7. maj 2022

En weekend i Bremen, april 2022 (Lemonheads, Altstadt, Paulaner Salvator, Beringhuse, Dannevirke)

En byferie i Tyskland kan være nok så interessant, men jeg havde nok ikke valgt Bremen, hvis ikke der var en god grund. Jeg har fulgt Evan Dando og Lemonheads i mere end tyve år, og hvis han så slidt ud for tre år siden i Hamborg, så var det værre denne gang. Han gjorde sit bedste, men var tydeligvis påvirket, og havde svært ved at gennemføre showet. Efter en lille time rykkede han stikket ud og gik akustisk, og her kom der glimt af fordoms storhed. Han sluttede af med 8-10 ekstranumre fra bagkataloget, og det blev trods alt bedre og bedre.

(Evan Dando, Kulturzentrum Lagerhaus, Bremen, 29. april 2022)

Vi boede i Altstadt, og selvom der kun var tyve minutters gang til spillestedet, så var der en verden til forskel. Spillestedet Kulturzentrum Lagerhaus var også et autonomt tilholdssted, og fokus var på ‘Kultur, Ökologie og Migration’. Området var skæmmet af grafitti, og venstreradikal propaganda i utallige varianter: ‘Sozialismus oder Barbarei’, ‘Maske auf nazis raus!’, ‘Yalla Yalla Migrantifa’ etc.

Før koncerten så vi lidt af Werden Bremens 2. bundesliga-kamp med de lokale, og smagte lidt af det lokale bryg. Efter koncerten fortsatte vi i byen, men det blev en lang dag.

Vi gik blandt andet forbi den lokale ‘Klimacamp’, bestående af en usoignerede drukpunkere, inkl. AFA-banner. Kommunisterne hopper på ethvert plusord, der kan smadre det bestående. Klima-kommunisme.

Lørdag skulle vi se lidt af byen i dagslys, og vi fik lidt overfladisk set en del. Den gamle bykerne Altstadt var smuk, og havde et fint leben. Nattevægteren der poserede foran Bremen Rathaus havde held med damerne – blanke våben tiltrækker kvinderne. Hermed noteret.

Vi så naturligvis også Böttcherstrasse, der lå lige bagved hotellet.

Although Roselius and Hoetger paid tribute to Hitler as the ‘Bringer of Light’ on a relief at the entrance, the Führer rejected this variant of völkisch art in a Reichsparteitag speech about cultural matters (‘Kulturtagung im Opernhaus’) on 9 September 1936, in which he dismissively referred to Boettcher-Straßen-Kultur (‘culture in the style of the Böttcherstraße’). … Roselius tried to become a member of the NSDAP twice but his application was rejected twice due to his ‘degenerate art’…” (Wiki)

Bydelen Schnoor var også et besøg værd, lidt ala latinerkvarteret i Århus.

“Pretty little half-timbered houses dating back to the 15th and 16th centuries, with narrow lanes between the rows of buildings. The name of the quarter may allude to the fact that the houses are lined up like pearls on a string, Schnoor being Low German for Schnur (string). Another interpretation of the name is that this part of the old fishermen’s quarter, right by the river Weser, was where the rope makers used to live.'” (Bremen.eu)

Generelt blev alt lidt for moderne, når man kom væk fra Altstadt. Selvfølgelig skal byer udvikle sig, og 2. Verdenskrig var hård ved byen, men man kunne godt ønske lidt mere respekt for den historiske hansastad.

Vi så katedralen St. Petri Dom, og selv indenfor blev der politiseret. PIS er en forkortelse for Prawo i Sprawiedliwość, det nationalkonservative Lov og retfærdighedsparti – Polens største parti. Udenfor propaganderede gammelkommunister for arabisk nationalisme.

Vi drak kaffe ved den ikoniske Kaffeemühle. Hver anden kop kaffe der drikkes i Tyskland kommer fra et af byens mange kafferisterier, og der er bare et eller andet ved gamle bygninger der gør mig i godt humør. De historiske rammer uden filter, ‘wie es eigentlich gewesen ist’. En tid hvor fremmede var gæster, og selv meget venstreorienterede måtte arbejde for føden.

Vi så et par arabere blive anholdt af politiet. En mand med øresnegl råbte, at jeg ikke måtte fotografere, så jeg undlod – kæresten var jo med. En Uwe Max havde nok ikke ladet sig intimidere af ‘Kein photos’-råb.

Senere på aftenen forsamledes masse af tyrkere ved katedralen for at fejre, at Trabzonspor netop havde vundet det tyrkiske meterskab. Da vi kom ud fra beværtningen var de væk igen, måske hjulpet på vej af politiet.

Det multikulturelle islæt var ikke på Nørrebro-niveau, og slet ikke da vi lørdag aften tog ned til promenaden Schlachte ved floden Wesen. Vi spiste på en restaurantbåd, og sad første parket til 1000-vis af fulde tyskere i alle aldre. Her var multikulturen ikke rigtigt slået igennem, men omvendt, også lidt for meget Jomfru Ane-gade til et dansk turistpar.

På ‘Paulaner’s an der Schlachte’ smagte jeg blandt andet dobbeltbocken Paulaner Salvator i det klassiske keramikkrus, og foruden diverse Kellerbier, blev det turens bedste øl. Skal jeg nørde tysk øl vil det nok være smart, at køre lidt længere sydpå (Bamberg, München…). Intet overgår dog Belgien imho.

Søndag skulle vi hjem, og for at udnytte de dyre kilometre besluttede vi os for at køre en tur forbi Beringhuse og Dannevirke, som tyskerne kalder ‘Bergenhusen’ og ‘Dannewerk’. Vi er lidt nord for Ejderen, og området var således dansk indtil 1864.

‘Bergenhusen’ er en ret ordinær landsby, hvis ikke det lige var for storkene. Op imod 25 storkepar huserede i byen, og fra bilen kunne vi se flere storke i og omkring reden. De var alle vegne, og kunne ses i forhaver, hustage, marker og selvfølgelig i luften. En oplagt familietur, blot 60 kilometer syd for den nuværende grænse.

(Flere billeder af storke på Instagram)

Vi kom også forbi Dannevirke, som ikke overraskende lignede sig selv. Museet er under ombygning, men Valdemarsmuren stod stadig. Kæresten tog billeder af Eng-nellikerod, mens jeg overvejede om muren var genanvendelig ift. en eventuel generobring. Yderligere feltstudier er nok nødvendige…

Oploadet Kl. 11:15 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/126353/trackback

32 Comments »

 1. Smukt. Mener det meste af Bremen blev bombebarberet under 2 verdenskrig- rimeligt i forhold til tyskkrigsindustri. Nok ikke så hårdt som Kiel- som havde både krigsindustri og krigshavn.Shcnoorgebiedet er genopbygget derefter, på samme måde som f.eks Dresden. Vil selvfølgelig anbefale man ser Hedeby den dertil hørende udstilling ved Gotthort (nok ikke stavet rigtigt) slot tæt ved Schleswig. Der er også den danskgrundlagte by Gluckstadt, som en af de fortidige danske konger grundlagde for at kunne konkurrere handelsmæssigt med Hamburg. Den ligger selvfølgelig nordvest for Hamborg ved Elbens udmunding. Der er en del -Danish da-. Man kan tage tog dertil fra Hamborg imod Itzehoe/Sild.

  Ellers har jeg på en af mine utallige ferier til hamborg, forslået de lokale… At Danemark kann Tinglef zuruck liefern zum Deutchland. Es habt eine strasse, Bahnhof, Grillbar und Aldi unso weiter, aber wir will dan Sct Pauli zuruck haben -mit reberbahn und Beatles uns so weiter…und naturlich Altona……Prost (skål). :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 7. maj 2022 @ 12:16

 2. Ditto her, så Evan Dando med en kvindelig sing and songwriter, Sarah Johnson el. lign., på Spille-Loppen for en del år siden – sjældent har jeg set en mand så skæv. Han udgik under 1. sæt og bedst som alle troede at koncerten ikke fortsatte, dukkede han op til 2. sæt og spillede en af de bedste koncerter jeg har oplevet.

  Lavede samme nummer for et par år siden i Pumpehuset, jeg opgav andet sæt, men hørte efterfølgende at han alligevel dukkede op …

  Kommentar by Anonym — 7. maj 2022 @ 12:29

 3. Tyskland er totalt oversømmet med menap-mennesker. Var i Hamborg lige før corona og omkring banegården, virkede det som et frontalsammenstød mellem Beirut og Afrika. Generelt var der mange områder med stor utryghed, larm og ballade. Har ellers rejst mange år i Tyskland med mit arbejde, og det er blevet slemt de seneste 10-15 år.

  Kommentar by Revser — 7. maj 2022 @ 12:51

 4. Utroligt at øl stadig er lovligt i Tyrkiskland, hvor der nu bor 7 millioner tyrkere og 1 million syrere. Var der slet ingen klager over jeres åbenlyse racisme, idet at I ikke udviste respekt over for muslimer under rejsen?

  Alhamdulillah barnevogne er ligesom tanks. InshaAllah om 20 år, wallah der vil være 20 millioner muslimer i Tyskland.

  Kommentar by Ufrivilligt skatteoffer — 7. maj 2022 @ 12:56

 5. Tusind tak for endnu en flot rejsebeskrivelse. Godt at Evan Dando nogenlunde fik reddet sin koncert. Alle kan have en off-day, også musikere. Jeg så for mange år siden Ozzy Osborne have een af slagsen

  Kommentar by tavsen — 7. maj 2022 @ 13:12

 6. – Michael Unna

  Jeg så Gottorp slot for nogle år siden (http://www.uriasposten.net/archives/64697), men skal til Hamborg med gamle venner om et par uger. Yihaa…

  Kommentar by Kim Møller — 7. maj 2022 @ 13:31

 7. Ellers kan vi vel bygge af muhammedanerkranier – muren forstås. Dejlig pipper i naturlige omgivelser. Eventuelt et fælles nordisk projekt.
  Og nej socialister, den kommer ikke til at stå på Roskildevej, men på Danevirke.

  Kommentar by Nielsen — 7. maj 2022 @ 14:20

 8. Hej Kim, fin rejsebeskrivelse :)

  Et spørgsmål. Er du tilhænger af “Danmark til Ejderen”?

  Kommentar by Santor — 7. maj 2022 @ 14:36

 9. -> Santor

  For tyve år siden lavede jeg en Danmark til Ejderen-hjemmeside men det var mest i sjov. Tror ikke rigtigt det giver mening at gøre tysken sur. Når eller hvis de rejser sig næste gang, kan det nemt blive grimt. Man skal vælge sine kampe.

  Kommentar by Kim Møller — 7. maj 2022 @ 14:47

 10. Matthias Claudius, tysk forfatter, født 15. August 1740 i Reinfeld i Holsten, død 21. Januar 1815 i Hamburg, altså dansk undersåt.
  Han Forfattede digtet:
  „Wenn jemand eine Reise tut,
  so kann er was erzählen.
  Drum nähme ich den Stock und Hut
  und tät das Reisen wählen….. “.
  Dette digt er noget naivt-racistisk i sit indhold, men han kommer da rundt i verden – bl.a. til Bremen.

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. maj 2022 @ 15:19

 11. Jeg elsker beskrivelsen: usoignerede drukpunkere!

  Kommentar by Axl — 7. maj 2022 @ 16:35

 12. Nazi tyskland vil altid være Nazi tyskland.
  I Hamborg er det ulovligt at sige du til en pikpanser.

  Kommentar by piphans — 7. maj 2022 @ 18:50

 13. Danmark til Ejderen eller Danmark til dannevirke. Sagen er at Danmark tilhører danskere.

  Kommentar by Nielsen — 7. maj 2022 @ 18:50

 14. Super rejsebeskrivelse. Jeg tager konen med til Bergenhusen næste gang vi er på tur til Sønderjylland.

  Kommentar by Martin — 7. maj 2022 @ 19:08

 15. 6) Kim Møller…Så vil jeg foreslå I tager forbi værtshuset Nordstern i Sct Pauli (S-tog til Reberbahn op lige TH ved den brostenslagte gade. eller U-bahn sct Pauli og gå) og siger hej til Marianne…Hun giftede sig med ejeren for mange årtiers tid siden.( Hvor kunne man første gang jeg var der ellers finde et værtshus med Jukeboks og Pinballmaskine fra 70 erne?). Jeg snakkede tysk med hende i 20 minutter, indtil hun spurgte….Kommer du ikke fra Danmark? (Hun kom fra Hatting ved Horsens). Hun tager sig af alle de afdankede søfolk og Pinup maddammer, som strejfede rundt efter turister i 1970 erne,80 erne eller måske 90 erne. Giver vand ti hunden. Spørger til dem og fortæller videre.
  Min indgangsreplik lyder således: Ich bin auf die suche nach eine JUNGFRAU (Jomfru), die mich nicht nur wegen mein geld MICH hieraden (gifte) wilst. Sie sold hier i die nahe wohnen :-) :-) :-).
  En pandekage sminket 75-80 årig tøs plejer så at sige…Ich bin es :-) :-) :-). (Så har man vundet hende for en nat :-) :-) :-)).
  Held og lykke i Hamborg Kim. (De har det lokale Sct Pauli Museum….og har haft et om Beatles, men det er vist nedlagt nu).mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 7. maj 2022 @ 19:12

 16. Nielsen — 7. maj 2022 @ 18:50
  ❤️🙏

  Kommentar by piphans — 7. maj 2022 @ 19:37

 17. Lyder som en dejlig get-away ferie :-)

  Kommentar by J — 7. maj 2022 @ 19:59

 18. 00.41 agent 7xx og agent 56x , entrer målets matriel , lokaliser køleskab og de alkoholske flasker.
  Agent 7xx indicere given væske i vodka flaske ( se billede 6.8)

  Mads Holger

  Kommentar by eward 2 — 8. maj 2022 @ 03:33

 19. Spændende beretning Michael Unna. Du glemte dog lige (igen ;-) ) korrekturen. Disse ord kom lidt skævt ud: heiraden, soll i en eller anden form og in.

  Kommentar by Nielsen — 8. maj 2022 @ 03:45

 20. Mange fine billeder, tak for dem.

  Kommentar by Crass Børsting — 8. maj 2022 @ 08:32

 21. Ja ja ja ja Hip Hans (i går 19:37). Jeg har jo udtrykt noget som jeg i grunden ikke mener, som det læses. Jeg synes muhammedanere skal leve deres liv som de vil. MEN de skal ikke gøre det i vores land, altså Danmark. Og hvis de ikke kan forstå det, må de sparkes ud. Som Sankt Mogens sagde det gang på gang: De skal UD.
  Jeg tænker også, at hvis vi kan skaffe os en mængde kobber og tin med samt en hel del andre remedier, vil vi kunne lave den der statue vi så tit har talt om, Et godt sted at sstille den vil være i nærheden af Rønne.
  Desuden ligner den der “smiley” noget du har sendt fra en smart telefon. Husk at alle de såkaldte tjenester, selv om jeg har svært ved at se at de tjener nogen, øje på mobiltelefoni trafikken.

  Kommentar by Nielsen — 8. maj 2022 @ 09:17

 22. 19 ;-) Fair nok. Jeg skriver hurtigt, og så smutter hukommelsen for det stavede ofte…und das gramma :-);-)

  Kommentar by Michael Unna — 8. maj 2022 @ 09:21

 23. Der er også Celle. Hvor en tidligere Dansk Dronning skulle have recideret… (trist historie såvidt jeg husker), og Luneburg, som er værd at se (Hvis I bruger tog vil jeg anbefale – Landestag ticket- hvor man i 24 eller 48 timer kan bruge alt offentlig transport i Landsdelskredsen, dog ikke IC og ICE tog, men Regional og Regional expressI det her tilfælde Niedersachens). Ellers er der Lubeck og Pløn, Bad Segeberg med dets kalkbjerg- flagermus, ud over Schleswig/Holstein som er værd at bemærke. Flensburg- Schleswig kender i, og vel også Husum og mange andre steder- Rendsburg f.eks. God søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 8. maj 2022 @ 09:46

 24. PS : Schwerin og Stralsund (Stralsund især om sommeren) i Meckelnburg Vorpommern er også en delstatsbesøg værd. men tjek det selv. Berlin tager for lang tid at komme til på en Landestags ticket, hvis man tager udgangspunkt i en Hamborgtur på en uge.

  Kommentar by Michael Unna — 8. maj 2022 @ 09:50

 25. grammatur ist es Og hvad med dronning Dagmar, som giftede sig med russeren derovre østpå? Vi har familiebånd til Rusland, som blev så skammeligt ødelagt af kommunisterne.

  Kommentar by Nielsen — 8. maj 2022 @ 13:01

 26. Der som her ser vi vores civilisation truet af Kommunister, Islam, Woke, MeTo, og lalle liberalister.

  Kommentar by Den Nervøse — 8. maj 2022 @ 13:22

 27. Tak Kim Møller, så flotte billeder og beskrivelser.

  Kommentar by IES — 8. maj 2022 @ 20:51

 28. Off topic:jeg vil ud af EU, som er for store rige firmaer (bank gangsters/banksters). Eksemplet er fra USA (se fra minut 1:40):politikerne er købt og betalt, fordi politikerne selv skal betale fx 1 million USD for en udvalgs-(formands-)post, og arbejder kun for, store firmaer, som finansierer politikernes køb af en udvalgspost: https://www.youtube.com/watch?v=6wtgFdpA6Ew

  Kommentar by barfbag — 8. maj 2022 @ 22:15

 29. Venstrefløjser-miljøet er blevet utroligt forsumpet , sølle og forstyrret. De haŕ intet at byde ind med. En “kultur” af opløsning , kaos og barnagtig selvretfærdighed. Og druk.

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 9. maj 2022 @ 02:20

 30. The Lemonheads giver koncert i Pumpehuset i København den 22. maj.
  Efter koncerten kan jeg stærkt anbefale en stor iskold fadøl på Spunk Bar i Istedgade.
  Selvom det er midt i hipsternes højborg Vesterbro, et baren totalt fri for negre, muhammedanere, hippier og andet affald…

  Kommentar by Revisoren — 9. maj 2022 @ 15:08

 31. (Skal retfærdigvis siges at min sidste Hamburg-tur lå tilbage fra før Corona og så igen et års tid tilbage. Håber mit stamværtshus -Nordstern- og Marianne -dejlig stor Madame med hjerte-har det godt- Hun var holdt op med at drikke øl…nu kun cola. God mandag aften. mvh Michael Unna)

  Kommentar by Michael Unna — 9. maj 2022 @ 18:30

 32. Lorte nazi tyskland skulle have været bombet til atomer, men den nazistisk mohammedanske regering gav vores land og vores danske borgere til nazi tyskland, men opgørets time kommer lorte strisser bent.

  Kommentar by piphans — 5. juni 2022 @ 20:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper