13. august 2010

DR: Den levende legende, fødselaren Fidel Castro, blev modtaget med stående bifald i Havana

Flere aviser har sommeren over reklameret for rejser til ‘det stemningsfulde Latinamerika i Che Guevaras fodspor’, og når den slags glider ubesværet ned, så kan DR næppe se noget forkert i det her indslag. Fra DR Online – Levende legende fylder 84 år i dag.

Den tidligere cubanske leder Fidel Castro har fødselsdag i dag og imod alle tidligere odds så er fødselaren mere vital i dag end han har været i årevis. I sidste uge talte han til parlamentet, noget ingen for ganske kort tid siden troede han skulle komme til igen…

For nylig offentliggjorde Castro første del af sine memoirer. Det er et bind på 896-sider, hvor han beskriver det væbnede opgør med Cubas diktator, Fulgencio Batista i slutningen af 1950’erne.”

(DR Update, 13. august 2010: Fidel Castro fylder 84)

Morten Schnell-Lauritzen, DR Update: Cubas tidligere leder Fidel Castro fylder år i dag… Sidste weekend deltog han for første gang i et parlamentsmøde i Havana, hvor han, som de kan se, blev modtaget med stående bifald.

Oploadet Kl. 16:44 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/16946/trackback

11 Comments »

 1. Rødfascistisk idoldyrkelsen og ekstase.

  D’herrer fra rødfascisterne/venstrefløjen kan nok mærke sædklatten sive ned mod knæet, og feminazierne smatter både tøj, og stole godt og grundigt, når rødfascismen diktatorer, tyranner og massemordere hyldes – Ih klap, klap i de små hænder, lad også dem blive stænket med blod… Så er hyggen total i de røde stuer…

  Kommentar by Rolf Krake — 13. august 2010 @ 16:49

 2. Ja, nu går den på Dagmar!

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 13. august 2010 @ 17:02

 3. Tænk hvis vi kunne sende de skide danske socialistiske landsforrædere(dog minus V&K) til cuba, på en enkelt billet. Besøgte man så cuba et års tid efter, ville det være som at være med i filmen Jurassic park.

  Kommentar by Fritz — 13. august 2010 @ 18:24

 4. Hollywood er endnu mere bjergtaget af den aldrende diktator. Han fremstilles ikke som en skurk i film – den rolle er reserveret til Hollywood hadefigurer som Joe McCarthy, Richard Nixon eller J. Edgar Hoover. Faktisk hersker Castro som et veritabelt ikon for mange af Hollywood’s bedste og smarteste. Oliver Stone omtaler Castro som “en meget moralsk, en meget menneskelig mand.” Jack Nicholson udtaler sig sentimentalt om sin hyppige cubanske vært “et geni!” og hans ø-gulag som “et paradis!” Francis Ford Coppola skrev et ‘kærestebrev’ til ham. “Fidel jeg elsker dig” begynder det med, “vi har begge de samme forbogstaver og begge benytter vi vor magt i godhedens tjeneste.”

  Det helt og aldeles ironiske i den vedvarende kærlighedsfest for Fidel er at han var så yderst tæt på at myrde de som nu synger sange til hans pris. Efter hans meget roste besøg på Manhattan i november 1995, hyldede Time Magazine manden som to gange forsøgte at brænde New York ned med “Manhattans skål!”
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2009/01/tillyke-med-jubilet-castro.html

  Uddrag af artikel af Humberto Fontova, som hvis man læser hans opgørelser over overgreb udført af Castro og slæng da er man kureret for enhver sympati med denne diktator og morder.

  Kommentar by synopsis-olsen — 13. august 2010 @ 19:10

 5. Olsen, tak for herlig beskrivel af Hollywood. – Vi kender kun Guantanamo, men kig lige her på kortet over alle Cubas fangelejre. 300 fængsler til 11,236,444 indbyggere. Det er et fængsel pr. 37.500 cubanere !

  http://hodja.files.wordpress.com/2006/07/castrogulag3.jpg

  During the Batista dictatorship, there were 11 prisons in Cuba. Now, as can be seen on the
  above map, there are over 300! The entire island is surrounded by prisons!
  The questions are: Why so many prisons in a country where everyone is supposed to be equal?
  Why so many prisons in a country where the people are in charge?
  Why so many prisons in a country that for 46 and a half years has been ‘educating’ the ‘new man’
  that is supposed to be like Che?
  Why so many prisons in a country where 99.9999% of the people ‘vote’ in favor of the dictator for life?

  Kommentar by wied — 13. august 2010 @ 20:05

 6. >4

  Ja, det er fuldstændigt grotesk med underholdnings-industrien. Men de har jo også sit på det tørre, hvem ville nogensinde et seriøst politisk indslag af en skuespiller?

  Man spørger heller ikke en narkokriminel som bankrådgiver, vel?

  Socialisterne elsker deres guder. I mangel på anstændig kristen næstekærlighed, så finder de tilfældige afguder og polyteisme.

  Polyteisme skulle efter sigende være årsag til en tiltagende dekadence i en kultur og dette er en stor forskel til monoteisme.

  OFF topic:

  Der er enorme oversvømmelser i Pakistan. “Verdenssamfundet” står parat til at yde al den nødhjælp som en vestlig redder-kultur, kan tilbyde.

  Ikke fordi jeg ikke føler med de millioner af ofre for oversvømmelser og brande, men jeg kommer bare til at spekulere over, om islam ville yde den samme nødhjælp til os, hvis og når vi får naturkatastrofer at kæmpe med i samme omfang?

  Er det ikke prisen for at være en hadsk og undertrykkende kultur, som erklærer alle andre krig og opfører sig som de største svin i en ellers fremad-civiliserende verden, at man så også må finde sig i at få den kolde skulder, når det brænder på?

  Det er lidt af et dilemma. Hvis vi ikke hjælper, så giver vi ekstra fordel til islams egen “nødhjælp”, nemlig Det Muslimske Broderskab og deres dertil hørende islamisering.

  Men hvis vi hjælper, så viser vi at selv når Allah sender et straf-signal til hans tros-slaver, så kommer vi og faldbyder vores godheds-narkomani som de rene idioter.

  Det er sgu ikke nemt at være venner med Alleh.. :)

  Kommentar by Julie P. Kantoft — 13. august 2010 @ 20:09

 7. Det er da dejligt at vores allesammens hyggeonkel Fidel går og har det godt. ¡Viva la revolución!

  Kommentar by Vagn Henning — 13. august 2010 @ 21:28

 8. Man skulle tro det er satire, men det er DR.

  Kommentar by FriKapitalist — 14. august 2010 @ 10:24

 9. Batista var en skidt fyr, og det var godt han blev væltet, men Cubanerne kom fra asken til ilden.
  Efter et besøg på Cuba er jeg chokeret over den mangel på frihed som er så overvældende, at det er helt indlysende at det ikke kun kan forklares med amerikansk boykot.
  Det er slående at en Dansk politiker som Mogens Lykketoft kan omtale Fidels Cuba som socialismen med et menneskeligt ansigt. Hvis det er sådan han ser på det så stakkels Danskere hvis Lykketoft og dem til venstre for ham kommer til magten.
  Tænk hvilken rædsel Villy Søvndal som udenrigsminister og den tidliger formand for Danmarks Kommunistiske Parti Ole Sohn som finansminister. Hvem husker ikke hans kysse/kramme med Honeker nogle få dage før murens fald. Dengang flygtede dem der kunne gennem dødszonen til vesten, fra Cuba er det sværere det er langt at svømme til Florida, og hajerne er sultne. Alligevel er over en million af Cuba ca. 11 mio. indbyggere flygtet, og husk det de flygter fra er fra socialismen med et menneskeligt ansigt. Man må gå ud fra et Mogens Lykketofte trods alt vil indføre socialisme med et menneskeligt ansigt, så vi kan forhåbentligt få lov til at “flygte”

  Kommentar by Andreas — 14. august 2010 @ 15:26

 10. Hvor er Fidel Castro skyld i meget lort på Cuba
  Der er ALDRIG kommet noget godt ud af Kommunisme, eller socialisme
  for den sags skyld

  @Andres: Lykketoft er en gammel sur Halal Hippie,som burde gå
  på pension

  Kommentar by POP — 14. august 2010 @ 20:11

 11. Enig, men tag aldrig livsløgnen fra folk, så dør de.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. august 2010 @ 11:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper