5. april 2022

34-årig socialdemokrat i chok: “I torsdags var vi i Hammel alle sammen vidner til det fandt sted…”

Forleden kunne man læse, at 19-årige Nicoline Prehn er blevet blevet folketingskandidat for Socialdemokratiet. Hendes mærkesager er ‘Klimaaktivisme, progressiv omfordeling, international solidaritet og hjælp til verdens fattigste’, og havde hun ikke været datter af fødevareminister Rasmus Prehn (S), så havde hun sikkert valgt at gøre karriere i Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten eller en venstreorienteret NGO.

Mød 34-årige Maria Degn, byrådsmedlem for Nicolines parti i Favrskov Kommune. Torsdag i sidste uge var hun til Open by night i Hammel arrangereret af den lokale handelsstandsforening. Årets tema var ‘Verdenskortet’, og byens optiker havde fået Senegal – et land med sorte indbyggere. Byensnyt.dk bragte et lille interview med den udklædte indehaver, og så var fanden løs. Maria Degn klagede over ‘hyggeracismen’, Byensnyt.dk tog videoen offline og beklagede, og nu blev det så en historie man kan læse hos TV2 Østjylland – Forarget over ‘blackface’: – Vi skal af med hyggeracisme.

“… I torsdags oplevede hun selv at blive forarget, da hun var til open by night i Hammel. …

I Nyt Syn Brilleriet var det valgte land Senegal. I butikken havde de ansatte og indehaver Lise Reese – som i øvrigt også er formand for den lokale handelsstandsforening Hammel Handel – klædt sig ud i traditionelt senegalesisk tøj og havde desuden malet sig mørke i ansigtet.

… det er netop ansigtsmalingen – eller ‘blackface’, som det også kaldes – som er faldet Maria Degn for brystet.

– Det her er hyggeracisme. Vi kommer det aldrig til livs, hvis man pakker det ind i, at det er sjovt, og noget vi griner af, siger hun.”

(Collage: Socialdemokraten og den Senegal-støttende optiker)

Der var ikke en eneste, som var negativ. Der kom mange ind, og vi tog en snak med flere børn om, hvad det drejede sig om. Nemlig om mennesker i Senegal, som ikke kan se. Dem vil vi gerne hjælpe ved at sende briller til dem. Forældrene blev glade for, at vi tog den snak.” (Lise Reese, optiker)

Mere

Racisme er desværre stadig et problem. Blackface uanset hensigten, er og vil altid være en hyldest til en historie med racisme. Det skal vi komme til livs, også i Hammel. Den kommede uge kommer, jeg derfor til at larme lidt herom. Come on Hammel – det SKAL og kan vi gøre bedre.” (Maria Katharina Degn, 3. april 2022)

“Del del del – RÅB op i hverdagen, så vi kan få gjort op med den kollektive blinde vinkel. Når hyggeracisme pludselig får en platform, selvom hensigten var engagement og gode intentioner. I torsdags var vi i Hammel alle sammen vidner til det fandt sted, og lod det hylde. Hvor var medierne/journalisterne ?? Vi er blevet mere oplyst, vi er blevet klogere – så kom nu Hammel…” (Maria Katharina Degn, 4. april 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/125980/trackback

27 Comments »

 1. Hej Maria Degn! Mød lige din partifælle og hyggeracist Mogens ‘Blackface’ Jensen
  https://www.berlingske.dk/debatinterview/socialdemokratisk-eksminister-lod-sig-sminke-som-sort-mand-jeg-er

  Kommentar by Bøje fra Nr. 16 — 5. april 2022 @ 10:34

 2. Syn for sagen i Nyt Syn, nu ikke saa meget sortsyn kaere Maria Katharina, lidt sminke i en god sags navn, synes du virkeligt det er saa forfaerdeligt? Det er da ikke synderligt rummeligt…

  Kommentar by Krassisten — 5. april 2022 @ 10:57

 3. Apropos tøj og udklædning.
  “Diana blev bortvist fra svømmehal: ‘Badetøj har intet med kultur eller religion at gøre’ | BT Samfund –
  http://www.bt.dkhttps://www.bt.dk/samfund/diana-blev-bortvist-fra-svoemmehal-badetoej-har-intet-med-kultur-eller-religion-at

  Kommentar by P — 5. april 2022 @ 11:18

 4. Rasmus og rasmine psykotikere.

  Kommentar by Michael Unna — 5. april 2022 @ 11:37

 5. Jeg var til en udklædningsfest for nogle år siden og en sort mand havde malet sig hvid i ansigtet. Det syntes alle var sjovt, men det var naturligvis også før munkemarxisterne fik magt!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. april 2022 @ 11:40

 6. Nyt syn? Sku ha gået til Louis Nielsen :-)

  Det er dog påfaldende at man kan blive så forarget over hvide der maler sig sorte i ansigtet. Hvordan kan man se det som en hån imod sorte mennesker?

  Den eneste forklaring jeg kan komme på, er at de frelste ser sort hudfarve som noget negativt som helst ikke må nævnes.

  Så i virkeligheden er det socialdemokraterne der er racister – og det er ikke hygge-racister vi taler om.

  ps – hvor mange sorte eller mørke er der i socialdemokratiets folketingsgruppe? Tjeck selv efter… udover Matthias Tesfaye er ALLE socialdemokratiets folketingsmedlemmer som taget ud af en Morten Korch film fra 50’erne
  https://lokalafdelinger.socialdemokratiet.dk/da/politikere/folketingsmedlemmer/

  Kommentar by redneck — 5. april 2022 @ 11:44

 7. Mon også den Arabiske verden er kommet til Hammel?.
  Støt SIAD:
  http://www.siaddk.wordpress.com og http://www.frafalden.dk
  God tirsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 5. april 2022 @ 11:45

 8. En idealistisk OPTIKER, som vil hjælpe svagtseende sorte i Senegal skal selvfølgelig udsættes for fordømmelse og beskyldninger om hyggeracisme.

  Mens et par socialdemokratiske ‘airheads’ malker offentlige kasser uden nytteværdi for nogen som helst.
  Gud fader bevares, hvordan kan man overhovedet vælge en 19 årig gymnasiepige som folketingskandidat? Hendes far ligner i forvejen en forvokset konfirmand og lyder som en bugtalerdukke!

  Kommentar by Vi så det ikke komme.... — 5. april 2022 @ 12:42

 9. De her sinker der føler sig krænket på andres vegne, skal lukke røven.

  Kommentar by KineserSnot — 5. april 2022 @ 13:17

 10. Der er gået svamp og råddenskab i Socialdemokratiet. Partiet er forlængst ophørt med at være et arbejderparti, og er blevet elitens og de velbjergede og de frelstes samlingssted. Stedet hvor lavheden, fims og regnbuer og racisme mødes, og trives og blomstrer!
  Når Socialdemokratiet en sjælden gang imellem forsøger at foregive at være “helt nede på jorden”, der hvor vi andre opholder os, så demonstrerer de det ved at give den hele “Arne-armen”, samt åbne en dåse makrel i tomat, hvilket de ledsager med påstanden om, at de selv pudser deres egne vinduer.

  Tænk engang!
  Socialdemokratiet var i mere end 100 år med til at forme det velfungerende og trygge Danmark som vi indtil for få år siden kendte og værdsatte. Men partiet er nu vendt 180 grader, og målet er tilsyneladende blevet, at sammenhold og fremgang og fællesskab skal bekæmpe med alle midlers.
  Og selv en lille krig, samt mere militær, er slet ikke at foragte. For noget må der jo til, nu coronatruslen er brugt op!

  Kommentar by Henning Jensen — 5. april 2022 @ 13:40

 11. Det islamiske kneppeaffald Sikkandar Siddique står lige nu i Folketinget, og “kræver” stemmeret til 400.000 herboende migranter…

  Kommentar by Revisoren — 5. april 2022 @ 13:41

 12. Hvide mennesker SKAL hjælpe, støtte, hylde og fejre ikke-Hvide mennesker og de SKAL skamme sig og hade sig selv imens de gør det.

  Kommentar by Peter Nielsen — 5. april 2022 @ 14:04

 13. Oh Danmark vi er godt paa vej til ikke at staa for nogetsomhelst nyttigt

  Kommentar by dunk — 5. april 2022 @ 14:04

 14. #9 by kinsersnot + #11 by Peter Nielsen
  Jeg er enig.
  #12 by dunk…..nej intet nyttigt overhovedet. Hvordan bar vi os ad ? Hvordan kom det dertil?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 5. april 2022 @ 14:17

 15. Ser man TV-serien “Vikingerne”, oplever man racisme af værste skuffe mod skandinaverne. Vore forfædre bliver fremstillet som morderiske vilddyr, der løber halvnøgne rundt i dyreskind (dyrplageri!) og med store tatoveringer på hele kroppen, også i hele hovedet. De tænkte kun på sex, vold og plyndring overalt; selv de fredelige tyskere (saksere) i England samt de islamiske horder i Middelhavet blev groft overfaldet og slagtet af de rå vikinger.
  Danmark må forlange øjeblikkelig stop for serien, undskyldning fra de ondsindede racister i Hollywood plus en klækkelig erstatning for tort og svie.
  VLM = Viking Lives Matter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. april 2022 @ 14:29

 16. #14:
  Angående Serien Vikingerne, så er der i de nye afsnit kommet en SORT KVINDE, som bliver fremstillet, ikke bare som god og klog, men også som Norsk Jarl, se det er i virkeligheden racisme så det batter..

  Prøv at lave en film om feks. Nelson Mandela, spillet af en hvid mand, så vil 3 verdenskrigs starte, ført an af Woke industrien…

  Kommentar by Christian Sørensen — 5. april 2022 @ 14:41

 17. Wokeismen er en krig mod alt sundt og naturligt. Problemet er, at vi er ved at tabe den krig. Forhåbentlig vil den kommende økonomiske krise få folk til at være mere modstandsdygtige. Hvem pokker gider høre på eliten i skikkelse af Maria Degn, når man er ved at miste sit job og ikke kan betale varmeregningen?

  Det er ulykkeligt men sandt, at folk tænker mere med maven end med hovedet.

  Kommentar by Arne Torp — 5. april 2022 @ 17:28

 18. Åh nej, nu får hun sikkert et billede af Uwe Max Jensens sortmalede pik tilsendt.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 5. april 2022 @ 17:35

 19. Colombo — 5. april 2022 @ 16:48.
  citat: “…mange partiledere viser deres fordomme over for muslimer og ligefrem generaliserer…”.
  Endnu flere muslimer viser deres fordomme overfor ikke-muslimer og ligefrem generaliserer, alt fordi islams takt-og-tone bog forskriver at ikke-muslimer skal behandles som skadedyr af muslimer.
  Det særeste er, at muslimer ikke evner at forstå hvor forhadte de er i Vesten. Hvorfor spørger de ikke sig selv om grunden; nemlig deres religions dræbende intolerante racistiske holdning til civiliserede mennesker.
  Der er noget som hedder virkelighedsopfattelse og realisme, men totalafsporet i islam.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. april 2022 @ 17:57

 20. Der er sådan set også den omvendte racisme; f.eks. Oscarshowet i Hollywood, det bras har nu om dage stort set kun sorte kunstnere på scenen, sjovt nok er det en sort person som er chef for det i dag…

  Kommentar by LarsB — 5. april 2022 @ 19:28

 21. Sjovt at “blackface” “racistisk”, når nu kommunisme fremstilles som socialdemokratisme…

  Kommentar by Limewoody — 6. april 2022 @ 06:00

 22. ER det mon også racisme, at man er lidt glad for at vi ikke trak Senegal til vM I fodbold.

  Kommentar by Niels — 6. april 2022 @ 07:35

 23. Nemlig racisme er et kæmpe problem, der skal gøres noget ved lige nu…

  Vi etniske danskere har været udsatte, i mange mange år, helt og aldeles uhæmmet og konstant for racisme fra især udefrakommende og især fra de hadefulde ekstremt racistiske muslimer/islamister.

  Kommentar by Mads kering — 6. april 2022 @ 10:04

 24. Sekulære Sikandar er FRAFALDEN. Demokrati er HARAM, siger Allan.
  Sikandar er derfor fair game for alle rettroende.

  Kommentar by Bastardo — 6. april 2022 @ 10:20

 25. Pol Pot henrettede som bekendt alle der bar briller, da de var “intellektuelle”, og dermed ikke “rigtige” proletarer.

  Hvornår vil Enhedslisten mon forbyde brillebutikker?

  Kommentar by Revisoren — 6. april 2022 @ 11:30

 26. Alle de CHOKEREDE mennesker vi har idag- indenfor politik , lever i en verden de dårligt tåler. Derfor skaber regler, reguleringer, love og forordninger der bygger på utopiske-idealer virkeligheden ikke tåler ,- hvis noget skal fungere overhovedet.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 6. april 2022 @ 15:11

 27. Så lykkedes det for en ligegyldig person at finde en sag hun kunne profilere sig på

  Det er ca lige så latterligt som hende der udråbte sig selv til helt fordi hun klagede over at visse af perlerne til perleplader var opgivet som hudfarvet

  Er de for fejge til at tage reele problemer op siden de så desperat prøver på at profilere sig på den slags?

  Socialdemokratiet kan starte med at tage et opgør med deres ynkværdige fortid som nazi-medløbere inden de peger af andre

  Kommentar by geden — 6. april 2022 @ 17:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper