9. maj 2022

Carsten Jensen anholdt: “Da jeg står nøgen foran betjenten, beordrer han mig til at løfte op i pungen.”

Fredag bekendtgjorde Jens Rohde at han stopper i dansk politik, og nogenlunde samtidig kunne man læse, at Carsten Jensen var blevet anholdt under en venstreradikal klima-demonstration på Slotsholmen. Billeder af den selverklærede bedsteborger i strips gav en god start på weekenden, og min favorit er uden tvivl det foto, hvor han båret af betjente knytter den revolutionære næve. Socialismens dødedans i et enkelt billede. Jeg noterer mig, at han sammenligner sig selv med kommunisten Martin Andersen Nexø, der blev anholdt i sit hjem tilbage i 1941.

Her lidt fra forfatterens storladne opdatering til det klima-radikale bagland – Sådan er det at være i fængsel – En bedsteborgers bekendelser.

“Hvad nu, hvis jeg kommer i fængsel? spurgte jeg mig selv, da Extinction Rebellion bad mig holde en tale ved åbningen af gruppens aktionsuge. … Jeg tænkte på forfatteren til Pelle Erobreren, Martin Andersen Nexøs kommentar, da han under den tyske besættelse blev anbragt i Vester Fængsel. ‘Nu giver den danske stat mig omsider den æresbolig, jeg har fortjent.’

… Extinction Rebellion blokerede i fredags alle broer omkring Slotsholmen, hvor Christiansborg ligger. En efter en blev broerne ryddet af politiet, indtil kun den lille, ringe trafikerede Højbro var tilbage. Det var her, jeg holdt min tale. Bagefter satte jeg mig sammen med de andre tilhørere, der blokerede vejen. Der var alle aldersklasser, men flest unge og gamle. …

To betjente bøjede sig over mig og kommanderede mig til at følge med. ‘Det har jeg ikke lyst til,’ svarede jeg. Så blev jeg løftet op, båret væk og var nu officielt arresteret.

Jeg blev kropsvisiteret… Så fik jeg strips på, håndjern af plastik, og hænderne anbragt på ryggen. Det er ret ubekvemt, når man skal sidde opret i en stol, og i sådan position kom jeg til at befinde mig de næste mange timer. …

Jeg har aldrig oplevet en modtagelse som den, jeg fik på Bellahøj Politistation… Han forklarer mig med en vis triumf i stemmen, at jeg nu er at betragte som kriminel, for jeg rejste mig ikke op, da jeg blev kommanderet til det. … Jeg får besked på at klæde mig af. Da jeg står nøgen foran betjenten, beordrer han mig til at løfte op i pungen. Jeg er sikker på, at det kun skyldes grov pligtforsømmelse, at han ikke også stikker en finger op i endetarmen på mig.

Jeg ved ikke, om Martin Andersen Nexø var ude for det samme, da han blev indsat i Vester Fængsel for 80 år siden…

Jeg får lov at tage sokker, underbukser, bukser og t-shirt på igen. Ikke andet i det halvkolde, nøgne rum. Der er intet toilet, ingen stol, ingen briks, intet. … På væggen sidder der en ringeklokke. Den kan jeg benytte mig af, hvis jeg skal på toilettet. Det skal jeg. Jeg ringer 23 gange. Intet sker. Der er et hul i gulvet. Er det her, jeg skal besørge?

(Kommunisten Martin Andersen Nexø anholdes, Stenløse, 22. juni 1941)

“Den åbenlyse konflikt var stikordet for en mand i brun, ulden jakke, forfatteren Carsten Jensen, der fik en mikrofon: ‘Hvis du tror, vi har tid nok, så tager du fejl. Hvis du tror, nogen kommer og redder dig, så tager du fejl. Hvis du tror, du er uskyldig – det gælder også de tilstedeværende politifolk – så tager du fejl’. Begejstringen var stor, blot ikke hos politiet, der efter en del palaver lagde ham i strips… (Politiken, 6. maj 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/126451/trackback

26 Comments »

 1. Det store problem er at psykopaten bliver løsladt igen.

  Kommentar by piphans — 9. maj 2022 @ 12:20

 2. Tidstypisk billede der viser at kun statsbetalte har tid til at demonstrere på en hverdag.

  “men flest unge og gamle” sige carsten drukmås.

  Tænk at Vi skal trækkes med de der selvfede tosser der mener at vide bedre end dig.

  Kommentar by Santor — 9. maj 2022 @ 13:23

 3. Det var pokkers, er jeg blevet bandlyst? 2 forsøg nedenunder og første forsøg her

  Kommentar by tavsen — 9. maj 2022 @ 13:50

 4. Nu må de danske klimatosser sgu tage sig sammen.
  Er den drikfældige gammelkommunist Carsten Jensen virkelig det bedste bud på en dansk udgave af den svenske klimamongol Greta Thunberg?

  Kommentar by Revisoren — 9. maj 2022 @ 14:47

 5. Endelig gik han all-in i fuld offentlighed, efter i årevis at have svinet alle til (undtagen Politiken).
  Han mener selv, han skal have en æresbolig. Nu har han selv rejst en skamstøtte.

  Kommentar by Bastardo — 9. maj 2022 @ 15:05

 6. I øvrigt er det ret underholdende at en forfatter ikke kan stave til vestre fængsel.

  Kommentar by Smeden — 9. maj 2022 @ 15:24

 7. Carsten Jensen har løbet efter et martyrium i mange år. Nu har han endelig fået et, og så skal det nydes med sædvanlig vulgaritet! Hans problem er bare, at han er ligegyldig, og det piner ham!

  Kommentar by Den Nervøse — 9. maj 2022 @ 15:28

 8. Det er en tragedie … at de lukkede ham ud igen …

  Kommentar by Peter Nielsen — 9. maj 2022 @ 15:59

 9. Da Andersen Nexø var blevet arresteret af det danske politi i 1941, beholdt det danske politi ham fængslet i tre måneder. En lignende “kur” ville Carsten Jensen også have godt af.
  Og i 1951 forlader Andersen Nexø Danmark “for good”, til fordel for Dresden i det kære gamle Østtyskland. Mon Carsten Jensen ligeledes er så meget mandfolk, at han forlader det Danmark som også han hader så meget?

  Kommentar by Henning Jensen — 9. maj 2022 @ 16:26

 10. Drukkenbolten Carsten Jensen må dog trods alt være glad for, at han ikke bliver behandlet som kritikere af fredens religion.
  Så ville han blive afhentet og anholdt af politiet ved daggry, få gennemrodet sit hjem og få konfiskeret familiens telefoner og computere m.m., og blive trukket igennem årelange kafkaske retssager med trussel om fængselsstraf.

  Kommentar by Revisoren — 9. maj 2022 @ 17:15

 11. Han smækkede vel løgene over skulderen, så der kunne komme syn for sagen. Arme betjent.

  Kommentar by Cebber Jensen — 9. maj 2022 @ 17:41

 12. En af de tidligere gange hr. Jensen holdt tale, proklamerede han med stor patos at “ikke kunne/ville leve i et land der…”.
  Han flyttede siden til Marstal!

  Kommentar by ino — 9. maj 2022 @ 18:32

 13. Carsten jensen rager mig en papand. Hvad der sker med ham rager mig også en papand (Han er blot et eller andet fjols som lagde Pia Kjærsgaard for had i sin tid, selvom hun havde fuldkommen ret. Han er en selvopblæst nar, i hans lille selvretfærdige univers).

  Kommentar by Michael Unna — 9. maj 2022 @ 18:36

 14. Det er futilt at bede en nosseløs humanist løfte op i pungen, som er lige så indholdsrig som hjernekisten.

  Kommentar by Gustav Jensen — 9. maj 2022 @ 18:40

 15. Carsten Jensen har kaldt alle dem, der ikke syntes Islam er det bedste der er sket for Danmark og Europa, for skimlede kældemennesker, og hvis nogen ved noget om det, må det var ham og hans lige, for de er nemlig myldret frem fra kloakkerne, langt under kælderne, det fornemmes også af den rådne kvalmende stank der stømmer ud fra deres taler og skriverier..

  Kommentar by Christian Sørensen — 9. maj 2022 @ 18:50

 16. Man kan vel næppe forvente, at Politiken-segmentet nu vil protestere imod, at politiet skal bruge ressourcer på sådan en kværulant ude på overdrevet, ligesom med Paludan. Og når Jensen peger fingre ad politiets fremfærd, er han nok et stakkels offer med en god sag, mens Paludans politi-kritik igen bare viser, at han er kværulant… Skønt forholdet er modsat, idet Jensen jo direkte bidrager til offentlig uorden og lovbrud, mens ingen behøvede at forstyrres af Paludans møder, hvis islam var tolerant.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 9. maj 2022 @ 19:28

 17. @Steen
  Tak for linket, førsteklasses underholdning.

  Forestil dig dette: Vores folketing som en rede, hvor flyvske ideer udklækkes. Ja, vi bedste borgere kan også være flyvske. Det er måske vores mest fortrængte, men vigtigste egenskab, og lige nu er det de unge, der giver os vinger.

  Når den første betjent lægger hånd på dig, så erklær dig med det samme skyldig. Ja, skal du sige, jeg er skyldig i at ville være en god forfader eller formoder for de mange generationer, der kommer efter os og skal leve et godt liv på planeten.

  Åh, Carsten, Carsten, Carsten…

  Kommentar by Felix Krull — 9. maj 2022 @ 20:50

 18. Kommentar by ino @ 18:32
  Han flyttede siden til Marstal!

  Manden er fra Marstal, skal det siges. Men som Steen fra Snaphanen noterede sig, så var Carsten een af dem der lod de andre stå til søs mens han blev hjemme og skrev rejseromaner.

  Dengang jeg stadig var et kommunistsvin kom jeg for skade at læse Jeg Har Set Min Røv Begynde, som gik for en tier i mit lokale antikvariat. Den er præcist ligeså selvfølende og opblæst som ovenstående citat fra hans FB-opslag, et glimrende stykke hadelæsning.

  Kommentar by Felix Krull — 9. maj 2022 @ 20:57

 19. Ud med Carsten Jensen, han er ulækker, dum og kalder folk med en anden mening end ham for kældermennesker.

  Kommentar by IES — 9. maj 2022 @ 21:21

 20. forfader eller formoder

  Kommentar by Felix Krull — 9. maj 2022 @ 20:50

  ;-) Dejligt sprogbrug.

  Kommentar by tavsen — 9. maj 2022 @ 22:17

 21. Han er personificeringen af en depression kørt frontalt ind i et råddent lig. Når jeg ser ham og endnu værre hører ham, får jeg spontant lyst til at hænge mig selv. Trist at betjentene ikke i stedet blev kommanderet: “Fremad fremad slå løs”.

  Kommentar by Revser — 9. maj 2022 @ 23:08

 22. # Hr. Krull

  “Dengang jeg stadig var et kommunistsvin…”

  Tak for en go’ griner!

  Kommentar by Revisoren — 10. maj 2022 @ 00:44

 23. 20 o.a.

  “Felix Krull, formoder jeg”.

  Kommentar by Bastardo — 10. maj 2022 @ 08:28

 24. Citat: “Da jeg står nøgen foran betjenten, beordrer han mig til at løfte op i pungen.”
  De kloge politibetjente kunne straks se, at Carsten Jensen var iført “Kejserens Nye Klæder”; arrestantens sædvanlige åndelige iklædning.
  Politiet udbrød straks: “Jamen, kejseren har jo ingenting på” og vi andre kan kun samstemme og tilføje, at det altid har været åbenlyst for os andre.
  De fleste kejseres punge er tomme som EU-politikeres ballonhoveder, statsministres løfter, samt forfatteres selvhævdende narcissisme. Se bare til kejser ‘Joseph I’ i USA, som hele tiden vil fylde sin pung med danske skatteslavers små penge til sit kejserriges overlevelse.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 10:27

 25. Godt skrevet 16) PNB.

  Kommentar by Michael Unna — 10. maj 2022 @ 14:39

 26. Lille Ida Auken “truer” nu med at trække sin støtte til klimatosserne, hvis de fortsætter med deres voldelige aktioner – hun kalder Carsten Jensens mediestunt for “totalteater”. LOL.

  Har lille Ida mon koordineret det med sin gamle læremester Klaus Schwab?

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 12:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper