28. november 2004

Martin Breum vil modvirke følgagtigheden i medierne med flere midler til Ritzaus Bureau

Deadlines Martin Breum havde i torsdagens Berlingske Tidende en kronik om Modinet-rapporten omhandlende de danske mediers dækning af Irak-krigen, og han nøjes ikke bare med at godtage konklusionen. Følgagtigheden skal modvirkes med en solid gang…:

“Men når vi nu med forskernes analyse i hånden må konstatere, at dilemmaet med ubalancerne og manglerne i krigsdækningen er kollektivt, var det måske værd at overveje en fælles indsats for at komme videre. De store medier ejer i forvejen i fællesskab et helt nyhedsbureau, Ritzaus, der mod et ekstratilskud givetvis ville være glad for at opbygge en egentlig, selvstændig og facetteret dækning i Irak (evt. i samarbejde med irakiske journalister), sådan at den samlede danske presse fik et tiltrængt supplement til det eksisterende udbud af nyhedsmateriale.”

Oploadet Kl. 21:51 af Kim Møller — Direkte linkEn kommentar

1 kommentar »

 1. “facetteret dækning ” ….

  En gennemgang af 17 dages DR udendelser kaldes “forskning”. Nuvel. Er det problematisk at det er militærpersonel der kommentere krigshandlinger ?

  Åbnebart efter disse “forskeres” menig.

  Hvad så med DR og mediernes konstante brug af ‘indvandringsforskere, DRC og Fatih Alev ? ´

  Breums ide om Ritzau er nærmest latterlig. Ritzaus der stort set fylder Urban og metroXpress op med deres stærkt biased dækning og fylder mere end rigeligt i de andre medier.

  Kommentar by Christian — 30. november 2004 @ 02:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper