16. marts 2022

P1 classic: Christian Lollike associerer kapitalisme med ‘Invasion of the Body Snatchers’ (1978)

Jeg skrev førte gang om dramatiker Christian Lollike tilbage i 2005, da han på en scene i Århus præsenterede sin tilgang til islamisk terror. Muhammeds terroristiske handling var ikke bundet ‘i en given trosretning’, men i’en dyb frustration over de kapitalstærke landes selvfølgelige udbytning af den 3. verden’. Efter Utøya forklarede han omvendt, ‘at Anders Breivik deler de overbevisninger og meninger’, som Pia Kjærsgaard står for. Sådan tænker en politisk idiot, og P1 holder også mikrofonen denne gang. Emnet er ‘overvågningskapitalisme’, i ved den der kapitalisme, der særligt er fremherskerende i et land som Kina. Hørt i Supertanker på P1( 28. februar 2022).

Carsten Ortmann, P1: … at vi bliver modelleret ind i bestemte retninger.

Christian Lollike, instruktør: Det er et emne, som jeg altid er optaget af, og som – sådan en film som Invasion of the Body Snatchers fra 1978 er en film som jeg bliver ved med at vende tilbage til. Hvor der sådan fra det ydre rum, kommer der sådan nogle frø, der gør at mennesker, at der bliver lavet kopier af andre mennesker som er lydige, som så udskifter de mennesker der lever. Og som så i bedste 70’er-stil, så er det et forsøg på at fortælle, hvad denne her kapitalisme gør ved os.

(Donald Sutherland som Matthew Bennell i Invasion of the Body Snatchers, 1978; Foto: Youtube)

“Matthew, walking like an alien and showing no outward signs of emotion, returns to work at the health department. He watches several schoolchildren being taken for duplication, and more pods being prepared for the remaining West Coast cities. At the end of the day, as he heads towards City Hall, he hears his name being called. Nancy, still on the loose, quietly approaches him and attempts a hushed conversation. To her horror he points at her and emits an earsplitting shriek, having been replaced by an alien duplicate.” (Wiki)

Oploadet Kl. 10:48 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125585/trackback

18 Comments »

 1. Sådan tænker en politisk idiot,

  Eller en politisk pragmatiker: at der er eet sæt regler for dig selv og dine og et andet sæt for fjenden, er kun hykleri og dobbelttænkning hvis man bekender sig til universalistiske værdier. Det gør kommunistsvin ikke, deres “værdier” har kun een dimension: nytteværdien i forhold til om det gavner revolutionen eller ej.

  Vi bør lære at tænke på samme måde: ytringfrihed for os og vores, og koncentrationslejre for kommunistisvin.

  Kommentar by Felix Krull — 16. marts 2022 @ 11:03

 2. DR’s røde lejesvende rider igen. Hvorfor finder vi os i det?

  Kommentar by Amad — 16. marts 2022 @ 11:13

 3. Her efter at licensen er blevet en procentsats på skattebilletten må Vi KRÆVE at blive repræsenteret af Danmarks Radio.

  Det burde være en fast bestanddel af hæderligt parti.

  No Taxation Without Representation.

  Kommentar by Santor — 16. marts 2022 @ 12:37

 4. Vennerne hjælper vennerne med ikke at blive glemt blandt vennerne. Lad dem dog bare.

  Herregud, 4 milliarder om året, det er da billigt for en legeplads.

  Kommentar by Bastardo — 16. marts 2022 @ 12:54

 5. Men hvis Mette ikke kan finde penge til at forsvare Danmark, kan jeg da godt hjælpe med en ide.

  Kommentar by Bastardo — 16. marts 2022 @ 13:01

 6. “Emnet er ‘overvågningskapitalisme’, i ved den der kapitalisme, der særligt er fremherskerende i et land som Kina.”

  “Overvågningskapitalisme” findes i høj grad også i Vesten, jfr. fx bogen: “The Age of Surveillance Capitalism”, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Age_of_Surveillance_Capitalism

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. marts 2022 @ 13:29

 7. Jeg er vokset op på bla P 1, da det havde kvalitet udover at være rødt. I dag har dannelsestabet overtaget P1, og jeg har ikke hørt det i 25 år. Kim, pin ikke dig selv!

  Kommentar by Snaphanen — 16. marts 2022 @ 13:39

 8. Vi skal spørge hvor vi er om 10 år.
  Indtræffer ragnarok med Agenda2030? eller bryder lortet sammen tidligere?

  Listen over toppolitikere og folk indenfor erhvervslivet, med tilknytning til WEF er meget lang. De arbejder i det skjulte, med love der gør det næsten umulig at være menneske.

  Billedet kan også bruges som illustration af : Se, en uvaccineret, eller der er en modstander af Great Reset.

  Mellemsøstens oliestater har vist ingen eksport af betydning bortset fra olie, så de har jo levet fedt af vesten, der formåede at skabe et velfærdssamfund fra bunden, med forskning og innovation.

  Christiania ville også være et hul i jorden som Mellemøsten, uden det omkringliggende samfund til at skabe vækst.

  Venstrefløjen giver altid andre skylden for sine egne fejlslagne projekter.

  I en genbrugsbutik så jeg et skilt med noget der formentlig er et fotoshop behandlet billede af Mette Frederiksen med tekst : ” Og dig, Putin; hvis ikke forsvinder ud af Ukraine i en fart, gør jeg Trine Bramsen til forsvarsminister igen !!!!

  Kommentar by k.m. — 16. marts 2022 @ 14:23

 9. Hvem ved, en film der måske er mere realistisk end man umiddelbart lige går og tror, lidt ligesom John Carpenters Skjulte fjender (They Live, 1988). Efterhånden er verden jo politisk så bims og langt ude i det overdrevne alligevel, hvorfor skulle det så være utænkeligt at kloden allerede er indvaderet og styret udefra. En ikke helt umulig mulighed, der (uofficielt, forstås) afledes fra med alle disse konstante konflikter og primitive krige, hvorved menneskeheden bevidst holdes psykologisk i skak. Eller sådan noget.

  Kommentar by LarsB — 16. marts 2022 @ 17:48

 10. Fun fact: Christian Lollike er født på Hitlers fødselsdag, 20 april.

  Kommentar by DavidK — 16. marts 2022 @ 18:00

 11. #7, @snaphanen, så du har også bemærket det? Har hørt P1 i 30 år, 24-7, og det er en ekstrem deroute. Fra at skære helt ind til benet efter salamimetoden, og så gå fra de oplysende programmer til de lamt folkeopdragende programmer. Man savner helt Niels Lindvig & co. De var måske politiserende, men i det mindste også vidende og oplysende. Nu er der kun det folkeopdragende [..] tilbage. Lige nu, genudsendelse af P1-debat, det starter naturligvis med en ung pige som er begyndt at drikke som 13-årig, og bare vil drikke sig i hegnet uanset hvad. Det er lissom’ disse voxpops i TV-avisen. Hvor finder de alle de fjolser henne, fra et bureau? Ja, såmænd nok. Når DR “kontant” kan finde en familie som kører til grænsen for at handle pga. stigende energipriser, og her taler vi december, står jeg af. Der findes ikke sådanne mennesker i virkeligheden.

  Kommentar by DavidK — 16. marts 2022 @ 18:10

 12. De fleste vil nok i dag tænke, at “Invasion of the body snatchers” er en omskrivning af den muslimske invasion, som ødelægger Vesten.
  Idét der sådan fra det islamiske helvedesunivers, kommer der sådan nogle frø, der gør at mennesker, at der bliver lavet kopier af andre mennesker som er lydige mod koranen, som så udskifter de mennesker der lever et frit sekulært liv.
  Det er ikke en film, det er den skinbarlige uhyggelige virkelighed.

  Kommentar by Gustav Jensen — 16. marts 2022 @ 19:29

 13. #7 Snaphanen og #11 DavidK

  Det var dengang journalister, politikere, forskere, eksperter mfl. lige kort og reelt redegjorde for modpartens synspunkt – hvis modparten ikke var repræsenteret i studiet. I dag gør de det stort set kun, hvis modpartens synspunkter kan pakkes ind ind i racisme, nazisme osv. Det gælder dog alle fløje..

  Kommentar by anno — 16. marts 2022 @ 21:19

 14. Invasion of the body snatchers er her. mRNA-sprøjterne, maskerne, 6 feet apart (satan tilbedes sådan, vidste du det?). I skulle prøve at gå rundt blandt maskedyrene og smile. Man kan høre hvor de shriek’s.

  Så at Rasmus Paludan gav blod. Han må også have undgået mRNA sprøjterne? Eller er blodbanken endnu en gen-sprednings-fabrik nu?

  Hvordan går det med den genopstandne Christian Eriksen?

  Kommentar by Iznogut — 16. marts 2022 @ 22:10

 15. Han burde nok overveje, at se den glimrende sort-hvide originaludgave fra 1956, som endda blev lavet på et minimalt budget, men er langt mere skræmmende emd 1978-udgaven.

  Hvis CL absolut skal drage paralleller til nutidens verden, så bør han nok overveje at se på sin egen rolle som endnu en nyttig idiot for de virkelighedsfjerne multi-kulti-fantasters og de lallenaive, selvgode og kulturradigale verdensforbedreres kravløse sociale vanvidseksperimenter i fuld skala med vore engang så fredelige og trygge vestlige samfund uden den mindste tanke nogensinde for de meget alvorlige og omkalfatrende konsekvenser – bare se på hvor galt det allerede er gået i fx. Sverige, Frankrig, Belgien & UK, hvor man er omkring 20 år foran Danmark i denne fatale kultur- og samfundsnedbrydemde udvikling.

  Du kan se hele originalversionen af “Invasion of the Body Snatchers” her ( den findes også i forkortede udgaver, hvor den spændende indledning og / eller den geniale slutning desværre er klippet ud ).

  Kommentar by Niels Henriksen — 17. marts 2022 @ 00:37

 16. Du kan fx. finde S-originaludgaven af IOTBS her:

  1 movies hd. com

  Bare vælg det første link ( server UpCloud ).

  God fornøjelse 😎

  Kommentar by Niels Henriksen — 17. marts 2022 @ 01:35

 17. Længde: ca. 80 minutter

  Kommentar by Niels Henriksen — 17. marts 2022 @ 01:37

 18. 4 milliarder skattekroner om året til den røde løgnefabrik Danmarks Radio – tak DF…

  Kommentar by Revisoren — 17. marts 2022 @ 13:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper