11. maj 2022

BT’s Jakob Illeborg mener: Manglende ret til fosterdrab lyder som “… noget fra en dystopisk gyserfilm”

Adskillelse af ‘news’ og ‘views’ er elementært indenfor journalistikken, og noget af det første man lærer på journalisthøjskolerne. BT’s internationale korrespondent Jakob Illeborg har en fortid hos DR, og måske er det derfor han ikke rigtigt forstår, at hans personlige holdning til fri abort og Trump ikke er det væsentlige.

Folkeligt demokrati endsige nærdemokrati plejer at være plusord, men ikke lige i forhold til amerikansk abortlovgivning, så er det noget farligt noget, som ordentlige mennesker bør tage afstand fra. Jeg bemærker at han i den lange artikel/kommentar ikke skriver noget om, at den nuværende abortgrænse er 24. uge. Det har han heller ikke gjort i de foregående artikler. Det faktuelle er ikke vigtigt. Fordi Trump.

Jakob Illeborg rapporterer og kommenterer på BT.dk – Farlig udvikling på vej i USA – kvinder vil kunne jages som kriminelle.

“‘Det er intet mindre end forfærdeligt. Det vil ødelægge så mange kvinders liv. Tænk, at vores land er nået dertil,’ sagde Suzanne, som er bartender i lufthavnen i Detroit, til B.T.s udsendte, da vi sent onsdag aften faldt i snak, og jeg fortalte, at jeg er i USA for at dække de vidtrækkende konsekvenser af den forventede underkendelse af retten til fri abort. …

Det viser, hvor langt ude dele af USA er politisk, at republikanere i delstaten Louisiana nu arbejder målrettet på, at alle fremtidige aborter, også dem fra voldtægt og lignende, skal behandles som mord. I Oklahoma vil de sætte dusørjægere til at finde dem, der hjælper med aborter. Det lyder som noget fra en dystopisk gyserfilm om en fjern fremtid, men det er USA i 2022.

Man må håbe, at dette for alvor vækker det sovende ordentlige republikanske USA op til dåd, og at dette bliver startskuddet til en bevægelse, der vil holde Trump fra magten… Det er nærmest ikke til at holde ud at tænke på, hvad der kan ske med dette land, hvis Trump genvinder præsidentposten.” (Jakob Illeborg)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/126501/trackback

18 Comments »

 1. Som på Færøerne?

  Mon Jakob Illeborg snart skal en tur nord på, for at tale om den dystopiske gyserfilm på øerne i Atlanterhavet?

  “Færøske kvinder har ikke adgang til fri abort i dag. Den abortlovgivning, der blev afskaffet i Danmark i 1970, gælder stadig for færøske kvinder. Det vil sige, at de, for at få en abort, skal have været udsat for voldtægt, deres helbred være truet, eller der skal være stor risiko for alvorlige arvelige sygdomme for barnet.”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. maj 2022 @ 00:02

 2. Jeg så et klip med den sorte “konservative” kommentator Candace Owens, som sagde, at hvis det ikke havde været for “Roe vs. Wade”-dommen, så ville sorte amerikanere udgøre en dobbelt så stor andel af den amerikanske befolkning i forhold til hvad den udgør i dag.

  Man kan så overveje om USA i et sådant scenarie ville være et (endnu) værre eller et bedre sted?

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. maj 2022 @ 00:33

 3. Ifølge sin talskvinde Psaki støtter Biden retten til abort af fostre helt frem til niende måned af graviditeten uden undtagelser.

  Kommentar by Hertz — 12. maj 2022 @ 05:59

 4. Jakob Illeborg har også en fortid på The Guardian og var i hans tid på Danmarks Demokratiske Radio mester i komplet uforståelige indlæg.

  Det der kan undre er den fokusering på abort-spørgsmålet og ikke det lækkede dokument fra den amerikanske højesteret. Eller den venstrefløjens forsøg på at terrorisere dens dommere eller voldelige angreb på abort-modstandere/pro-lifere, kirker mv. Det er tilsyneladende kun “rigtig” vold når højrefløjen er de, der udøver den politiske vold.

  Og hvorfor er det egentlig ikke vold når et ufødt barn berøves livet? Specielt når det er så populært i den venstreorienterede verden at tale om “mikro-aggression” og at “bare ord kan dræbe”.

  Dernæst er det meget lidt man hører fra de retssager, hvor abort-industrien – under ed – indrømmer brug af aborterede fostres væv i forskning mv.

  Det er heller ikke meget man hører til brugen af abort som reel race-hygiejne.

  Ej heller er der megen oplysning om de omkostninger kvinder betaler mentalt og fysisk efter en abort.

  For slet ikke at tale om de samfundsmæssige konsekvenser dvs. demografiske konsekvenser abortlovgivningen medfører. Hint: hvorfor lader EU og USA deres ydre grænser være piv-åbne?

  Kommentar by Limewoody — 12. maj 2022 @ 06:19

 5. Verden ville være et bedre sted, hvis nogle mennesker var dødfødte – ingen (heller ikke Biden) nævnt, ingen glemt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. maj 2022 @ 07:23

 6. Jakob Illeborg lugter fælt af David Trash – samme selvbeundrende udkastning af perler for os danske svin.
  Det er nærmest ikke til at holde ud at tænke på, hvad der kan ske med dette land, hvis Jakob Ildelugt ikke diminueres til arbejde.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. maj 2022 @ 07:28

 7. Der er årelang tradition for, at mange journalister får deres stof fra bartendere.

  Kommentar by Bastardo — 12. maj 2022 @ 07:36

 8. @Peter Nielsen kl.03.00
  Ja det er en overvejelse værd. Men ville det måske også have lagt en dæmper på tilstrømmningen syd fra/mexico? – fordi nationen som helhed hadve været mere tvunget til at forholde sig til egne historisk betonet problemstillinger hellere end at kaste sig ud i nye utopiske idealer eller forestillinger? Spørgsmålet er kontrafaktisk og hypotetisk men måske overvejelser værd?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 12. maj 2022 @ 08:15

 9. Jeg er meget splittet i spørgsmålet. På den ene side kan jeg sagtens se fordelen i at begrænse tilgangen af nye medlemmer af underklassen, der åbenbart konsekvent har ubeskyttet sex med tilfældige bekendtskaber.

  På den anden side har jeg selv – af medicinske årsager – måttet træffe valget om abort sammen med min kone, og selv holdt min døde søn på 22 uger i mine arme. Og tror mig, det er IKKE en lille snotklat der bliver afstødt som en menstruation, det er et helt og fint lille menneskelig man føder så sent. Og for min kone var det ubærligt at mærke hvordan hans spark og rumsteren pludselig forsvant da han døde

  At man tillader eller ønsker at tillade abort så sent (i UK er det vist uge 28!) er for mig en klar legalisering af mord.

  At tillade abort i første trimester (12 uge – fosteret er da 10 uger gammelt, da der regnes fra sidste mens) er måske i virkeligheden et acceptabelt kompromis?

  Kommentar by redneck — 12. maj 2022 @ 08:15

 10. Den kulturradikale chefredaktør på BT, Jonas Kuld Rathje, er kæreste med den kulturradikale chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard.
  Det yndige par kan så ligge i dobbeltsengen, og koordinere deres Trump-bashing…

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 08:42

 11. De liderlige muhammedanere bruger som bekendt en gedetarm som præservativ.
  De har desværre bare glemt, at tage tarmen ud af geden…

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 08:56

 12. Revisoren — 12. maj 2022 @ 08:56.
  Det er da synd for muslimaen, det går ud over. Desuden må det være lidt vanskeligt at tage det præservativ på. Tænk også på gedens ynkelige brægen under akten – det må ubehageligt for den stakkels ged og imod alle regler for dyrevelfærd.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. maj 2022 @ 10:22

 13. Noget som ikke bliver omtalt meget i medier, er at i 7 stater i USA er abort tilladt til fødselstidspunktet. Det ikke fosterdrab men babydrab.
  https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE13990900/overblik-saadan-er-reglerne-for-abort-i-usa/

  Kommentar by Carlo — 12. maj 2022 @ 11:50

 14. Som salig Kim Larsen sang; “det da godt, at vi blev født – før aborten den blev fri.”

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2022 @ 12:02

 15. Hørte i Radio4 Amalie Bremer og Tony Scott være rørende enige om at ingen i Danmark er modstander af fri abort.

  Alene blandt muhamedanerne mener de fleste retslærde at provokeret abort er helt forbudt, mens Al Azhar som regel har at abort først er forbudt efter Allah har indpustet livsenergi “ruh” i fosteret. Tidligere blev det tolket som at ske 120 dage inde i svangerskabet, men ny fototeknik med fotos af langt yngre fostre viste at de allerede lignede babyer.

  Samme fotos viste overlæge Inge Krogh fra Kristeligt Folkeparti til den uvidende befolkning, som tog meget let på fosterdrab, især efter det i 1973 blev tilladt i Danmark indtil fosteret blev 3 måneder gammelt.

  Inge Krogh lever endnu som 101-årig, og selvfølgelig er der masser af andre danskere, kristne eller ej, som mener livet burde bevares i stedet for at dræbes. Kun i de dominerende medier kan man få et indtryk af at alle i Danmark er enige om fri abort.

  Kommentar by perhag — 12. maj 2022 @ 15:10

 16. Bt og deres udsendte journalist Jakob Illeborg, skulle forstille at være afbalancerede borgerlige, men sandheden er en anden, de er ræverøde, og fordrejer sandheden eller tier alt det ihjel, de ikke syntes passer i deres agenda…

  Kommentar by Christian Sørensen — 12. maj 2022 @ 16:39

 17. Mæhhn dog, arme gedebasse..

  Kommentar by Cebber Jensen — 12. maj 2022 @ 17:47

 18. Ideen er at det er delstaterne der skal bestemme om der skal være fri abort eller ej. Ligesom dødsstraf (Fosterne er jo uskyldige i den sammenhæng).

  Kommentar by Michael Unna — 13. maj 2022 @ 15:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper