22. marts 2022

EU-hær er fake news, sagde de: Mandag fremlagde EU konkret plan om brigade med 5000 soldater…

‘Mette F. og Co. vil bruge Ukraine-krig til at få afskaffet forsvarsforbeholdet’, skrev jeg for to uger siden. Dagen efter citerede jeg Berlingskes Tom Jensen, der undsagde Lissabontraktatens artikel 24: “… der er ingen planer om en EU-hær.”. Konservative Søren Pape Poulsen betegnede samme dag nej-sidens fokus på en EU-hær som værende fake news: “Hvis Danmark afskaffer forsvarsforbeholdet… Kommer der INGEN EU-hær.”

‘Der bliver aldrig nogen EU-hær’, lød det mandag fra DIIS-forsker Christine Nielsen i en artikel omhandlende EU’s nye forsvarsstrategi, som forsvars- og udenrigsministre netop har godkendt. TV2 Nyhederne hævder der er tale om en ‘udrykningsstyrke på 5000 mand’, men Reuters talte allerede sidste år om en brigade bestående af 5000 soldater. Man får nemt det indtryk, at vi skal have afskaffet forsvarsforbeholdet i ly af Ukraine, før EU går all-in på den længe ønskede EU-hær.

Fra The Council of Europe – A Strategic Compass for a stronger EU security and defence in the next decade.

Today the Council has formally approved the Strategic Compass, at a time when we witness the return of war in Europe. The Compass gives the European Union an ambitious plan of action for strengthening the EU’s security and defence policy by 2030.

… A stronger and more capable EU in security and defence will contribute positively to global and transatlantic security and is complementary to NATO…

The threats are rising and the cost of inaction is clear. The Strategic Compass is a guide for action. It sets out an ambitious way forward for our security and defence policy for the next decade. It will help us face our security responsibilities, in front of our citizens and the rest of the world. If not now, then when?

The Strategic Compass provides a shared assessment of the strategic environment in which the EU is operating and of the threats and challenges the Union faces. The document makes concrete and actionable proposals, with a very precise timetable for implementation, in order to improve the EU’s ability to act decisively in crises and to defend its security and its citizens.

The Compass covers all the aspects of the security and defence policy and is structured around four pillars: act, invest, partner and secure. … In order to be able to act rapidly and robustly whenever a crisis erupts, with partners if possible and alone when necessary, the EU will:

– establish a strong EU Rapid Deployment Capacity of up to 5000 troops for different types of crises

– reinforce the EU’s civilian and military CSDP (Common Defence and Security Policy) missions and operations by promoting a rapid and more flexible decision-making process, acting in a more robust way…

– provide further incentives for member states to engage in collaborative capability development and jointly invest in strategic enablers and next generation capabilities to operate on land, at sea, in the air, in the cyber domain and in outer space…”

(‘Der bliver aldrig nogen EU-hær’, sagde politikeren, chefredaktøren og forskeren)

“The countries say the EU should create a brigade of 5,000 soldiers…” (Reuters, 5. maj 2021)

(EU’s socialistiske udenrigschef om ‘the Language of power’; Mere: Consilium.europa.eu)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125722/trackback

27 Comments »

 1. Vi skal ud af EU, sindssygt dyrt for medlems landene at opretholde,dette cirkus .
  Hvad skal “EU” med en haer,hvem er de/det egentlig?Hvad skal den haer beskytte imod? 5000 mand ,Kina og Rusland maa nu faa soevnloese naetter
  Det vil jo nok heller ikke blive ved de 5000,den vil pludseligt vaere noedvendig at oege ,de 5000 er kun begyndelsen paa endnu mere kontrol
  “EU” lader nationalstaterne kontinuerligt blive oversvoemmede af fremmede kulturer,og fratager staterne bid for bid,deres ret til bestemme i egne lande.

  Kommentar by dunk — 22. marts 2022 @ 02:37

 2. EU hæren skal bruges til indsats mod opsætsige regeringer og folkemængder, model Den Himmmelske Freds Plads 1989, Prag 1968 og Budapest 1956

  Kommentar by Træt — 22. marts 2022 @ 03:45

 3. EU-(udtales ØV, altså “nede i Europa har de fået en fiks idé, det noget, de kalder EEC”) militæret er en katalysator, en transportmekanisme, der flytter penge fra skatteyderne til militærindustrien;militær har jo brug for produkter, der fremstilles af en industri, fra computerprogrammer til sprængstof mmm. Det militærindustrielle kompleks kaldet.

  Kommentar by barfbag — 22. marts 2022 @ 04:54

 4. Denne brigade vil selvfølgelig blive brugt og indsat imod optøjer der vil af med globalisterne.

  Kommentar by KineserSnot — 22. marts 2022 @ 06:46

 5. Mon ikke danskerne gennemskuer skuespillet og stemmer nej? I følge sidste meningsmåling så styrtdykker ja-siden.
  Hvis vi først har sagt ja, så klapper fælden og forbeholdet kommer aldrig igen til afstemning.
  Jeg tror også at danskerne efterhånden opdager, at de bliver snigløbet og at de på uhæderlig vis skulle lokkes i fælden, ja – siden udnytter groft ukrainekrigens nervøsitet til, at luske en afskaffelse af forsvarsforbeholdet igennem, og husk på at får de deres vilje, så er det for evigt!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. marts 2022 @ 07:14

 6. Unionen er stendød!!!

  Næh, vent lidt…………….
  årh: Poul Schlüter er stendød.

  Kommentar by Karsten Lund — 22. marts 2022 @ 07:24

 7. På længere sigt er vi selvfølgelig nødt til at få vores militære samarbejde til at virke i EU, for vi kan ikke i længden regne med USA.

  Det kommer til at tage tid. Der vil skulle sluges kameler mange steder i Europa, og ikke kun blandt EU-modstandere.

  Det kommer ikke til at være sådan at nogen trykker på en knap næste år og straks har vi en rigtig EU-hær.

  Vi har allerede handlet paragrafferne af — de er forhandlet på plads og ratificeret og står i traktaterne — men de er ikke aktiveret endnu og vil kun blive det langsomt og gradvist.

  De 5000 er ikke meget mere end hvad vi allerede har: vi har EU-battlegroups (af og til med deltagelse af ikke-EU-lande, såsom Norge, Tyrkiet, Serbien og Ukraine) og vi har efterretningskoordination og spionsatelitter (Copernicus er på forsiden et civilt program men bagved er det militært, det samme er Galilei).

  Der er meget, meget langt fra 5000 til en reel integration af medlemslandenes militær — 1,3 millioner soldater + reserver.

  Kommentar by Peter Lund — 22. marts 2022 @ 07:47

 8. Legion etrangere version 2.0

  Kommentar by redneck — 22. marts 2022 @ 08:23

 9. Ønsket om at afskaffe forsvarsforbeholdet og få en EU-hær, skyldes venstrefløjens livslange had til USA og NATO og deres gamle – nu rustne – kærlighed til det kommunistiske Sovjetunionen. De bruger den røde hærs invasion af Ukraine til at undergrave NATO, som de ind til for lidt siden ville have nedlagt. Det er bare SÅ gennemskueligt, synes jeg. Det skyldes at vi har en rød regering.
  Jeg husker socialdemokratiets fodslæbende NATO-politik og Statsminister Anker Jørgensens og Lasse Budtz landsforrædriske rejser til Moskva, hvor de var enige med Kreml om at Nato skulle svækkes. Et vittigt hoved fra oppositionen i folketinget kaldte dem “statsminister Anker Jørgensen og hans blinde førerhund”:-)

  “statsminister Anker Jørgensens blinde førerhund, østagent og landsforrædder. Et lille udpluk af de ukvemsord, den tidligere DR-journalist Lasse Budtz måtte stå model til, da han som socialdemokratisk forsvarsordfører i 1980’erne lagde navn til fodnote-politikken.” (klip fra Information 1. juli 2005)

  Kommentar by Amad — 22. marts 2022 @ 09:30

 10. Jeg er ikke tryg ved en EU-hær. Centennias historie har vist, hvor galt det kan gå, når Tyskland eller Frankrig svinger taktstokken.

  Kommentar by Ole Madsen — 22. marts 2022 @ 09:47

 11. EU vil immitere USA med en lukket kommision der styre det hele, hen over hovedet på parlamentet og de nationale parlamenter. Men det minder nok mere om DDR.

  Kommentar by Michael Unna — 22. marts 2022 @ 09:49

 12. Nej – Der bliver ikke nogen Europahær!
  Nej – Der er vetoret, det betyder ikke noget at stemme for!
  Nej – vi udnytter ikke Ukrainekrigen, verden er bare en anden nu!
  Nej – Det er ikke en konkurent til NATO.
  Nej – Det er ikke dansk støtte til Fransk kolonipolitik!
  Det er et spørgsmål om at markerer hvor vi hører til, det er for at bevogte Middelhavskysten, det er for at kunne styrken kan sættes ind i nærområderne, så vi kan beskytte danskerne.
  Nærområder, som Afghanistan, Mali og Somalia!

  Kommentar by Den Nervøse — 22. marts 2022 @ 10:19

 13. Hvis en EU-hær opfører sig lige så tumpet som Frontex, er det bedst at undvære den.
  Frontex har gjort præcist det modsatte af sit formål “at beskytte EU’s ydre grænser mod horderne af sultne muslimer”. I stedet har Frontex fungeret som serviceorgan for en enhver islamisk zombie ved grænserne, som kan sige ordet ‘asyl’.
  En EU-hær med samme principper som Frontex, vil ved en militær konfrontation omgående forære sine våben til den angribende fjende og samtidig sige undskyld.
  EU er et galehus, hvor korrupte afdankede politikere gør deres bedste for at smadre Europa, samtidig med at de fylder deres egne lommer.
  Det er rent selvforsvar at stemme NEJ til afskaffelse af forsvars-forbeholdet. I stedet skal vi stemme os ud af EU galehuset.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. marts 2022 @ 10:31

 14. “… rapid and more flexible decision-making process, acting in a more robust way…” —->

  Dette er Mettes våde drøm:
  HANDLEKRAFT uden omtanke, omplantet til Bruxelles lukkede haller.

  Kommentar by Bastardo — 22. marts 2022 @ 10:33

 15. Som andre også påpeger så vil en EU-hær blive indsat mod EU´s egne borgere når EU mener det nødvendigt og IKKE som grænsetropper eller andet til at forsvare de enkelte landes suverænitet.

  Gradvist vil en sådan styrke selvfølgelig behøve flere midler til flere tropper og materiel, for ikke at snakke om den helt ‘NØDVENDIGE’ EU-flåde og EU-flyvevåben der skal til for at ‘forsvare’ EUs luftrum og kystlinje.

  Det er blot endnu en EU-skrue uden ende der vil blive befængt med ikke-valgte og ikke-fungerende ledere og Genderfluid generaler der i indforstået tavshed kan malke endnu et par hundrede milliarder Euro ud af almindelige EU-borgere.

  Nato fungerer fint selvom der også er problemer der, men Nato er en langt bedre enhed til afskrækkelse af eventuelle fjender som allerede for nuværende er i stand til at forsvare Vestens position med den sammenlagte styrke Vi udgør, både hvad angår antal og andre resurser. Krig og krisepolitik er langt hen ad vejen et spørgsmål om at have resurserne til at stå imod et givet pres.

  Lad grænseovervågningen være et nationalt problem som de enkelte EU-lande Evt. kan samarbejde om når der er brug for det.

  Kommentar by Santor — 22. marts 2022 @ 10:57

 16. Danmark er allerede med i en forsikrings-ordning. Den hedder NATO.
  Ingen grund til at tegne en mere, som Frankrig og Tyskland i sidste ende kommer til at svinge taktstokken over.
  Egentlig er jeg overmådelig skuffet over EU og til dels NATO. Der burde for længe siden havde været interveret i “Special operationen” som Putin kører på med i Ukraine.
  Putin burde fra dag et fået at vide hvor skabet skulle stå. Det eneste magtmennesker har respekt for, er MAGT.
  Vores historieløse politikere er sunket ind i egen nepotisme og har glemt de gamle vise ord: Det er i fredstid, man forbereder sig på krig.
  Og med Winston Churchills ord: Man valgte freden, men fik krigen.

  Kommentar by Neuhammer — 22. marts 2022 @ 11:31

 17. Santor — 22. marts 2022 @ 10:57.
  Nato = North American Trustless Outsider.
  Nato er et amerikansk politikorps til overvågning og afretning af internationale modstandere af “pax americana”.
  Nato er primær salgskanal for alskens amerikanske våbenfabrikker.
  Nato er opkrævningskontor for betaling af beskyttelsespenge fra USA’s vasalstater. Der forlanges 2% i årlig afgift fra hvert eneste indbygger i hvert eneste medlemsland for beskyttelse.
  Nato er den moralske og etiske renheds øverste retsinstans, hvormed Nato begrunder alle sine internationale krigstogter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. marts 2022 @ 11:32

 18. 1% control the world.
  4% are their puppets.
  90% are asleep.

  5% know and try to wake the 90 %.

  The 1% use the 4% to prevent the 5% from waking the 90%.

  Lars Løkke Rasmussen underskrev Marokkotraktaten, og han er set sammen med Klaus Schwab i WEF. Kan han have underskrevet et forståelsespapir i WEF, som den siddende regering arbejder videre med ?

  Meget tyder på WEF ejer verden, og vi bid for bid afgiver vores frihed. Corona/vaccinepolitiken, mere og mere digital overvågning herunder afskaffelse af fysisk valuta.

  Det er slut med at fylde penge i børnebørns sparegris, hvis kontanter ikke kan bruges nogen steder, slut med at handle “under bordet” på kræmmermarked, regimet vil vide alt hvad du foretager dig. Regimet straffer for at donere penge til noget regimet anser som terror, hvilket kan være hvad som helst.

  Vil de gøre det strafbart at støtte bestemte partier ?

  Vi kan ikke stole på det bliver frivillig at deltage i en EU operation. Jeg er ret sikker på de får skrevet et krav ind i lovteksten.

  Kommentar by k.m. — 22. marts 2022 @ 12:57

 19. Vores ministre siger vi skal kunne forsvare os mod despoter som Putin.

  Samme ministre indrømmer aldrig at despoterne sidder i toppen af EU, og dem anbefaler de at vi afgiver mere suverænitet til.

  Udfordringen bliver at få den omtalte 1% til at aflevere alle økonomiske aktiver og materielle goder, og få dem til at indrømme at de ikke ejer noget men er glade for tilværelsen.

  Kommentar by k.m. — 22. marts 2022 @ 13:06

 20. Twitter har blokeret satire-hjemmesiden Babylon Bee, fordi den kalder trans(kvinden) Rachel Levine for man of the year.
  Twitter mener Babylon Bee spreder hate-speech

  RadioNordjylland havde et indslag om stigende antal børn og unge der søger psykologhjælp.

  Det er da klart når politikere opfinder fiktive katastrofer som skræmmer børn fra vid og sans – klimaangst, kønsforvirring og al mulig andet gøgl.

  Politikere opfinder en skræmmekampagne og stiller hurtig med en løsning, der altid indeholder diverse indskrænkninger af vores frihed.

  De før omtalte 90% siger : hvis det er det der skal til så gør jeg gerne det, og toppen af poppen, 1% lykkedes med indføre diktatur uden at løsne et skud.

  Kommentar by k.m. — 22. marts 2022 @ 13:25

 21. Biden i en nylig tale : And now’s the time when things are shifting. There’s gonna be a new world order out there, and we’ve gotta lead it. And we’ve gotta unite the rest of the world in doing it.”

  Biden drømmer måske om at blive leder New World Order.

  Det er ikke længe siden NWO var en konspirationsteori, som blev skudt ned af faktatjek. Nu snakker verdens ledere (1%) helt åbent om planen.

  Med løgn skal NWO bygges.

  Kommentar by k.m. — 22. marts 2022 @ 13:35

 22. K.M
  Det var det samme med Bilderberg møderne, hvor prominente folk, politiker, journalister m.m mødes en gang om året. Hvor intet må offentliggøres.
  Først var det en konspiration indtil det lige pludselig
  ikke var det mere, nu er møderne det mest naturlige, som altid har forgået.

  Kommentar by ... — 22. marts 2022 @ 14:06

 23. Tilbage fra før 1972 var modstanderne bange for en 1) union. 2) Europa præsident. 3) Europahær. 4) Udenlandske kriminelle ville overrende Danmark.

  Modstandernes bange anelser blev til virkelighed.

  Kommentar by Jp — 22. marts 2022 @ 15:02

 24. Danmarks bidrag til EU-hæren skal være Tivoligarden, den mest effektive del af det danske forsvar sammen med provinsbyernes lårkorte pigegarder; lårkorte til benefice for provinsbyernes småliderlige byrødder
  Vi kunne også sende weekend-krigernes sammenrend af fordrukne arbejdsløse og ensomme kontaktsøgende hanmuslimer; fjenderne dør af grin når de ser det kongelige danske hjemmeværns mange rundmavede rødnæsede helte tulle rundt for skatteydernes regning.

  Kommentar by Gustav Jensen — 22. marts 2022 @ 15:33

 25. Et politisk kinderæg.
  Både dumt og farligt.

  Kommentar by xxxxx — 22. marts 2022 @ 16:21

 26. Berlingske fører ja-hat politik om EU, og samtidig en sviner til DF

  kræver login, men indledningen er ikke til at tage fejl af.
  https://www.berlingske.dk/ledere/berlingske-mener-nej-sigernes-argumenter-smuldrer-allerede

  Kommentar by k.m. — 22. marts 2022 @ 17:07

 27. I dag kommer den såkaldte amerikanske præsident Sleepy Joe til “topmøde” i Europa.
  Hvor længe kan MSM blive ved med at totalt negligere tossens demens?

  Kommentar by Revisoren — 24. marts 2022 @ 12:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper