Donbass og Lugansk

  Læg i øvrigt mærke til at det er fodsoldaterne der protesterer – kommunisternes centralkommitté er helt på den imperialistiske linie og vi sikker snart få renset de sidste recidivister ud af partierne.

  Kommentar by Felix Krull — 10. marts 2022 @ 07:14

 3. @Den Nervøse 07:04
  Du er helt på line med DanMarx Radio og landets øvrige kommunistmedier. Får det dig ikke til at studse lidt?

  Kommentar by Felix Krull — 10. marts 2022 @ 07:20

 4. https://www.youtube.com/watch?v=jCeKmcxd91s
  The History of NATO : Every Year

  Jeg er sjælden enig med Enhedslisten, men NATO har taget næsten alle områder som østblokke har mistet. Det rykker selvfølgelig magtbalancen.

  Når det er sagt, virker invasionen meget mystisk, som om der ligger en ikke-militær strategisk plan bag.

  Er det false-flag krig, der har til hensigt at ødelægge verdens energi og fødevareforsyning. Inflation, kraftig stigende priser på alle varer.
  Dan Jørgensen foreslår vi begrænser vores energiforbrug, pludselig står vi måske med krav om rationering og tvangslukning af firmaer der ikke har alternativ til naturgas.
  Fiskere truer med at blive i havn, fordi de ikke kan betale diesel regningen.

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 07:20

 5. Nu er venstrefløjens primære hensigt – som sædvanlig – ikke primært at sikre Ukraines selvstændighed; men at svække Vestens evne til at forsvare sig selv. Det gælder jo i alle henseender – lige fra dets syn på Israel, synet på forsvaret og politiet til import af folk fra de varme lande mv. Kommunisterne mener ikke, at det borgerlige samfund har en “retfærdig” ret til at forsvare sine egne interesser – “retfærdige” er kun kommunisterne selv. Derfor bruger kommunisterne krigen i Ukraine til at lufte den gamle travhest “modstanden mod det imperialistiske, kapitalistiske NATO”. Hvor mange atom-bomber var det nu den fredselskende Warzawa-pagts lande havde tænkt sig, at berige Danmark med når og hvis et belejligt tidspunkt opstod?? Var det 4 eller 5?? Og hvor mange skoletasker og lokummer var erklæret “atom-våbenfrie zoner”. Alt sammen til støtte for den virkeliggjorte socialismes offensive militære opstilling i Øst.

  Kommentar by Limewoody — 10. marts 2022 @ 07:26

 6. @K.m.
  Du vil intet eje. Og du vil være glad.

  Kommentar by Puljeaben — 10. marts 2022 @ 07:31

 7. Hvad mener Enhedslisten om ytringsfrihed og pressefrihed ?
  Putin smed main stram medier ud og forbyder brug af bestemte ord i nyhedsdækningen, som den danske regering ville bestemme hvad medier måtte skrive om coronapolitiken.

  Tænk hvis Trump havde bombet et hospital eller fødeklinik i Irak !!!
  Da ville BLM og venstrefløjen have brændt det halve af USA og Danmark af i protest.
  Det er åbenbart ligegyldig når det foregår i Ukraine.

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 08:15

 8. Puljeaben
  netop – det er det jeg frygter
  Hvis vi ikke passer på, bliver verden styret af private firmaer og kapitalfonde, der køber sig magten.

  Sidder og leder efter dokumentation på noget om WHO. Jeg hører rygter om de vil have underskrevet et papir, så de går fra at være rådgivende om sundhed og evt kommende pandemier, til lovgivende, der sætter regeringer og sundhedsmyndigheder ud af kraft. Mener aftalen underskrives 1. maj i år. Hvis det er sandt får vi garanteret ikke noget at vide af regeringen på forhånd.

  Det vil sige gammelkommunisten i spidsen for WHO bestemmer hvornår Danmark lukkes ned og hvilke restriktioner der sættes i værk.

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 08:33

 9. Modsat Enhedslisten går jeg ind for et stærkt NATO for Danmarks skyld, men forbeholder mig samtidigt at være stærkt kritisabel over for USAs underlige aktiviteter i Ukraine, der har bidraget til konfliktoptrapning med Rusland.

  Kommentar by traveler — 10. marts 2022 @ 08:36

 10. hmmm, jeg er enig i mange af pointerne, SELVOM JEG støtter et stærkt NATO. Hvorfor skal der skabes et ophidset klima på Vesteuropas østre flanke? Det kunne jo være for at bevare USAs position i forhold til et Europa der arbejdede sammen. Bryder mig ikke om et fremfarende Rusland,
  men situationen er ikke uden egen skyld. De flygtninge som venstrefløjen byder velkommen uden at tænke på den kulturelle dimension ville jeg ønske ikke var i bevægelse.
  Venstrefløjen har det generelt med at tale religiøse og kulturelle forskelle ned fordi marxister hellere vil se Verden gennem økonomiske briller, der er jeg dybt uenig, ligesom jeg er tilhænger af privat ejendomsret og kapitalistisk blandingsøkonomi.
  Det er dumt at placere sin forsyningssikkerhed i et land som Rusland.
  Nu står Vesteuropa med en konflikt der kan lukke vores energiforsyning ned. Vi skulle have stoppet østudvidelsen og ikke have ført forhandlinger med Ukraine og vi skulle have bevaret Atom-energi i Vesteuropa, samme med kul. En woke energipolitik og en idé om at fjerne Ukraine fra Ruslands flådebaser og afskære Østukraine fra Rusland var, de facto, en krigserklæring.
  Ældre mennesker i Danmark sidder med varmen skruet ned, fiskere taber penge på at sejle ud fordi brændstof er steget dramatisk, vore virksomheder står uden energi. Samtidig har vi, gennem EUs fastkurspolitik, drevet huspriserne i vejret, nu stiger renterne og boligejere risikerer at blive teknisk insolvente.
  Man kan godt læse Marx for at få et begreb om kriseteori, det der adskiller Marxisme fra læsning af Marx er at tilhængere af kommunisme vil omstyrte samfundet i kommunistisk retning. Som national og konservativ, med ønsket om stabilitet og et homogent Danmark og Europa ser jeg NATOs kurs som kontraproduktiv og dybt skadelig for Vesteuropa. Russiske, amerikanske og generelt ikke-europæiske olieselskaber profiterer på denne krise. Venstrefløjen havde da også ret i sin kritik af Irakkrigen og Afghanistankrigen, selvom man ikke deler holdning i forhold til skattepolitik, åbne grænser, kulturrelativisme og wokeisme kan man sagtens lytte til disse kommentarer og få noget ud af det. Venstrefløjen omfavner planøkonomi og multikulturalisme, politiske elementer som skaber økonomisk nedtur og parallelsamfund, opløser den homogene nationalstat…
  Men er sgu enig i udsagnet: Krigen i Ukraine er et produkt af et for offensivt NATO.
  Nu skal vi stemme om forsvarsforbehold, jeg siger nej tak, Schengen-samarbejdet skulle eksistere fordi de ydre grænser blev bevogtet, under 2015-migrant-invasionen skældte EU ud på de lande der bevogtede deres grænser. Jeg synes vi skal begynde at betale 2% til NATO.
  Venstrefløjens begejstring for at afskaffe militær er meget naiv, ingen lytter hvis man ikke kan bakke sine ord op med sværdet. Men tiden hvor vi skulle ud at befri lande og demokratisere dem med krige vil jeg gerne have ophører. Vi bør bestræbe os på at være en stærk ø i et hav af stater, sikre vores energiforsyning og holde grænserne lukket. En debat vi ofte har herinde er om EU. Ernst Jünger erkendte efter Anden Verdenskrig, faktisk under nazismen, at behovet for alliancer i Europa var væsentligt. Men det EU vi pt har er gået for vidt og repræsenterer ikke et samarbejde og forsvar for Vesteuropa som europæernes område, derfor kan man godt være EU-kritisk samtidig med at man erkender at vi har en kulturel dimension der binder os sammen i et skæbnefællesskab. Som klaveret spiller i EU pt ønsker jeg dog ikke at afskaffe forsvarsforbeholdet.

  Kommentar by konservativ — 10. marts 2022 @ 09:06

 11. Altså tingene er ikke så sort/hvide, og OK. Der er sikkert store russiske mindretal i Ukraine (og især mener jeg Krim), som ved grænseområderne burde tilhøre Rusland. Ellers skulle man lave nogle selvstændige republikker eller områder med særstatus, ala Liechtenstein, eller Det gamle Hertugdømmer Schleswig- Holstein med selvstyre. Gerne via folkeafstemning.

  Men uanset hvad, så var det Ptin der indvaderede Ukraine (En jødisk Nazi????. Det lyder kombinationsmæssigt interessant :-) :-) :-)….sort humor).

  Kommentar by Michael Unna — 10. marts 2022 @ 09:19

 12. Kommentar by Felix Krull — 10. marts 2022 @ 07:14

  Sprogstriden har bølget frem og tilbage. Det kan skiltene i metroen fortælle en lang historie om: Oprindeligt var alle skilte i metroen på ukrainsk, men blev ændret til russisk i begyndelsen af ​​1980’erne under en periode med hård russificering af samfundet, så skiftet til tosprogede i 1989 og videre tilbage til rent ukrainsk under en afrussificeringskampagne i 1990’erne. Siden 2012 har skiltene stået på ukrainsk og engelsk.

  Med tiden er de fleste indbyggere i Ukraine, inklusive etniske russere, mennesker af blandet oprindelse og russisktalende ukrainere, gået over til at identificere sig selv som ukrainske statsborgere med ukrainsk som landets officielle sprog, en proces som Putin aldrig opdagede, og som førte til hans fatale fejlbeslutning.

  Det er en vild overdrivelse at tale om “lavintensiv etnisk udrensing af russere..” Forskellen mellem russisk og ukransk er så lille, at et blandingssprog er meget udbredt, og det udvander en sådan sprogstrid.

  Men i en hvilket som helst strid er der altid nogle der mere intolerante og krænkelsesparate end andre – på begge sider. Jeg har oplevet en ukrainsk officiel, der konsekvent ikke ville høre russisk på sit kontor, selvom han udmærket forstod og kunne tale russisk.

  Kommentar by traveler — 10. marts 2022 @ 09:24

 13. Rusland er ikke den største trussel mod Danmark og danskere. Det er vores egen nuværende regering.

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 09:34

 14. Fred i Europa kræver et tåleligt forhold til Rusland og i den sammenhæng ser jeg ikke den “nuttede” Zelenskij som noget positivt bidrag. forsyningssikkerhed i EU kræver at man ikke lukker atomkraftværker og udfaser kul før alternative energi-kilder er på
  plads, der ser jeg ikke woke Tysklands kurs som noget positivt bidrag.
  Planen for at komme fri af russisk gas er forresten import fra andre lande der heller ikke er europæiske, hvad med at stoppe udfasningen af atomkraft?
  Skal man tage ideen om et EU-militær alvorligt så skal de åbne grænsers politik og den europæiske menneskerettighedskonvention stoppes, det ser jeg ikke ske.
  Altså er vi tilbage ved følgende løsninger:
  del Ukraine, accepter Ruslands magt over Østukraine,
  betal bidraget til NATO, oprust vort eget militær,
  læg pres på USA så landet ikke drager i krig der destabiliserer
  områder Syd for Europa og trækker os med.
  Drop tanken om Ukraine i NATO/EU.
  Samhandel med Ukraine & Rusland.
  Udbyg Atomkraft i EU.

  Kommentar by konservativ — 10. marts 2022 @ 09:49

 15. Islam har sit eget religiøse ‘Nato’. Den organisation er indbygget i islam som kamporganisation og hedder ‘Jihad’.
  Officielt er Jihad en terrororganisation til udryddelse af ‘vantro’. Våbnene kan være hvad som helst som kan dræbe – her er ingen smalle steder. Jihad er en aggressionsalliance og søsterorganisation til Nato, bare med andre midler og mål.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. marts 2022 @ 09:51

 16. Det er en fornøjelse at konstatere, at så mange på UP ikke blindt afviser, hvad hvad Enhedslisten siger, blot fordi de færreste af os har andet end foragt for det parti. Men blind høne kan også finde et korn.

  I dette tilfælde skyldes det nok deres skuffelse over Sovjets fald og den relative fremgang, der trods alt har været i Rusland siden det sovjetiske styre måtte erkende deres totale fiasko.

  Det gør ikke Putin til ridderen på den hvide hest, men vi (EU/NATO) blander os i en borgerkrig, hvor vi intet har at gøre. EU/NATO har en meget stor del af skylden for konflikten, og det har det brutale styre i det korrupte og udemokratiske Ukraine også.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 10. marts 2022 @ 10:19

 17. @Traveler 09:24
  Sprogforskellen er åbenbart stor nok til at der er både sprogstrid og -lovgivning.

  Ligeledes synes russerne i Ukraine at være forhippede på at komme hjem til Moder Rusland, det drejer sig ikke om en håndfuld intolerante eller krænkelsesparate men tilsyneladende et betydeligt flertal i de russisktalende oblaster.

  Dybest set er jeg ret ligeglad: det er ikke mere end et par uger siden at jeg (sammen med resten af internettet) blev ekspert på alting ukrainsk, men hvis samtlige danske politikere, medier og akademikere hader Rusland i velkoordineret samtakt, holder jeg mig til princippet om min fjendes fjende.

  Kommentar by Felix Krull — 10. marts 2022 @ 10:42

 18. Brudte løfter ?

  https://mltoday.com/new-document-us-promised-not-to-expand-nato-eastward/
  The conversations before Kohl’s assurance involved explicit discussion of NATO expansion, the Central and East European countries, and how to convince the Soviets to accept unification. For example, on February 6, 1990, when Genscher met with British Foreign Minister Douglas Hurd, the British record showed Genscher saying, “The Russians must have some assurance that if, for example, the Polish Government left the Warsaw Pact one day, they would not join NATO the next.” (See Document 2)

  Having met with Genscher on his way into discussions with the Soviets, Baker repeated exactly the Genscher formulation in his meeting with Foreign Minister Eduard Shevardnadze on February 9, 1990, (see Document 4); and even more importantly, face to face with Gorbachev.

  Not once, but three times, Baker tried out the “not one inch eastward” formula with Gorbachev in the February 9, 1990, meeting. He agreed with Gorbachev’s statement in response to the assurances that “NATO expansion is unacceptable.”

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 10:44

 19. Henrik Wegmann — 10. marts 2022 @ 10:19:

  Enig. Det er opmuntrende at se indlæg, som forholder sig mere til budskabet end til budbringeren og som “Felix Krull” mfl. skriver, så har “kommunistsvinene” en pointe her.

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. marts 2022 @ 10:58

 20. k.m. — 10. marts 2022 @ 10:44:

  Ja, det ligner bestemt “brudte løfter”.

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. marts 2022 @ 11:01

 21. Jeg er meget enig med konservativ 10. marts 2022 @ 09:06 og @ 09:49

  Når det er sagt så er der en ting ingen tilsyneladende har tænkt på og det er at Vi EU, Nato – Vesten helt har undgået at få et bedre og mere hæderligt forhold til Rusland.

  Helt tilbage fra murens fald har Vi prøvet at underkue Rusland i stedet for at forsøge at gøre dem til Vores venner, Vi har trods alt ret meget til fælles med dem.

  Det er nok den største brøler der er begået og krisen/krigen i Ukraine kunne i det lys næsten helt sikkert være ordnes i mindelighed uden tab af menneskeliv.

  Kommentar by Santor — 10. marts 2022 @ 11:49

 22. Det er interessant at se,også her i tråden ,at der en del mennesker der mener at hvis naboen måske er på vej til at melde sig ind i en klub man ikke bryder sig om…så er det ok at overfalde ham

  Ukraine er endda et demokrati ,i modsætning til Putins Rusland.
  Ukraine ville, hvis det blev lukket ind i vesten ,sikkert udvikle sig som Polen. Men der er åbenbart nogen der mener at det er bedre at de har det som på landet i rusland…og hvis de ikke selv kan forstå det så kan de få nogen TOS-1 raketter i hovedet

  Der er mindst to typer der kan nå frem til den slags :
  1.Folk fra eks enhedslisten ,der hader USA/Vesten mere end de elsker fred og demokrati
  2.Folk der har set et lys i Putin,og nu står overfor at han har begået en monumental fejl.De har det ligesom dem der må erkende at kæresten ikke var som de troede.Langt fra
  Deres løsning vil derfor være :Fornægt.Fornægt.Fornægt.
  Eller indrøm at din dømmekraft ikke var helt på plads her

  Kommentar by geden — 10. marts 2022 @ 12:18

 23. #23 – Ged
  “Ukraine er endda et demokrati ,i modsætning til Putins Rusland.”

  Hm,host, host. Klart, klart.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 10. marts 2022 @ 13:51

 24. #24 Ja så var den første der

  Kommentar by geden — 10. marts 2022 @ 14:04

 25. “Ukraine er endda et demokrati ,i modsætning til Putins Rusland.”

  Fnis!

  Kommentar by Felix Krull — 10. marts 2022 @ 14:46

 26. Mette Frederiksen begår samme fejl som venstrefløjen beskyldte Anders Fogh og NATO, da de gik ind i Irak med påstand om han var i besiddelse af masseødelæggelsesvåben.

  Nu advarer Mette om at Putin vil bruge A-våben og kemiske våben i Ukraine. Er der bevis på det eller et dårligt argument for at blande sig i konflikten. Det er som om hun taler konflikten op så hun kan stå som den store frelser – i morgen anbefaler regeringen måske at vi skal købe gasmasker og jodtabletter

  Kommentar by k.m. — 10. marts 2022 @ 15:04

 27. Han siger sådan set ikke noget, der er forkert.

  Kommentar by Arne Torp — 10. marts 2022 @ 16:02

 28. geden — 10. marts 2022 @ 14:04.
  “Ukraine er endda et demokrati ,i modsætning til Putins Rusland.”

  Det kan bare undre, at ukrainerne så skjuler deres demokrati bag en facade. Deres “Verkhovna Rada” fremtræder mere som en bokseklub med usportslig optræden af politiske klovne.
  Oligarki er nok en mere præcis betegnelse :-(

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. marts 2022 @ 16:12

 29. Og det har USA og de kuppede regeringen i Ukraine i 2014.

  Kommentar by KineserSnot — 10. marts 2022 @ 16:17

 30. https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/henrikdahl/ECE13810300/ruslands-krig-har-vist-os-venstrefloejens-egentlige-projekt/

  Fantastisk godt og præcist indlæg fra Henrik Dahl!!

  Hvad fanden laver den mand i LA?

  Kommentar by Black Watch — 10. marts 2022 @ 16:33

 31. Fnis.
  Det er hårdt når idolet viser sig at være en anden en man regnede med. Så må man prøve på at finde huller i suppen hos dem der påpeger det

  Desværre fnisere, Ukraine scorer noget højere på demokrati-indexet end Rusland.

  Kommentar by geden — 10. marts 2022 @ 18:04

 32. geden — 10. marts 2022 @ 18:04.
  Retur:
  Til gengæld scorer Ukraine kun 90 på iq-indekset, medens Belarus scorer 101. De ukrainske kosakker er meget tyrkiske og tatariske i betrækket og det trækker hårdt ned.
  Deres præsident er af jødisk observans med en talestrøm, som er en bizar blanding af russisk og det såkaldte ukrainske sprog. Når han babler løs, sitrer hans næse, ligesom på en kokainist med snablen for langt nede i de hvide baner.

  For Danmark ligger iq lidt under 100, fordi vi har overnattende uønskede snyltegæster i stort antal, der trækker langt ned.
  Så er den ged barberet – Viel geschrei und wenig wolle.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. marts 2022 @ 19:52

 33. Skæg for sig og snot for sig. Selvfølgelig er jeg glad for at bo i den vestlige verden, men man må konstatere, at: The great reset (teknokrati) er på vej med en krig i Ukraine med NATO-deltagelse: https://www.technocracy.news/war-in-ukraine-is-the-wefs-doorway-to-global-technocracy/

  Kommentar by barfbag — 10. marts 2022 @ 21:06

 34. Lidt mere om den globale (dvs. uden nationalt demokrati/medbestemmelse af vælgerne) regering: https://reclaimthenet.org/eight-countries-team-up-to-form-digital-id-group/

  Kommentar by barfbag — 10. marts 2022 @ 21:52

 35. 13 Traveler) Da Rusland erobrede det område der kaldes Nyrusland var det folketomt. Mongoler og tyrkere havde udryddet eller fordrevet den oprindelige befolkning. Det blev derefter befolket af russere fra områder nord og øst for Moskva. Det er derfor Transnistr er befolket af russere. I 2014 var der en prorussisk demonstration i Odessa med c 1 mill deltagere. Angrebet på fagforeningernes hus i Odessa af den oligark finanserede Azow bande medførte en stor massakre på russere. Siden 2014 er 3 mill russere flygtet fra Donbass til Rusland. Donbass befolkning i 1990 c 8 mill

  Kommentar by dansker — 10. marts 2022 @ 22:54

 36. Læs Jan Øbergs artikel i Kristeligt dagblad. Befriende at læse et indlæg som sætter tingene lidt i perspektiv. Jo USA er en nation med masser af blod og elendighed på samvittigheden, hvis de da ellers har en. Den danske regering er en ynkelig lemming, der så sent som for et par dage siden fortsat advokerede for Ukraine i NATO, altså for risikoen for en ww3. Så kan man vist ikke blive dummere. Jeg bliver naturligvis som alle andre også påvirket ved synet af ødelæggelserne, de døde og de mange kvinder, børn og ældre som er på flugt, men følelsesstyring er ikke den rette reaktion. NATO og Ukraine vil have det hele for ingenting. Dårlig forhandlingsstrategi vil en fredsmægler synes. USA vil aldrig tillade en tilsvarende udvikling i lande som grænser op deres egne grænser. Det ved vi med sikkerhed. Vi taler om et gigantisk hykleri.

  Kommentar by Erling — 11. marts 2022 @ 00:12

 37. Tag dog over og kæmp på russisk side.

  Kommentar by P — 11. marts 2022 @ 07:22

 38. ‘NATO er en agressionsallliance, som bare nærmer sig Rusland og så forventer vi at de (russerne, red.) aldrig gør noget igen.’

  Det er i hvertfald delvist rigtigt. Putin må føle sig noget klemt af NATO og EU, da mange af de gamle østlande enten allereder er medlem, eller overvejer at blive medlem af især EU, men også NATO.

  Ikke at det på nogen måde berettiger ham hans invasion af Ukraine/udvidelse af Rusland.

  Og at NATO skulle være en ‘aggressionsalliance’ er for langt ude. Mon ikke det handler mere om at USAA så gerne vil ‘demokratisere’ despoterne i mellemøsten, så de kan få stabiliseret deres egen olieforsyning?

  Odd S.

  Kommentar by Odd S. — 11. marts 2022 @ 09:25

 39. Nato påstås at være en forsvarsalliance, bevæbnet til tænderne for at forsvare USA og Europa mod bevæbnede fjendtlige ikke-medlemmer.
  Så kan det bare undre, at Nato ikke bekæmper islamisme og dertil hørende jihadister. Aggressive islam har i mange år angrebet Nato’s medlemslande indefra militært. Med sabotage, bomber og stikvåben overfalder islams soldater dagligt Nato’s lande. Deres offentligt udtalte formål er at erobre Nato’s medlemslande voldeligt og udrydde den kristne kultur.
  Det kan ikke bare være en politimæssig opgave, når islams angreb vokser i omfang og intensitet. Smid Tyrkiet ud af Nato først og angrib derefter de islamiske femtekolonne hærstyrker for at udslette det voldelige islam.
  Er Nato ikke i stand til at forsvare Vesten mod islam, bør Nato nedlægges.

  Kommentar by Gustav Jensen — 11. marts 2022 @ 14:30

 40. Jeg kan se et scenarie for mig, hvor Rusland og Kina vinder over friheden og Vesten. En selvskabt fælde: Vi boykotter alt Russisk olie og Gas. Kina køber vores boycot, og forlanger så dets Valuta som betalingsmiddel for olie og Gas fremover…..USA går bankerot. Dollaren færdig….: Forhåbentlig tager jeg fejl.(Kina kan vi ikke længere boykotte, hvis vi skal tænke elektronisk fremover).

  Kommentar by Michael Unna — 11. marts 2022 @ 17:31

 41. Islam og Kommunismen har i flere årtier haft en aggressionsalliance imod Vesten

  Kommentar by tavsen — 11. marts 2022 @ 20:41

 42. tavsen — 11. marts 2022 @ 20:41:

  Vestlige regimer har i årtier haft en aggressionsalliance imod Vestlige befolkninger.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. marts 2022 @ 04:05

 43. Kommentar by dansker — 10. marts 2022 @ 22:54

  Man kan finde mange gode historier på nettet, men man kan også forholde sig til faktum om, hvad den ukrainske befolkning mener:

  Ved Ukraines valg om selvstændighed i 1991 var der en valgdeltagelse på 84%, hvoraf 90% stemte ja til uafhængigheden.

  I de østlige oblaster Kharkiv/Kharkov Luhansk/Lugansk og Donetsk var jastemmerne nede på ‘kun’ en 2/3-del, mens Krim lå tæt på 50-50. På landsplan stemte 55% af de russisk-etniske (de ca. 17%, der officielt var markeret som etniske russere i deres pas) i Ukraine også for ukrainsk selvstændighed (fra Rusland).

  Selvstændighedstanken er forstærket i de 30 år siden i den nye generation i Ukraine, dog ikke som bekendt i det helt østlige Donbas og på Krim.

  Kommentar by traveler — 12. marts 2022 @ 12:30

 44. Kommentar by dansker — 10. marts 2022 @ 22:54

  Historien bag Ukraine kan vel stor set sammenfattes til:

  Fra gammel tid før, Moskva blev en stormagt, der erobrede de gamle (viking-baserede) magtcentre Novgorod og Kiev, var det meste af Ukraine polsk land, mens Krim og den helt sydlige del af dagens Ukraine og Rusland hørte under den tyrkiske stamme Kumans og deres efterfølgere Krimtatarerne.

  I grænselandet mellem Polen og Krim-khanatet opstod det særegne frie bonde- og krigersamfund, Zaporizja kosakkerne, der selvom de stammede fra flygtede bønder fra den polske eller russiske adels undertrykkelse, beskyttede den polske grænse mod syd og senere den russiske grænse mod syd mod tyrkernes hærgen, indtil de blev underkuet og opløst med tvang i slutningen af 1700-tallet af Rusland, mens resterne endte som militærenheder i den russiske hær, (mens deres folkedans hopak/gopak blev til dagens ukrainske nationaldans).

  I århundreder skubber Moskva med kejserrigets grænse vestpå og sydpå: I 1783 annekterede Katharina d Store Krim “fra nu af og for al fremtid” og i samme periode blev Polen ædt af naboerne Moskva (dvs. det russiske kejserrige), Preussen og Østrig.

  Det russiske kejserriges ekspansion skabte ganske givet historisk modvilje mod Moskva i disse områder, som der stadig er et tydeligt ekko af. Ukraine får navnet Lillerusland – det minder ligesom om skåninge, der kaldes reservesvenskere.

  Kommentar by traveler — 12. marts 2022 @ 12:39

 45. 44-45 Traveler ) Mit indlæg er skrevet ud fra den historik, der fremgår fra området selv.Dets museer i Izmail ,Odessa . Hvad fagfolk der fortalte og fremviste af illustrationer. Besøgte sydukraine i juli, august 2019 . Transnistr og hele området blev befolket — flest– fra områder nord og øst for Moskva. -Befolkningen ser mere russisk ud end i Moskva.- Dine indlæg bærer præg af afskrift fra nettet. — Området Ukraine udviklede sig til et økonomisk og demografisk katastrofeområde efter 1990. Oligarkerne og andre gangstere har forhindret en folketælling siden 2001. Den er anslået til c 30 mill idag.

  Kommentar by dansker — 12. marts 2022 @ 16:11

 46. #23 geden
  “Ukraine er endda et demokrati” ØØØhhh, javel ja.
  Det er tydeligt at du ikke har den ringeste anelse om forholdene i ukraine-
  Medierne tegner et rosenrødt billede af Ukraine som et rent demokrati. Det er langtfra en dækkende beskrivelse. Ukraine er et af de mest korrupte lande i verden. Det er oligarkerne, der styrer det hele. Vi taler om et land, der alene sidste år forbød tre russiske tv-kanaler, og hvor en oppositionspolitiker har siddet et år i husarrest. De vestlige medier låser sig fast på nogle ret snævre narrativer om det demokratiske Ukraine og den gale og aggressive Putin, der vil genoplive Sovjetunionen, tilføjer han.

  Kommentar by Danskeren — 12. marts 2022 @ 19:39

 47. Minsk-aftalen er der blevet underligt tavst omkring, selv om det var den som sikrede en våbenhvile efter Maidan-revolutionen havde fordrevet den russisksindede præsident Janukovitsj.

  De lovede selvstyreafstemninger i regionerne er ikke blevet afholdt, så dem som tror de Kiev-sindede nu er i flertal også østpå og i Odessa må vel bifalde at den del af Minsk-aftalen nu bliver en del af en ny våbenhvileaftale, selv om russiske tropper i mellemtiden befinder sig i disse områder angiveligt for at beskytte folk mod nazistiske elementer i den ukrainske hær.

  Sprogspørgsmålet er ikke det centrale, fordi de ukrainsksprogede alle forstår russisk bedre end danskere forstår svensk og engelsk. Derimod er det ret latterligt at enkelte danskere tror de uden videre kan rejse til Ukraine og kæmpe mod russere, især hvis de hverken forstår russisk eller ukrainsk. Det indtryk jeg har fået af fremmedsprogkendskabet i Ukraine foruden russisk er at næsten ingen forstår andre sprog.

  Kommentar by perhag — 12. marts 2022 @ 21:18

 48. Danskeren — 12. marts 2022 @ 19:39:

  Det er skræmmende så ensidig og tendentiøs de vestlige medier er i deres dækning af konflikten i Ukraine. De burde forholde sig kritisk til alle involverede parter.

  Kommentar by Peter Nielsen — 13. marts 2022 @ 01:30

 49. Den klamme feltmadras Puk Damsgård er nu også blevet sendt til Ukraine for at rapportere.
  I går viste DDR et indslag, hvor den små Puk havde fundet en “dansk” muhammedaner, der var taget til Ukraine for at hjælpe flygtninge.
  Den godhjertede muhammedaner har tidligere været i Grækenland og “hjælpe” illegale syriske migranter til Europa, og er tiltalt for menneskesmugling…

  Kommentar by Revisoren — 13. marts 2022 @ 12:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper