4. oktober 2010

“Stadig flere unge vælger at leve uden et økonomisk sikkerhedsnet”, fortalte DR bekymret

DR er altid leveringsdygtig i halve sandheder. Tidligere i dag kunne DR Update fortælle, at 1 mio. danskere ikke er medlem af (en overenskomstbærende) fagforening. Fuld transskription af indslaget.

Lotte Thor Høgsberg, DR: Stadig flere unge vælger at leve uden et økonomisk sikkerhedsnet. Over en million lønmodtagere er ikke medlem af en overenskomstværende fagforening. Fagbevægelsen siger at der har været en decideret medlemsflugt, og regeringens seneste beslutninger på området får skylden. En ny rapport viser nemlig, at det primært er halveringen af dagpengeperioden og fjernelsen af fradraget for faglige kontingenter, der har sat ekstra fart i trafikken ud af fagbevægelsen og a-kasserne. Det skriver Ugebrevet A4.

(DR Update, 4. oktober 2010: En million står uden fagforening)

Den refererede undersøgelse er foretaget af FOA, der er en del af LO, som udgiver Ugebrevet A4. I Ritzaus citathistorie er der en anden vinkel, her citeret fra Information.

“Analysen viser, at gratisterne hovedsageligt er unge, lavtuddannede mænd i den private servicesektor. Mange i gruppen har anden etnisk baggrund, og størstedelen har en politisk orientering til højre for midten.”

Hvor man kan sige, at 3F med forslag om valgfrie helligdage lefler for muslimer, så lefles der ikke ligefrem for højrefløjen – den halvdel af lønarbejderne der ikke stemmer på rød blok, så at sige: “Vi står sammen med Helle og Villy” , “Oplev Cuba med rabat”

(Fagbladet 3F, 24. september 2010, udsnit af forside)

“Muslimske buschauffører har problemer med væskemangel under Ramadanen. Det råder 3F transport nu bod på, ved at indkalde eksperthjælp fra Wahid Abdul Pedersen.” (Fagbladet, 1/8-10: Imam skal hjælpe chauffører gennem faste)

“Overenskomsterne burde være mindre afhængige af kristne helligdage, mener 3F. Fagforbundet foreslår, at alle uanset religion får en pulje med helligdage, som man kan placere, hvor man vil… – Vi skal sende et signal til de etniske minoriteter om, at vi gerne vil tage hensyn til dem, ligesom vi vil tage hensyn til etniske danskere, når de gerne vil have fri juleaften, siger næstformand i 3F Jane Korczak.” (Horesda.dk, 17/9-10: 3F foreslår valgfrie helligdage)

Oploadet Kl. 15:55 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/18550/trackback

10 Comments »

 1. OT.
  Hvordan fanden er vi kommet så langt, så man advare amerikanske medborgere til IKKE at rejse til EUSSR pga. (MUSLIMSK)TERROR mod amerikanske medborgere…HVAD FANDEN SKER DER……hold kæft hvor er jeg træt af de røde og radigale sataner som har smadret vores land og europa.

  Kommentar by Fritz — 4. oktober 2010 @ 16:39

 2. Det er du sgu` ikke den eneste der er. Deraf medlemsflugten. Når man yderligere bliver tvangsindlagt, til at betale til politikkere der,mildest talt kun varetager egne interesser,ja så kan man hurtigt finde andre mugligheder.Feks. koster kontigentet hos ASE ca. det samme i kvartalet, som 3F opkræver i måneden! Ydermere bliver man ikke tvunget til at betale til flæskekindede pampere!

  Kommentar by karl3447 — 4. oktober 2010 @ 17:55

 3. Selv om man ikke er medlem af en fagforening, kan man da godt være medlem af en a-kasse. Så den med sikkerhedsnettet er vist skudt ved siden af.

  Kommentar by Peter — 4. oktober 2010 @ 18:02

 4. Forslaget fra 3F er næppe gennemtænkt , og der er vist mere tale om en profilering end om et forhandlingsoplæg.
  Det muslimske måneår er ca. 11 dage kortere end et kalenderår, så det kan forekomme, at muslimske helligedage skal fejres 2 gange i løbet af året.
  Festen ved ramadanens afslutning indledes, når tre saudiarabiske månekiggere har set nymånen. Så man ved aldrig, hvornår ramadanen afsluttes. Nogle muslimer refererer til tyrkiske eller pakistanske månekiggere.
  Muslimer har to store religiøse fejringer. De fejrer koranens tilblivelse og en mand, der ville slå sin egen søn ihjel. Det er da vist ikke noget, der berettiger til hensyn fra det øvrige samfund?
  Bliver man i det hele taget en mere kvalificeret religionsudøver ved at undlade at arbejde? Præsterne arbejder netop både jul, påske og pinse. Hvad er der galt i, at en kristen sygeplejerske passer de syge i julen?
  Jeg har aldrig oplyst mit religiøse tilhørsforhold til arbejdsgivere eller til fagforeninger. Den linie agter jeg at fastholde.
  Men satanisterne vis sikkert sætte pris på at få fri på Fandens fødselsdage.

  Kommentar by elefanten — 4. oktober 2010 @ 18:45

 5. Desværre har DR heller ikke fattet det denne gang.Er der slet ingen nedre grænse for uvidenheden?

  Det er ikke medlemsskab af en A-kasse, der sikrer at man ikke ender på ubehagelig kontanthjælp, hvis firmaet krakker. Det er medlemsskab af en A-kasse, der ved lov skal have vandtætte skotter mod den ofte tilsvarende fagforening. Man kan sagtens samtidigt være i f.eks Kristelig Fagbevægelse, og Akademikernes A-kasse. Den eneste tvungne fagforening er DADL, Den Almindelige Danske Lægeforening.

  Tvunget skifte fra en fri fagforening til en LO fagforening har i en hel del tilfælde lukket virksomheder. I nogle tilfælde medførte LO foreningen ringere overenskomst.

  Den uhellige alliance LO-S-SF er ren betontænkning, og burde være fortid for mindst 30 år siden. Helle, Villy og Børsting – et kønt trekløver der vel tilsammen henter 5 millioner om året i løn, og jeg tør slet ikke tænke på hvad Børstings pension koster hans medlemmer ude i skurvognene.

  Kommentar by Hans Jensen — 4. oktober 2010 @ 21:38

 6. “Det er ikke medlemsskab af en A-kasse, der sikrer at man ikke ender på ubehagelig kontanthjælp” Altså sikke da noget ævl!.

  Der skal selvfølgelig stå: “Det er ikke medlemsskab af en fagforening, der sikrer, at man ikke ender på ubehagelig kontanthjælp” o.s.v.

  Stor og hændervridende beklagelse.

  Kommentar by Hans Jensen — 4. oktober 2010 @ 21:42

 7. Også kan man jo OT notere, at der på forsiden er en reklame for at rejse til Cuba med rabat.

  Forretningsgangen er vel, at Børsting&Co levere nogle kunder til vennerne på Cuba. Herefter er systemet vel, at Cubanerne udbetale rabatten til værdigt trængende 3F-tillidsmænd, i form af Havanna Club, 5* hotel og piger ad libitum.

  Drengene indenfor bevægelsen kan det pis.

  Kommentar by anonym — 4. oktober 2010 @ 22:31

 8. “Mange af dem er anden-etnisk…”

  Skal det forstås sådan at vi har ca. 1 million muslimer udenfor fagforeningerne? Det var mange. I følge venstrefløjen er der kun 300.000 indvandrere i Danmark og det har der været konstant i snart 10 år. Men venstrefløjen omgår jo også talmateriale som om det var et figurativt eventyr. Jnf. Villy løvnhals.

  Den kommunist-liderlige pamperklub 3F, mener at muslimer har behov for en fagforening… Hvorfor det?

  Muslimer har deres egen fagforening/militsgruppe/socialstøttesystem/sikkerhedsnet/tæskehold osv. i form af deres klan-system. Og hvorfor skal de i fagforening, når deres egentlige arbejde består i at lave indbrud, røveri, overfald, tyveri, voldtægt, tortur, mishandling, narkosalg, gangsterklubber? – eller mener 3F at de bør åbne en særlig afdeling for kriminelle, der er “ofre” for nedgang i egnede indbruds-boliger, grundet skam-ridning af deres malkekvæg, os andre, osv?

  – det skulle ikke undre mig. 3F er en skandale. LO er den direkte årsag til at den danske model, er på vej i skraldebøtten og derefter kan EU bestemme det hele og gøre os alle til slaver.

  Kommentar by Julie — 5. oktober 2010 @ 02:40

 9. “Fagbevægelsen siger at der har været en decideret medlemsflugt..”

  Det er ikke så underligt, synes jeg.

  “Ifølge Jyllands-Posten har dele af fagbevægelsen været så rundhåndede med pensionsordninger, at der i dag er nuværende såvel som tidligere ansatte og tillidsfolk, der har op imod en halv mia. kr. stående klar til udbetaling i diverse pensionskasser.
  I dag har fagbevægelsen lukket for tilgang til de dyre ordninger, men den nyvalgte formand for 3F’s lønudvalg Kurt Hansen kalder over for Jyllands-Posten tilsagnspensioner for noget, som ”Fanden har skabt””
  (2008)

  h t t p://www.business.dk/article/20080220/karriere/80220015/

  “- Hun (beskæftigelsesministeren) er fuldstændig gal på den. Og der vil formentlig være tale om diskrimination, hvis et tørklæde ikke hindrer arbejdets udførelse, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA i en pressemeddelelse.
  – Vi har brug for mere integration og ikke mindre. Og vi har brug for den arbejdskraft, som indvandrere – med og uden tørklæder – leverer, pointerer han.” (2009)

  h t t p://jp.dk/indland/indland_politik/article1921772.ece

  Mange borgere er utilfredse med at religiøse tabuer, påbud og forbud fylder mere og mere på arbejdspladser, men flere fagforeninger er meget dårlige til at lytte efter kritikken fra medlemmer.

  “Nydanskere skal ikke have lov til særlig beklædning, mad eller fridage på jobbet. Det mener et flertal af danskerne, viser en ny undersøgelse, Capacent har lavet for HK.
  For eksempel mener kun 45 procent af danskerne, det skal være tilladt at gå med tørklæde på jobbet. Kun 36 procent mener, nydanskere bør have ret til at holde ferie på deres religiøse helligdage.” (2009)

  h t t p://hk.dk/www/aktuelt/nyhedsarkiv/juni_2009/toerklaeder_og_halalkoed_ikke_populaere_paa_danske_arbejdspladser

  “Det kan godt være, diskussionen om tørklæder er mere eller mindre forstummet, og at der uden den store ballade findes praktiske løsninger i virksomhederne, hvis nogle medarbejdere har behov for at bede i arbejdstiden. Men alligevel mener en påfaldende stor andel af ikke-muslimske lønmodtagere, at religiøse symboler og hensyn ikke har nogen berettigelse på arbejdsmarkedet. Det fremgår af ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4.
  Hver tredje ikke-muslimske lønmodtager mener ikke, det skal være tilladt at gå med tørklæde på arbejde. Og et flertal er imod, at muslimske kolleger får lov til at bede i arbejdstiden.” (2009)

  h t t p://www.ugebreveta4.dk/2009/200913/Baggrundoganalyse/Loenmodtagerne_er_ramt_af_muslim-forskraekkelse.aspx

  Arbejdspladser i Danmark skal ikke bruges til religionskamp. Det skal fagforeninger da heller ikke. Og så er der pamperiet.

  Kommentar by Liva — 5. oktober 2010 @ 11:08

 10. “Stadig flere unge vælger at leve uden et økonomisk sikkerhedsnet”, fortalte DR bekymret” DR er talerør for fagforeninger og offentligt ansatte. De markedsfører fagforeningernes synspunkter og mærkesager. I ovenstående er fagforeningernes mål at stoppe medemsflugten og de mange, der melder sig ind hos ‘de gule’. Prøv engang at lægge mærke til hvormange fagforenings-sager, ‘undersøgelser’ og synspunkter DR kolporterer på én dag – det vil en privat ejet station aldrig gøre. Lytterne og seerne ønsker ikke alle disse ‘fagforeningsbudskaber’. Det var derfor Aktuelt gik ned. Kun de, der var tvunget til det abonnerede på bladet. Socialisterne ville miste 80% af deres muligheder for meningspåvirkning, hvis statssubsidieringen (indirekte ved tvangslicensen)blev afskaffet og DR og TV2 døde en naturlig død. Derfor opgiver socialisterne aldrig tvangslicensen. Jeg har regnet ud, at jeg selv har betalt over 100.000 kr i licens. Hvis vi regner ud hvad alle danskere har betalt bliver det et svimlende beløb. Bare fordi vi købte en radio og et TV apparat – og nu en computer – det er ren Monty Python :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 5. oktober 2010 @ 23:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper