3. oktober 2004

DR Udefra havde nødhjælp som emne – Onde amerikanere tvangsfodre afrikanere

DR Udefra havde i denne uge nødhjælp som emne, og ihukommende at USA er verdens største bidragyder af samme – så havde jeg ikke fantasi til at tro at det kunne vinkles mod USA. Her tog jeg fejl. Indkøbt var en fransk dokumentar, som problematiserede ulandshjælpen med udgangspunkt i et eksemplet Zambia.

Det at USA donerede GMO-majs til Zambia var udtryk for deres onde kapitalistiske sindelag. USA gav kun kornet, for at holde egne bønder og følgeindustrier igang, samt for at påtvinge sine varer global afsætning. Her var således et eksempel på hvorledes den store stygge globalisering med sin modbydelige liberalisme misbrugte fattige afrikanske lande.

De interviewede var et broget sammenrend af utaknemmelige Zambianske ledere, vestlige ulands-hippier, den franske udviklingsminister samt vor alle sammens fodnote-ansvarlige Poul Nielson, EU-kommissær for udviklingshjælp.

Gæst til den efterfølgende debat var Knud Viby, en forfatter som har rejst i regionen – og som blot supplerede dokumentarens overordnede tanke med ord som disse: “Det blev jo i sin tid dannet for at skaffe USA af med en overskudsproduktion” – og man kan næsten se hvorledes sagesløse afrikanere tvinges til at spise amerikanske fødevarer mens en kutteklædt hævner truer dem med et brændende kors…

Eneste lyspunkt i programmet var det forhold at lidt af kritikken nødvendigvis også måtte ramme EU, men der var langt mellem snapsene – og fokus var rettet ensidigt på USA hvad det samlede billedmateriale underbyggede. Her nogle caps fra udsendelsen:

På tirsdag er DR Udefra klar med næste angreb, og fronten er nu at finde i Hollywood… Fra programomtalen:

“Den amerikansk filmindustri er afhængig af militæret ved indspilning af mange film. Og Pentagon stiller velvilligt udstyr og know-how til rådighed. Men det har en pris: Forsvaret må ikke stilles i et dårligt lys, og militære eksperter skal godkende hver detalje i manuskripterne.

Oploadet Kl. 14:36 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Ja man skal vel også som privatmand passe på, hvad man kan blive beskyldt for, hvis man donerer 40 kr. til en nødhjælpsorganisation.

  Måske skulle man ansætte en amerikansk sagfører.

  Kommentar by Henning Nissen — 3. oktober 2004 @ 15:09

 2. Når Viby dukker op ved man hvad klokken har slået !
  Og når denne interviewer sidder i stolen ved man også hvad kommer.
  Intet nyt under Solen.
  Heller ikke, at disse mennesker ikke tillægger deres seere og lyttere evnen til at lægge sammen og trække fra.
  Hvad kan man ellers sige andet end – nu igen -igen-igen -………

  Kommentar by vivi andersen — 4. oktober 2004 @ 08:26

 3. Det er ingen tilfældighed, at langt de fleste – hvis ikke alle – DR Udefra’s dokumentarer er produceret af Arte. Arte er en offentligt finansieret tv-station oprettet at de franske og tyske regeringer med det formål at udbrede “Europas” holdninger i politiske og samfundsmæssige spørgsmål. Sådanne programmer, der er konsekvent antiamerikanske, passer perfekt i Tyges Pedersens forvrængede og venstreorienterede verdensopfattelse.

  Det er ufatteligt, at der endnu ikke har lydt et protestbrøl mod DR Udefra. Redaktionen overgår P1’s Orientering i åbenlys manipulation og propaganga, hvilket siger ikke så lidt.

  Kommentar by G. Christiansen — 4. oktober 2004 @ 23:51

 4. Udefra er bestemt i samme kategori som Orientering. Har du engelsk/tysk-sprogede kilder til dine informationer om ARTE? Det ville da forklare en hel del. Nu var jeg ellers så glad for at vi slap af med EUROnews.

  Udefra har sendt en del ARTE-dokumentarer, men har også sendt produktioner fra amerikanske PBS (lokaltv-samarbejde), Canadiske CBC, Tyske ARD og diverse underlødige programmer fra politiske aktivister på den yderste venstrefløj.

  Kommentar by Kim Møller — 5. oktober 2004 @ 10:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper