12. juni 2010

Fredag var en god dag

Uriasposten går efter bagsiderne, og har derfor en tendens til at blive en negativ blog. Her en lille solstrålehistorie fra TV2 Online – DR-journalister nedlægger arbejdet.

“Medarbejderne på DR Nyheder har nedlagt arbejdet frem til lørdag. Det har blandt andet betydet, at TV Avisen klokken 21.00 ikke gik i luften.

Arbejdsnedlæggelsen skal ses som en støtteerklæring til kollegerne på DR2, hvor journalisterne på Deadline og DR2 Udland nedlagde arbejdet tidligere på dagen.

Det sker på grund af utilfredshed med, at DR’s bestyrelse har valgt at slå Deadline klokken 17.00 sammen DR 2 Udland. Det oplyser DR-journalisterne i en udtalelse.”

Oploadet Kl. 09:14 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/15379/trackback

30 Comments »

 1. Enig. Hvis de nu bare kunne tage sig sammen og fyre alle de, der strejkede, kunne de spare alle de penge de skulle og måske endda sætte beskyttelsespengenelicensen ned.

  Kommentar by klafbang — 12. juni 2010 @ 09:35

 2. …..bare de beholder Adam Holm !

  Kommentar by wied — 12. juni 2010 @ 09:57

 3. -> Horst Wessel:

  Dit infantile forsøg på at agere agent provocateur virker ikke.

  Smut du nu tilbage på modkraft.dk eller andre sandkasser hvor du kommer fra

  Kommentar by Nosferatu — 12. juni 2010 @ 10:16

 4. […] Uriasposten » Blog Archive » Fredag var en god dag […]

  Pingback by How to change Mysql database directory to another partition in cPanel. /var patition full | hostmanager.info — 12. juni 2010 @ 10:46

 5. He he

  Du er ond. Men jeg tror vi er mange der har tænkt i samme baner. Hvor lang tid mon der vil gå før vi reelt bider mærke i at de strejker. Det bliver ikke på denne side af sommeren jeg registrerer det.

  Kommentar by Superman — 12. juni 2010 @ 12:40

 6. Det er lidt skægt at de strejker på DR. Ved de ikke at vi kan få nyheder så mange andre (og ofte bedre) steder fra. :)

  Kommentar by Liva — 12. juni 2010 @ 13:47

 7. Dagens klynk fra Dines Boertmann:
  http://politiken.dk/kultur/tvogradio/article993495.ece

  (og selvfølgelig agerer Politiken – DR’s åndsfælle – tandløs og ukritisk mikrofonholder)

  Lidt om den kære Dines Boertmann:
  http://da.wikipedia.org/wiki/Dines_Boertmann

  Kommentar by Gert Madsen — 12. juni 2010 @ 14:45

 8. De lever i fortiden. Idag har deres strejke absolut ingen betydning. De dage hvor strejke på DR kunne bringe landet på randen af kaos er for længst ovre.

  Ingen vil savne Kurt Strand, Merete Waldstedlund, og Co. X-faktor findes bedre i England og USA, sporløs er snagen i folks privatliv, og haveødelæggelse kan satellitprogrammerne også levere.

  Jeg synes helt principielt at en dansk TV kanal, der sender uden reklamer på dansk i Danmark er en udmærket ting. Hvornår får vi sådan en?

  Kommentar by Peter Krogsten — 12. juni 2010 @ 15:02

 9. Hvis de lader Erkan Öszen forsvinde stille og roligt, skal de ikke høre ét ondt ord fra mig. :-)

  Kommentar by Nielsen — 12. juni 2010 @ 15:05

 10. Kan hele tvangsbetalings lortet ikke bare strejke fra nu af og i al fremtid, så spare vi alle sammen 2300kr årligt, på noget som ikke vil blive savnet alligevel eller som vi for 2300kr årligt kan købe andre steder.

  Kommentar by li — 12. juni 2010 @ 15:22

 11. Strejk løs, kammerater!

  Kommentar by Den spedalske — 12. juni 2010 @ 16:38

 12. Hvor kan man se en oversigt med DRs medarbejdere/journalister? Og hvilke afdelinger de er tilknyttet?
  Er der nogen, der ved det?
  Jeg har søgt på DRs egen hjemmeside, men finder det ikke.

  Kommentar by boppo — 12. juni 2010 @ 18:01

 13. Der foregår p.t. en meget interessant mediedebat her:
  http://blogs.jp.dk/frontalt/2010/06/10/manden-i-midten/
  – den kan varmt anbefales, selvom (eller fordi?) dens udgangspunkt er Politiken.
  Jeg tillader mig at citere en smagsprøve fra en prima kommentar {ikke skrevet af mig! :)}:

  “Aviserne får massiv statsstøtte, så selv om man som mange, inklusive undertegnede, forlængst har sagt søndagsavisen op, og primært får nyheder via nettet fra udenlandske kilder tættere på begivenhederne, så går aviserne ikke ned.
  De vil gå ned i oplag, men journalisterne kan i princippet sidde og skrive deres politisk korrekte fristile til hinanden, uden nogen hverken køber eller læser dem. Vent og se til en af de 3 store,eller Information og WA (engang min yndlingsavis) kommer i rigtige vanskeligheder. Så vil hele den selvudråbte elite i kor jamre om, hvor slemt det er for den fri debat og politiske udvikling, og statskassen vil åbne sig som ved et trylleslag. De der har fulgt EU’s regler om newspeak, vil også få belønning derfra”.

  Skrevet af Peter Krogsten, 11. jun 10 kl. 18:29.

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 12. juni 2010 @ 18:07

 14. Hej Kim,

  har du overset den her:

  http://www.berlingske.dk/danmark/bacon-forbudt-paa-visakort

  Ledte efter en email på dig her på sitet men kunne ikke hitte en :)

  Godt arbejde !

  Mvh Tom

  Kommentar by Tom — 12. juni 2010 @ 18:49

 15. Fakta havde klædt Politikens artikel om DR’s besparelser, hvor man nu bare gengiver tillidsmandens udokumenterede påstand: “Vi er helt banket i bund i forvejen. Der sidder ikke noget fedt nogen steder”.
  Jeg har set lidt på den påstand:
  Danmarks Radio får godt 83% af licensmidlerne eller ca. 3,5 mia. kr. Licensen reguleres med den almindelige prisudvikling, og lidt flere ventes at betale. Inden for det seneste år har man fået råd til 3 nye tv-kanaler: DR K, DR Ramasjang, DR HD, og under sidste sparerunde i 2007 fik man DR Update. DR påtænker at sende DR1 og DR2 i HD-kvalitet fra 2012, hvilket blive noget dyrere og kræver nogle investeringer. DR har 4 FM-radiokanaler, hvor den ene dog skal afgives (et kommende alternativ til program 1 får 100 mill. af licensmidlerne). DR har netop nu meddelt at man vil udvide sendefladen inden for de 18 DAB-radio-kanaler, man forføjer over.
  DR er langt den største medievirksomhed i vores land. Alene DR-byen er et kolossalt byggeri på 130.000 kvadratmeter. Man har flottet sig med et prestigebyggeri uden sidestykke, og gælden i DR er derfor også stor, henved 5 mia. kr.
  Antal ansatte er så vidt jeg kan finde ud af, knap 3000. Dines Boertmann nævner ikke noget om personaleomsætningen, men med et slag på tasken fratræder måske 300 årligt?
  DR siger selv at man skal spare 80 mio. kr. næste år. Lad halvdelen gå til løn-besparelser, 40 mio. kr. Det svarer til under 100 afskedigelser, vil jeg tro, og der bør kunne klares ved naturlig afgang (evt. afskedigelser kommer først på tale til september).
  I øvrigt fungerer økonomi i et vist omfang sådan, at øger man midlerne et sted, fx til DR ved forhøjet licens, så vil man andre steder i samfundet miste beskæftigelse. Det bekymrer selvfølgelig ikke tillidsmanden eller rød stue, der ved medieforliget ønskede forhøjelse af licensen – det kommer nok.
  Her er i øvrigt en god illustreret artikel om “DR-Byen – Bag facaden”
  http://www.recordere.dk/indhold/templates/?a=3115

  Kommentar by Niels P. — 12. juni 2010 @ 19:25

 16. “Men jeg bryder mig ikke om at være sammen med gale mennesker,” sagde Alice.
  “Åh, det kan du ikke undgå,” sagde katten.: “her er vi tossede allesammen. Jeg er tosset. Du er tosset.”
  “Hvordan ved du jeg er tosset?”
  “Det må du være,” sagde katten, “ellers var du ikke kommet her.”
  (Alice i Eventyrland – Lewis Carroll)

  Fordelen er at vi kan vælge ikke at være sammen med de tossede og deres besynderlige påfund på DR.

  Kommentar by synopsis-olsen — 12. juni 2010 @ 20:20

 17. Det er herligt. Men det er ikke nok. DR skal helt ned med nakken. DR skal reduceres med mindst 70%, for at vi kan få en mere fri konkurrence på mediemarkdet. Og den historiske del af Danmarks Radio skal tages fra dem og overføres til en sektion i Nationalmuseet.

  Det var så komisk. DR var hele fredagen fyldt med salvelsesfulde artikler om hvor hårdt der er for Danmarks “national-TV” og hvor grufuldt det er, at P2 lukker, at Deadline.. osv.

  Det var jo det rene grædekor og hulkesnøfteri på Danmarks nationalsocialistiske Radio. – Og det komiske er jo, at lige meget hvilken del af DR man tænder for, så skal man høre på DR-selvfedheden, DR-holdningen, DR-snobberiet, DR-DFbashingen, DR-moden, DR-feminiseringen, DR-kriminalitets-og-drugs-dyrkningen, DR-islam-kæledækken, osv osv osv.

  Det er da for øvrigt forunderligt at de røde, ligesom deres nazi-forbilleder, elsker at lave forsøg med mennesker. De røde laver forsøg med at blande muslimske børn ind i endnu ikke islamiserede skoler. De røde laver pædagogiske eksperimenter med voldelige psykisk syge muslimer, De røde laver en uhyrlig masse forsøg med at omklamre indvandrebanderne med “meningsløse” lilla-ble projekter. Siden kan de lave en TV-dokumentar-løgn i DR om deres idiotiske projekt.

  Men de er ikke meningsløse. De røde tjener styrtende med penge på at lege med forsøgsdyrende og er dermed også de mest racistiske og nedladende herrefolk, man kan forestille sig. Muslimer er et let offer for de rødes superracisme.

  Mon ikke det reelt er de røde, der mest anspore til at radikalisere muslimerne? – socialistisk-pædagogisk nedladenhed kan man kun gøre oprør mod, ellers går man vel til grunde.

  Men de røde er snu nok til altid at give de blå skylden, så det ikke går ud over dem selv. De er så overbeviste om egen herlighed at de slet ikke kan forstå kritik.

  En massiv barbering af DR, vil hive tæppet væk under dem, fordi de så ikke har deres “propagandaministerium” til at dække sig af med.

  Sidst men ikke mindst, skal licensen afskaffes og erstattes af den moderne teknologis væld af muligheder. Den er jo oldnordisk. Afskaflicens.dk

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 12. juni 2010 @ 20:57

 18. Det er næsten ikke til at holde ud med det klynkeri fra DR-ansatte. Som havde de en særlig fødselsret til at nasse på os andre og øve indflydelse på danskerne efter deres forgodtbefindende.

  Det var virkelig vidunderligt, at de nedlagde arbejdet. Det siger alt – og underminerer forhåbentlig deres egen position.

  Kommentar by Frihed — 12. juni 2010 @ 22:05

 19. http://politiken.dk/udland/article993634.ece

  Chávez kræver regeringskritisk tv-direktør bag tremmer

  Så kan de lære det….Måske vi inden længe ser at Plummer flytter til Venezuela, hvor han er blandt ligesindede.

  Kommentar by Lars H — 12. juni 2010 @ 23:05

 20. Glimrende med lidt glæde. Jeg glæder mig også (ind imellem) over ridderne af bolden, også selv om jeg ikke er særlig tilhænger af at de skal bestemme, hvordan vi skal leve i fremtiden.

  Vis også gerne lidt glæde over krigen. Vi andre kan have lidt svært ved det – vi der måske snarere ønsker Fogh en amerikansk straflængde.

  Kommentar by Scavenius — 13. juni 2010 @ 10:47

 21. Sidste indslag i 1200 Radioavisen:

  “Der skal mere accept og forståelse til, hvis man vil undgår at fængslede ‘unge’ radikaliseres.”

  Kommentar by Peter R — 13. juni 2010 @ 11:15

 22. … og i P1 Debat er Stenings-Petersen som sædvanlig med …

  Kommentar by Peter R — 13. juni 2010 @ 11:17

 23. Fængslede unge udlændinge vil falde til

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/06/13/080417.htm?rss=true

  – Det er denne tankegang, der skaber så stor vrede hos unge med muslimsk baggrund, der i forvejen ikke føler sig anerkendt, og som forhindrer en stolthed ved borgerskabet. De er ikke stolte over at være danske borgere, tværtimod, de fleste ønsker at rejse væk, siger hun til Politiken.

  Er der et vist misforhold imellem overskriften og teksten ? De ønsker at rejse væk bliver i journalistens hjerne til at de ønsker at falde til. Ak ja.

  Kommentar by Petersen — 13. juni 2010 @ 12:21

 24. Lige lidt om kilden til politiken/Dr’s artikel : http://inif.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=60:en-doktorgrad-forpligter&catid=32:kronikker&Itemid=97

  Hun er en akademisk kylling der kun vil tale med politiskkorrekte journalister.

  Kommentar by Petersen — 13. juni 2010 @ 12:46

 25. http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1361939.ece

  Islam dræber 2 og anholder 10 for at se fodbold.

  Kommentar by Larebil — 13. juni 2010 @ 13:10

 26. DR behøver ikke at blive helt nedlagt, når vi får et systemskifte. De kan blive lagt ind som en afdeling under frilandsmuseet:-)

  DR kan derved få en indtægt ved at turister, skolebørn m.fl. kan gå rundt og se hvordan der i gamle dage blev lavet rødt fjernsyn.

  I Tyskland er “Ostalgie” blevet lidt af en geschæft – så hvorfor ikke.

  Kommentar by Sigwar — 13. juni 2010 @ 14:15

 27. Det er, efter min mening, helt forkert at betragte Danmarks Radio som et uddøende mediesystem uden reel magt. Danmarks Radio har utrolig stor magt, men den ligger ikke der hvor man måske umiddelbart ville tro den ligger.

  Udefra tænker man, at Danmarks Radios magt ligger i nyhedsformidlingen, nogle af de religiøse programmer der formidler Islam, eller noget lignende. Men det er det ikke, det ligger i deres magt over ungdommen. Jeg kender det fra mit virke som musiker. Musikken er ofte det som ungdommen forholder sig til. Så kan man være skater, svingpjatter, jazz eller hip hopper. Hermed ligger de unges identitesdannelse i hvilken musik de lytter til, og de bands de identificerer sig med.

  Magten over hvilken musik de unge primært lytter til ligger et sted; P3. Hvis man ikke er gode venner med P3, så kan man ligesågodt droppe alt om en musikkarriere. Hvis man derimod er gode venner med P3, så er musikkarrieren næsten sikker. Tag eksemplet med bandet Duné, en ren P3 darling, som er ok, men da ikke noget superfremragende band. Tag hip hoppens store popularitet i Danmark, også en P3 frembringelse.

  Og så kan spørge sig selv, hvad med den musik der støtter nationen, findes den ikke, eller censureren P3 den. Her kan jeg tale med egen erfaring. For et par år siden udgav jeg en cd til støtte for Danmark i opposition til politisk Islam. Denne cd blev på ingen måde prioriteret, men fuldstændig overset af alle ledende musikformidlere. Herunder selvfølgelig P3. Det var ikke fordi det var skidt musik, man kan selv høre titel nummeret i radioen på http://www.rubicon.dk og vurdere. Pladen blev ikke prioriteret fordi den ikke var socialistisk, multikulturel musik.

  Havde Danmarks Radio ikke eksisteret, så ville den del af den musiske tradition jeg tilhører; højskole, have helt andre vilkår.

  Rent praktisk fungerer det sådan, at der sidder et udvalg der styrer al musikken med hård hånd på P3. Dette udvalg er den aller inderste kerne af magt i Danmarks Radio. Hvad de beslutter sig for er gældende lov på P3 og dermed også i det danske musiklandskab. Man kan hoppe, springe, råbe. Det er ligemeget, de bestemmer.

  Derfor er Danmarks Radio, i virkeligeheden ikke specielt ked af at blive skåret ned på nogle af de reelt uvæsentlige poster i deres budget. Så laver de lidt larm, og håber på at folk ikke opdager at deres reelle magt overhovedet ikke røres.

  Derfor burde man, hvis man ville pille ved den dannende magt Danmark Radio har, nedlægge P3. Om ikke andet burde man sætte det udvalg der styrer musikvalget til de unge under stærk observation af nogle embedsmænd eller politikere som reelt har landets vel for øje.

  Lad dem som er loyale overfor nationen bestemme hvad de unge skal høre af musik, ikke dem som reelt forråder de idealer vi allesammen burde respekterer og kalde vores egne, retfærdighed, ytringsfrihed, demokrati og frihed.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 13. juni 2010 @ 15:13

 28. -> 26, Sigwar

  Systemskiftet havde vi i ’82, men de skiftende (mest) borgerlige regeringer har naturligvis været en anelse bekymrede for at tage hele minimalstaten på een gang. Bl.a. på grund af demokratiresten.

  Men I er godt på vej. Stadigt fattigere folk og stigende kriminalitet på fortoverne, mens de rige kører forbi i deres kæmpebiler på vej fra den ene private parkeringsplads til den anden – eller flyver forbi i luften i deres helikoptere. Men det er vel en del af internationaliseringen der trods alt er ok her?

  Kommentar by Scavenius — 14. juni 2010 @ 20:30

 29. #28 Scavenius.

  Hvilken minimalstat snakker du om?

  Check følgende nøgletal som tidsserier (gider ikke finde dem til dig):

  1) Offentlige udgifter.
  2) Offentlige udgifter i % af BNP.
  3) Gini-koefficienten.
  4) Rothbard’s PPRP (Producers product remaining with producers) viser den private produktions reale størrelse når det offentlige har taget sit (beregnes som BNP minus offentlige udgifter minus skattetryk).

  Der er intet belæg for dine påstande.

  Forskellen på Løkke og Halal-Helle er blot en mindre nuance i den lyserøde farve.

  Kommentar by Sigwar — 15. juni 2010 @ 13:33

 30. Løgn, mere løgn og statistik. Viser bare at økonomer er borgerlige.

  Kommentar by Scavenius — 15. juni 2010 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper