27. marts 2010

Partisoldater støttede Rosenkrantz-Theil: “Ved din reaktion, føler vi, at du repræsenterer os.”

Tirsdag d. 18. marts 2003, lykkedes det Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen fra Globale Rødder, at komme ind i Folketinget, da de påstod de havde en aftale med Pernille Rosenkrantz-Theil, dengang MF for Enhedslisten. Venstreekstremisterne angreb efter en kort samtale med Rosenkrantz-Theil, statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller med maling, hvorefter de blev overmandet. En tredie aktivist blev anholdt på folketingets tilhørerpladser.

Pernille Rosenkrantz-Theill, der dengang selv var medlem af Globale Rødder, udtrykte samme dag forståelse for angrebet.

“Havde jeg vidst, at de ville hælde maling ud over Fogh, ville jeg formodentlig have lukket dem ind alligevel.” (Jyllandsposten, 19/3-03: Folketingsmedlem støtter aktivister)

“Når man vil smide bomber i hovederne på folk i Irak, så er det mindste, man kan forvente, en reaktion, som den vi har set i dag… jeg synes, at aktionen er sjov… jeg ville da have været stolt, hvis de var mine gæster… jeg skal være den sidste til at kritisere den slags” (Berlingske Tidende, 19/3-03: Rød front: MFer støtter maling mod Fogh)

“Jeg kunne have gjort det selv.” (BT, 19/3-03: Jeg kunne have gjort det selv)

Hovedbestyrelsen tog efterfølgende afstand fra overfaldene (tre blanke stemmer), men meget sigende for partiets forhold til den slags, var Nikolaj Heltoft, talsmanden for Globale Rødder (der samme dag betegnede overfaldet som en ‘en rimelig aktion’), fire år senere ansat som politisk rådgiver for partiet.

Sagen medførte debat internt i Enhedslisten, mellem realpolitiske pragmatikere og det hårde kommunistiske aktivistmiljø. I partibladet Rød-Grønne Linjer, fik 46 partimedlemmer måneden efter trykt følgende støttebrev til Rosenkrantz-Theil.

“Kære Pernille!

Hvor var din reaktion på maling-aktionen dog befriende. Du sagde at du forstod aktionen. Det gør vi selvfølgelig også… Folketingsmedlemmer skal nok ikke kaste med maling, men derfor behøver de ikke blive bange når nogle andre gør det… I medierne hedder det, at du er alene og isoleret med din holdning til aktionen. Det er du måske også i Folketinget – men det er du ikke blandt Enhedslistens græsrødder. Tværtimod. Ved din reaktion, føler vi, at du repræsenterer os.

… kammeratlige hilsner.”

(Rød-Grønne Linjer, 2003/7, s. 9)

Anders Dalsager, Christina Bech, Emelie Leiding, Faik Hasan, Hanne Schmidt, Sune Håkansson, Ole Bach, Pelle Dragsted, Torben Kjær, Susanne Arends, Gunna Starck, Claus Pedersen, Jacob Neerbek, Janne Gleerup, Jesper Lund, Jutta Kuchenbecker, Jørgen Gregersen, Karsten Melander, Kristian Sørensen, Lars Lyndorff Krelskov, Lars Poulsen, Lis Melander, Mads Hagen, Majbrit Berlau, Mikkel Skov Petersen, Poul Møller, Rasmus Bjerre, Stinne Føns, Thomas Bugge, Anja Limkilde, Lars Hjardemaal, Trine Bendixen, Christine Lundgaard, Grith Kyrsted, Knud Holt Nielsen, Margereta Magnusson, Mette Bloch Hansen, Rebekka Ema, Rikke Lauritzen, Svend Gårn Hansen, Thomas Egholm, Ulrik Wagner, Jakob Mortensen, Lise-Lone Lanzky, Asger H. Pedersen og Kirsten Nobel.

Det er ikke bare tilfældige medlemmer i Enhedslisten, men adskillige lokalpolitikere, og tilmed en folketingssuppleant. Flere er fra Globale Rødder, herunder Pelle Dragsted og Thomas Bugge, der ligesom Nikolaj Heltoft efterfølgende fik ansættelse i Enhedslisten. Dragsted som pressemedarbejder, Bugge som EU-sekretær. På listen optræder også Mikkel Skov Petersen, der i 2005 blev pressesekretær for folketingsgruppen – en stilling han varetog frem til sidste år.

Afstandtagen udadtil – integration indadtil. Hykleriet er totalt.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/13225/trackback

19 Comments »

 1. Et bedre PR-bureau må være et absolut minimum for Enhedslisten. Det kræver en antagelse om et meget enfoldigt publikum at tro at dennne slags uld-i-mund sælger billetter:

  – Pelle Dragsted har været dømt i forbindelse med aktionen imod
  Sandholmlejren. Han forlader AFA i 2002 og er i dag jeres
  pressesekretær.

  »Det er jo dejligt, når unge mennesker bliver klogere, og Pelle sagde
  mange dumme ting før 2002. Det er der vist ingen, der er i tvivl om,
  heller ikke han selv.«

  – Men sagde han ikke også dumme ting efter 2002, hvor han blev
  Enhedsliste-mand og er med til at underskrive et brev, der forsvarer
  Pernille Rosenkrantz-Theil og maling-aktionen?

  »Det er jo helt indlysende, at Pelle Dragsted og Pernille
  Rosenkrantz-Theil, der nu er blevet socialdemokrat, dengang sagde
  noget vrøvl. De mente vist ikke, at det at kaste maling i hovedet på
  folk var vold, men at det havde mere symbolsk karakter, men det er
  selvfølgelig noget vrøvl, fordi det handler om, at man krænker et
  andet menneskes integritet, og det er forkasteligt. Det er Pelle i dag
  enig med os i.«

  »Vi er faste i kødet,« siger Per Clausen. (WA 19.3.2010)

  Eller den legendariske udtalelse efter Nyhedsavisens afsløring af samarbejde med AFA, at man “kun støttede den ikke-voldelige del”.

  For mig er det Uriaspostens lange dokumentation af Kirkeasyls demonstration – foran og bagved kulisserne – der fortæller alt om forholdet mellem de pæne og de voldelige. Og så Enhedslisten.

  I forbindelse med besættelsen af Brorsons Kirke vågnede Ekstra Bladet op for en kort bemærkning og huskede at de engang var en avis. De fik plantet en reporter i Kirkeasyl, og jeg kan huske at han skrev noget med at Dragsted “styrede mødet med hård hånd”. En gang aktivist, altid ….. Og så dukkede der altså lige disse her AFA-fætre op med en blokvogn til demonstrationen.

  Skod er der masser af her. Men hvor er lige de vandtætte skodder?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 27. marts 2010 @ 12:41

 2. @ Lars Findsen.

  Skodder er i sagens natur ikke vandtætte. Skotter kan evt. være det.

  Kommentar by Binee — 27. marts 2010 @ 13:01

 3. Loki-folk af værste skuffe. Ned i mosen med dem, hvor de høre hjemme.

  Kommentar by Henrik Hardrade — 27. marts 2010 @ 13:53

 4. Det kan vel ikke undre nogen. Tilhængere af religionen marxisme, har aldrig været blege for at benytte sig af udenomsparlamentariske metoder. Det ligger i deres udemokratiske natur. At nogen af dem tager afstand fra partisoldaternes voldelige handlinger, skyldes kun at de ikke har forstået vigtigheden af “folkets” uindskrænkede magt over individet.
  Jeg kender for øvrigt selv en skotte. Om han er vandtæt, vil jeg spørge ham om ved lejlighed.

  Kommentar by Nielsen — 27. marts 2010 @ 14:33

 5. Denne flanke i dansk politik næres ved mennesker der er bedøvende
  ligeglade med dette land,-og dette antal vokser fra dag til dag.
  Jvnf.meningsmålingerne der pt.peger på en uhyggelig politisk fremtid
  for dette arme land.
  Eneste ?(lyspunkt) er den socialdemokratiske formand der nu har fået
  øre(r)ne gevaldigt i klemme med sin “uforstand” mht.tørklædet.
  Hold da k… et ramaskrig dette genererede,-socialistisk folkeparti,
  samt naturligvis de radikale repræsenteret af/ved M.Jelved.
  Vi er da mange der gennem årene har protesteret mod denne reklame
  for en religiøs og politisk kultur der er langt fra vores egen.[…]
  Så måske bør vælgerne tænke sig godt og grundigt om før de hopper på
  konstellationen,socialdemokrater,socialistiske folkepartister,samt
  radigale´´ venstre´´.
  bernadotte36
  27.3 2010

  Kommentar by erik pedersen — 27. marts 2010 @ 14:57

 6. Pernille Rosenkrantz-Theil støttede vold da hun var i EL og hun støtter vold idag selv om hun, som muldvarp for EL, er rykket til socialdemokraterne.

  Kommentar by Santor — 27. marts 2010 @ 15:53

 7. Utroligt at hun kunne fortsætte sin gang i folketinget, hvis det er bevist at hun lukkede dem ind dengang!
  Hun har sgu vidst, hvad der skulle ske!
  Lad os da håbe, at enhedslisten kommer under stemmegrænsen.
  Men desværre er de ude efter landets nye førstegangs vælgere.
  Tag bare SF for tiden, der vil kuppe med deres unge medlemmer. Så har de unge nogle på egen alder og kan afspejle sig med. Om det giver flere førstegangs stemmer? Tja……….?

  Kommentar by islam a´ bad — 27. marts 2010 @ 16:43

 8. Det er ærgeligt at medierne er så glade for Pernille. Det kunne jo ellers have været et oplagt spørgsmål til Thorning forleden da hun var på besøg hos Clement og blev konfronteret med spørgsmål fra “alm. danskere”.

  Iøvrigt angående hykleri. Læs dagens JP og Anders Raahauges interview med Gunter Wallraff og se de historier han fortæller om islam og venstrefløjen (som han jo ellers også selv tilhører) i Tyskland.

  Kommentar by Superman — 27. marts 2010 @ 16:46

 9. Pernille R-T “kunne ikke selv finde på det”, siger hun, men hun kunne godt medvirke til det. Er man så ikke selv skyldig???
  Man græmmes. “Journalisterne” (anførselstegn er ikke en slåfejl) borede ikke særlig længe og dybt i det. Man generer jo ikke sine venner.
  Tænk nu, hvis 2 DF-ere havde lavet et ligeså primitivt, lavt, frastødende stunt?????? Så havde forargelse ingen ende taget.
  Enhedslisten skal være parlamentarisk grundlag for en kommende Gucci-Helle og Villy Løgnhals regering. Føj for den lede. Så går DK HELT rabundus.
  SYGT

  Kommentar by ramses-2 — 27. marts 2010 @ 17:37

 10. Nej Henrik Hardrade de skal ikke forurene den DANSKE mose-jord,der må
  være grænser.

  Kommentar by gravballemanden — 27. marts 2010 @ 18:57

 11. Vold uanset form, hører aldrig hjemme i et parlament, eller i parlamentarisk virke.

  – Dette beviser jo direkte at PRT og venstrefløjen i det hele taget, er antidemokratiske voldssvin.

  De føler meget og de mener alle skal være venner og tolerere vold, når den anses for følelsesmæssigt berettiget. Det er præ-voksen, adfærd og hører ikke hjemme i et parlament.

  Når man melder sig ud af demokratiet, ved at anvende vold mod sine modstandere, planlagt og det hele, så har man ingen ret til at deltage i parlamentarisk virksomhed.

  Volden undertrykker. Vold virker. Ligesom terror, så virker den på et ubevidst plan. Angste mennesker tænker dårligere end ikke angste. Så hver eneste gang PRT og hendes proselytter og ligesindede går på talerstolen, er det en indirekte trussel om vold, gennem AFA etc. , hvis tilhørerne ikke bøjer sig for deres krav.

  De burde smides ud, hele bundet. Straffe, fodlænker og offentlig eksponering.

  Volden skal væk fra det politiske arbejde, ved 0-tolerance, simpelthen.

  Kommentar by Joakim Lund — 27. marts 2010 @ 20:23

 12. Tja af en eller anden besynderlig grund tager ingen sig særligt af det problematiske i at et FOLKETINGS PARTI benytter sig af gadeterrorister, men igen det har ekstremsocialisterne jo altid gjort, hverenten de kalder sig nazister,kommunister,folkesocialister olign.

  Tænk jer tanken at DF havde en græsrodsbevægelse under sig der benytter sig af politisk vold (mordforsøg som bla det mod Anders Gravers) politisk sabotage, kort sagt de brunskjorte manerer EHLs og SFs ungdomsterrorister benytter sig af !

  Ja jeg kan levende forestille mig reaktionen fra medierne,kunstnerne og de politisk korrekte meningsdannere, derfor er det også til at brække sig over hvor let der bliver taget på de rødes pøbelvælde.

  Men det er dog rart at tumperne melder rent flag med navn og delvise addresser, så er de så meget lettere at føre ind i kartoteket til den dag den anden side omsider får nok.
  For støtter de politisk vold, tja så må de jo også være med på legen når den en dag rammer dem selv….Eller ?

  Kommentar by Whodares — 28. marts 2010 @ 00:40

 13. Nej, der er sgu intet godt at sige om AFArt einhetzlisten!

  Kommentar by li — 28. marts 2010 @ 03:54

 14. Måske skidt enhedsliste. Definitivt værre krig.

  Kommentar by Scavenius — 28. marts 2010 @ 09:41

 15. -> Scavenius

  “Måske skidt enhedsliste. Definitivt værre krig.”

  – og hermed legitimerede du politisk motiveret overfald.

  PS: Forestil dig højreekstremist havde kastet maling på Birthe Weiss og Poul Nyrup på grund af indvandringen: “I har blod på hænderne”. Mon du så ville skrive, at det måske var skidt at DF’ere ikke vil tage afstand… men værre med multikultur. Folket vælger politikere, politikere beslutter i Folketinget. Vi bytter dem ud, hvis vi er utilfreds. Længere er den ikke.

  Kommentar by Kim Møller — 28. marts 2010 @ 09:57

 16. -> Møller

  Muligvis, men jeg synes ærlig talt at krig i betænkelig grad ligner politisk vold i en eller anden potens.

  Iøvrigt, definer venligst “indvandringen”.

  Kommentar by Scavenius — 28. marts 2010 @ 17:38

 17. Scavenius, du er en platugle, der snakker udenom.

  Kommentar by Kimpo — 30. marts 2010 @ 13:54

 18. -> Kimpo:

  Det skrev du vel ikke for at fremme kommunikationen?

  Er krig for dig monstro noget lig Nirvana for buddhisterne?

  Kommentar by Scavenius — 30. marts 2010 @ 22:19

 19. En af underskriverne, Sune Håkonsson, var redaktør på terrorgruppen REBELs håndbog for rebeller.

  På et tidspunkt der indikere, at han har været med til at anstifte 1992 angrebet.

  Kommentar by Hans Und — 14. december 2013 @ 05:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper