31. marts 2022

Julie Rokkjær Birch: Krig ‘har en kønnet slagside og afspejler forældede normer om mandlig dominans’

Putins imperialisme er en konsekvens af manglende kærlighed, lød det fra Ruslandskenderen Samuel Rachlin på P1, tidligere i dag, hvor han blandt andet citerede Putin for noget han aldrig har sagt. Såvidt klogekanalen.

Herunder et feministisk take på Ukraine-invasionen ved museumsdirektør Julie Rokkjær Birch, der kommenterer i Jyllands-Posten – Der er intet som krig, der viser hierarkiet mellem kvinder og mænd (kræver login).

“Gang på gang tager jeg mig selv i at se den igangværende invasion af Ukraine som en anakronisme. Det ‘gammeldags’ handler for mig især om de nyoptegnede kønsroller (læs: de store stærke mænd versus kvinder og børn). For krig og køn hænger uløseligt sammen.

Krig har historisk (med få undtagelser) handlet om store magtmænd og deres mandlige soldater – og kulturens krigsfortællinger tegner det ultimative billede af mandighed og heltemod og ja, også af mandlig seksualitet. Tænk bare på Mel Gibson i ‘Braveheart’, som kvinder drømte om at knalde, og mænd drømte om at være. Mon ikke Putins hede drøm er at skrive sig ind i en sådan fortælling? Hans selvfremstillinger er i hvert fald megalomant hypermaskuline. Det er ikke tilfældigt, at han elsker at føre sig frem i bar overkrop, enten på hest eller i judokamp. Han er en overkompenserende kliché.

… Putin er ikke Mel Gibson. Han er mest af alt forsmået og vred – og åbenlyst i en svaghedsposition. Krig og konflikt kommer typisk ud af kontroltab – af at være trængt op i en krog. Lidt tilsvarende partnervold, som ligesom krig har en kønnet slagside og afspejler forældede normer om mandlig dominans.

Og overordnet kan man sige, at vold og krig afspejler følelsen af at være blevet afvist eller af at føle mindreværd – især som mand. Putin føler sig forladt, forrådt og underkendt, og nu spiller han med musklerne i en martyrrolle om alt det, han mener, Rusland har været udsat for de seneste 30 år.

… det hele er macho – og det hele er krig. … Der er intet som krig, der viser hierarkiet mellem kvinder og mænd.

(Mel Gibson som William Wallace i Braveheart, 1995)

Oploadet Kl. 23:22 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125912/trackback

17 Comments »

 1. Men så kan damerne jo bare fravælge krigeriske mænd som partnere, og i stedet vælge fredelige mænd. Det løser problemet. Ikke?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. april 2022 @ 00:45

 2. Hun er museumsdirektør. M U S E U M S D I R E K T Ø R. Hvor mange har vi produceret,- via vores universiteter- af den slags T Å G E H O R N? De sidder allevegne i vores kulturelle institutioner – til akademiske lønninger og tager sig selv meget alvorligt på den samme slags nonsens som det hun får spalteplads til der.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 1. april 2022 @ 01:00

 3. Krig hænger meget sammen med forbrug.
  Hvilket køn er det lige der mest tager iniativet til forbrug her på planeten?Som i allermest?
  https://girlpowermarketing.com/statistics-purchasing-power-women/

  Hvor mange tyske kvinder sagde mon nej til åbenlyst plyndringsgods fra Polen eller Rusland?

  Kommentar by geden — 1. april 2022 @ 01:27

 4. Fantastisk som Julie Rokkjær Birch er helt inde i hovedet på Putin. Det synes nu mere som om Julie Rokkjær Birch reproducerer egne ideologiske idiosynkrasier og fordomme i en skøn sammenblanding af realiteter og studentikose fantasier.

  Kommentar by Limewoody — 1. april 2022 @ 06:41

 5. #1 Morten
  Ja! På et eller andet plan er kvinde-psykologi et uudforsket fænomen.

  Kommentar by Realist2 — 1. april 2022 @ 07:27

 6. Ukraine er en kvinde, der vender sig væk fra sin ægtemand for at være sammen med en anden rigere og stærkere mand.

  Kommentar by Peter Faber — 1. april 2022 @ 08:20

 7. Det er noget med at kmænd er stærkere muskelmæssigt og har en kraftigere fysik, og kvinder føder børn, så hvem der end skal beskytte imod udefrakomne trusler, så er mænd bedre fra naturens side…..Pokkers…nu kan jeg aldrig blive wokemedlem :-)

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2022 @ 08:37

 8. Det må selv en skjldmø da kunne fatte. :-)

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2022 @ 08:37

 9. Julie Rokkjær Birch burde ringe til Putin og tilbyde psykologisk assistance, således at han indser sin forladte, underkendte og forrådte krisesituation. Dernæst kunne den små Julie sende ham videoer med de fedeste følefilm instrueret af Susanne Øl. Så bliver han hurtigt en rigtig sød følenarkoman.
  Efter den omgang vil han utvivlsomt kun bombardere Kiev med blomster i blågule farver.-)

  Kommentar by Gustav Jensen — 1. april 2022 @ 08:38

 10. Jeg har dags dato fået nok af det her: Nu konvertere jeg til Islam, så jeg kan finde mig en lille slavetøs, som ved hun kun er halvt så meget værd som mig, og som jeg kan banke lidt fornuft ind i hovedet på, så hun kan holde sin kæft, og varte mig op (istedet for at høre på wokefeministisk kønsforvirring), og lystre min guddommelige machovilje.
  Der er kun en Kommunisme og Karl marx er dens profet…(Nååh nej det var kommunisme)

  Støt IKKE siad: http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk

  God fredag og weekend. mvh Michael Unna :-)

  Kommentar by Michael Unna — 1. april 2022 @ 08:47

 11. Gad vide hvilke psykologiske karateristika Julie Rokkjær Birch vil tildele sit eget køn når nu over 800 000 ufødte børn er blevet berøvet livet siden 1972 alene i Danmark? Eller 15 000 ufødte der berøves livet om året alene i Danmark. Racehygiejne og socialdarvinisme for fuld udblæsning i “kvindens frigørelses” navn.

  Kommentar by Limewoody — 1. april 2022 @ 09:01

 12. Vi rigtige mænd må forlange, at mindst 400 af den udsendte kampbataljon er kvinder.

  Kommentar by Bastardo — 1. april 2022 @ 10:11

 13. Jeg er næsten helt på linje med Gustav Jensen — 1. april 2022 @ 08:38.

  Men i stedet for psykologer og følefilm ville Jeg sende en bataljon kvinder der kunne give Putin et blowjob og ellers kæle lidt med ham alt efter behov. Spørgsmålet er så hvor ivrig Julie Rokkjær Birch vil være for at stille op til den form for deeskalering.

  Handyr af alle arter, ikke kun mennesket, har siden tidernes morgen været hardwired til at beskytte deres flok og afkom med livet som indsats.

  Julie Rokkjær Birch nedstammer fra en lang række af mordere, tyve og voldtægtsforbrydere der hvis de ikke havde gjort hvad de nu engang har gjort ikke kunne have brødfødt og beskyttet hendes forfædre så hun i sidste ende kunne vinde fødselslotteriet.

  Men, hendes beskyttede tilværelse har totalt udvisket enhver konflikt hendes forfædre har været involveret i fra hendes hukommelse og derved gjort hende til et potentielt offer for netop død, tyveri og voldtægt.

  Hun har ingen som helt forståelse for den verden hun lever i.

  Kommentar by Santor — 1. april 2022 @ 11:54

 14. Santor — 1. april 2022 @ 11:54:

  Man skal godt nok hade Putin ret intenst for at ville sende Julie Rokkjær Birch hen til ham, sikke da en klam kælling …

  Kommentar by Peter Nielsen — 1. april 2022 @ 13:25

 15. Verden har haft ret få kvinder som statsministre eller statsoverhoveder. Men blandt dem, har en stor procentdel ført krig. Tænk blot på Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Golda Meir. Eller Elisabeth d. 1. eller Magrethe d. 1. De var nok tvunget til det, men ikke desto mindre modbeviser dette, at kvindelige statsoverhoveder skulle være mindre tilbøjelige til krig. Og hvad med Hillary Clinton, der som amerikansk udenrigsminister ivrede for den tåbelige bombning af Ghadaffy.

  Men måske var de i virkeligheden ikke kvinder. Man kan aldrig vide i disse tider.

  Kommentar by JC — 2. april 2022 @ 08:49

 16. En kønnet slagside … tja. Det må være derfor,jeg hører danske kvinder tiljuble ukrainske mænd. Også damerne på Venstrefløjen synger disse nationalkonservative mænds pris. Sådan er den ikke-damebeskrevne virkelighed.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. april 2022 @ 12:30

 17. Husker at den små Julie for noget tid siden skrev et længere indlæg på JP om, at hun ikke barberer sig under armene – åbenbart et feministisk statement.

  Gælder det mon også dusken?

  Kommentar by Revisoren — 6. april 2022 @ 13:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper