12. august 2010

Socialdemokrat om moské-modstand: “Det hører ikke hjemme i et demokratisk samfund.”

Onsdag debatterede Århus Byråd et forslag om en ny moské, som tyrkiske muslimer har planer om at opføre i Brabrand. Samtlige partier med undtagelse af Dansk Folkeparti var positivt indstillet, og flere kritiserede DF’eren Lars Skov, blandt andet socialdemokraten Ango Winther.

“»Jeg har et absolut behov for at markere, at vi er dybt uenige med Lars Skovs indlæg. Det hører ikke hjemme i et demokratisk samfund,« tordnede Ango Winther,” (Århus Stiftstidende, 12. august: DF’er irettesat i moskédebat)

Hvad var det så Lars Skov sagde, der ikke hørte hjemme i et demokratisk samfund.

“»Det er et politisk symbol, som vi ikke kan gå ind for,« lød det fra DF’eren, der citerede Tyrkiets ministerpræsident Recep Tayyib Erdogan for at beskrive en moské som kaserner, hvor kuplerne er stålhjelme og minareterne bajonetter.” (Århus Stiftstidende, 12. august: DF’er irettesat i moskédebat)

Det fremgår ikke af artiklen, men Den Tyrkiske Kulturforening, der står bag moské-projektet, er organiseret i Diyanet-organisationen (Dansk Tyrkisk Islamisk Stiftelse), og hermed reelt den tyrkiske stats forlængende arm. Islamisten som Lars Skov citerede, har været tyrkisk premierminister siden 2003, og det citerede må således siges, at være lige på kornet.

Her lidt fra professor Mehdi Mozzafari i gårsdagens Jyllandsposten.

“Muslimer udgør Allahs hær (jundAllah). Det begynder med underkastelse, hvilket indebærer, at man giver sig fuldt ud til Allah og hans sendebuds ordrer, altid er parat til at lade sig mobilisere… I hele denne proces spiller moskeen en central rolle. Moske (masjid) betyder bogstaveligt taget underkastelsessted.

Oprindeligt var moskeen både regeringsadministration og militærkaserne, hvor man deponerede våben og fordelte krigsbyttet, og hvor man udførte bøn (salât). Minareterne var både beregnet til indkaldelse til bøn og til forsvar af kasernen imod uvedkommende.

At være muslim, altså Allahs soldat, er definitivt.”

Apropos.

Tirsdag kunne DR Online fortælle, at Saudi-Arabien er godt i gang med et større byggeprojekt, der blandt andet involverer placeringen af verdens største ur på en skyskraber 600 meter over Den Store Moske i Mekka. Urets størrelse var historien, men det religiøse er her der og alle vegne. Flere fotos her.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/16884/trackback

29 Comments »

 1. Det hører med til historien om det muslimske ur, at det er led i bestræbelserne på at flytte udgangspunktet for tidsberegning fra Greenwich i England (Greenwich Mean Time) til Mekka.

  Alle argumenter bruges: brud med kolonialismen, Mekka er centrum for verdens største region, Allah vil det, vi har verdens største ur, ergo skal al tidsberegning laves om osv osv osv.

  Kommentar by Henrik — 12. august 2010 @ 13:49

 2. Accepten af islam, hører ikke hjemme i et demokratisk/civiliseret samfund.

  Venstrefløjen fisker efter muslimske stemmer og vil i længden netop undergrave det demokratiske og civiliserede.

  Er der overhovedet bare en eneste smagfuld bygning i hele Saudi-barbarien?

  Næppe.

  Hvad fanden har de tænkt sig at gøre når deres olie-eventyr slutter?

  Så bliver gode dyr rådne.

  Kommentar by Mogens Lykketoft på speed — 12. august 2010 @ 13:51

 3. Jeg synes, det især er værd at hæfte sig ved, at uret er smykket med våben. Islamisk heraldik er ikke særligt raffineret. Ikke noget med “Himlens og Jordens kræfter” (korset) eller “De komplementære modsætninger i evig forvandling til hinanden” (Yin og Yang), eller anden sofistikeret symbolik.

  Bare sværd. Men ve dem, der tilføjer en bombe!

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 12. august 2010 @ 14:11

 4. Ango Winther er en uvidende nar, tæt fulgt af Lars Skov.

  Den med bajonetter m.v. er langt fra det værste, Erdogan har sagt, og han kom jo også i spjældet for det. Det værste var, da han stod i Tyskland og fortalte tysk-fødte tyrkere, altså tyske statsborgere, at de skulle huske på, at det var ham, der var deres præsident og ikke Merkel.

  Det eneste jeg kan komme på, der minder om det, var da deGaulle ude af kontrol over egene talegaver råbte “Vive Quebech – Vive Quebech libre!”, mens han var på officielt statsbesøg i Canada. Desværre for ham var det i en periode, hvor der var en meget aktiv bevægelse for Quebechs løsrivelse fra Canada. Hans statsbesøg sluttede uplanlagt samme dag.

  Dagens politikere har desværre ikke samme slags hår på brystet som den canadiske præsident, heller ikke de mandlige.

  Jeg tror det var samme præsidents kone, der forsvandt sporløst i 2 døgn efter at have overværet en Rolling Stones koncert og været back-stage. Pudsigt nok var Mick Jagger også forsvundet fra jordens overflade i samme periode.

  Kommentar by Hans Jensen — 12. august 2010 @ 14:25

 5. “Det hører ikke hjemme i et demokratisk samfund.”
  Socialdemokraterne er åbenbart mere optaget af, hvad der ikke tager sig pænt ud, end at bevare demokratiet for vore efterkommere.
  I øvrigt med hensyn til uret, hvis man kan se den engelske Islam Channel, “One World – One Ummah – One Channel :: Islam Channel” , vil man oppe i venstre hjørne se årstallet i den islamiske kalender.

  Kommentar by Menig 442 — 12. august 2010 @ 14:34

 6. Jeg er kommet til den konklusion at man faktisk ikke kan have et velfærdssamfund, hvis dette samfund indeholder socialister og muslimer.

  For socialister er det en dyd at være dum.

  Dumhed og griskhed og selvfed-frelser, dyrkes af socialister.

  Og det er jo lukrativt. Hvis man er dum, skal man tilgives… hvad er mere nærliggende end at træne i at spille dum?

  Socialistiske politikere ynder at bruge deres personlige erfaring som grundlag for al deres viden om befolkningen. – Sig mig, hvor dum har man lov at være??????

  Socialister og muslimer er naturligt snyltende ideologier og hvis de blev udelukket fra samfundet, så ville velfærdsstaten have en chance, fordi vi andre ikke har det som endemål at røvrende andre mennesker, men hellere stræber efter at klare os selv.

  Velfærdstaten er en dejlig forsikring. Ikke en malkeko og ikke en socialistisk ejendom beregnet til at udleve sine psykiske personlige problemer omkring ansvar og modenhed.

  Boykot socialister og muslimer- thats all.

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 12. august 2010 @ 14:36

 7. Hvad i Allah’s navn skal de med et ur i et land hvor tiden har stået stille i 1.400 år? – Og meget á propos så skal uret på Råddenhustårnet i København også være blevet sat i stå…formentlig er man – i tilpasningens ånd – ved at installere et baglænsgående urværk…

  Kommentar by Skjoldungen — 12. august 2010 @ 14:43

 8. En dag vælter dette tårn ned i Kaaba’en, og så ved de troende, hvad klokken er slået.

  Kommentar by Spandauer — 12. august 2010 @ 15:09

 9. Inshallah.

  Kommentar by Spandauer — 12. august 2010 @ 15:10

 10. @ Ango Winther

  Selvfølgelig må man tale mod en moské i et demokratisk samfund. Man er faktisk forpligtet til det, da moskéer oftest har til hensigt at omstøde den demokratiske orden.

  Kommentar by Spandauer — 12. august 2010 @ 15:12

 11. Socialdemokrabaterne bør ikke tage D.-ordet i deres mund. Hvornår har man for eksempel rent demokratisk vedtaget indførelsen af et multikulturelt samfund eller et multireligiøst samfund?

  Næh nej – den slags var aldrig stuerent. Og det multikulturelle var noget danskerne “…..bare måtte vænne sig til”. Blåstemplet af quislingene i Socialdemokraturet.

  Kommentar by Limewoody — 12. august 2010 @ 17:32

 12. Limewoody: Det er jo demokratisk vedtaget af de demokratisk valgte politikere – det er netop det, der er det tragiske ved det.

  Kommentar by Thomas — 12. august 2010 @ 17:54

 13. Ango Winther er ikke for klog.
  Sæt ham på listen, når modstandsbebægelsen får vind i sejlene.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. august 2010 @ 19:13

 14. Det er vældig interessant det med at de vil etablere et særligt islamisk tidssystem med Mekka som udgangspunkt.

  Det undrer mig faktisk at ingen danske medier har valgt at spørge “eksperterne”. Tænk engang, et fuldstændigt velfungerende system de nu vil ændre, blot fordi det ikke-muslimer der har etableret det.

  Tænk hvis det var omvendt og vi satte en systematisk kampagne igang for at få droppet brug af ordet ALgebra, blot for at erstatte det med et andet tilfældigt eurpoæisk ord. Jeg tipper at Jørgen Bæk Simonen og Time Jensen vil kunne se meget racisme deri.
  Hvad mon Mekka-uret siger om magtfulde dele af den islamiske verdens syn på omverdenen ?

  Kommentar by Superman — 12. august 2010 @ 19:22

 15. Ikke så mærkeligt at næsten alle muslimer stemmer RØDT

  De røde har alle dage været landsforrædere

  Kommentar by POP — 12. august 2010 @ 19:26

 16. Det næste bliver vel at de påstår at muslimer har opfundet tiden. Vesten og Kina skal bare arbejde lidt tættere sammen om hvad olie skal koste, f.eks det samme som en tønde fodermajs. Så er den muslimske ged ret hurtigt barberet. Vi har fat i den tykke ende, vi har fødevarerne, og vi kan fryse længere tid end de kan sulte.

  Kommentar by Hans Jensen — 12. august 2010 @ 19:36

 17. Den tyrkiske premierminister Erdogan er kommet med opfordringer til tusinder af europæiske tyrkiske politikere og ledere og har bedt dem at holde fast ved deres dobbelte statsborgerskab, at være politiks aktive, og ikke lade sig assimilere i deres samfund.

  Ligesom den royale familie i Saudiarabien, kan Erdogan se at en islamisk overtagelse af Europa vil indtræffe. Hans mission er at sætte fart i det ved at ansøge om EU medlemsskab for Tyrkiet og dermed islamiseringen af resten af Europa. Britiske Cameron hjælper godt på vej ved at være helt uforbeholden.

  Kommentar by synopsis-olsen — 12. august 2010 @ 22:13

 18. An 4.
  Det var den canadiske præsident Pierre Trudeaus hustru der havde en affære med blandt andre Mick Jagger, også Ted Kennedy blev et trofæ. Trudeau var et gennemført socialistisk fjols der fik kørt Canada i sænk.
  De Gaulle blev ’smidt hjem’ af Lester B. Pearson.

  Kommentar by synopsis-olsen — 12. august 2010 @ 22:35

 19. 12-> Thomas – Politikerne blev advaret om, at den udvikling vi dagligt ser udfolde sig for vore øjne ville blive resultatet. De der var kritiske blev kaldt nazister, racister, ikke stuerene, osv osv.

  Men rent demokratisk er udviklingen mod det multikulturalistiske samfund aldrig blevet accepteret af den danske befolkning. Og man kan sige, at den er indført via bagdøren med løgn og bedrag.

  Kommentar by Limewoody — 12. august 2010 @ 23:09

 20. Angående dette kæmpe ur der skal placeres højt oppe over det hellige sted i Mekka, er det da lidt morsomt at det er engelsk/vestlig teknologi der skal hæves så højt op over den store moske, så uret kan “kigge ned på” moskeen !

  Egentligt er det meget sigende for islam, idet de ikke kan tage nogen som helst teknologiske frembringelser i anvendelse uden at disse er opfundet i Vesten !

  Og muslimer snakker om deres overlegne kultur!

  Kommentar by Vivi Andersen — 13. august 2010 @ 00:06

 21. 20-> VA

  ….og det hele er bygget af udenlandske arbejdere på sulteløn, med begrænset opholdstilladelse og drakoniske straffe for overtrædelse af landets love.

  Kommentar by Limewoody — 13. august 2010 @ 08:27

 22. 19, Limewoody: Det har du ret i. Min pointe var bare, at folk(et) selv har stemt på de politikere, der har fyldt (og stadig fylder dem) dem med løgn og bedrag.

  Kommentar by Thomas — 13. august 2010 @ 13:02

 23. Vi må, i det mindste, have ret til at sikre os, at organisationer og pengemænd bag projektet ikke har samme ideologi som den, vi bekæmper i Afghanistan…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 13. august 2010 @ 18:16

 24. > 18

  Sandt at Trudeau gjorde uendelig stor skade i Canada. Dog ikke sandt at han var præsident. Canadas leder er en Prime Minister.

  Kommentar by marius — 13. august 2010 @ 19:39

 25. Ja, selvfølgelig er det religiøse her og der og alle vegne i Mekka. Hvad regner man med, med den status, byen har haft i snart 1400 år?

  Det religiøse er også her og der og alle vegne i Vatikanstaten.

  Kommentar by Carsten Agger — 13. august 2010 @ 20:43

 26. 25. Carsten Agger

  At det religiøse er her og der og alle vegne i Vatikanstaten i Rom – det kan vi jo alle ved selvsyn konstatere.

  Men med hensyn til Mekka – da må vi sætte vores tillid til de muslimer der har været der, da vi som vantro ikke har adgang til byen !

  Kommentar by Vivi Andersen — 14. august 2010 @ 00:49

 27. Fedt nok, et perfekt bombemål…

  Kommentar by peerpede — 14. august 2010 @ 10:29

 28. @ Vivi Andersen

  Nu må du ikke udstille Carsten Agger som idiot. :-)

  @ Carsten Agger

  Hvorfor flyttede du egentlig fra Rosenhøj? Blev multikulturen og dens repræsentanter for påtrængende?

  Kommentar by Spandauer — 14. august 2010 @ 11:16

 29. @ Carsten Agger

  Hvorfor flyttede du egentlig fra Rosenhøj? Blev multikulturen og dens repræsentanter for påtrængende?

  Kommentar by Spandauer — 14. august 2010 @ 21:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper