10. maj 2022

Mikael Jalving om befrielsesdagsarrangement med Zelenskyj: “… rendyrket journalistisk aktivisme”

Mediebranchen løber alle i samme retning, og enhver nuance udslettedes med de skiftende kampagner. Der er efterhånden ikke noget der hedder begavet uenighed mere, det er sandt eller falsk, godt eller ondt. Mikael Jalving kommenterer på JP.dk – Nej tak til JP’s journalistiske aktivisme.

“Hvad sker der, når landets største mediehus, JP/Politikens Hus, med hjælp fra TV 2 News bruger befrielsesdagen den 4. maj til at fejre en ukrainsk præsident via storskærme på Rådhuspladsen og Bispetorv i Aarhus? Ja, der sker flere ting.

For det første er det tyveri af befrielsesdagen.

Det kan man måske leve med – med tanke på det ukrainske folks lidelser under den forsvarskrig, de heroisk fører, og som jeg håber, de vinder på en eller anden måde, men det er stadig tyveri.

For det andet gør de tre erklæret uafhængige medier – Jyllands-Posten, Politiken og TV 2 News – sig med deres Zelenskyj-stunt til aktører for et andet lands præsident. Mediehuset havde angiveligt selv kontaktet den ukrainske ambassade og foreslået, at Volodymyr Zelenskyj talte netop den 4. maj, hvor danskerne markerer befrielsen i 1945.

Det er rendyrket journalistisk aktivisme, uanset om de ansvarlige vil stå ved det eller ej. Nyheder? Det er da noget, vi selv laver!

… det er ikke noget med, at jeg holder med russerne eller Putin og Kreml. Jeg stoler bare ikke på medier, der hepper på den ene part i en konflikt eller krig, og det bliver ikke bedre af, at man dækker sig ind under, at man skam kæmper for det gode, for demokrati eller FN’s 917 verdensmål.

(Rådhuspladsen, København, 4. maj 2022; Foto: Twitter)

“I år har et mediehus – Politikens Hus med hjælp fra TV 2 News, der transmitterede fra begivenheden – gjort den danske 4. maj til et andet lands forlængede arm, og Zelenskyj har siden den russiske invasion den 24. februar sat en ny standard for global krigskommunikation. Dette har altså nu ført til, at to danske aviser har ryddet forsiden samt både Rådhuspladsen i København og Bispetorv i Aarhus, og det er journalistisk aktivisme i reneste form. Kan vi leve med det? Stoler vi stadig på journalisters evne til at dække virkeligheden nogenlunde objektivt? (Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad, 6. maj 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/126471/trackback

43 Comments »

 1. De kan jo reklamere for hvad de vil, men netop paa denne dag/aften og den person,det var ikke rigtigt

  Kommentar by dunk — 10. maj 2022 @ 03:31

 2. Og imens deporteres ukrainere til lejre i rusland skriver medierne.
  Intet nyt siden 2ww.

  Kommentar by P — 10. maj 2022 @ 04:37

 3. Krystalnatten har i DK har på tilsvarende vis været overtaget af kommunister og antizionister de sidste 25 år.

  Kommentar by Hertz — 10. maj 2022 @ 06:04

 4. 2 Hertz.
  En bedre betegnelse end “anti-zionister” er ikke-antisemitter. Eller blot anti-semitter eller blot og bart racister. Jeg husker engang jeg diskuterede sagen med en libanesisk Muhammed- og koran-tro araber. Han gjorde meget ud af at pointere, at han skam ikke var imod jøder, men imod “zionisterne”. Hvori forskellen bestod lå dog hen i det uvisse. Kommunisterne og Muhammed og koranens tilhængere har dog formået, at gøre jødehadet til halal og gennem øredøvende hysteri, historieforfalskning og menings- og anden terror forsøgt at tryne den offentlige debat.

  Kommentar by Limewoody — 10. maj 2022 @ 06:21

 5. Husker at menighedsbladet Politiken for nogle år siden ligeledes oprettede en “arbejdsformidling” for afviste irakiske migranter.

  Kommentar by Revisoren — 10. maj 2022 @ 06:44

 6. Hertz @ 06:04

  Krystalnatten foregik ikke i Danmark, så det er i udgangspunktet lidt mærkeligt at vi her til lands “mindes” en begivenhed der kostede under 100 menneskeliv, når verden siden dengang har set tusinder af massakrer – en god del af dem begået af vores NATO-allierede.

  https://www.amazon.com/Kill-Anything-That-Moves-American/dp/1250045061

  Limewoody @ 06:21

  Der er ikke en skid galt i at være racist, tvært imod: det er en sund og naturlig gruppeforsvarsmekanisme der er udviklet gennem titusindvis af år. At være racist svarer til at du elsker dine egne børn mere end naboens: det betyder ikke at du hader naboens børn eller ønsker at gasse dem.

  Kommentar by Felix Krull — 10. maj 2022 @ 06:56

 7. Kommentar by Felix Krull — 10. maj 2022 @ 06:56

  Hvis naboens børn flytter ind i dit hus og tager dine penge, så er det legitimt at hade dem og at ønske at gasse dem.

  Kommentar by Træt — 10. maj 2022 @ 07:02

 8. Træt @ 07:02
  Muligvis, men det har ikke noget med racisme at gøre, det er fordi de stjæler fra dig.

  Kommentar by Felix Krull — 10. maj 2022 @ 07:10

 9. Den WEF-finansierede Ida Auken er lige nu i Go Morgen Danmark på TV2, hvor hun fortæller de måbende seere, at hun har haft en “klimadepression”.

  Jeg slukkede omgående for at undgå, at morgenmaden kom op igen…

  Kommentar by Revisoren — 10. maj 2022 @ 07:16

 10. Hvis der ikke havde været det her særarrangement, mon dagen så kunne have været markeret med to stortorve pakket med mennesker med fakler?

  Kommentar by AN — 10. maj 2022 @ 07:44

 11. Folk med bare lidt indsigt har for længst afskrevet danske medier som lakajer for fuppræsident Bidens brutale meningsdiktatur. Oldingen har satset alt for meget på proxykrigen i Ukraine med det resultat, at Ukraine langsomt, men sikkert, bliver smadret økonomisk og fysisk. Europæiske skatteydere betaler tvangsmæssigt for Don Quixote Bidens kamp mod arvefjenden og seniliteten. Vi betaler gennem skatterne til Nato’s brutale levering af krigsydelser (våben og efterretninger)til Zelensky’s “frie demokratiske” paradis.
  Kun DR er begyndt på at gøre et svagt, men tappert forsøg på at foregive neutralitet og objektivitet. Drejer vejrhanerne efter krigslykken?

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 07:44

 12. Den kulturradikale chefredaktør Tom Jensen fra “Danmarks førende borgerlige medie” har en våd drøm om at blive chefredaktør på Politiken.
  Derfor har han nu omformet Berlingske til Politiken 2.0.

  Kommentar by Revisoren — 10. maj 2022 @ 08:02

 13. Ja hvis ytringsfrihed også betyder, man vil kæmpe for den andens ret til at udtrykke det man ikke vil høre, så fint nok. TV2 fremviste på nyhederne uendeligt langt på Ruslands parade 9 maj (befirelsen fra Nazismen) (Ingen fly underligt nok). Putins tale var i den sammenhæng interessant, men blev ikke tekstet.

  Kommentar by Michael Unna — 10. maj 2022 @ 08:03

 14. Jeg stoler ikke på danske mediernes objektivitet. De er håbløst Venstreorienteret kulturradikalt enøjet farvet generalt. Minus Den korte avis. Foretrækker De Tyske. ARD og ZDF. Hvis jeg vil søge en bred objektiv vinkel.

  Kommentar by Michael Unna — 10. maj 2022 @ 08:09

 15. Da nu journalistikken er fagligt død – kunne vi så ikke bede om endeligt at få nedlagt de såkaldte journalistuddannelser?
  Det må være pressens minister, der har ressortansvaret.

  Kommentar by Bastardo — 10. maj 2022 @ 08:17

 16. Politikens Hus støttede den tyske ‘fredsbesættelse af DK’ den 9. april 1940. Dagbladet Politiken skrev derfor i en leder den 28. april 1940: “Winston Churchill er en farlig mand.” De støttede at tyskerne besatte DK, fordi de – ligesom med Adolf Hitler og hans generaler – frygtede en engelsk invasion på den jyske vestkyst.

  Politiken er stadig pinlige, synes jeg. De er kroniske landsforræddere og ikke til at stole på uanset at de arrangerer anti Ukraine krigs parader på Rådhuspladsen. De støtter f.eks islams fortsatte invasion af DK. De burde derfor tage navneforandring til SamarbejdsPolitiken!:-)

  Kommentar by Amad — 10. maj 2022 @ 08:48

 17. Politikens Hus støttede den tyske ‘fredsbesættelse af DK’ den 9. april 1940.

  Based.

  Kommentar by Felix Krull — 10. maj 2022 @ 09:18

 18. Danmarks befrielse skete jo i virkeligheden først i 1946, hvor de sidste fremmede soldater forlod øen d.5. april. Frihedsrådet, Kongen og mestendels af fjolsetinget og det øvrige Danmark sked da reservesvenskerne en hatfuld.
  2. verdenkrigs store taber var polen som var besat helt frem til sidste del af sidste århundrede.
  De totalitære tyskere tabte deres krig mod de totalitære russere, som delte rovet mellem England, USA og frankrig.
  Sådan forandres verden hele tiden muliggjort af usunde penge.

  Kommentar by Nielsen — 10. maj 2022 @ 09:30

 19. Man kan dog gætte på, at borgerlige som Jalving også havde betragtet det som odiøst, hvis medier under Den Kolde Krig havde forsøgt at være neutrale… Den åbenlyse partiskhed er i hvert fald mindre skadelig, netop fordi den er åbenlys. Eller bliver partiskheden for massiv, virker den netop modsat hensigten. Stærkere er hjernevask ikke, hvilket propagandaen i Sovjet dokumenterede. Det værste er de mere skjulte vinklinger, farvninger og fortielser i det relativt små, der endda jævnligt kan kaldes diskutable, men dog virker effektivt, når tendensen er næsten allestedsnærværende.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 10. maj 2022 @ 11:22

 20. Det kan godt være at Politiken kaldte Winston Churchill en farlig mand, men burde man ikke kunne sige at Politiken i dag er en farlig avis? Dengang var Politiken Radikal partiavis, det er den ikke officielt i dag, men måske bare kulturradikal i almindelighed. Dengang hed landets udenrigsminister Erik Scavenius, og vi har ikke glemt han beundring for Tyskernes sejre og hans ønske om at indordne Danmark i det nye Europa under tysk ledelse. Jo jo dengang som i dag er angelsakserne skurkene og Europa under tysk ledelse er målet!
  Heller ikke JP har sin sti ren, der blev talt helt åbent om jødespørgsmålet!

  Kommentar by Den Nervøse — 10. maj 2022 @ 13:11

 21. “Stoler vi stadig på journalisters evne til at dække virkeligheden nogenlunde objektivt?“ (Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad, 6. maj 2022)”

  NEJ! Det stoler vi selvfølgelig ikke på! Såkaldte “journalister” er politiske aktivister ligesom såkaldte “Mediehuse” er propaganda-stationer.

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. maj 2022 @ 13:43

 22. #13 Michael Unna

  Hvis jeg havde været arrangør af Ruslands 9. maj parade på den Røde Plads, så ville jeg også have sikret et luftrum fuldstændigt frit for fly i mange kilometers omkreds af pladsen. Naturligvis med jagere i luften klar til at gribe ind, skulle fremmede fly eller droner nærme sig.

  Rusland, og Putin i særdeleshed, har trods alt igennem lang tid været mål for en systematisk hadekampagne af stort set alle vestlige medier og politikere.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 10. maj 2022 @ 14:00

 23. 22) Der var ingen “Stolte” russiske jagerfly i luften. Ingen luftkrigsfly.Ingen (?). Hvis vi f.eks tager Bastilledagen i Frankrig, så er den langt mere udstillingsparat og farverig. Kan selvfølgelig skyldes den nuværende situation i Ukraine.

  Kommentar by Michael Unna — 10. maj 2022 @ 14:31

 24. Den kriminelle danske regering der er medskyldig i mord og overgreb på danskere, sender 100 millioner til en nazister i Ukraine der har en præsident som har omkring 1.6 mia. på sin bankkonto, det burde være Zelensky der sendte penge til os og ikke omvendt.

  Kommentar by piphans — 10. maj 2022 @ 16:25

 25. så ville jeg også have sikret et luftrum fuldstændigt frit for fly i mange kilometers omkreds af pladsen.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 10. maj 2022 @ 14:00

  Matthias Rust fik afsløret den russiske bjørn var på lerfødder. Der var en fin karikaturtegning dengang

  Kommentar by tavsen — 10. maj 2022 @ 17:10

 26. Så et billede af Trudeau på besøg hos Zelenski! Når man kender Trudeau er det bekymrende. Er Zelenski ikke medlem af WEF?

  Kommentar by Svinedrengen — 10. maj 2022 @ 17:12

 27. Inden man hepper for meget på Biden og hans hund Zelensky, skal man lige huske:
  1)Ved slaget på isen i 1241 slog russeren Alexander Nevsky den tyske invasionshær.
  2)Med slaget i Kulikova 1380 ved Don besejrede russerne de invaderende mongoler.
  3)I 1612 blev en polsk-litauisk invasionshær slået ved Moskva af Kuzma Minin og fyrst Pozjarskij.
  4)Nord for Poltava i Ukraine blev den svenske hær i 1709 under Karl 12. massakreret totalt.
  5)Med slaget ved Borodino i 1812 blev Napoleon så svækket, at han måtte trække sig tilbage med et tab på 80% af hæren.
  6)I 1945 måtte tyskerne overgive sig til de russisk/ukrainske hære og dermed fik russerne afsluttet ww2, som Tyskland startede i 1941.
  7)Næste gang er det amerikanernes tur til at blive knust af den russiske bjørn, hvis de ikke lærer af historien. Joe Biden fra USA vil angribe og erobre hele Rusland i 2022 ad bagdøren via et Ukraine, som er kontrolleret af en TV-klovn.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 19:04

 28. Både 4 og 5 Maj 1945 blev amerikanske og britiske flag brugt side om side med Dannebrog og den kommunistiske sejrsfane kunne også ses i visse kredse…. (I øvrigt blev selvsamme sejrsfane brugt igår d. 9 Maj ved Putins “sejrs”parade). 5 Maj 1945 blev britiske soldater hyldet og flere af disse holdt taler i gaderne. Nu vil flere sige, at det jo var ganske naturligt og hvor ligheden med Zelenskyjs medvirken i en markering af befrielsesdagen lige passer ind der. Og ja de britiske styrkers deltagelse og hyldning ved befrielsen i 45′ var helt naturlig, men det er Zelenskyjs medvirken i markeringen af befrielsen i 2022 også!

  At det er medier der har foranlediget den Ukrainske præsidents medvirken ved arrangementet er meget vel aktivistisk og en kende subjektiv, men jo fuldstændigt harmløst i forhold til, at det vi i denne tid og på denne årsdag er oppe imod, er en despotisk diktator der omvendt dikterer ned til mindste semantiske detalje hvad over 220 millioner mennesker må se og høre endsige ytre. Og skulle medier og journalister under denne despot gå uden for diktat bliver de i bedste fald lukket og fængslet og i værste fald skudt, forgiftet, skubbet ud fra 8 sal. eller lign.

  Samme risici eksisterede for medierne under nazisternes besættelse, og i det lys er det selvfølgelig helt naturligt og ikke mindst forståeligt, at medier ved en markering for afslutningen af besættelsen agerer aktivistisk og markerer, at journalistisk frihed og retten til politiske ytringer er en såbar størrelse, der er ikke eksisterende i vores egen forhave mod øst! Dette eksemplificeres på smukkeste vis ved, at Jalving, Gotfredsen mfl. får plads og lov til i selvsamme medier bag arrangementet, at kritisere disse medier for deres ageren!

  Man kan således meget let få den tanke, at Jalving, Gotfredsen mfl’s sure opstød og harme handler om noget helt andet, nemlig at de herrer og de damer i årevis har ført en forvildet misforstået apologi i forhold til Putin og styret i Kreml. Nu er de så blevet taget meget hårdt på sengen og kommer med forpjuskede undsigelser for det kleptokrati og den despot de før invasionen af Ukraine ophøjede iforhold til hvad de så og stadigvæk ser som et svagt degenereret Vesten. Sagen er bare den, at de aldrig for alvor har sat sig ind i hvad Putins føderation, og mål med den, er, og har været siden dag 1.

  Skåret ind til benet, har den yderste højrefløj haft en forfejlet og mærkværdig veneration for et regime og en despot der værdipolitisk er meget meget langt fra hvad det yderste højre i øvrigt prædiker. Jo jo de er fælles om deres antiparti mod homoseksuelle og kønsdebatten, men det er så også det. Derimod kunne deres infantile og forvildede rablerier om Rusland som bolværk imod Islam og værn for traditionelle konservative værdier som nationalstaten og ejendomsret mm. ikke være længere væk fra virkelighedens verden og er bogstaveligt talt en by i Rusland..

  Derfor er det også glædeligt, at der i de seneste uger og dage har været adskillige og hårde opgør med disse nu forpjuskede lettere undskyldende meningsdannere i medier og fra Folketingets sal. For selvom det er lidt sent og den rettidige omhu har været tilsidesat alt for længe fra borgerlig/konservativ side overfor det yderste højre, så har gode folk som Jarlov, Libak og andre borgerlige stemmer sat Krarup, Jalving, Gotfredsen, Støvring mfl. af nu undskyldende Putin apologeter grundigt på plads og kræver svar for deres forbindelser.

  Som sagt ikke et sekund for tidligt snarere noget for sent, for en borgerlig konservativt mulig kommende regering kan på ingen måde med troværdighed være et stabilt alternativ til den nuværende socialdemokratiske regering, hvis dette opgør og standpunktstagen med og overfor det yderste højre ikke finder sted inden et valg. Som den socialdemokratiske regering overfor den yderste venstrefløj har gjort det klart, at den røde regering faktuelt er funderet i den værdipolitiske og økonomiske linje som S ved Mette Frederiksen har lagt ellers må det yderste venstre jo trække støtten, må gode borgerlige og konservative kræfter og ledelse trække samme streg i sandet overfor det yderste højre uden vaklen!

  Det handler ikke om, at udelukke yderfløjene hverken fra parlamentarisk deltagelse eller deres ytringer, derimod handler det om det smukkeste ved vores parlamentariske demokrati nemlig, at marginale strømninger med antidemokratiske tendenser og forkærlighed til enhver tid er det brede flertal og vælger majoriteten underlegen i demokratiet og den retning folket flest vælger og så kan folk ellers råbe, tude og brokke sig så meget de vil, det har man nemlig lov til i dette land modsat visse andre…:-)

  Kommentar by Verner Jensen — 10. maj 2022 @ 20:24

 29. I går viste TV-avisen et klip fra en anti-russisk demonstration i Berlin.
  I front gik en autonom type med et gigantisk Antifa-flag.

  Vis mig dine venner o.s.v…

  Kommentar by Revisoren — 10. maj 2022 @ 20:28

 30. Verner Jensen — 10. maj 2022 @ 20:24.
  Stråmænd og de lettere hånende antydninger om de personers motiver, som ikke deltager i den totale næsgruse beundring af et bestemt lands selvpåtagede definitionsret til hvad som er frit og demokratisk, beskrevet med tvetydige vendinger i høflig formulering, kan da også være udmærket; især for folk med tilbøjeligheder til diplomatisk omgang med virkeligheden.
  Verner Jensens kommentar lægger tydeligvis vægt på introduktion af adskillige stråmænd og som bekendt er stråmænd tvivlsomme personager med fordækte hensigter, der mest er egnede til at indgive et forvrænget indtryk hos den tilfældige læser om diskursens reelle indhold.
  Det er ikke en stråmand, hvis man gerne vil skrive “despotisk diktator” i stedet for “Putin”, hvis det nu er, hvad man konkret mener; ligesom det må tilladt at skrive ’skiderik’ som supplement for ‘Zelensky’, hvis det rimer med virkeligheden. Sidstnævnte herre kontrollerer fuldstændigt alle meninger i Ukraine og har forbudt alle oppositionspartier sammesteds. “Zelensky’s udemokratiske Ukraine, lydland under et USA under moralsk opløsning” er ikke en stråmand, det er den skinbarlige virkelighed.
  Ingen har givet USA monopol på at være anklager, dommer og bøddel i internationale relationer – den ret har USA selv tilranet sig som sit prærogativ.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 20:56

 31. Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 20:56

  Du har fuldstændig ret og stråmænd er som bekendt tilladt i dette land :-) Og jeg kan se, at du som omtalte ovenstående personager ynder de lettere forpjuskede stråmænd af slagsen…

  PS. Jeg kan simpelthen ikke tage det seriøst, at debattere definitionret omkring demokrati med en der støtter et regime der sender unge mænd på en “special militær operation” med en månedsløn på 2.000 kr og lader disse unge mænd plyndre og skyde civile for derefter selv, at blive skudt og rådne op på ukrainske marker. For slet ikke, at tale om et regime der sætter deres egne borgere i fængsel for, at nævne ordet krig eller demonstrere med et blankt stykke papir på den Røde plads! Altså jeg kan bare ikke tage det seriøst, men fabel du bare videre for det tjener lykkelig vis mit standpunkt bedst :-)

  Kommentar by Verner Jensen — 10. maj 2022 @ 21:24

 32. Verner Jensen — 10. maj 2022 @ 21:24.
  Hvad man end mener om soldatens lod her og hisset, så står de historiske kendsgerninger tilbage.
  Alle de lande, som har villet tryne eller knægte Rusland, er kommet galt afsted med det projekt.
  Til sammenligning trynede et lille sydøstasiatisk land det stormægtige USA gevaldigt – altså Vietnam vandt Vietnamkrigen.
  I vor tid er hele Latinamerika ved at udrydde det angelsaksiske herredømme i USA demografisk, uden våben og militær.
  Samtidig er den amerikanske statsgæld steget til omkring 3 x BNP, med galopperende inflation og næsten borgerkrig. Pandemien og Putin bærer hele skylden – siger ‘geniet’ Biden.
  I taberlandet USA går det godt, fru kammerherreinde.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. maj 2022 @ 21:42

 33. Kan ikke se at nogen i denne debat overhovedet har nævnt at USA direkte har deltaget i angreb på et russisk krigsskib og myrdet russiske generaler:

  https://newsbreak.dk/udland/cia-chef-raser-over-ukraine-laek/895369!/

  Hvis krigspropagandaen i Vesten er så effektiv at næsten ingen kender noget til hvordan Ukraine er blevet infiltreret af amerikanske efterretningstjenester, så nytter det jo ikke som Peter Neerup Buhl nævner at befolkningen vil reagere mod magthavernes propaganda.

  Hørte et dansk propagandaoffer sige det kun er et spørgsmål om tid før den russiske befolkning vælter Putin. Fra mit synspunkt er det utænkeligt det russiske folk frivilligt vil lade sig erobre, mens det var mere relevant at folk i Vesten væltede deres bedrageriske regimer.

  Kommentar by perhag — 10. maj 2022 @ 22:17

 34. Demokraterne i USA 2013 0g 2015 har skylden for Krigen Nu i Ukraine.
  Den første advarsel fra Putin var Anekteringen af Krim i 2014.

  https://leksikon.org/art.php?n=3064
  gå ned til 2014 Statskup made in USA
  efter læsning: Tryk på billede 3
  Og der kommer en tubefilm om:
  NYHED 1. mar. 2014 Neo-nazistisk trussel i det nye Ukraine.

  Hvis det ikke virker så udfør næste linje, hvis det virker ses der bort fra dette.
  xxyoutu.be/5SBo0akeDMY xx = https://
  Her er NYHEDEN

  Ukraines økonomi var i 2013 tæt på falittens rand. Landet havde i 2 år forhandlet en associerings- og frihandelsaftale med EU, der skulle skaffe landet bedre vækstmuligheder. Aftalen skulle underskrives på et EU topmøde i Vilnius i november 2013, men umiddelbart før topmødet blev der tilføjet krav fra IMF til aftalepakken. IMF’s krav gik ud på voldsomme offentlige nedskæringer og fjernelse af subsidierne på energi, der ville medføre en stigning i energipriserne på 40%. Stillet overfor disse krav valgte Ukraine at springe fra og takke nej til aftalepakken. Dette var under OBAMA Admin før Trump.
  Sådan er Demokraterne i USA
  Historien er lang men fortæller det hele, om hvar der er sket i Ukraine gennem tiderne. Men man kan selvfølgelig gå ned i teksten til de relevante år.
  Optagelsen. Ligeledes den 28. januar optog den russiske efterretningstjeneste en telefonsamtale mellem USA’s viceudenrigsminister for Europa, Victoria Nuland og supermagtens ambassadør i Kiev, Geoffrey Pyatt, der diskuterede hvem der skulle indsættes i regeringen, når Yanukovich var fjernet. Undervejs i konversationen faldt talen på EU, hvortil Nuland bemærkede: «Fuck the EU», hvortil ambassadøren svarede: «Oh, exactly ..». Russerne offentliggjorde samtalen på YouTube den 6. februar, hvilket førte til en mindre krise mellem EU og USA.

  Der kommer mere.

  Og her er den:
  https://youtu.be/7OGbl7ZFPdg hentet på fon
  Как Украина меняет Штаты Oversat: Hvordan Ukraine ændrer staterne

  Obama Adminstrationen og dens vicepresident Joe Biden ville pådutte ukraine, uden at lige at høre Rusland først.
  Ud af dette kan man virkelig se hvilken skade Demokraterne i USA I sin tid gjorde.
  Det var faktisk Demokraterne der er skyld i krigen, på længere sigt.
  Jeg holder ikke hånden under Putin, men man skal også forstå hvorfor Putin handlede som han gjorde. For det første har Putin ikke ret til at Invadere og pløkke civile og bombe hele lortet. Men EU og hele Vesten har meget af Skylden herfor.
  Læg mærket til: Ikke et eneste ord om dette i MSM, Det er eensidig pladder det de kommer med.

  https://hlamer.ru/video/521371-Ukraine_Crisis-Donbass_Chronicle_of_Genocide_Banned_on_TV-Donbass_Hronika_genotsida_ENG_SUB?fbclid=IwAR082JOvLZefe8jnorwvAV_4Pbq5frpyM8TLn1wPbqXYls33LlFdR_RTHFI

  Denne video viser med Demokraternes billigelse, hvad der skete. FØJ !

  Kommentar by Charles Nielsen — 10. maj 2022 @ 22:19

 35. > perhag 22:17
  Jeg nævnte faktisk Amerika (i går 09:30). Det er tydeligt at fortalerne for krig -bare de ikke selv skal deltage i den- aldeles har købt mediernes massive propaganda, uden tanke på om det har noget med sansheden at gøre.

  Kommentar by Nielsen — 11. maj 2022 @ 04:30

 36. Familien Bidens fingre er klistret til med snavsede forretninger og penge i forbindelse med Ukraine. Hidtil har Biden klanen fået MSM til at holde kaje og spærre for info omkring de snuskede forretninger.
  For at aflede opmærksomheden fra interne politiske kaotiske forhold i USA og Biden-bandens lyssky aktiviteter i Ukraine, kaster oldingen sit land ud i en dødssejlerkrig mod Rusland med Ukraine som proxy. Dødssejleren har direkte kurs mod ww3, hvis ikke Biden forinden bliver elimineret – billigst med afsættelse fra præsidentposten eller en aldersbetinget afgang fra denne verden, som han aldrig forstod.

  Voksne amerikanske politikere ser meget alvorligt på Bidens klodsede senile manøvrer, hvilket forhåbentlig kan resultere i fred før Biden brænder jordkloden af i ww3.

  Kommentar by Gustav Jensen — 11. maj 2022 @ 08:56

 37. # perhag: Det er en dårlig, men udbredt vane at kalde meningsmodstandere propagandaofre. Det kunne jo faktisk være, at den aktuelle russiske fremfærd reelt er i disharmoni med noget dybt i det danske sind, og at de fleste vil blåstemple at sætte hårdt mod hårdt. At postulere en slags falsk bevidsthed hos nogle er en selvbekræftende teori med dyster historik. Konstateres kan det, at det nationale instinkt er blevet udvandet af en lang udvikling af moderne individualisme, mens islam dog utvivlsomt vækker større eller mindre mishag hos de fleste. Enkeltbegivenheder fordrejes, men de store linjer kan ikke skjules. De flestes stillingtagen eller reaktion over for disse kan man så begræde eller lade være, men man flytter intet ved at kalde modstandere for får.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 11. maj 2022 @ 14:13

 38. Mange venstreorienterede støtter intuitivt Rusland og den Røde Hær. Det er en del af deres ‘opdragelse’. Den kan de ikke løbe fra. Derfor var Enhedslisten i splittede mellem dem, der kunne se at det ikke var opportunt at demonstrere mod USAs militær, mens Ruslands røde hær invaderede Ukraine og dem fra inhedslisten, som kørte videre med at opfatte USA som ærkefjenden, som de havde gjort, siden de var kommunistiske børn i den slags danske ‘Komsomol ungdomslejre’, der var engang. Hvis det ikke var så sørgeligt, ville det være hyle mosomt!?:-)

  Det er sjovt at iagttage for udenforståenden f.eks her i klip fra ‘Solidaritet venstrefløjens medie’ 16. februar 2022:

  “Splid i Enhedslisten om NATO-demonstration
  Enhedslistens ‘internationale udvalg’ havde indkaldt til demonstration mod amerikanske tropper på dansk jord lørdag 19. februar. Men partiets udenrigsordfører tager nu afstand fra protesterne, og fik tirsdag opbakning fra partiets forretningsudvalg, som med snævert flertal vendte tommelfingeren nedad. Det gør ifølge talspersonen for udvalget deltagelse i demonstrationen tvivlsom.”

  “Efter statsminister Mette Frederiksen annoncerede regeringens intentioner om at åbne for amerikanske tropper på dansk jord, har en række grupper og bevægelser ønsket at protestere imod det. En af dem var Enhedslistens internationale udvalg, som på et møde mandag 14. februar vedtog at tage initiativ til protester i København, som skal løbe af stablen lørdag 19. februar fra 12-15. Også i Århus har foreningen Århus mod Krig og Terror planlagt en demonstration på samme tidspunkt.”

  “Enhedslistens internationale udvalg er blevet modsagt af sin egen partiledelse, og planlægger at trække sig som medarrangør. Enhedslistens udenrigsordfører, Eva Flyvholm har i en Twitter-samtale forklaret, at det først og fremmest handler om at fordømme Rusland. Den holdning bakkes op af partiets forretningsudvalg, der i en udtalelse tirsdag aften omtalte Rusland som værende “på nippet til at invadere Ukraine”

  Berlingske 17. feb. 2022 : “Der var planer om røde faner og kampråb for nedrustning foran den amerikanske ambassade lørdag eftermiddag.
  Men efter kritik fra moderpartiet har Enhedslistens Internationale Udvalg nu trukket sig fra en demonstration, de selv havde planlagt.”

  Kommentar by Amad — 11. maj 2022 @ 16:57

 39. Vil gerne forklare Neerup Buhl hvorfor jeg kalder dem som bygger deres viden på direkte eller indirekte efterretningstjenestestyrede NATO-landes medier for at være propagandaofre.

  Det måtte jeg erkende i 1999, dengang Danmark og USA startede en angrebskrig mod Serbien. I en debatgruppe på esperanto dominerede de vestlige deltagere, som troede på det de læste i vestlige aviser, men enkelte russere og andre neutrale deltagere kunne belære os andre om at det var løgnepropaganda vi blev fodret med i hjemlige medier. Et enkelt eksempel jeg husker var påstanden om at præcisionsbombningen af den kinesiske ambassade i Beograd skulle være en fejl.

  En russer skrev meget rammende at forskellen mellem den sovjetiske propaganda og den vestlige propaganda er andelen som tror på den. Under halvdelen i Sovjet og langt over 90 % i Vesten.

  En korrekt sammenligning nu i forhold til angrebskrigen mod Serbien i 1999 er at det igen er Vesten som den offensive part i Ukraine uden den mindste trussel mod Nordatlantiske lande. De amerikanskskabte revolutioner i Kiev, den orange i 2004 og Maidan i 2014 var derimod en trussel mod Ruslands sikkerhed, så Ruslands reaktion nu kan siges at svare til Serbiens aktioner i Kosovo og Republik Srpska for at forsvare vitale nationale interesser mod den uhellige alliance mellem muhamedanere og det militærindustrielle kompleks.

  Udo Ulfkotte har dokumenteret i bogen Gekaufte Journalisten netop også kommet i en oversættelse til engelsk hvordan han selv og andre journalister fra centrale påstået troværdige medier styres af CIA. Også sladrehanken Kevin Shipp har i detaljer beskrevet hvordan amerikanske medier dirigeres af CIA. Udo Ulfkotte forklarede sagen på Russia Today, her i et kort sammenklip foretaget af David Sörensen, som også er en frafalden journalist:

  https://www.brighteon.com/a92577b2-65eb-4fae-b738-a55fe4cb3b9b

  Journalists are paid by CIA says leading journalist Udo Ulfkotte

  Kommentar by perhag — 11. maj 2022 @ 20:13

 40. # perhag: Tak for venligt svar. Hvad “en russer” mener om propaganda, giver jeg nu mindre for, end at journalister sammen med politikere og bilforhandlere notorisk ligger nederst på skalaen over dem, danskerne nærer tiltro til. Så skepsissen er udbredt. Og nogle mener, at problemet bag propagandaen er, at medier er statsstyrede, andre, at de er private, er røde, er ejet af suspekte storkapitalister, eller åbenbart i lommen på CIA… Ja, at nogen nok styrer, er vel et grundvilkår, men min pointe er så, at folk tager stilling, og man må så kalde det deres holdning. At kalde dem propagandaofre er jo bare ligesom at sige idiot, en slags markering af, at man er uenig i det, de tror på. Du forekommer mig at tro rigeligt meget på russisk propaganda (trusselsvurdering, fjendebillede…), og jeg tror sikkert også på propaganda, men ligesom den enes terrorist er den andens frihedskæmper, er den enes propaganda den andens information. Medmindre man mangler en reflekterende distance til egne “facts”, forekommer det mig svært at argumentere for, hvorfor andre med modsat mening nødvendigvis skulle være propagandaofre. Mindst 20% af befolkningen, et bredt udsnit, har formået at overtage oppositionelle meninger (hvis kriterier for “dokumentation” desværre tit får mig, skønt generelt “enig”, til at krumme tæer), og så kunne resten også gå imod strømmen, et bredt udsnit af jævne og højtuddannede, men de er altså så (mere eller mindre) enige med mainstream. Det forekommer mig indbildsk at tro, at man selv og mindretallet på en eller anden måde skulle kunne frigøre sig fra eller gennemskue den herskende propaganda, mens andre er får – man må erkende, at der på reelt grundlag kan være modsatte meninger. “Del jer efter anskuelser” var demokratiets gamle kernemantra. Og det er jo også her, debatten bliver spændende, ikke den herskende netdebat-mode at smide links med egne “facts” i hovedet på modparten. Der er en tro på, at blot “facts” kom frem, ville magten skifte, men det er en “conflict of visions”, en værdikamp, der deler folk, ikke dét, at de holdes uden for alskens esoterisk viden (skønt en sådan selvfølgelig eksisterer, skønt særlig liberaldemokratierne har svært ved virkelig at skjule noget).

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 11. maj 2022 @ 21:37

 41. Der burde nok indføres en uafhængig international klassifikation af medier, sorteret efter hvor stor afvigelse fra “Neutralitet og Objektivitet” mediet besidder.
  Det er grusomt irriterende for mediernes kunder, at de ikke kan vide om denne avis eller denne TV-kanal nu også er hvad de foregiver i forhold til “Neutralitet og Objektivitet”.
  En klassifikation vil hjælpe gevaldigt til at få medierne rettet ind, således at de ikke bare en propagandakanaler samtidig med at de foregiver neutralitet og objektivitet.
  En opgave for FN måske, for området er ekstremt betændt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. maj 2022 @ 07:39

 42. Det Hvide Hus har nu fået ny talsmand efter at den forrige er skiftet til løgnefabrikken MSNBC.
  Detæn nye “kvindelige” talsmand er naturligvis både sort og betonlebbe – helt i overensstemmelse med den woke tidsånd.
  Derudover er hun kæreste med en journalist fra løgnefabrikken CNN.
  Det Hvide Hus og CNN er således helt bogstaveligt talt i seng med hinanden…

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 11:10

 43. Tillæg til # 42:

  Forrige talsmand: Jen Psaki (kridhvid og rødhåret)

  Ny talsmand: Karine Jean-Pierre (kulsort lesbisk negerkone)

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 13:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper