23. maj 2022

Berlingske (Tom Jensen): Det røde medieforlig er ‘rå, rød statsmagt’, 100 mio. flere skattekroner til DR

Det værste er ikke at en socialdemokratisk regering laver en rød medieaftale, det må man forvente. Det værste er at en blå medieaftale ikke vil ændre fundamentalt på den røde udgave. Færre penge til DR bør altid være et mål i sig selv, men det fryder mig nu alligevel at 24syv mister skattekroner. Med programmer som ‘Revolutionen’ (kommunistisk), ‘Ungdomsmagt’ (venstreradikalt), ‘Det, Muslimer Taler Om’ (islamistisk) og diverse pk-koncepter (eks. ‘Banat’ og ‘Ghetto Factor) kan det vanskeligt blive værre. Måske produceres der mindre for pengene, men jo færre fantaster på offentlig forsørgelse jo bedre.

God leder i Berlingske af Tom Jensen – Berlingske mener: Medieforliget er rå, rød statsmagt med brug af mediestøtte (kræver login).

“Medieaftalen sælges som om den ’styrker den demokratiske samtale’. Realiteten er, at den øger statens styring af den demokratiske samtale, præcis som regeringen længe har signaleret, at den gerne vil. Således er det en del af aftalen, at det i forvejen kæmpestore statsmedie DR skal have flere penge. Over 100 millioner kroner. Det er statsmagt med brug af mediestøtte.

Samtidig er dette den anden medieaftale i træk, hvor politikere lukker en offentligt finansieret, men privat drevet radiostation, 24syv, og dermed sørger for, at DR ikke fremover oplever konkurrence, når det gælder taleradio. Det er statsmagt med brug af mediestøtte.

Derudover introduceres et såkaldt ‘kulturbidrag’ for streamingtjenester, en særskat målrettet særlige medier, der med stensikkerhed vil betyde, at danskerne kommer til at betale mere for deres streaming. Det er rå, rød statsmagt med beskatning som redskab.

(Collage: Medieaftale for 2022-2025, KUM.dk, 21. maj 2022)

“Snubletråden, de blå faldt over, var, at der skal indføres et såkaldt kulturbidrag på seks procent af omsætningen hos streamingtjenester i Danmark. De drives typisk af store internationale medievirksomheder som Netflix, HBO og lignende. De borgerlige partier betragter det som en ny skat.” (Henrik Hoffmann-Hanssen, Kristeligt Dagblad, 23. maj 2022)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/126706/trackback

23 Comments »

 1. Er det ikke Berlingskekoncernen, der driver 24syv? Så er det naturligt nok Tom Jensen kan spytte rent ud.

  “Det er statsmagt med brug af mediestøtte.”

  Det samme er webstedet Danmarks Fremtid inde på med masser af barske artikler. De skal ikke gøre sig nogle forhåbninger om at modtage mediestøtte. Men partiorganet PioPio modtager vel stadig, selvom de modstrider betingelsen for modtagelse. Men blå partier er bovlamme.

  https://danmarksfremtid.dk/nyhed/roed-blok-sender-bestikkelse-til-dr-foer-valg/
  Danmark skal til Folketingsvalg inden for det næste års tid, og med dagens medieaftale kan man kun se de mange ekstra millioner til statsmediet som en form for bestikkelse.”

  “der skal indføres et såkaldt kulturbidrag på seks procent af omsætningen hos streamingtjenester i Danmark”

  Naturligvis, det går ikke danskerne fravælger DR

  Kommentar by tavsen — 24. maj 2022 @ 00:54

 2. Glemte at nævne at i artiklen, er der fin grafik over nye journalistelever, der stemmer på EL.

  Men de stakkels muslimer kan ikke se sig selv i medierne, så den uddannelse er ikke attraktiv, selvom de statslige medier skriger efter deres medvirken.

  https://journalisten.dk/journalistuddannelsen-er-en-by-i-rusland-hanar-yusuf-og-mohammed-bliver-overset-af-medierne/
  Kun en håndfuld danskere med anden etnisk herkomst bliver optaget på hver journalistuddannelse om året. Journalisten besøgte to gymnasier for at undersøge, hvorfor indvandrere og efterkommere ikke søger ind på uddannelserne”

  Mon en fin pris kan lokke dem?

  “Publicistklubben hædrer fire journalister”

  Kommentar by tavsen — 24. maj 2022 @ 01:45

 3. Lad os sende en kærlig tanke til DF, der fik DDR på finansloven i stedet for at gøre kolossen kodet så vi også lovligt kunne slippe for at betale til lortet

  Kommentar by Træt — 24. maj 2022 @ 04:59

 4. Mht mediestøtten . Er det ikke lige før , at det vigtigste problem er journalist UDDANNELSERNE? Hvis de blev nedlagte var meget opfostring af forventlige journalist-holdninger fjernet. Allerede det vil kalde på nogen andre menneske og person typer end de der søger faget idag?

  Kommentar by Tommy , Robin & søn. — 24. maj 2022 @ 05:41

 5. DR må kunne få tilskud fra USA’s Ukrainegave på 280 milliarder kroner.
  DR må være den bedste MSM lakajkanal for USA. Altid den lille trofaste køter med logrende hale – hopper når Biden siger hop, gør når Biden siger gø.
  Den gode vovse skal da belønnes med et par milliarder dollars.

  Kommentar by Gustav Jensen — 24. maj 2022 @ 07:43

 6. Luk de såkaldte journalistuddannelser.

  Kommentar by Bastardo — 24. maj 2022 @ 08:36

 7. Pengene til DR skal dække “stigende lønninger”.
  DR-Journalister er jo som bekendt meget lavtlønnede – det ved alle da.

  “Kulturbidraget” – den nye skat på kultur – er da alt for lav. Den stiger nok ved næste røde forlig.
  Skal DR også betale “kulturbidrag” for deres omsætning på streaming? Skal udenlandske TV-stationer (fx Svensk TV) betale “kulturbidrag” for at forurene den danske æter? Er “kulturbidraget” en del af EU’s “kulturpolitik”?

  Kommentar by Bastardo — 24. maj 2022 @ 08:49

 8. Reelt set eksister der ikke længere en blå blok, hverken fordelingspolitisk eller værdipolitisk

  Ellemann og Pape er vasalstatsledere der ikke slår en prut uden at spørge landsmoderen

  Kommentar by redneck — 24. maj 2022 @ 08:54

 9. Udover det direkte statstilskud – sidste år fik JP/Politikens Hus i alt 77 mio. kr. i direkte stats støtte – er man dog ikke tvunget til personligt at betale direkte til eller abonnere på f.eks Dagbladet Politiken og nogen af de andre statsstøttede aviser.

  Hvorfor offentlig støtte til medier? Formålet er at styrke venstrefløjen og den socialdemokratiske socialstat.

  (Det samme som Enhedslisten stod for mht til sovjet marxismen i DDR, (som DR som nævnt samarbejde med om tv-produktions kurser). I mere end 40 år brugte DDR-ledelsen medierne til at påstå, at befolkningen var næsten 100 % enig i systemet)

  De knap 4 mia kr til DR sikrer på samme måde venstrefløjen stemmer, som den ikke ellers ville have fået uden DR’s venstrevinklede nyhedsformidling og holdningspåvirkning.

  SF og Enhedslisten er nærmest ‘børn’ af DR. Det var DR, der under monopolet, teleportede kommunisten Aksel Larsen ind i folketinget ved folketingsvalget i 1960 som formand for det af ham nystartede SF.

  Aksel Larsen var medlem af Danmarks Kommunistiske Parti 1920-1959. Han blev i 1920-erne skolet i marxisme i 3½ år i Moskva. I 1932 blev han valgt til formand for DKP, som han var i 26 år.

  Kommentar by Amad — 24. maj 2022 @ 09:18

 10. De kalder det et medieforlig. Som om Vi overhovedet fik et ord indført. Resultatet har selvfølgelig kun en udgang, nemlig om de skulle have 50 – 100 – 200 millioner.

  Der mangler en mekanisme der kan tage pengene fra dem når de fucker up, hvilket de gør konstant, men det er der vist ingen der har tænkt sig for de tjener alle sammen tykt på de honorarer de får for et par minutters optræden og hvem har nogensinde hørt om en politiker der siger nej til et par hundredetusinde ekstra?

  Kommentar by Santor — 24. maj 2022 @ 10:30

 11. @Santor — 24. maj 2022 @ 10:30
  ja, det er et forlig mellem partierne om hvordan rovet skal fordeles. Det er ikke et forlig mellem befolkningen og medierne om hvordan uvildig presse skal agere

  Kommentar by redneck — 24. maj 2022 @ 11:16

 12. Hvis jeg blev journalist ville jeg blive arbejdsløs…

  Da jeg ligesom uriasposten, den korte avis og lignende vil formidle sandheden og desuden gå ind for en åben debat!

  Jeg ville simpelthen mildest sagt, blive udskammet på det groveste.

  Kommentar by Mads kering — 24. maj 2022 @ 12:07

 13. Mon der er blå politikere, der har foreslået mediestøtte til 24nyt? For mig at se, det eneste seriøse medie, der refererer skånselsløs fra virkelighedens verden

  https://24nyt.dk/ikke-fake-news-men-heller-ikke-den-fulde-sandhed/

  Jyllands-Posten lider ikke af samme berøringsangst og politisk korrekthed som Berlingske, idet avisen i dag skriver: ”En stor rapport giver et unikt indblik i en tendens, der vækker bekymring hos både eksperter og integrationsminister Mattias Tesfaye. Mens indvandrerkvinder tordner frem på studierne, drosler de i markant grad ned på job og uddannelse, når de er blevet gift. Det dokumenterer Rockwool Fonden, der i dag offentliggør ny forskning om 25 års integrationsindsats i Danmark”

  Kommentar by tavsen — 24. maj 2022 @ 13:09

 14. Santor — 24. maj 2022 @ 10:30

  Ja, der burde i den grad laves en regresordning. For hver fake-news DR laver, skulle DR idømmes en bøde på 100 millioner, så der ikke bruges computerspil som dokumentation for krigen i Ukraine.

  Kommentar by tavsen — 24. maj 2022 @ 13:14

 15. Det er jo egentligt bare endnu et bevis på at socialdemokratismen sætter sig tungt på alle statsinstitutioner, på alt kommunikation og i det hele taget på hele magtapparatet. Princippet er enkelt, del og hersk! Uddel milde gaver til dem som er allierede med dig og udsult dine modstandere. Det er ikke uden grund at tidligere ansatte i statsadministrationen, siger at det er overordentligt svært at være der, hvis du ikke er socialdemokrat med partibogen i orden. På samme vis er det nærmes umuligt at være blå, hvis du arbejder på DR. En bekendt af mig er det, og går meget stille med dørene.
  Dommerstanden var tidligere konservativ, det er de ikke længere, de er offentligt ansatte og dermed røde, de bliver ligesom andre offentligt ansatte, udsat for del og hersk politiken. Danmark er lige så langsomt ved at udvikle sig til et totalitært samfund, med kammerateri og karrierefremme til vennerne og karrierebremse til fjenderne. Lige så langsomt sidder der røde på alle centrale poster, se f.eks på lederne af diverse NGO’ere Rad Barnet, Danmarks naturfredningsforening, fagforeningsledere ja fortsæt selv listen!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. maj 2022 @ 13:31

 16. Den Nervøse — 24. maj 2022 @ 13:31

  Inflation stiger altid,
  når sosserne sætter sig på statskassen. Denne gang kom der så udefrakommende begivenheder, der forstærker effekten

  Noget andet, der sker hver gang sosserne har fri adgang til kassen, er berigelsen af sig selv og vennerne.

  Bare se, hvad https://journalista.dk/ afslører af svindelstreger. For de gamle medier er afhængig af mediestøtten, så de bider selvfølgelig ikke den hånd, der fodrer dem med dine skattekroner

  Kommentar by tavsen — 24. maj 2022 @ 16:01

 17. jakwob — 24. maj 2022 @ 15:21:

  Ja, rigtig mange såkaldt “borgerlige” har desværre (stadig) ikke forstået den nære sammenhæng imellem etnicitet/race og adfærd. De vil langt hellere lade nationen gå ned i flammer end risikere at blive kaldt “racist” eller lign. tomt skældsord.

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. maj 2022 @ 16:10

 18. Ingen, hverken partier, foreninger eller medier, skal have skatteyderpenge; hvis ingen gider betale for deres lort, så må de lukke!

  Kommentar by Hul igennem? — 24. maj 2022 @ 18:03

 19. @ Hul igennem? — 24. maj 2022 @ 18:03

  Nemlig. Det er sådan det burde være.

  Kommentar by Santor — 24. maj 2022 @ 19:14

 20. Enig: Medieforliget er rå, rød statsmagt med brug af mediestøtte. Som vi kender det bl.a fra DDR-> “Medien mussten die SED unterstützen
  Printmedien, Radio und Fernsehen waren in der DDR Herrschaftsinstrumente. Sie mussten die politische Arbeit der SED unterstützen. Während Artikel 27 der Verfassung die Freiheit der Medien garantierte, stellte das Strafgesetzbuch „staatsfeindliche Hetze“ (der berüchtigte „Gummiparagraph“ § 106) und den „Missbrauch der Medien für die bürgerliche Ideologie“ unter Strafe.”

  https://www.adenauercampus.de/ddrtutorium/mythos-und-wirklichkeit/in-der-ddr-gab-es-keine-zensur

  Kommentar by Amad — 26. maj 2022 @ 14:35

 21. Ovenstående tyske citat i undertegnedes oversættelse: “Medierne skulle støtte Enhedslisten(SED). Trykte medier, radio og tv var magtinstrumenter i DDR. De skulle støtte Enhedslistens(SED’s) politiske arbejde. Mens grundlovens paragraf 27 garanterede mediefrihed, kriminaliserede straffeloven “statsfjendtlig agitation” (den notoriske “gummiparagraf” § 106) og “misbrug af medierne til borgerlig ideologi”.

  Kommentar by Amad — 26. maj 2022 @ 14:48

 22. Den gamle afdankede gammelkommunist Poul Madsen har faktisk en god pointe i sin klumme i Ekstra Bladet.
  Han noterer, at dansk MSM og især Danmarks Radio tager det som en selvfølge, at de danske skatteydere hvert år betaler milliarder i støtte – så hvorfor interessere sig for, hvad befolkningen egentlig ønsker – pengene kommer jo automatisk ind på kontoen alligevel…

  Kommentar by Revisoren — 27. maj 2022 @ 09:54

 23. Vi sender en stor “tak” til konkursboet DF, der som bekendt fik DDR på finansloven…

  Kommentar by Revisoren — 29. maj 2022 @ 19:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper