16. januar 2005

Lige lovligt ensidigt – P1 håner det konservative Danmark

P1-magasinet Lige lovligt havde i denne uge Dansk Folkepartis ondskab som emne, hvad i programomtalen blev forklædt som moralistisk oppositionskritik:

“Regeringen får kritikken råt for usødet af en række personligheder i den offentlige debat: De borgerlige politikere deler Danmark op i dem og os: De fordømmer andre mennesker, skaber fjendebilleder – og fremstiller “dem” som fjender af systemet.”

Medvirkende var:

Per Schultz Jørgensen, psykologiprofessor
Irene Simonsen, udlændingepolitisk ordfører for Venstre
Steen Gade, tidligere medlem af Folketinget for SF
Martin Ågerup, direktør for den liberale tænketank CEPOS

Schultz Jørgensen og Steen Gade gik omgående til angreb på VK-regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti, der for begge stod for det ondeste onde, og det blev præmisserne for de efterfølgende 40 minutter. Gade snakkede om et Dansk Folkeparti som i sin kerne var identisk med Haider og Le Pen – to politikere der begge beskyldes for at have nazi-sympatier. Følgelig blev Venstrekvinden Irene Simonsens redegørelse for Venstre udlændingepolitik defensivt, ala – vi stemte godt nok ja til samme udlændingelov, men med andre motiver end Dansk Folkeparti… Mest hæderlig i forhold til Dansk Folkeparti var uden tvivl Martin Ågerup, der vildført af sin grænseløse liberalisme reelt talte om nødvendigheden af et farvel til den danske velfærdsmodel.

Når p1-redaktionen vil gøre oppositionens kritik af VK-regeringens moral til emne over 45 minutter, og bevidst stiller to skingre venstrefløjser på den ene side – så skal (ikke må) de naturligvis invitere markante tilhængere af den førte politik – ikke blot en vimset liberal realpolitiker bistået af en liberal utopist. Hvem forsvarede det kulturkonservative synspunkt, der i forhold til den førte udlændingepolitik har accept fra noget der ligner 60-80 pct. af befolkningen? P1 når de er værst.

Oploadet Kl. 15:10 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper