4. september 2010

Om Kurt Strand: “Manden er gudhjælpemig blev udnævnt til formand for Cavling-komiteen.”

Klumme i torsdagens Jyllandsposten af Tage Clausen – Infam manipulation (ikke online).

“Visse myter får deres eget liv i medierne… En af de mest sejlivede og for ophavsmanden ubehagelige er, at daværende finansminister Thor Pedersen i forbindelse med finanslovforslaget i 2006 skulle have bebudet, at vi snart kom til at eje hele verden.

Faktum er, at han tværtimod advarede mod at tro på de langsigtede prognoser, som pegede i den retning…

»Hvis vi bruger vores store, fine tusindårsmodeller, ja, så har vi løst globaliseringen. For over tid ender det med, at vi ejer hele verden. Og så er det problem så at sige løst. Men måske viser det dog udfordringen i at bruge langsigtede modeller. At de nok har en begrænsning alligevel.«

Han advarede altså udtrykkeligt mod at tro på de modeller, som pegede i retning af den urealistiske forudsigelse. Siden har det med tåbelige journalisters hjælp hængt ved, at han skulle have udtrykt sig brovtende om, at vi snart ville eje hele verden.

I lørdags var det DR’s tur til igen-igen at fremture med det fejlagtige citat. Det havde Thor Pedersen protesteret over, og det førte i Deadline tirsdag aften til en af de mest infame og ubehagelige manipulationer, der er set og hørt i DR i nyere tid, og det siger en hel del.

Den mere end almindeligt selvhøjtidelige Kurt Strand annoncerede en såkaldt præcisering…

Hvorefter Kurt Strand afspillede et tv-klip ude af sammenhæng og klippede efter: » så er det problem så at sige løst.« »Således præciseret i rette kontekst,« erklærede Kurt Strand og præsenterede dermed en infamt, manipulerende journalistik, som bringer skam over ikke alene ham og DR, men hele det journalistiske fag.

Formålet var tydeligvis at få Thor Pedersen til at fremstå som et fjols, og det lykkedes til overmål over for enhver, som ikke kender sagens rette sammenhæng. For os andre, som gør, er det Kurt Strand , der står tilbage som en manipulerende ondsindet fjols…

Seerne kan glæde sig over, at denne ubehagelige journalistiske manipulator snart forlader Danmarks Radio, men journalistikken må leve med ham, oven i købet på en fremtrædende plads. Manden er gudhjælpemig blev udnævnt til formand for Cavling-komiteen.”

(Deadline, 28. august 2010: Intro til Propagandisterne)

Thor Pedersen (2006-sekvens): – over tid ender det med vi ejer hele verden.

Nynne Bjerre Christensen, DR2: Ja, det var en veltilfreds Thor Pedersen, der som finansminister i 2006 fremlagde regeringens finanslovsforslag. Siden har økonomisk krise, stigende ledighed, og offentlige underskud tvunget regeringen til at ændre retorikken, og forberede befolkningen på hårde tider.

(Deadline, 31. august 2010: Thor Pedersen præciserer…)

Kurt Strand, DR2: I Deadline lørdag aften citerede vi den tidligere finansminister Thor Pedersen, for i 2006, at sige, at det gik så godt i Danmark, at vi på sigt ville komme til at eje hele verden. Men ordene er grebet ude af deres kontekst mener Thor Pedersen…

Oploadet Kl. 03:17 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/17445/trackback

19 Comments »

 1. Befriende klar tale fra Tage Clausen. Det er sjældent man ser journalister kritisere journalister.

  Der bliver nu nok ingen Cavling pris til Jyllands Posten lige foreløbigt, he.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 4. september 2010 @ 06:48

 2. Denne journalist-ødelægger kunne heller ikke læse Flemming Roses oplæg til profet tegningerne rigtigt.
  Der, hvor Rose fortæller, hvem det handler om af muslimerne, så ændrer denne ødelægger teksten og lyver….sagde at Rose ønskede at håne alle muslimer osv.
  Han slutter nok nu I DDR.
  Tak for det.
  Savnet bliver han ikke.
  Var det virkelig det, der var meningen med Danmarks Radio, at journalisterne skulle lyve?

  Kommentar by pk — 4. september 2010 @ 06:52

 3. Problemet med sparerunden på DR er vel, at de velsagtens ikke har fyret nok af de navlepillende løgnagtige tæger.

  Start din egen avis, Kurt. Find et arbejde. Du ved, et ærligt arbejde.

  Kommentar by kbh — 4. september 2010 @ 08:43

 4. Det svarer jo meget godt til udtrykket, at “der findes løgne, der findes forbandede løgne, og så findes der statistik”.

  I dag bliver det brugt til at sige at statistik kan man sige alt med, men udtrykket er faktisk opfundet af et britisk parlamentsmedlem, der netop ville advare mod folk der afviser faktuelle tal – statistik – med en sådan formulering.

  Kommentar by Henrik — 4. september 2010 @ 09:19

 5. OT:

  http://ekstrabladet.dk/112/article1403296.ece

  Kommentar by Mackety — 4. september 2010 @ 11:18

 6. Det er ikke første gang DR misbruger Thor Pedersen’s citat :

  09. sep. 2009 Ulrik Haagerup, nyhedschef “Thor P.-citat revet ud af sammenhæng”
  http://www.dr.dk/Nyheder/risogros/2009/0909135059.htm

  Kommentar by Ukendt Person — 4. september 2010 @ 11:38

 7. Jyllands-Posten skal ikke komme for godt igang. Det er meget, meget få kritiske læserbreve om Kurt Strand, der er blevet offentliggjort i avisen, siden han kom til DR. Selv de mest himmelråbende eksempler på Strands hetz mod de borgerlige og Dansk Folkeparti er ikke blevet trykt, som f.eks det følgende indlæg:

  “Kurt Strands public service-propaganda

  Deadline-værten, Kurt Strand, er uden tvivl en dygtig journalist. Det lader han også selv til at synes og i en sådan grad, så man får indtryk af, han føler sig urørlig som studievært på public service-kanalen.

  Strand beskrev for godt 10 år siden sin arbejdsfilosofi i JP på følgende måde: “Der er et skrigende behov for, at journalister vedkender sig deres personlige holdninger og følelser og åbent tør sortere, analysere og forklare med subjektivitet som arbejdsmetode.” (Jyllands-Posten, 26.03.00) Her er der vel at mærke ikke tale om tomme ord: Kurt Strand efterlever dem nemlig, næsten hver gang han er på skærmen. Eksemplerne er talrige, selv hvis man ser bort fra Strands ansigtsudtryk, der har det med at variere meget, alt efter, om det er politiske venner eller fjender, han interviewer. Til Strands fjender hører Dansk Folkeparti og ligesindede. Senest ironiserede han i Deadline d. 14. oktober over Pia Kjærsgaard og co., fordi DF ikke ville blande sig i, hvem der skulle være forsvarschef, men omvendt gerne ville bestemme, hvad chefen for DR skulle hedde og desuden krævede Klimaministeriets fratrådte chefforhandler, Thomas Becker, genansat.

  Heller ikke Bjørn Lomborg hører ubetinget til blandt Strands yndlinge. Det blev tydeligt for enhver i Deadline d. 31. oktober 2006. Den britiske regering havde netop offentliggjort Stern-rapporten, der advarede om en global miljøkatastrofe, hvis der ikke straks blev skredet til handling, og studievært Strand lod ingen i tvivl om, hvad han selv mente om sagen: “Spørgsmålet er så, om det endnu engang er “ulven, der kommer”, eller om rapporten vil være den øjenåbner, som får os alle til at vågne op. Det skal der nok være to meninger om, men jeg har i aften valgt at tage rapportens ord for gode varer – og lade Bjørn Lomborg være Bjørn Lomborg.” Herefter viste Strand Lomborgs bog The Skeptical Environmentalist (Verdens Sande Tilstand) frem, for kort efter at kaste den på gulvet! Episoden ledte tankerne hen på Poul Nyrup Rasmussen, da han under valgkampen i 2001 rev sider ud af Anders Fogh Rasmussens bog, Fra socialstat til minimalstat, men mens Nyrup var politiker, er Strand journalist og ansat på Danmarks eneste licensfinansierede medieinstitution.

  Siden da har subjektive Strand givet sagesløse seere mange flere prøver på sine propagandistiske evner. Én af hans foretrukne metoder er, som i tilfældet med Stern-rapporten, kun at invitere gæster, der har den samme holdning til et emne. Det gjorde han f.eks. d. 23. august til en diskussion om et eventuelt burkaforbud, og senest gentog Strand succesen d. 6. december, da fire såkaldte klimafortalere debatterede det forestående klimatopmøde, d.v.s. debatterede er nok så meget sagt, men hvorom alting er, afsluttede Strand seancen med at vise en sketch, der gjorde grin med klimaskeptikerne. På den måde var de også kommet til orde, lod han forstå, mens det lykkedes ham at holde masken.

  Er det god journalistik? Kan man i bekræftende fald gå ud fra, den nye chef for Deadline, Mette Hybel, ansætter en borgerlig modvægt til Strand? Public service er vel for alle.”

  P.S: Lidt info om Kurt Strands karriere og som person:
  Den erfarne journalist, der fra naturens hånd har meget, meget svært ved at lægge skjul på, hvem han har sym- og antipatier for, har været ansat på de venstreorienterede aviser, Aktuelt, Demokraten Weekend og Socialistisk Dagblad, inden han logisk nok endte på DR. I 2000 skrev Strand en kronik i Jyllands-Posten, hvor han advokerede for subjektiv journalistik: “Der er et skrigende behov for, at journalister vedkender sig deres personlige holdninger og følelser og åbent tør sortere, analysere og forklare med subjektivitet som arbejdsmetode.” (Jyllands-Posten, 26.03.00) Strand praktiserer selv denne form for journalistik, så ingen kan være i tvivl om, hvor han befinder sig i det politiske spektrum.

  Kommentar by Jan Christensen — 4. september 2010 @ 12:12

 8. DR har dog smidt en opklaring på deres hjemmeside. Under fejl og fakta:

  http://www.dr.dk/Nyheder/risogros/2010/02184853.htm

  Men det burde jo gøres i den bedste sendetid. Det er dælme ynkeligt.

  Kommentar by George — 4. september 2010 @ 13:10

 9. Er knolden ikke medlem af enfingerlisten?

  Kommentar by Slyrgraff — 4. september 2010 @ 13:56

 10. Om Kurt Strand: “Manden er gudhjælpemig blev udnævnt til formand for Cavling-komiteen.”
  Henrik Cavling – en tid Paulus Cavling – født Olsen – er det ikke ham, der ikke brød sig om kendsgerninger, da de er så distraherende?

  Kommentar by Nissen — 4. september 2010 @ 14:06

 11. Fortvivl ikke. Kurt Strand har helt sikkert fundet et fedt ben at gnave i. Ellers havde han ikke forladt DR.

  Kommentar by Spandauer — 4. september 2010 @ 14:29

 12. Dagens BT (papirudgaven) indeholder vist hvad der roligt kan kaldes en interessant update til Kurt Stand sagaen;

  I tre korte “ærlig talt” spørgsmål udtaler han om danske politikeres kommentar til sverige, at det er danske politikere der er problemet, for sverige fik ytringsfrihed 100 år før danmark. Altså må vi forstå at så kan der ikke være relevant kritik i dag.
  Dertil udtaler han så at måske er de bare bedre til at bruge den.

  Så er der vist bekendt klar kulør. Og det forklarer jo også de håbløse interview han har lavet med Stig-Larsons kurdiske ven, med Jan Guilou, med Lene Sunstrøm osv.

  Han har iøvrigt en fortid på Socialistisk Dagblad. Og mener iøvrigt han nedskæringer i DR er en politisk hævnaktion.

  Kommentar by Superman — 4. september 2010 @ 14:35

 13. Superman, det er rigtigt. Her er, hvad han sagde: “Tommelfingeren nedad for alle de danske politikere, der i denne uge har været efter svenskerne og deres demokrati. Jeg gør stilfærdigt opmærksom på, at svenskerne har haft ytringsfrihed i 100 år mere end Danmark. Måske er de bare bedre til at håndtere det.”

  Kommentar by Jan Christensen — 4. september 2010 @ 15:11

 14. Det var da dejligt at vi slipper for idioten kurt hjerne Strandvasker!
  Det undre mig ikke denne udnævnelse til formand for cawelinge-snik-snak-komiteen, det er vel efterhånden blevet med denne subjektive snik-snakke-snøfte-cavlingpris, at det må være en sand skændsel at modtage den, for hvem husker ikke den følelses tude-hyle vinder historie om nogle, var det flygtninge/asyl,plattenslager, som vandt! prisen godt hjulpet til med indblanding fra en tidl. kommunist nu sf politiker.
  Ja, ja nobels fredspris til arafat og kagle-cawlelingen prisen til den bedste røde subjektive røver historie.
  Priser har det med at falde i værdi, ja, ligefrem få negativ værdi, når de misbruges af politiske korrekte røde lejesvende!

  Kommentar by li — 4. september 2010 @ 15:13

 15. HURRA, men desværre finder han nok ansættelse et andet sted, hvor han kan fortsætte med at manipulere, skjule sandheden og bringe egne sympatier til torvs,
  Helt ærligt: Manden er en SKAMPLET på journalist-faget. At han kunne få ansættelse hos DanmarX Radio, undrer ikke.
  Hvad med at komme til Ritzau. De kører samme ulækre linie.
  Tage Clausen er en hædersmand, selvom han nu nok er ude i kulden.

  Kommentar by Anonym — 4. september 2010 @ 15:21

 16. Søgning på ordene : kurt strand thor eje hele verden –
  bragte hurtigt dette link på banen som nr. 3,
  efter to links til Uriasposten:

  http://journalisten.dk/seerredaktor-dr-journalister-strammer-historierne-meget

  Spændende om, der kommer mere.

  Kommentar by Graveren — 4. september 2010 @ 18:51

 17. Dee’ da bår dejli..

  DR er ved at grave deres egen grav, hurtigere end deres værste fjende kunne gøre det for dem… Jubii.

  Der er ingen i det oplyste Danmark, der kan tage denne Hugo Chavez-klon og de andre Castro’er, Armadinejad’er, Pol-pot’er og Mao’er, i gode gamle Stasi-DDR alvorligt mere. De er kun tragikomiske karrikaturer i en underlig ligegyldig egns-komedie om ego.

  – Som vi andre slet slet ikke skal hverken finde os i eller betale for. – Nogensinde mere.

  Kommentar by Julie P. — 4. september 2010 @ 23:52

 18. @ Julie P.

  Du tager fejl; mange danskere opfatter Danmarx Radio som politisk neutral og uafhaengig af politiserende synspunkter.

  Danskere er rystende ligeglade, dybt ind i borgerlige raekker.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 5. september 2010 @ 08:32

 19. Måske ikke helt OT:

  Ekstra Bladet bringer i dag et anonymt læserbrev fra en svensker (Fredrik fra Stockholm) under overskriften “Vi behøver hjælp udefra”. Mange svenskere er åbenlyst desperate over det, som foregår i deres eget land, censuren har taget overhånd og mange er bange.

  Falberts bagside behandler også emnet (god artikel om bl.a. Mona Sahlin og Thilo Sarrazin).

  Kommentar by Sigwar — 5. september 2010 @ 09:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper