20. november 2010

“Ideen er hentet fra Canada… Her er der ikke noget velfærdssystem, som kan træde til.”

For to år siden bragte Politiken en kronik underskrevet ti medlemmer af SF’s Asylpolitiske Netværk, der gik i rette med den nuværende udlændingepolitik. Danmark var en racistisk paria-stat, i decideret modsætning til et land som Canada.

Hvorfor skulle den højtuddannede på Green Card vælge et racistisk land, hvor hun ikke kan få sin familie med? Det bliver da lande som Canada og Sverige, der har sørget for en løbende tilførsel af flygtninge og familiesammenførte, som om få år sidder inde med al ekspertisen og arbejdskraften!” (Den danske virus, 5. juli 2008)

Kamal Qureshi, der forleden var en af de første folketings-SF’ere, der af humanistiske årsager ikke kunne acceptere et pointsystem der tog udgangspunkt i samfundsmæssig nytteværdi, har været fremme med lignende udmeldinger. Her fra et læserbrev i Politiken fra 2005.

Nogle af de lande, der er bedre end Danmark til at inddrage indvandrere er Norge og Canada. F.eks. er arbejdsløsheden blandt mennesker, der har ophold sig i Canada i 1-5 år kun på 12,7 procent. For fødte canadiere er den på 7,4 procent.” (Indvandring: Helle er på katastrofekurs, 28. maj 2005)

Det eneste gode der er kommet fra Canada er Mark Steyn, og Danmark skal selvfølgelig ikke lade sig kolonisere, blot fordi et andet land, med en væsensforskellig historie, gør en dyd ud af multikulturen. Hvor man kan og bør kritisere Liberal Alliance for at stikke blår i øjnene med et slogan som ‘Åbne grænser, lukkede kasser’, så er de i det mindste mere ærlige end velfærdsfetischisterne i Socialistisk Folkeparti, der idealiserer en indvandringsmodel, der er betinget af en socialpolitik, de vil bekæmpe herfra og til dommedag.

Canada-ekspert Michael Böss i dagens Berlingske Tidende – VKOs point-system er stærkt fejlbefængt.

“Rundt omkring i Europa er man begyndt at indse, at familiesammenføringer er en form for indvandring, som må reguleres og styres på linje med al anden indvandring. Nogle af de alvorligste problemer med mislykket integration skyldes faktisk familiesammenføring af familiemedlemmer, der ikke kan eller ikke vil bidrage aktivt til det samfund, de flytter til.

Endnu har intet andet land end Danmark dog forsøgt sig med et pointsystem på det område. Men det er ikke unikt, at regeringen vil sætte tal på kvalifikationer. Ideen er hentet i Canada. Canada bruger dog ikke sit pointsystem i ansøgninger om familiesammenføring. Det gælder andre former for indvandring. I Canada har man altid været meget kontant i de krav, der stilles til indvandrere; for indvandring er en simpel økonomisk nødvendighed for samfundet. Man ønsker derfor ikke i dag at åbne landet for ufaglært arbejdskraft. Man ønsker indvandrere, der med det samme kan gå ind på arbejdsmarkedet. Ud af de 67 point, man skal opnå, lægges der derfor vægt på uddannelse (25%), erhvervserfaringer (24%) og evne til at tale enten engelsk eller fransk (21%). Derefter følger alder (10%), jobtilbud (10%) og skønnet tilpasningsevne på grundlag af gennemført skoleuddannelse og familietilhørsforhold til en anden indvandrer (10%).

Indvandring gennem senere familiesammenføring er altså ikke berørt af systemet. Her gælder det udelukkende om at kunne klare sig selv, enten ved at få et familiemedlem eller andre til at forsørge sig, dvs. ved at skaffe sig en »sponsor«, som det hedder. Og sponsoren skal kunne dokumentere, at det indrejste familiemedlem ikke vil ligge samfundet til last. Går det økonomisk galt for sponsoren, går det derfor også ud over familiemedlemmet: Her er der ikke noget velfærdssystem, som kan træde til. Systemet minder således meget om forslaget fra Liberal Alliance. Men det kræver et barskere samfund end det danske, som vi kender det.

Apropos.

 • 20/11-10 Jyllandsposten – Katrine Winkel Holm: Dørmænd og åbne grænser.
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/20243/trackback

  9 Comments »

  1. Og det er også derfor at Kamel ikke har omtalt Canada i denne omgang.Men nu er han jo heller ikke en særlig pålidelig person.

   Kommentar by NielsC — 20. november 2010 @ 22:49

  2. Tak fordi du nævnte det!

   Kommentar by karl3447 — 20. november 2010 @ 23:06

  3. ( http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/11/20/220847.htm
   Du kan skifte sygehus, hvis de ansatte går med tørklæde (

   Alle bliver iøvrigt dagligt målt på deres nytteværdi, det kaldes arbejdsmarkedet, men er en væmmeligt mental konstruktion som ikke er værdi til at optræde i en venstre orienteret hjerne.

   Kommentar by Petersen — 20. november 2010 @ 23:07

  4. Jeg mener hvornår har “kamelen”nogensinde været `Troværdig`!

   Kommentar by karl3447 — 20. november 2010 @ 23:09

  5. Kald mig Oliver!

   Kommentar by karl3447 — 20. november 2010 @ 23:14

  6. Lad os dog indføre de canadiske regler.
   Så er der nogen, der får gang i de muslimske skørter!

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 20. november 2010 @ 23:55

  7. Jeg så et program i fjernsynet eller youtube om den canadiske indvandringspolitik for noget tid siden og embedsmanden sagde
   “men vi er flinke mod dem vi afviser [på baggrund af kvalifikationer eller “nytteværdi”], for vi oplyser dem om at de bare kan tage til Tyskland”.

   Hahaha. Vi er skraldespand.

   Kommentar by Henning — 21. november 2010 @ 02:24

  8. Radikales pointsystem

   http://www.fyens.dk/article/610081:Odense–Raadmand–Indvandrere-snyder-stort 06. marts 2006

   Anklagerne om snyd blandt flygtninge og indvandrere kommer han med, efter at fire radikale politikere forleden i en kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten foreslog, at udlændinge skal optjene et vist antal point gennem arbejde og uddannelse, inden de får ret til sociale ydelser, under mottoet “først yde, så nyde”………

   Kommentar by tavsen — 21. november 2010 @ 06:39

  9. Det vil være en god ide, hvis den danske stat sørger for økonomisk at motivere de mange udlændinge(størstedelen af dem er fra islamiske lande i middelalderøsten, nordafrika og vestasien) der ikke er selvforsørgende til at rejse hjem. På længere sigt vil det være til stor gavn for de danske skattebetalere.

   Kommentar by Jørgen — 22. november 2010 @ 20:10

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper