3. oktober 2010

“Disse værdier står ikke til forhandling”, skrev Espersen og inviterede ambassadører til debat

Lene Espersen er hårdt presset fra flere sider, men ingen har mig bekendt kritiseret hende for det møde hun onsdag morgen havde med ambassadører fra 17 OIC-lande. Den konkrete anledning var udgivelsen af Flemming Roses nye bog (inkl. tegningerne), og selvom Espersen forklarer invitationerne med, at hun ville “række hånden ud” til ‘konstruktive muslimer’, og efterfølgende betegnede det som “et godt og konstruktivt møde”, så skal en dansk minister selvfølgelig ikke gå i dialog med udenlandske islamister om gældende dansk lov (DR Online, 29/9-10).

Her lidt fra Lene Espersens artikel i 2010-udgaven af Årsskriftet Critique.

“Jeg tror ikke på, at man kan finde svarene på samfundets udfordringer i nogle på forhånd opsatte og firkantede teser af ideologisk tilsnit. Virkeligheden forandrer sig. Og derfor må svarene også forandrer sig. Vi konservative orienterer os mod hverdagenes udfordringer. Ikke mod støvede tanker i lige så støvede bøger. Vores anliggende er gradvise forbedringer af vilkårene for den brede befolkning.

Der er dog visse ting, som vi står vagt om – uanset hvor uideologisk og pragmatisk vi i øvrigt fremtræder. Og det er de vestlige demokratiers bærende søjler. Ytringsfriheden, stemmeretten, ligestilling mellem kønnene og respekten for menneskerettighederne. Vi har i de senere år set flere eksempler – med Muhammed-sagen som den mest åbenlyse – på, at disse værdier er blevet sat under pres. Og her skal svaret være helt klart: Disse værdier står ikke til forhandling. Vi har tænkt os at værne om borgeres frihedsrettigheder. Og vi bøjer os ikke for trusler eller terror.

Personligt er jeg især bekymret for de anslag på retten til religionskritik, der finder sted på den internationale scene i disse år. Her er det vigtigt, at vi ikke lader os ryste, selv om presset bliver hårdt. Netop retten til religionskritik er en juvel i de vestlige frihedsrettigheders krone, og den kan der under ingen omstændigheder gives køb på.” (Mine konservative værdier, s. 14f)

‘Konstruktive muslimer’ er en selvmodsigelse. I forhold til det Espersen kalder “borgeres frihedsrettigheder” er der kun nuancer til forskel på terrororganisationen Hizbollah og OIC, sammenslutningen af 57 muslimske lande. Her lidt fra en OIC-pressemeddelse efter Espersens konstruktive dialog – OIC Secretary General condemns publication of the Book “Tyranny of Silence”

“The Secretary General of the Organization of the Islamic Conference Professor Ekmeleddin Ihsanoglu today strongly condemned the publication of the book entitled “Tyranny of Silence” in Denmark…

The OIC Secretary General expressed his dismay and disappointment at the release of the book despite the fact that he and some other leaders of the Muslim countries had personally addressed letters to the Foreign Minister of Denmark urging the intervention of the Danish government against the publication due to the highly provocative and inciting contents of the book. He reiterated his position when the Foreign Minister of Denmark called on him to discuss the issue at the sidelines of the 65th session of the UN General Assembly.

Emphasizing the moral responsibility of the political leadership of Denmark in this regard…”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/18510/trackback

15 Comments »

 1. “Ingen har kritiseret hende”
  Jo, et enkelt læserbrev er det da blevet til:
  http://jp.dk/opinion/breve/article2201790.ece

  Kommentar by Jens Hansen — 3. oktober 2010 @ 14:50

 2. Gider Polyb og andre tågehorn ud fra ovenstående kildemateriale venligst gentage, præcis hvor det er vi finder disse “moderate muslimer” ?

  Kommentar by kbh — 3. oktober 2010 @ 15:04

 3. Det er helt fint at Lene Espersen tager et møde med ambassadørerne fra de islamiske lande, men initiativet måtte bare ikke være kommet fra hende!
  På et sådant møde kunne hun så passende forklaret Ekmeleddin Ihsanoglu
  at sådan gør vi i Danmark, og sådan har vi gjort i mange år, og det agter vi ikke at holde op med. At muhammed med bombe i turbanen i øvrigt er en udemærket kommentar til islamiske bombemænd, som jo netop bruger muhammeds skrifter og levnedsbeskrivelse som begrundelse for deres ugerninger.
  Desuden skulle hun nøje forklare dem at hun eller for den sagsskyld ingen andre i regeringen eller i folketinget har nogen som helst magt til at forbyde udgivelsen at en sådan bog eller sådanne tegninger.
  Kun domstolene kan afgøre om bog og tegninge er lovlige, og for tegningernes vedkommende er det allerede gjort og de er naturligvis fuldstændigt lovlige.
  Men nu vi er ved det der med at blande sig i andre landes indre anliggender, så kunne Lene Espersen f.eks spørge hvorfor man brænder bibler af i flere muslimske lande, hvorfor det f.eks ikke er lovligt at opføre kirker i Saudiarabien, hvorfor man stener kvinder til død, hvorfor, hvorfor hvorfor o.s.v.
  Stik piben ind kære Ihsanoglu, og bland dig uden om, tag eventuelt et spejl frem og se så på din egen verden.

  Kommentar by Andreas — 3. oktober 2010 @ 15:08

 4. I Kosovo, tyvstjålet fra Serbien med NATOS hjælp, brænder man kirker af på stribe.
  Vestlige politikere synes at være sluppet ud fra en galeanstalt.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 3. oktober 2010 @ 16:39

 5. Husk nu folketingets leflen for islam med middag efter ramadan.
  Det er store penge firmaerne går glip af ved en ny boykot. Så mon ikke at hun går virksomhedernes lefle undskyld gang. En tvungen gang.
  Mon de samme personer kommer til julefrokosten?

  Kommentar by Peter — 3. oktober 2010 @ 17:37

 6. Det drejer sig selvfølgelig om at “gøre det rigtige” for stakkels, forjagede Lene, hvis nerver ikke har det for godt. Det rigtige i “pressen”s øjne!

  Og det er jo lykkedes … Desværre.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 3. oktober 2010 @ 18:36

 7. #4 Falkeøje.

  Kirkeafbrændinger er også forekommet i Frankrig og det er kun et spørgsmål om tid før det også sker i Danmark.

  Kommentar by Sigwar — 3. oktober 2010 @ 19:17

 8. Hvorfor egentlig regne med at danske politikere kan tackle – og tage hånd om – udenrigspolitik til gavn for os borgere, når det gælder dansk lov og vores frihedsrettigheder, når politikere ikke kan tackle islamisering i ghettoer, hvor dansk lov er under stigende pres (bl.a. på grund af sharia og junglelov), hvilket flere medier har givet eksempler på bl.a. i dag?

  Kommentar by Liva — 3. oktober 2010 @ 19:59

 9. Eftersom der er flere end 17 muslimske lande, så må udenrigsministeren have udvalgt de mest tilbagestående, voldsparate og fattesvage – eller for at sammenfatte: de mest muslimske. På den måde er sådan en invitation en sublim fornærmelse, men samtidig er der en vis garanti for, at modtageren er for religiøs i hovedet til at fatte det. Lene Espersen er et geni. Eller jeg mener, så dum er hun nu heller ikke.

  Kommentar by Nils — 3. oktober 2010 @ 20:48

 10. “Udenrigsminister søges. Kvalifikation #1: Mod og ben i næsen…”

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 4. oktober 2010 @ 00:17

 11. Hvis det er sådan, at “Disse værdier står ikke til forhandling” – og hvis der modsat er en interesse i “urging the intervention of the Danish government against the publication” – hvorfor så overhovedet mødes?

  Jeg forstår det ikke. Er det for at “søge dialogen”?

  Kommentar by BE — 4. oktober 2010 @ 00:27

 12. Mon ikke Lene Espersen mener det, som hun tror kan give partiet fremgang?
  For mig at se, er der mange andre politikere, der har den samme tilgang til politik.

  Kommentar by Jens A — 4. oktober 2010 @ 01:00

 13. Hvad kan man gøre, når 80% af al ministerarbejde er styret via dekret fra EUs pamper-pimps? – Man kan nikke og dukke. Nikkedukke.

  Derudover ville det være dejligt hvis vi havde en OVK regering. Meget mere O og en hel del mindre V og så krydret med en lille bitte smule K.

  Så ville der stå: “Disse værdier står ikke til forhandling og vil blive forsvaret med alt den krig i har brug for, for at forstå det, i små flabede olie-nazister”

  Kommentar by Julie — 4. oktober 2010 @ 01:54

 14. Nu havde hun vel husket at tage de obligatoriske 30 gram stof på hovedet?

  Kommentar by Hr. Snusk — 4. oktober 2010 @ 12:48

 15. Mon ikke Lene Espersen mener det, som hun tror kan give partiet fremgang?

  Det er hun vel nødt til at mene, sådan som K står for tiden. Men det virker ikke…

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 4. oktober 2010 @ 14:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper