17. september 2010

Mads Kastrup 0 – Ekstra Bladet 1

I mandags skrev Berlingske Tidendes Mads Kastrup følgende på sin blog .

“Skal nogen ikke fremhæve overdrevet i en mediedækning, hvor op mod halvdelen af TV-nyhedsudsendelserne og flere sider i dagbladene er koncentreret om en uidentificerbar mand, hvis oprindelse samt ærinde med besiddelse af sprængstof og en pistol, vi ikke kender?… Vi har Ekstra Bladet til at opfinde et kort med en cirkel omkring Jyllands-Posten.

Det gav senere et interview med Journalisten.dk, og deltagelse i Mennesker og Medier. Lad os se lidt på beskyldningen mod Ekstra Bladet, fra den Cavlingpris-nominerede Mads Kastrup.

Ekstra Bladet skrev sidste lørdag:

En cirkel tegnet rundt om Morgenavisen Jyllands-Postens adresse i Viby, Århus, på et kort over området var blandt de effekter, som politiet fandt hos den cirka 40-årige mand, der lørdag blev fængslet i bombesagen fra København.” (11/9-10: Han ville bombe Jyllands-Posten)

Politiets talsmand Svend Foldager udtrykte sig tvetydigt om de nye oplysninger, hvad fik Mads Kastrup og andre til at afvise Ekstra Bladets afsløring. Her lidt fra et referat af pressemødet.

Vi er i besiddelse af materiale, der gør, at vi er opmærksomme på, at Jyllands-Posten kan være et mål for terror,« siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi Svend Foldager. Men om manden havde et konkret kort med avisens adresse eller ej, som Ekstra Bladet i går skrev, vil politiet ikke bekræfte.” (Ritzaus Bureau, 13/9-10)

Til Ekstra Bladet forklarede han enslydende.

– Vi har et materiale, der viser, at Jyllands-Posten kan have været målet for en terrorhandling, bekræfter politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Politi. Så klar i mælet er politiet nu efter Ekstra Bladets afsløringer om Jyllands-Posten som målet for det mislykkede terrorangreb…

– Ingen kommentar, lyder det fra politiinspektør Svend Foldager, da han bliver spurgt, om det var bombemandens plan at sende Morgenavisen Jyllands-Posten i Århus en bombe med posten.

… Svend Foldager vil ikke… bekræfte en oplysning om, at der er fundet et stort antal stålkugler, der kan bruges som dræbende fragmenter i en bombe.” (13/9-10: Terrormistænkt købte dele til brevbombe)

Bemærk det sidste afsnit. Politiet ville heller ikke bekræfte, hvorvidt der fundet stålkugler hos bombemanden.

På et pressemøde her fredag eftermiddag, kom der mere frem. Politiet mener nu, at Jyllandsposten skulle være målet for en brevbombe. En brevbombe, der inkluderer de stålkugler, som Ekstra Bladet heller ikke kunne få bekræftet eksistensen af.

Svend Foldager, Københavns Politi: Bomben var af meget lav-teknologisk art med et højeksplosivt stof i. Bomben var fremstillet af TATP som selve sprængstoffet, og så har den været foret med små metalkugler til at forårsage skade… Omkring målet, der anser vi det for sandsynligt, at det var Jyllandsposten i Århus, der var målet. Det har vi en begrundet formodning, om det har vi ud fra de spor vi har fundet i sagen.

(DR Update, 17. september 2010: – Som en håndgranat)

Journalister kritiserer ofte politikernes brug af spiondoktorer, der professionaliserer kommunikationen og gør det svært at afdække sandheden. Ekstra Bladet udnyttede sit kildenetværk, og journalistisk set var deres dækning lige efter bogen. Intet tyder på avisen har ‘opfundet’ noget som helst i den aktuelle sag. De har fået oplysninger, som Politiet af hensyn til efterforskningen ikke ønskede at bekræfte.

Det er først nu medierne åbent omtaler bombemanden som islamisk terrorist, og guderne skal vide de har været vidt omkring i mulige bortforklaringer. Manden var ateist, vegetar, spion, lejemorder, ikke-religiøs, en sød dreng, en rar mand, en god bokser.

Da jeg startede med at skrive på denne postering, talte Ulla Therkelsen på TV2 News om et afværget terrorangreb på Paven under et besøg i London. Hun spekulerede over mulige ‘ikke-kristne’ gerningsmænd, og fortalte så at det kunne være frustrerede ofre for katolsk incest. Scotland Yard har nu anholdt fem muslimer, så mon ikke Hans-Jørgen Bonnichsen snart toner frem, og forklarer at der er mange åbne spørgsmål. Det kunne katolsk-opdragede mænd, der tilfældigvis på et senere tidspunkt er konverteret til Islam.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/17965/trackback

14 Comments »

 1. Tak for at tage sagen op så klokkeklart. Det er forstemmende at læse/høre de sindssyge bortforklaringer, der er fremkommet i medierne undervejs i denne sag. Attentatet mod Paven hører nemlig til samme boldgade. Hvor længe skal der leges struds?

  Kommentar by MT — 17. september 2010 @ 17:43

 2. Hvis det ligner en and…

  …og ja; det har hele tiden lignet en and.

  Kommentar by WilliamJansen — 17. september 2010 @ 18:03

 3. Kim i total topform! I bow before the Master!! :-)

  Kommentar by Claus Kvist Hansen — 17. september 2010 @ 18:27

 4. Ja der bliver slået mange knuder på tungen for ikke at komme til at nævne fredens religion i forbindelse med terror. Det danske medie billede svarer snart til at læse Pravda i de gode gamle dage. Dengang lærte befolkningen at læse imellem linierne, som de også er nødvendigt i vores socialistisk stat.

  Kommentar by Hans L — 17. september 2010 @ 18:54

 5. Jeg kom faktisk forbi Ørstedparken til fods om eftermiddagen, mens politiaktionen stod på. Da jeg så politiets bombevogn komme rullende, var min umiddelbare tanke, at det var muslimske terrorister det drejede sig om.

  Jeg vil vædde nærmeste hvad som helst på, at Bonnichsen, Kastrup og Therkelsen tænkte nøjagtig det samme, og hvorfor ikke…..det var 10. september, der var en bombe involveret og Danmark er et åbenlyst mål for islamister.

  Eneste forskel på de kloge hoveder på den ene side og os andre på den anden er, at de “kloge” er for feje til at sige det, vi alle ved.

  For en gangs skyld er jeg helt enig med William Jansen – hvis det ligner en and…

  …og søreme om ikke det var en and!

  Kommentar by Mackety — 17. september 2010 @ 19:14

 6. Ænder og strudse.Virkeligheden 3 verdens krig står for døren.

  Kommentar by gravballemanden — 17. september 2010 @ 19:22

 7. Som så ofte, spot on, Kim.

  I TVA 18.30 på DR talte de også om det muligt afværgede terrorangreb mod paven – uden at nævne at de var fra Algeriet – og sagde noget i stil med, at andre gav deres holdninger til paven til kende på andre måder (demonstrationer). Man fik indtrykket af, at det var folk der var vrede over pædofilien i den katolske kirke mv. der var blevet fængslet i antiterroraktionen…

  Kommentar by Frihed — 17. september 2010 @ 19:54

 8. Stadigvæk, det der undre mig er at manden (måske) har haft et kort med en cirkel omkring JP’s hus i Viby. Hvis han ville sende en brevbombe ville en seddel med den præcise adresse dertil være mere hensigtsmæssig. Men et sådan kunne jo være vedlagt.

  Kommentar by Anonyminus — 17. september 2010 @ 19:55

 9. Mads Kastrup skylder vist en forklaring. Mads Kastrup hænger sine journalistkolleger ud, men har åbenbart intet at have det i.

  Ligesom bomben gik af i fjæset på bombemanden, røg Mads Kastrups platte anklage direkte tilbage i hovedet på ham selv og mandens arbejdsgiver Berlingske Tidende.

  Kommentar by ølvom — 17. september 2010 @ 20:17

 10. Der har været flere anslag mod og planer om likvidering af paver i tidens løb. Nogen, der husker noget om dette?

  Kommentar by ølvom — 17. september 2010 @ 20:25

 11. @ Anonyminus

  Jeg deler din undren. Men måske kan sagen være endnu større end en enkelt eller to brevbomber. Manden havde også en pistol. Måske skulle den bruges til et andet angreb. Måske et direkte angreb på nogen af Muhammed-krisens hovedpersoner. Hvem ved?

  Allah vide om bombemanden ikke har medhjælpere i Danmark? Det tror jeg.

  Kommentar by ølvom — 17. september 2010 @ 20:30

 12. Jøsses, hvor man er ræd for aggressive muslimer !

  For det er vel DET der er årsagen til at man, som Bonnichsen et al, higer og søger efter alle mulige andre, selv ateister !

  Forøvrigt angående at hige og søge – hvordan kan det være at godtfolk tilsyneladende ikke kender til islam og dens rettroende, samt ikke mindst islams nuvære som tidligere historie ?

  Måske denne tilsyneladende uvidenhed er velvalgt, idet man er ganske bevidst om hvem det er man/vi har fået med at gøre, men er kommet så langt med projektet multikulti at the point of no return forlængst er overskredet, selvom man måske gerne ville have stoppet med projektet ?

  Nu er det ikke længere politikerne der styrer dette projekt, men omvendt !

  Kommentar by Vivi Andersen — 17. september 2010 @ 21:20

 13. Det er rædselsfuldt, men jeg vidste det jo på forhånd. MSM er allerede igang med at finde undskyldninger/forklaringer:EB. Bombemand fik sprængt benet af som 12 årig. Bombemanden var vred over muhammed tegninger. Og så videre. Ja undskyld jeg skal lige kaste op. Jeg kan ofte selv blive meget vred over visse ting såvel lokalt som på landsplan. Det indebærer så IKKE at jeg begynder at fuske med sprængstoffer. Snarere at jeg benytter min ydmyge stemmeseddel i et forsøg på at ændre de åbenlyse urimeligheder!

  Kommentar by karl3447 — 19. september 2010 @ 13:18

 14. Ja undskyld vi har kun denne klode. Jeg spørger bare, HVORDAN KAN EN “MAND” DER SELV HAR HAFT DEN FRYGTELIGE OPLEVELSE,AT BLIVE UDSAT FOR EN BOMBE ØNSKE DET SAMME FOR SINE MEDMENNESKER. Nåh nej vi er jo blot vantro UNTERMENSHEN. Forbannede fascister!

  Kommentar by karl3447 — 19. september 2010 @ 13:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper