9. november 2004

Frank Esmann om “amerikansk politiks grå eminence” og Bushs kernevælgere

Frank Esmanns klumme i weekendens Kristeligt Dagblad fortjener lidt fokus. Hvor Dick Cheney tidligere i DRs programudbud er blevet betegnet som ‘Skyggen bag Bush’, Richard Perle for ‘Mørkets fyrste’ – så er turen nu kommet til Bushs politiske rådgiver Karl Rove. Han er ifølge Esmann ‘amerikansk politiks grå eminence’

Mest underholdende er dog hans karakteristik af det kristne højre, ikke fordi det er udtalt negativt – men mere fordi det illustrerer hvorledes det pludselig er blevet legalt at generalisere:

“De er ansvarsbevidste individualister, fortrinsvis hvide, gifte mænd uden akademisk uddannelse. De er patrioter, forsvarsvenlige og så glade for våben, at de ejer indtil flere af dem. De støtter Israel og et udelt Jerusalem. De tager Bibelen temmelig bogstaveligt, går også i kirke hver søndag og er indbegrebet af gæstfrihed. De arbejder hårdt, men bevæger sig fortrinsvis i små lastbiler kaldet trucks og med et amerikansk flag i bagvinduet. Med andre ord: stovte og overordentlig livsduelige eksemplarer af homo sapiens, hvis største problem synes at være overvægt og mangel på motion.”

Oploadet Kl. 10:57 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar
Arkiveret under:

1 kommentar »

  1. Er Esmann ikke selv en smule hvid og overvægtig. Til gengæld arbejder han ikke så hårdt, i al fald på sine egne værker, og det virkeligt interessante er i virkeligheden, hvem i al verden han har skrevet en så tåbelig klumme af efter. Det intellektuelle niveuau for hans plagiater er afgjort faldet, så han må være nederst i bunken til Egon Clausen eller Carsten Jensen.

    Kommentar by Tefle — 9. november 2004 @ 11:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper