20. april 2010

Anne Marie Løn: “I 1930’ernes Tyskland skete der noget, som masserne fandt værdifuldt…”

Usædvanlig perfid kronik i søndagens Politiken. Anne Marie Løn hedder den forfattende forfatter, og hende har jeg gudskelov ikke hørt om tidligere – Et land i chok efter Anders Fogh.

I 1930’ernes Tyskland skete der noget, som masserne fandt værdifuldt, og som førte til holocaust. Et begreb, som ikke skal bruges i utide, men det er på tide nu, at vi som land og folk tager det på os, at vi er medansvarlige for den omfattende, systematiske udryddelse af mennesker i Irakkrigen…

I dæmoniens skygge spreder uforstand og dumhed sig som svampemycelium… Nu kan vi ikke mere. Befolkningen tier og vånder sig.

[…]

Lort er kagen, er guldet, sådan var det i gamle dage på landet, lort berigede jorderne og sikrer god høst. Møddingen lå midt på gårdspladsen, så man kunne holde øje fra alle sider, at ingen stjal fra den.

Lort er ikke stuerent, det stinker og svider i øjnene. Hvad ingen før havde kunnet få sig selv til, gjorde drengen fra landet uden at blinke: Skovlede et racistisk anlagt partis mandater på sin trillebør og kørte dem ind i Statsministeriet.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/13918/trackback

31 Comments »

 1. Tjaa, Politiken har vel rundt regnet haft en sådan kronik om ikke ugentligt, så da ihvertfald hver 14. dag, gennem de seneste 10 år.

  Jeg tror ikke man skal læse den for pålydende. Det er vist ene og alene en slags signalering til kollegaer – “se mig, jeg kan også – vil I ikke nok give mig en pris”

  Kommentar by Superman — 20. april 2010 @ 12:44

 2. Sikke en tone….sikke et had, som den bløde, humanistiske venstrefløj kan mobilisere – ikke mindst i kommentarerne!
  Der sniksnakkes en del om Irakkrigen. Hvor ville jeg dog ønske, at en eller anden statistik-kyndig kunne fremtrylle valide tal for de årlige drab på civile, som Saddam Hussein begik, og stille de tal i forhold til de beklagelige civile tab, som befrielsestropperne har forvoldt.

  Kommentar by CKH-8700 — 20. april 2010 @ 13:09

 3. Hvorfor er sproget altid så lavt på den fløj der taler om “tonen” i debatten?

  Hvorfor er det også altid Hitler Tyskland der skal sammenlignes med, hvorfor ikke om alle dem der stadig falder for Ché, Stalin og Mao, selvom alle ved at netop disse tre psykopater får Hitler til at ligne en amatør.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 20. april 2010 @ 13:18

 4. Møddingen lå midt på gårdspladsen

  Ja, møddingen lå på den ene side af gården og brønden på den anden side. Så alle, der spiste og drak, blev alle fyldt med lort.

  “I 1930’ernes Tyskland skete der noget, som masserne fandt værdifuldt, og som førte til holocaust.

  Hvorfor glemmer venstrefløjen altid hvad, der skete i datidens rusland med udryddelse af tsar familien og arbejdslejre værre end kz lejrene for anderledes tænkende. Samt arbejdslejre for de jævne bønder.

  Kommentar by Goofy — 20. april 2010 @ 13:20

 5. Du læser så ikke Politiken. Hun har skrevet tonsvis af hårdt pumpede kronikker der i årtier. Denne var én af de hårdere :-)
  http://www.litteratursiden.dk/forfattere/anne-marie-l%C3%B8n

  Kommentar by Snaphanen — 20. april 2010 @ 13:46

 6. Dæmonisering i højeste gear. Er der ikke nogen, der kan fortælle hende, at der er skadeligt..?

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 20. april 2010 @ 13:49

 7. Meget underholdene at Politiken opfordrer til “God tone i debatten” ved kommentarboksen, når de trykker den slags kronikker.

  Kommentar by a-ha — 20. april 2010 @ 13:57

 8. Plejer man ikke at sige:
  At det er lorten, der sætter brødet på bordet!
  Og hvis lort var guld, er alle fattige født uden røvhul!

  Kommentar by islam a´ bad — 20. april 2010 @ 14:02

 9. At møddinger ofte lå nær stalde kan næppe undre. Det er udtryk for fornuft og tillige praktisk. At skelne mellem noget der er fornuftigt i landbrug og politiske partiers holdninger er nok svært.

  Her en der lå ud for stalden mod gaden:
  Møddingen var placeret ud for ungkvægstalden, d.v.s. ud mod gaden.
  http://www.helsingorleksikon.dk/index.php?title=Langvadgaard

  Langs med staldbygningen i syd lå den store mødding inde på gårdspladsen. Over møddingen var der på piller bygget et WC. Et lille bindingsværkshus inde i hvilket, der var et langt bræt med 2 huller ved siden af hinanden. Alt plumpede ned i møddingen. Hvornår den er opført vides ikke, men vi ved, at den med sikkerhed var i brug i slutningen af 1800-tallet.
  http://www.sigfredmoerup.dk/27268696

  Kommentar by Peter Buch — 20. april 2010 @ 14:23

 10. Flot !, stor Peter Buch, så dygtig til at søge på internettet!

  Kommentar by Anonym — 20. april 2010 @ 15:06

 11. Æææh, hun har vist lort i hovedet

  Kommentar by Nielsen — 20. april 2010 @ 15:11

 12. Det er muligt at Fogt måtte hente sine yderste mandater hos Dansk folkeparti, der jo nærmest må være at betragte som et nationalsocialdemokratisk parti.
  Jeg syntes det var langt værre at Nyrup måtte hente sine yderste mandater hos Enhedslisten der bl.a. rummer gamle kommunister, og kommunisterne i Danmark var mere sovjettro og stalinistiske end kommunister flest. Hvis et tyranis størrelse kan måles i antallet at myrdede overgår Stalins sovjet sågar Hitlers Tyskland.
  I den sammenhæng kan det undre at så mange unge stemmer SF.
  Danmarks Kommunistiske Partis tidligere formand, der kyssede/krammede Honneker et par dage inden murens fald, er i dag en slags næstkommanderende hos SF, og han bejler til en ministerpost i en kommende S/SF regering. Sfs popularitet kan kun skyldes at ungdommen er fuldstændig historieløse. Det kan ikke undre nogen, ved gennemgang at min ældsta datters historieundervisning er det tydeligt at både emnevalg og vinkling er stærkt venstreorienteret.

  Kommentar by Andreas — 20. april 2010 @ 15:20

 13. Tak for det Anonym.

  Kommentar by Peter Buch — 20. april 2010 @ 16:20

 14. Jeg ville gerne skrive noget klædeligt, men jeg kan ikke i dette tilfælde. Anne Marie Løn er da et fjols.

  Kommentar by ølvom — 20. april 2010 @ 16:28

 15. Anne Marie Løn er et godt menneske,forfatter og vil en bedre
  verden.
  Defor giver Politiken hende plads til at opføre sig, som et dumt svin.
  Det er ganske almindeligt for svineriet Politiken at opføre sig således.
  Det har stået på i mindst 20 år, så intet nyt her.

  Kommentar by pk — 20. april 2010 @ 17:04

 16. Åh ja fru Løn.
  Hvordan undgår De at føle medfølelse og solidaritet med
  de tusinder af danskere, som har fået deres liv og livskvalitet
  ødelagt af muslimerne? Her i Danmark.
  Hvordan fru Godhed?
  Er De måske ligeglad med danskere?

  Kommentar by pk — 20. april 2010 @ 17:07

 17. Oven i købet er konen i 1999 tildelt “livsvarig ydelse” af statens kunstfond!
  Man græmmes.. men jeg vil, i en høflig og sober tone, skrive til konen.

  Kommentar by Jesper J. — 20. april 2010 @ 17:37

 18. Oven i købet er konen i 1999 tildelt “livsvarig ydelse” af statens kunstfond!

  Der røg motivationen for at udvikle medfølelse og forståelse…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 20. april 2010 @ 18:06

 19. Anne Marie Lønn har altid virket som en lettere forbitret kone.

  Hendes produktioner, som forfatter, kan lines op på linie med A.V. Holst og tilsvarende.

  Nogen finder den type af litteratur god – andre finder den som en slags knaldromaner der er spild af tid at læse.

  Personligt læser jeg ikke romaner, men foretrækker historie og dernæst biografier.

  Kommentar by Vivi Andersen — 20. april 2010 @ 19:43

 20. Du burde ikke afskrive romaner, men dem af Anne Marie Løn, som jeg beskæmmet må erkende ikke at have hørt om før, vil jeg nu ikke spilde tid på. Hun er da bindegal. Lever vi i samme land?. Kommentarerne til den placerer Politiken samme sted som avisen.dk. Shansen et.al. når hende ikke til hofteholderen, der har hun mødt sin overkvinde.

  Du skulle læse Kaptajn Corellis Mandolin. Et epos om Grækenland omkring 2′ verdenskrig, som også beskæftiger sig med de gode venstreorienteredes meriter bagefter. Noget venstrefløjen herhjemme også helst ikke vil tale om. Historien er smuk og grum, de får ikke hinanden før det normalt siges at være for sent, men det bekræfter jo at kærlighed har ingen alder. Hollywood myrdede bogen med vel nok den ringeste romanfilmatisering jeg nogen side har set.
  Ellers er der jo “En Moskva saga”, af Vasilij Aksjonov. Det er et halvdokumentarisk slægtsdrama under Stalin tiden i Rusland. Et epos på omkring 1000 sider, der får Gensyn med Brideshead og Forsythe Sagaen til at ligne en pixi-bog. Den kan venstrefløjen sikkert heller ikke lide.

  Kommentar by PeterK — 20. april 2010 @ 22:40

 21. Mage til svineri skal man lede længe efter. AFR var nok den mest talentfulde statsminister Danmark har haft siden krigen og det er måske én af grundene til, at han er så hadet af venstrefløjen. Venstreføjen mener de har en guddommelig ret til magten og til at hundse med os andre. Anne Marie Løns had er på niveau med Carsten Jensens, Anne Vibeke Holsts og flere andres. Venstrefløjens had virker så intenst, at jeg kan blive bekymret for nationens fremtid. De har set nomenklaturaen i DDR, Tjekkiet, Polen, Sovjetunionen osv gå på røven og nu frygter de, der lver med sugerøret i de offentlige kasser, at det snart bliver deres tur til at ryge på historiens mødding. Alle deres socialistiske drømmeregimer er faldet som dominobrikker – selv Nicaragua og de har ikke nogen steder, at projicere deres drømme hen. Alle steder opdages der nye massegrave. Jeg tror, de er i en tilstand, hvor de både er farlige for sig selv og os andre. Ingen troende marxistiske apparatjiks har nogensinde opgivet drømmen om total magt. Jeg har haft lejlighed til at tale med et par af de mest forbenede efter murens og jerntæppets fald. En særpræget oplevelse.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 20. april 2010 @ 22:43

 22. Anne Marie Løn vil nok bare være kendt ovre i PK-Sverige og få solgt
  nogle flere bøger, ligesom storesøster Hanne og storebror Carsten.
  De æder alt råt derovre, når bare det er skrevet i den rette ultrakulturrelativistiske multi-kulti-PK-ånd. De har skam allerede bemærket hende, så nu ser vi hende nok snart som fast Danmarksekspert i Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen eller Svenska Dagbladet, så den rituelle Danmarksbashing nu kan få ekstra ammunition med henblik på at skræmme svenskerne til at makke ret op imod det svenske valg i september – bare vent at se!

  Eller hun lugter måske ligefrem muligheden af en af de store forfatterpriser i DK? :D

  Kommentar by Bjovulf — 20. april 2010 @ 23:17

 23. “Usædvanlig perfid kronik i søndagens Politiken.”

  Måske er hun bare en perfid forfatter – og kvinde. Det virker sådan.

  Gad vide om hun har læst hvad der står om jøder i koranen. Og om koran opdragede der ønsker at forlade islam. Det er mildest talt perfide sager. Men det skriver den kvindelige forfatter bekvemt nok ikke noget om. Som så mange andre forfattere heller ikke gør.

  Kommentar by Liva — 21. april 2010 @ 07:05

 24. Noget lort faldt åbenbart af trillebøren. Af dette skabte herren så en avis, en chefredaktør og en kronikør. Det siges oven i købet at det stadig kan lugtes når kronikøren har være i rummet.

  Kommentar by Pesodym — 21. april 2010 @ 09:11

 25. -> #20, PeterK:

  De af Urias’ tråde, der når op på (nu) 463 kommentarer er nu heller ikke altid lige – ahem – stuerene! Placerer det Hr. Møller?

  Corelli fik jeg vist læst – husker den fjernt også som smuk og gribende. Og verden er da fuld af dybt borgerlig litteratur, som ærlig talt ofte er helt fantastisk. Det forhindrer vel ikke at man også læser politiske modernister (hvis de kaldes sådan?) – det man ikke har læst, det kan man vel ikke afvise?

  Kommentar by Scavenius — 21. april 2010 @ 09:21

 26. -> #21, A-mad:

  Helt rigtigt – vi har f.eks. ikke alt for store forventninger til den nu siddende USAnske administration! (irony off)

  Kommentar by Scavenius — 21. april 2010 @ 09:25

 27. Som skrevet om moskeer i en anden tråd: Hvis Anne Marie Løn vil omgive sig med lort, så spis en potion misosuppe med kikærter og tag en tur i den lokale moskee(hvis de da vil lukke dig ind som kvinde) og indsnus hørmen af dig selv og alle dine venner med røven i vejret.

  En efter sigende storladende oplevelse af religion tilsat mødding.

  Jeg kender kun én vendelbo af samme stupide kaliber som dig, han hedder Niels Hausgård – nu kender jeg to og håber ikke, der kommer flere.

  Kommentar by Bodil — 21. april 2010 @ 10:11

 28. Sikke noget vrøvl, AFR tabte sin kulturkamp på gulvet.

  Når vi taber næste valg kommer vi til at se en populærkulturel og mediemæssig ensretning der formentlig er hidtil uset i Danmarkshistorien.

  Dét har den tabte kulturkamp afstedkommet.

  Kommentar by DaLi — 21. april 2010 @ 14:23

 29. Bortset fra ord om møddinger, er argumentet med at der skete noget i Tyskland i 30erne masserne fandt værdifuldt, og som førte til holocaust et dårligt argument, masserne blev ikke spurgt da mindretalsregeringen Hitler dannes, da Hitler kort efter udnævnelsen til regeringsleder brugte bemyndigelsesloven der giver diktatorisk magt og forbød andre partier foretages afstemning, der giver regeringen stor opbakning, selv om masserne ikke stemte imod eller i større tal undlod at stemme, er det sært at tolke disse begivenheder som “noget masserne fandt værdifuldt, og som førte til holocaust” set på den baggrund, set herfra. Tyskerne – eller andre mennesker- kunne ikke med sikkerhed vide at Hitlers udnævnelse ville medføre holocaust. Belægget for det modsatte vil jeg gerne se i hvert fald.

  Kommentar by Peter Buch — 21. april 2010 @ 16:06

 30. Masserne i Tyskland blev forført af nationalsocialisterne, der med uhyggeligt talent udnyttede radio, fjernsyn og film. Det var dygtig propaganda, og verdenshistoriens mest effektive bedrag.

  Mod Internet ville han ikke have en chance :)

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 21. april 2010 @ 22:39

 31. Henrik

  Med en lille borgerlig repræsentation i rigsdagen, for jeg ser heller ikke nationalsocialisterne som borgerlige, var det næsten oplagt at en mindretalsregering med Hitler som leder ville satse på ekstrem styring, voksende offentlig ekspansion, stigende offentligt udgiftsniveau, oprustning, forfølgelse og krig og elendighed blev da det resultat, vi konstaterede.

  Nazisterne ville med overvågning af et dengang eksisterende internet have haft en chance for intern styring, men stadig kun i beherskede eller senere besatte områder i det omfang de kunne reagere på modstandstiltag, ydre militært pres ville stadig have knust styret.

  Som det vel er til alle tider- er og bliver det få nørder, der i længden kan undslippe andre nørder.

  Kommentar by Peter Buch — 22. april 2010 @ 05:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper