24. april 2010

Ph.d. Lene Myong: “Det er vigtigt at anerkende, at racisme er et væsentligt problem…”

Multikulturel propaganda forklædt som anti-racisme. Fra Information – Hudfarven betyder faktisk noget.

Der findes i Danmark en fortælling om, at hudfarve ikke har nogen betydning. At vi i den forstand alle er farveblinde, og at vi alle bliver behandlet lige. Det hænger sammen med en forestilling om, at Danmark er et tolerant og åbent samfund.

Sådan forklarer Lene Myong, ph.d. og ekstern lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, den såkaldte idé om ‘farveblindhed’, som hun mener er kendetegnende for det danske samfund.

»Det er vigtigt at anerkende, at racisme er et væsentligt problem i det danske samfund. Ikke kun i form af enkeltindividers fordomme, men også på et strukturelt niveau, og det kan for eksempel være, hvis politiet på Nørrebro automatisk visiterer unge mænd med brune kropstegn, eller når nogle danske dameblade ikke vil bruge sorte forsidemodeller. Og i den sammenhæng bliver det problematisk at benægte, at hudfarve får betydning i menneskers liv, for det gør det rigtig vanskeligt at tale om erfaringer med diskrimination,« siger hun…

Racisme er ikke kun et fænomen, der findes på arbejdsmarkedet, på gader og stræder efter mørkets frembrud eller hos nynazisterne i Greve, pointerer Lene Myong…”

Oploadet Kl. 09:22 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/14059/trackback

20 Comments »

 1. “brune kropstegn”

  Hvad fanden er brune kropstegn? Begrebet må være grebet lige ud af Sandhedsministeriets seneste optryk af Newspeak ordbogen.

  Hvor er det trist at dumhed belønnes med fine Ph.d. titler I Danmark anno 2010.

  “Det er vigtigt at anerkende, at Lene Myong et al er et væsentligt problem…..”

  Kommentar by Hugin — 24. april 2010 @ 10:33

 2. Lene Myong er fuld af racefordomme mod danskerne, som det fx ses af hendes udtalelser om politiets arbejde på Nørrebro. Men hun kan ikke få øje på racismen blandt indvandrere samme sted. Se blot denne lørdagstråd: – Anden etnisk herkomst med pistol: “Pis ud af Nørrebro, og det kan kun gå for langsomt”.

  Kommentar by Niels P. — 24. april 2010 @ 11:07

 3. Tom Lehrer engang i 60erne: de hvide hader de sorte,de sorte hader de hvide, de gule hader de røde , de røde hader de gule og de hvide og ALLE hader jøderne.

  Og herfra er der kun at sige: hvis Lene Myong føler sig krænket af 50 overvægtige spejderdrenge fra Greve så har hun da vist et problem.
  Ikke for at tage spejderdrengene i forsvar , så mener jeg ikke at huske at Johnny og CO nogensinde har skudt nogen eller voldtaget nogen eller truet sig til saurkraut på menuen i børneinstitutionerne i Greve, fordi de er Hvide eller har en anden TRO end den gængse i DK.

  Problemet for Lene Myong og mange af hendes meningsfæller blandt akademikere er , at de har gået i skole hele deres liv , fået de “rigtige” holdninger ind med skeer og nu som P.Hd,er tror at det de ser er det “rigtige” liv.

  Så denne beskedne hilsen til Lene Myong: Vi er mange der lever livet på den “farlige ” side hver dag , på fabrikkerne om natten i nærheden af Greve , og vi føler os diskrimineret af Myonger ,Muhammeder, Hilmier og Bloodz og andre sorte , brune og araberfarvede med en mistænkelig religion , der tillader dem at spørge mig , der bor og betaler husleje i området, om hvad jeg Laver i DERES område!!!!!!
  Og herfra kunne man så skrive en hel historiebog om krænkelser udført af de “krænkede” , men det vil jeg overlade til Møller.

  Kommentar by father — 24. april 2010 @ 11:36

 4. Åhh nej, endnu en naiv godheds-idiot.
  Gider ikke engang at tilbagevise Ph.dum lene myremuhammedanerkrybendes vås.

  Nej, lad mig komme med noget konkret.
  Vi skal simpelthen flytte det beskyttede værksted afdelingen Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet til Nørrebro 2200, så kan den “kloge” kone spadsere sikkert frem og tilbage fra sin arbejdsplads og det beskyttede hjem, og berige området med sit udækkede hår og gerne hjælpe en homoseksuel gennem området eller Pia Kjærsgaard eller en HA’er, bare sådan for at få bevist, at konen har ret i, at det er OS vantro, der er problemet.
  Er jeg for ond nu? så det nok fordi jeg har lappet kulturberigelsens adfærd i mig!!!

  Kommentar by li — 24. april 2010 @ 12:08

 5. “Racisme er ikke kun et fænomen, der findes på arbejdsmarkedet, på gader og stræder efter mørkets frembrud eller hos nynazisterne i Greve, pointerer Lene Myong…”

  Netop – den er udtalt udbredt i muslimske kredse. Men de overstuderede kan kun se splinten i deres broders øje – ikke bjælken i deres egen.

  Kommentar by Tolder — 24. april 2010 @ 12:55

 6. Mage til Hattedame. For en hat, det må hun da have, om ikke andet, som en tomrumsforlænger.

  Kommentar by ReligionForbudt — 24. april 2010 @ 12:59

 7. Det er vigtigt at anerkende, at racisme er et væsentligt problem…

  For hende, sikkert, for ellers havde hun nok ikke noget citérbart at sige.

  Faktisk også blandt indvandrere, og det er træls. Det vil jeg gerne af med.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 24. april 2010 @ 15:25

 8. “…hvis politiet på Nørrebro automatisk visiterer unge mænd med brune kropstegn”

  Faktisk var der en undersøgelse for nogle år siden, hvor man ville finde ud af om politiet i Danmark benyttede sig af det der hedder “profiling”, altså om de kun gik efter indvandrere, folk i gamle slidte biler, rockertyper o.s.v.
  Svaret var, at det gjorde de. Grunden til at de gjorde det, var at det virkede! Alternativet ville mestendels være spild, og ville være lige så unyttigt som når gamle damer bliver kropsvisiterede i lufthavne i USA, blot fordi de tilfældigt er udvalgt for ikke at fornærme “udsatte” grupperinger

  Kommentar by Kenny Starfighter — 24. april 2010 @ 15:48

 9. hvis politiet på Nørrebro automatisk visiterer unge mænd med brune kropstegn

  En relevant og effektiv fremgangsmåde.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 24. april 2010 @ 16:16

 10. …eller når nogle danske dameblade ikke vil bruge sorte forsidemodeller……….siger kvindemennesket.

  Hvis i hendes verden hudfarve ingen betydning burde have, kan hun vel være lige glad, hvad farve modellerne har. Men det er hun aabenbart ikke, den lille racist.

  Kommentar by marius — 24. april 2010 @ 19:47

 11. Hallo? Reklameverdenen svømmer over af lækre multikulørte fotomodeller, og så længe man må antage at det bare afspejler markedet, dvs. forbrugerne, så ikke et ondt ord om det. Der er mig bekendt ikke noget belæg for at tilskrive dette til pres fra EU el. lign.

  Noget helt andet er informationsmateriale fra det offentlige, hvor det i det senere år kunne se ud som om der i urepræsentativ grad skal bruges etniske modeller. OBS! Hvis fr. Myong eller andre akademikerfrøkener læser med, så er, uanset hvad de end måtte mene, pointen her ikke at etnicitet eller hudfarve er et problem – hvad der derimod for mig er et problem, er en uafrystelig fornemmelse af at der er en patroniserende, kalkuleret og naiv intention om at opdrage en genstridig befolkning. Dén fornemmelse gør mig s’gu gal. Hvor mange hættemågedamer på billeder i offentligt informationsmateriale smiler ikke, f. eks.? Følelsen af at skulle opdrages ud fra en antagelse om at jeg er enfoldig og idiot skaber en kæmpe modvilje, skulle jeg hilse og sige. Og bag det hele står formentlig EU.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 24. april 2010 @ 22:32

 12. Ak ak. Hvorfor er det altid redder-kvinder, der savlende stiller sig op og stiller sig pseudo-upartiske, når de ALTID kun forsvarer muslimer og endda, for noget ret overfladisk som hudfarve?

  Nuvel, det er smart at Politiet kan kende dem på at de som regel er brune i huden, men kriminelle har som regel mange andre kendetegn, såsom kriminel-frisuren karsetop, hårdkogt udtryk i ansigtet, en slags kampsports-gangart, der ser lidt hjulbenet ud og tilsvarende hårdkogt-blæresmart påklædning. Så der er nok signaler at tage af.

  Racisme omkring muslimer handler slet ikke om hudfarve overhovedet.

  Den handler om kultur!

  § 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin

  race,
  hudfarve,
  nationale eller
  etniske oprindelse,
  tro eller
  seksuelle orientering,

  -straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

  Racismebegrebet burde deles op i de 5 kategorier, den omhandler i stedet for dette roderi. I øvrigt findes der slet ikke racer, homo sapiens er den eneste nulevende menneskerace. Race er et kulturbegreb, ikke biologisk redegjort for.

  Så det burde hedde KULTURRACISME. Det er nemlig islam-kulturen, det handler om.

  Og er der nogen der er kulturracister, så er det muslimerne, der hader danskere og danskhed, hader alle folkeslag, der ikke er underlagt islams vanvid. Samtlige muslimer i Danmark kunne dømmes efter 266b, alene på deres kulturelle baggrund og religion! -absurd lov.

  Kvinden her, er bare endnu en infantilist-akademiker, der lefler for 15 minutters berømmelse i Danmarks infantil-nazist-højborg: DR. For hende handler det kun om penge og om hendes små mor-følelser for “de svage”. Hun aner jo ikke hvad hun taler om!.

  -Stop pengene til denne kvinde!.

  Kommentar by Kabeludlæggeren — 24. april 2010 @ 22:53

 13. jeg ville godt se en lang liste over danskere der var blevet overfladet af fremmede og den omvendte liste ved siden af.

  Dette faktabaseret stykke præsentationsværktøj skulle denne phd så tvinges til at forklare på direkte tv.

  Kommentar by Petersen — 24. april 2010 @ 23:48

 14. 13

  Her er et lille udpluk af nogle danske børn og kvinder, der i de senere år har været udsat for ‘hvidhedsforskning’:

  4-årig dreng sparkes i hovedet af knallertkører.
  5-årig dreng udsat for overgreb i bil af 24-årig mand.
  6-årig pige dræbt af ung mandlig knallertkører
  6-årig pige kørt ned af mandlig flugtbilist.
  9-årig dreng udsat for seksuelt overgreb på legeplads
  9-årig pige befamlet på vej til skole af ca. 30-årig mand.
  10-årig dreng væltet af cykel og udsat for groft tyveri.
  10-årig pige trues af 2 røvere i Aldi forretning.
  10-årig pige fik flået trusser af i en park og blev befølt af to teenagedrenge.
  10-årig pige seksuelt krænket af mand.
  11-årig dreng påkøres af flugtbilist.
  12-årig pige voldtaget af to mænd i pizzaria.
  12-årig pige overfaldet og klippet håret af, af 3 større drenge.
  12-årig pige påkørt af flugtbilist.
  12-årig pige kaldt for dulle og truet med kniv og voldtægt.
  13-årig dreng overfaldet af ca. 15 unge.
  13-årig pige befølt og slået med trækæp af 3 yngre mænd.
  13-årig pige sexmisbrugt af 4 mænd.
  14-årig dreng tæsket af 6-8 unge mænd.
  14-årig pige på cykel overfaldet og røvet af to unge mænd.
  14-årig pige overfaldet i S-tog af en ung mand.
  14-årig pige forsøgt voldtaget af 7 yngre mænd.
  14-årig pige gruppevoldtaget på marked af 4 unge mænd.
  14-årig pige får brækket næsen af 4 teenage drenge.
  14-årig pige voldtaget af (udvist) mand som også truede pigen med at slå hendes familie ihjel.
  15-årig pige voldtaget af yngre mand på vej til skole.
  15-årig pige kidnappet og voldtaget af yngre mand.
  15-årig pige voldtaget af to mænd i bil.
  15-årig pige voldtaget af ekskæreste.
  16-årig pige skudt på med softgun.
  16-årig pige knivstukket af kæreste.
  16-årig pige på knallert udsat for røveri.
  16-årig pige voldtaget af ung mand.
  16-årig pige voldtaget af en gruppe mænd på festival
  17-årig pige overfaldet med spark og slag ved busstoppested.
  17-årig pige voldtaget i kælderskakt af ung mand.
  17-årig udviklingshæmmet pige bortført og voldtaget af mand.
  18-årig kvindelig togpassager forulempet seksuelt af yngre mand.
  18-årig kvinde sparket ned og bestjålet efter diskoteksbesøg.
  18-årig kvindelig løber overfaldet af 3 mænd på knallert.
  18-årig kvinde skudt og dræbt af ekskæreste.
  18-årig kvinde holdt fanget og mishandlet i en uge. Hun får skåret sin tommelfinger af.
  18-årig kvinde voldtaget af mand på stisystem.
  18-årig kvinde gramset på af mandlig læge.
  18-årig voldtaget af en ud af 5 unge mænd der overfaldt hende på campingplads. Hendes kæreste blev bundet og tvunget til at se på .
  19-årig kvinde myrdet i sin lejlighed.
  19-årig kvinde tilbudt at betale med sex for kørsel taxachauffør.
  19-årig kvinde bundet, voldtaget og mishandlet i 10 timer.
  19-årig kvinde forsøgt voldtaget yngre mand.
  19-årig kvinde forsøgt voldtaget af mand.
  19-årig tvunget til oralsex af yngre mand.
  20-årig kvinde forsøgt voldtaget af tre unge mænd.
  20-årig kvinde overfaldet af 2 knallertbøller.
  20-årig kvinde truet til oralsex af mand i møntvaskeri.
  20-årig kvinde overfaldet og filmet af to unge mænd.
  20-årig kvinde truet til sex.
  20-årig kvindelig bilist beskudt af anden bilist i BMV.
  20-årig kvinde på vej til arbejde voldtaget på stisystem af yngre mand.
  20-årig kvinde mishandlet af kæreste igennem længere tid. Han sagde at han havde en pistol.
  20-årig kvinde sex-mishandlet af ældre ekskæreste. Han truede hende med en kniv.
  20-årig kvinde sexmisbrugt og dræbt. Efterladt i kælderrum.
  21-årig kvinde bortført, overfaldet og voldtaget.
  21-årig kvinde udsat for drug rape af eksmand. Inden han forlod hende klippede han hende skaldet.
  21-årig ung mor tævet af to unge mænd på P-plads.
  21-årig kvinde kidnappet og udsat for vold af ekskæreste.
  21-årig kvinde blufærdighedskrænket af 4 unge mænd.
  21-årig kvinde og jævnaldrende veninde overfaldet af 2 kvinder.
  22-årig kvinde får næsen skåret af, af kæreste.
  22-årig kvinde voldtages på vej hjem fra arbejde.
  22-årig kvinde tæsket og voldtaget af yngre mand.
  22-årig kvinde forsøgt dræbt af 28-årig mand.
  22-årig kvinde overfaldet med knytnæveslag af kærestes far.
  22-årig kvinde groft forulempet af mandlig taxachauffør.
  23-årig kvinde får brændt noget af sit hår af, af unge mænd i bybus.
  23-årig kvinde forsøgt druknet og voldtaget.
  23-årig kvinde forsøgt voldtaget af yngre mand.
  24-årig kvinde truet til at give oralsex til 4 mænd.
  24-årig kvinde voldtaget af midaldrende mand.
  24-årig kvinde kørers ihjel af flugtbilist.
  24-årig kvinde knivdræbes af ekskæreste.
  24-årig kvindelig Aldi ekspedient tapet fast til stol og truet med kniv.
  25-årig kvinde påkørt og efterladt med benklæderne ned om anklerne.
  25-årig kvinde forsøgt voldtaget på vej hjem fra byen.
  26-årig kvinde kvalt af tidligere samlever.
  26-årig kvinde kastes ud af vinduet af ekskæreste.
  26-årig kvinde dræbes af flugtbilist.
  26-årig kvinde voldtaget af mand.
  26-årig kvinde forsøgt voldtaget på åben gade.
  27-årig kvinde skubbet ud fra 3. sals vindue af ekskæreste.
  27-årig knivstukket af ekskæreste.
  27-årig kvinde seksuelt krænket af mandlig passager i bus.
  27-årig prostitueret kvinde bagbundet under røveri.
  27-årig småbørns mor dræbt med machete af 35-årig ægtemand.
  28-årig kvinde forsøgt voldtaget af mand i en opgang i boligkompleks.
  28-årig kvindelig løber påkørt med vilje af 2 mænd i bil.
  28-årig kvinde voldtaget af yngre mand i tunnel.
  28-årig kvinde voldtaget af mand nær busholdeplads.
  28-årig kvinde bliver da hun sidder på en bænk trukket i håret og snittet med hobbykniv af to unge mænd.
  29-årig kvinde død i påsat brand på pizzaria.
  29-årig kvinde forsøgt smidt ud fra 2. sals lejlighed af ekskæreste.
  29-årig kvinde hevet af cykel og forsøgt voldtaget af yngre mand.
  30-årig kvinde voldtaget af ekskæreste.
  30-årig kvinde i bil overfaldet af 3 mænd, efter hun fjernede cykler der lå på en vej.
  30-årig kvinde befamlet på vej hjem fra byen.
  30-årig kvindelig betjent på vej på arbejde sparket i ansigtet af yngre mand.
  31-årig kvinde knivstukket af 2 mænd.
  31-årig kvinde stukket med kniv ved S-station af yngre mand.
  31-årig kvinde trues til at forlade sin bil, som sjæles af ung mand.
  31-årig gravid kvinde slået i maven af bilist.
  32-årig kvinde udsat for drugrape.
  33-årig gravid kvinde torpederet af bilist. Hendes ufødte barn dør.
  33-årig kvinde voldtaget i solcenter.
  33-årig kvinde forsøgt voldtaget af ung mand.
  33-årig kvinde voldtaget på gaden af lidt ældre mand.
  34-årig kvinde frastjålet taske og penge af to unge mænd.
  35-årig kvinde overfaldet i diskoteks kø.
  36-årig kvinde gramset på af læge.
  41-årig kvinde voldtaget da hun møder på job tidlig morgen.
  41-årig kvindelig buschauffør holdt som fange da yngre mand kaprede bus og røvede penge og busbilletter.
  42-årig kvinde overfaldes og frarøves sine penge og mobil og hun trues af ung mand med at hendes hund bliver skudt.
  45-årig kvinde knivdræbt af mand på åben gade.
  45-årig kvindelig buschauffør berøvet af unge med kniv.
  48-årig kvinde kvalt af yngre mand.
  48-årig kvinde kørt ihjel af flugtbilist.
  49-årig kvinde myrdet af pizzabud.
  54-årig kvinde overfaldet af mand på vej hjem fra arbejde.
  56-årig kvinde overfaldet af yngre mand på cykelsti.
  56-årig kvindelig buschauffør udsat for vold og voldtaget af yngre mand.
  56-årig kvindelig kommunal ansat sagsbehandler stukket ihjel nær sit arbejde af 28-årig mandlig klient.
  57-årig psykisk syg kvinde på bocenter, voldtaget af 33-årigi mand.
  58-kvindelig præst stukket ned og frarøvet taske og penge.
  63-årig kvinde udsat for røveriforsøg af 4 unge mænd.
  66-årig kvinde voldtaget af yngre mand.
  66-årig kvinde forsøgt frarøvet sin taske og penge af teenager.
  69-årig kvinde truet med pistol til at udlevere penge.
  72-årig kvinde slået og hevet ud af sin bil af bilrøver.
  78-årig kvinde hevet ud af bil og frarøvet den.
  79-årig kvinde med rollator overfaldet og røvet af to unge mænd.
  81-årig kvinde skubbet omkuld og frarøvet bil. Kvinden slog hovedet i faldet.
  84-årig kvinde seksuelt krænket og frarøvet af 2 hjemmerøvere.
  85-årig kvinde slået og sparket af 2 helt unge mænd.
  88-årig kvinde udsat for trick-tyveri i sit hjem.

  Der til kommer de mange overfald på og trusler mod mennesker ansat i danske offentlige (og private institutioner), der repræsenterer det danske og vestlige samfunds værdimæssige grundpiller; politifolk, ambulance folk, brandmænd, hjemmehjælpere, madudbringere, journalister og øvrige pressefolk, politikere, skolelærere, pædagoger, læger, sygeplejersker, kunstnere, forskere, bloggere, samfunds- og systemkritikere. Og så er der de danske mænd, der evt. er skaldede, karseklippede og har tatoveringer, der er blevet skudt ned på forskellige værtshuse rundt omkring i Danmark – og på Nørrebro.

  Kommentar by Liva — 25. april 2010 @ 08:58

 15. @Petersen

  Så kan du med fordel læse Rolf Sloth Henriksens nyudkomne bog “Racisme mod Danskere”. Her dokumenteres i oveflod af 266B KUN gælder den oprindelige danske befolkning. Alle andre kan udsprede deres racistiske vås aldeles som det passer dem, og politianmeldelser af det ignoreres.

  Fr. Lene Myong Ph.D er bare endnu en af “forskere” der går 13 på dusinet af, og som trækker videnskaben ned i sølet. Typisk at hun er så fokuseret på hudfarve, hvor vi andre er fløjtende ligeglade med kuløren. Hun er i virkeligheden vaskeægte racist, og efter et langt studie på humaniora burde hun have læst så meget filosofi, at hun skulle kunne indse det.

  Kommentar by PeterK — 25. april 2010 @ 13:46

 16. En af kilderne til den lave standard i universitetsforskningen er at såkaldt post-modernisme er blevet acceptabel som forskning.

  Den slags skal bare ud af uni-forskningen.

  Kommentar by Sigwar — 25. april 2010 @ 14:02

 17. Racisme er et væsentligt problem!

  Netop fordi Lene Myong og mange med hende er racister.

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 25. april 2010 @ 14:14

 18. Ph.d. Lene Myong har mere ret end hun og venstrefløjen ønsker at vide.

  Professor Peter Nannestad fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet, stod bag en undersøgelse (fra 2009) om forekomsten af jødehad (antisemitisme) blandt 5 grupper af indvandrere i Danmark: tyrkere, pakistanere, somaliere, palæstinensere og eks-jugoslaver.
  I alt 1503 personer indgik i undersøgelsen, der viste at op mod 75 % af dem nærede anti-jødiske følelser.
  ”Samlet svarer 65,8 procent fra de fem indvandrergrupper, at man “ikke kan være forsigtig nok i forhold til jøder i Danmark.”
  75,2 procent “ser ikke så gerne et familiemedlem gifte sig med en dansk jøde”. Og 31,9 procent mener, at “der er for mange jøder i Danmark.”

  Kommentar by Als — 26. april 2010 @ 07:33

 19. “Dansk piger ligner 50-kroners ludere” (sagt i tv-udsendelse) – ikke racistisk.

  “Det er klamt med de muslimske tørklæder i et moderne samfund” – racistisk.

  Kommentar by Albert Nielsen — 27. april 2010 @ 00:38

 20. Der er en nysgerrighed i mennesker som både kan være negativ og positiv. Nogle formidler det bedre end andre. Jeg mener det er en overdrivelse at kalde danskere for racister! Danskerne lider mere af en fornuftig portion xenofobia.
  Jeg var engang på Jamaica for at arbejde på et projekt, og gæt engang hvad jeg blev kaldt af de fleste jeg mødte derovre? Whitey… Jeg opfattede det dog ikke som racisme, men mere en konstatering af hvordan jeg ser ud for dem og et udtryk for den erfaring de mennesker jeg mødte, havde med mennesker af mit udseende.
  Racisme er noget helt, helt andet. Det er en degradering af mennesker, udfra en ide om at de er laverestående væsner.

  Men der er fordomme overalt i verden og det er der nok også nød til at være for at opretholde en eller anden form for konsensus i det globale samfund, som det kaldes i disse dage. Rejser du til et andet land og undlader at prøve på at tale deres sprog eller forstå deres kultur, afskæres du helt naturligt fra en indsigt i de mennesker du omgiver dig med. Det er meget logisk. Og hvis du mener den kultur du kommer fra er bedre end den du befinder sig i, burde du højst sandsynligt finde dig et andet sted at være.
  Jeg har en del venner som er ‘farvede’ og har hørt om de ting de skal stå model til i Danmark. Og mange danskere er glade ignoranter omkring deres egen forståelse af andre og betydningen af det de siger, som om de ikke skal stå til regnskab for det de ytrer. Det bunder vel oftest i dårlig opdragelse eller dårlig selvindsigt. Men det har ikke nødvendigvis noget med hudfarve at gøre. Men mere at mennesker der kommenterer på denne måde også kommenterer alle andre på en plat og grovkornet måde. Jeg plæderer ikke for at man skal acceptere nedgørende kommentarer, men at man skal forstå at det ikke nødvendigvis har noget med hudfarver at gøre.
  Jeg tror at den politiske korrekthed vi er omgivet af i debatterne idag, helt automatisk lukker for nogle af de debatter der skal tages for at få folk til at forstå hvorfor det ikke er fedt at være sort i Danmark, hvis alle konstant skal joke om store pikke og negerboller. Som at komme fra Århus og bo i København og hele tiden skulle høre Århus historier(jokes om Århusianere)
  Racismekortet er blevet brugt lidt for mange gange til at det kan tages seriøst mere. Og ofte fordi der bliver brugt i forhold til en Amerikansk måde at anskue tingene på. Men Amerikanske indsigter er ikke plausible i en Europæisk kontekst, for vores historie og selvopfattelse er helt anderledes skruet sammen.
  Og der er problemer med en del af de muslimske tilflyttere som får rigtigt mange børn og ikke kan tage sig af dem, sådan som vi forventer. Men læg mærke til at det oftest er muslimer af en lavt rangerende social klasse, og de bliver jo kategoriseret udfra nogle præmisser som også gælder for danskere der rangerer i de lave social klasser… Hudfarve har intet med det at gøre…

  Kommentar by Lotte — 2. maj 2010 @ 11:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper