20. november 2010

“Aldrig har risikoen for at blive pandet ned været mindre end i dag.”, skrev Niels Krause-Kjær

P1-værten Niels Krause-Kjær er ekstern lektor på Danmarks Journalisthøjskole, men det er ikke ligefrem journalistiske analyser der præger hans Berlingske blog. Her lidt fra seneste post – Værdipolitik uden indhold.

“Først de ikke-eksisterende problemer, som der er ført værdipolitik om: Her er kampen for hårdere straffe et smukt eksempel. Aldrig har risikoen for at blive pandet ned været mindre end i dag. For at være i risiko skal man enten være ung mand, fuld og opholde sig særlige steder eller også være kvinde og kæreste med en idiot. Alle vi andre kan slappe af…”

Krause-Kjær henviser til Flemming Balvigs seneste rapport om ‘udsathed’. Eneste metode massemedierne tager seriøs, selvom disse interview-baserede undersøgelser, ikke nødvendigvis er tættest på sandheden. Balvigs dagsorden fremgår indirekte med et helt kapitel dedikeret til en analyse af det han kalder ‘Befolkningens angst og bekymring for kriminalitet’ (Kap. 9, s. 99), hvor han blandt andet fortæller, at “11 pct. af dem, der ikke har været udsat for kriminalitet, næsten hele tiden eller ofte tænker på risikoen for at blive udsat herfor” (s. 100).

En politiserende forsker, men stadig en forsker, soder m bliver nødt til at tage udgangspunkt i anmeldelsesstatistikken, og den er ganske klar, selvom materiale fra Danmarks Statistik (en 5-dobling af anmeldelser siden 1947), også pointerer, at man i dag sandsynligvis anmelder flere tilfælde af vold, end man gjorde tidligere (Danmark Statistik, 2008, 60 år i tal, s. 19).

Herunder anmeldelsesstatistikken og ledsagende citat der indleder kapitel 5 i Balvigs rapport.

“Udviklingen i den politiregistrerede vold ligner til forveksling udviklingen i de politiregistrerede tyverier og andre straffelovsovertrædelser under ét frem til midten af 1980erne. Forholdsmæssigt er stigningstaksten også den samme, omkring en firedobling. Fra sidst i 1980erne og frem til 2008 er udviklingen i den politiregistrerede vold unik. Den hverken falder som tyverierne eller stagnerer som hærværkstilfældene, men stiger. I en kort periode, sidste halvdel af 1990erne, ser det ud, som om udviklingen bremses op, men som helhed er der tale om en stigning frem til de allerseneste år…” (s. 39)

(Balvig & Kyvsgaard, Udsathed for vold og andre former for kriminalitet, s. 39)

Mere.

 • 15/11-10 Uriasposten – Flere på hospitalerne, færre i Flemming Balvigs statistik...
 • 21/11-10 Jyllandsposten – Kriminalitet forbliver skjult (Rambøll, store mørketal, når vi taler om vold).
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/20259/trackback

  20 Comments »

  1. Det er at pisse på alle ofrene, at fordreje stigningen i kriminaliteten som følge af klan, ære og herrefolks mentaliteten..

   Måske er de “særlige steder” bare blevet udvidet til at dække hele Danmark!!?

   Kommentar by Jesper — 21. november 2010 @ 01:09

  2. Det er det værste vås, jeg længe har hørt !

   Enig med Jesper.

   Kommentar by Spinner — 21. november 2010 @ 01:53

  3. Altså! ifølge den politiske korrekte krybende dhimmi karriere floskel skriver balvig så er gruppen af politi, ambulance og brandfolk ikke i risiko gruppen, da de ikke under tjenesten er” unge og fulde, der opholder sig et forkert!! sted”
   Så deres frygt og umotiverede tilkaldelse af flere udryknings beredskabsfolk, altså, kun er et udtryk for islamofobisk irrationelt frygt fantasi foster, der intet hold har i virkeligheden!!!! er det hvad mandslingen balvig prøver at pådutte os?
   Vi har altså! intet at frygte fordi vi har lært ikke at færdes i islam kontrollerede områder, så ifølge balvig så er overfaldende i islam-zonerne faldende fordi jihadkrigerne ikke overfalder vantro mere eller er den virkelige sandhed bare så enkelt, så vi vantro bare ikke mere tør færdes i islam-no-go-zonerne???
   Når iman herskende områder ikke mere er under retstatens kontrol, jamen, så sker der ikke noget kriminelt, fordi sharia imamerne “ordner” problemerne der så ikke når retsstatens dommere, og balvig er glad, fordi antallet af anmeldelser af kriminalitet i muhammedaner områderne er lig nul, fordi ingen tør modsige eller anmelde iman-sjakal afgørelserne.
   Muhammedaner rent! faktisk, så der mindre anmeldt kriminalitet i ghettoerne fordi imamerne har overtaget området rent juridisk, til glæde for balvig der dhimmi jubel-narcistisk kan berette om muhammedanernes ghettoer har nul kriminalitet , og vi alle er irrationelle idioter der frygter noget som i statistikken ikke eksistere men som praktiseres i virkeligheden.
   Hurra!! for politiske korrekte karriere løgner, der intet ser eller høre fra virkeligheden, men højtråbende forblindet tonedøvt fremkommer med besynderlige virkelighedsfjerne konklusioner, der helt skøjter hen over den faktiske virkelighed.
   Jeg venter kun på at balvig konkludere, at den muhammedanske kvindelige body-bags er et glimrende middel imod voldtægt, da ingen iført en body-bags ifølge statistikken er blevet voldtagt, så kan balvig politisk korrekt konkludere, at skal voldtægterne undgås, jamen, så løsningen kvinder i body-bags.

   Hvorfor er det lige jeg frygter en krybende mandsling som balvig?
   Kan det tænkes han minder mistænkeligt om nazi-afkommet PESse bange dhimmi nyrup, der villigt kryber for den ny islami-nazisme?

   Hvornår får denne skrivebords “general” en eller ande pris med kors..undskyld!…halvmåne og bånd og stjerneidiot! hængt om sin hals? før islamisterne belønner denne pris dhimmi med den ægte lygtepæls halshæder reb-kæde!

   Kommentar by li — 21. november 2010 @ 03:14

  4. “opholde sig særlige steder”

   tydeligvis bor Niels Krause-Kjær i tryg afstand til virkelighedens verden

   http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Koebenhavn/2010/11/15/171637.htm

   Mange gaderøverier på Kapelvej 15. nov. 2010 17.27 København
   Området omkring Kapelvej på Nørrebro oplever en kraftig stigning i antallet af gaderøveri.

   Og politiet sætter nu hårdt ind overfor problemet. I oktober måned var der ikke mindre end 40 gaderøveri i netop det område…….

   politiet sætter nu hårdt ind.. Orv hvor lyder det betryggende. Var der ikke noget med Hotspot områder osv. Mon det hjælper? :-D :-D

   Kommentar by tavsen — 21. november 2010 @ 06:35

  5. Det er nu sådan set på tide vi får afsløret Flemming Balvig’s marxistiske manipulationer

   Kommentar by Hans L — 21. november 2010 @ 08:19

  6. OT. Vedr. frit sygehusvalg!

   Alle med tørklæde er åbenbart; “sorte modeller”… mener oraklet fra Soc;

   Sophie Hæstorp Andersen “- Patienten har jo heller ingen garanti for at få en ‘hvid model’ på det næste sygehus, siger hun til Politiken.”

   “Det vil blive besværligt at tilrettelægge planlægningen af operationer i det danske sundhedsvæsen, hvis en patient på operationsbordet pludselig kan kræve at blive henvist til et andet sygehus, fordi han ikke bryder sig om lægen eller sygeplejersken.”

   Det mener sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen (S).

   “- Patienten har jo heller ingen garanti for at få en ‘hvid model’ på det næste sygehus, siger hun til Politiken.”

   http://jp.dk/indland/article2252740.ece

   Kommentar by Ab initio — 21. november 2010 @ 09:24

  7. Balvigs såkaldte forskning kan ikke bruges til noget som helst. Han publicerer ca. hvert andet år disse interview-undersøgelser, der altid viser, at volden er faldende, og aldrig har været lavere siden Gorm den Gamle.

   Statistikkerne viser dog en 3-4 dobling fra 1970′erne til nu. Indbrud, hjemmerøverier, tilfældig vold, væbnede røverier eksploderer i disse år, alle kan se det, statistikkerne viser det, men “forskeren”, professor Balvig ved bedre! Han har også en anden dagsorden end at få sandheden frem. Den skal tværtimod skjules, så vi ikke opdager, hvor slemt det ser ud.

   Se til Sverige, Tyskland, Frankrig, England. Fakta er, at alle vestlige lande med stor, ikke-vestlig (muslimsk) indvandring har oplevet en eksplosiv stigning i kriminaliteten. Imens nyttige, multikulti-idioter som Balvig forfalsker tallene, så befolkningerne ikke skal opdage, hvor hårdt de multikulturelle feberdrømme rammer deres engang så trygge nationer…

   Kommentar by Jern Henrik — 21. november 2010 @ 09:46

  8. Man kommer til at tænke på Winston Churchill’s ord:
   De eneste statistikker, jeg tror på er dem, som jeg selv har forfalsket.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 21. november 2010 @ 09:56

  9. Marx udtalte engang: Jeg er en mand af principper – og kan De ikke lide mine principper har jeg skam nogle andre”…

   Balvig kan ikke lide virkeligheden, derfor opfinder han bare en anden.

   Og Marx… det var Groucho.

   Kommentar by Limewoody — 21. november 2010 @ 11:16

  10. Det er sjovt, at der er en artikel i dagens netudgave af JP, som hedder

   “Kriminalitet forbliver skjult”:

   http://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article2252692.ece

   Nu findes der jo mange måder at opgøre statistisk data på, men mørketallene kan man ikke komme udenom.

   Kommentar by Coma — 21. november 2010 @ 11:47

  11. Statistikken øverst viser trods mørketal en 6-dobling fra 1960 til idag.

   Og Halal-Helle giver her op:

   http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35157982:thorning-slut-med-stramninger.html

   Så ved vi alle hvad kilokken er slået!

   Kommentar by Sigwar — 21. november 2010 @ 11:59

  12. Udover at få sendt de kriminelle udlændinge ud af landet efter straf, vil det være økonomisk fornuftigt at økonomisk få motiveret de mange ikke-selvforsørgende udlændinge(størstedelen af dem er fra islamiske lande i middelalderøsten, vestasien og nordafrika) til at rejse ud af Danmark.

   Kommentar by Jørgen — 21. november 2010 @ 12:36

  13. Man kunne håbe på, at Niels Krause-Kjær ikke underviser i kritisk journalistik på journalisthøjskolen.

   Eller også skyldes journalistikkens generelle snævre vinkling og forudsigelige konformisme netop undervisere som Niels Krause-Kjær.

   Avissalg er generelt stigende på verdensplan. Men er i frit fald i de vestlige lande, hvor tilliden mellem avis og læser er i opløsning og ikke pga alle mulige andre dårlige undskyldninger.

   Eller sagt på en anden måde: Når selv Berlingeren vinkler deres historier, som om man ønsker at overgå Dagbladet Arbejderen, så siver borgerlige læsere lige så stille bort til mere troværdige informationskilder. De gider ikke at blive manipuleret for egne penge.

   Kommentar by traveler — 21. november 2010 @ 12:36

  14. #4, Tavsen: “politiet sætter nu hårdt ind.. Orv hvor lyder det betryggende. Var der ikke noget med Hotspot områder osv. Mon det hjælper? :-D :-D ”

   Næppe. Jeg hørte et kort indslag på P1 hvor de var ude og tale med en gadeplansmedarbejder (en skotte) der var ved Hotspot Sjælør. Da en af de unge perkere begyndte at puste sig op over for ham, kom en anden perker til og sagde:

   “Lad ham være. Han er god nok. Han er ikke dansker”.

   Ud over det indlysende racistiske i udtalelsen, så er der en anden “sjov” detalje. Den skotske mand talte med en tydelig accent, men perkeren hørte det bare som dansk. Hans eget sprog må være så dårligt, at han ikke kan skelne :-)

   Kommentar by Hr. Snusk — 21. november 2010 @ 13:20

  15. 13 Traveler-> Jamen, den slags er jo kritisk journalisme. Enhver burde vide at nutidens journalisters første prioritet ikke er sandheden, men at give nyhederne den rigtige ideologiske retning. Altså med reference postmodernistisk marxistiske udlægning/konstruktion af den virkelighed, de siger ikke findes – men den slags ser de heller ikke nogen modsætning i, forståes. Man referer til pseudo-undersøgersøgelser og pseudo-debatter, hvis konklusioner og forløb på forhånd er strategisk planlagte af de involverede. Disse ligegyldigheder præsenteres herefter med videnskabelig patos for studerende – der æder det råt, for der præsenteres réelt ikke et anderledes ideologisk syn i denne osteklokke. Skulle der snige sig noget der ligner borgerlige, konservative synspunkter ind – så falder hammeren i kraft af dårlige karakterer.
   I et sådant system trives kvindekønnet fortræffeligt og mændende holder sig langt væk.

   Kommentar by Limewoody — 21. november 2010 @ 14:25

  16. Balvig…. Befolkningens angst og bekymring for kriminalitet.

   Red og hop, Balvig!

   Hvad der er bekymrende er ikke kriminalitet som sådan, men mere specifikt de åbne grænser samt tilvandringen af folk fra de islamiske lande.

   At den oprindelige befolkning tvangs-påføres en fremmed kultur som står i 100% modsætning til den danske.

   Kommentar by Vivi Andersen — 21. november 2010 @ 15:30

  17. 15.Limewoody

   Det der er galt med journalisterne er de direktiver som EU pålagt dem.

   De skal tale/skrive på måder der gavner den indvandringspolitik som EU står for, nemlig den at befolkningerne fra EUs PARTNERLANDE, de arabisk-islamiske Middelhavslande, er velkomne i EU-landene.

   Disse skal danne grundstammen for ” Den Nye Europæer”.

   Kommentar by Vivi Andersen — 21. november 2010 @ 15:45

  18. 17 Vivi Andersen

   “Den Nye Europæer”. “Homo Evropaelis”. Det nye menneske? Hvor er det nu man har hørt den frase før?? Bum…bum…Nåh jå. Sovjet… Det er ren leninisme – Folkene forenet under arbejderklassens ledelse. Og det kan kun gå galt.

   Kommentar by Limewoody — 21. november 2010 @ 17:28

  19. ”Fredag aften kl. 22.36 blev en 17-årig dreng udsat for røveriforsøg i Heimdals Kvarter i Greve. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.
   Drengen faldt om på asfalten efter overfaldet og var måske bevidstløs, men vågnede op ved, at tre drenge forsøgte at rive jakken af ham. Det lykkedes dog ikke, og de forsvandt uden at få noget ud af overfaldet.” (Greve 2010)

   H t t p://lokalavisen.dk/slog-17-aarig-ned-for-at-roeve-hans-jakke-/20101108/artikler/101109371/1009

   ”To unge under 18 blev fra fredag til lørdag frarøvet nogle af deres egendele. Den første gang var omkring klokken 12.30 på Østervang, da en 17-årig pige blev antastet af fire unge mænd. En af mændene tog fat i hende arm og tog hendes pung. Mændene beskrives som mellem 16 og 20 år gamle. De var alle af anden etnisk herkomst end dansk.”

   (…)

   ”Natten til lørdag gik det galt igen. Her var det en 17-årig dreng, der var udsat for røveri. Han kom gående ad Kong Valdemarsvej ved Frøspringvandet, da to mænd pludselig dukkede op og snuppede drengens pung. De to røvere beskrives som mørke i huden, og de var mellem 16 og 17 år gamle.” (Roskilde 2010)

   h t t p://roskilde.lokalavisen.dk/roevere-ruller-roskilde-/20101108/artikler/711109983/1027

   ”En mand er onsdag aften blevet frarøvet flere ejendele i sin lejlighed i Overskæringen 7 nær Mjølnerparken på Nørrebro i København, hvor tre yngre mænd af anden etnisk herkomst med en kniv tvang ham fra gaden med op i lejligheden.” (Nørrebro, København 2010)

   h t t p://ekstrabladet.dk/112/article1439486.ece

   ”Lørdag kl. 21.40 opdagede en 58-årig mand på Janesvej i Brabrand, at tre mænd var i færd med at bryde hans yderdør op. Da han åbnede døren, stak to af mændene af, mens den ene tvang sig adgang og stjal hans pung.” (Århus 2010)

   h t t p://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article2230598.ece

   ”Hjælpsom mand udsat for røveri. En 42-årig mand fra Slagelse ville natten til tirsdag hjælpe to medtrafikanter, der holdt stille med havariblinket tændt. I stedet endte han med at blive udsat for et røveriforsøg.

   Manden kom ved 02-tiden kørende på vej til Jyderup ved Holbæk, da han på Skovvejen syd for Jyderup så en bil holde med havariblink på en vigeplads langs med vejen, og to mænd vinkede ham ind til siden. Manden standsede, men da han var stået ud af bilen truede den ene mand ham med en pistol og sagde ”Dette er et røveri, vi vil have nogle penge”.” (Slagelse 2010)

   Begge gerningsmænd har udenlandsk herkomst.

   H t t p://www.sn.dk/Hjaelpsom-mand-udsat-for-roeveri/Holbaek/artikel/94330

   ”En 26-årig mand blev lørdag morgen klokken seks røvet, da han var på vej hjem fra en bytur i Aalborg.
   Klokken seks lørdag morgen blev en 26-årig mand skubbet kraftigt bagfra, så han faldt omkuld, da han var på vej hjem fra byen ad Valdemarsgade i Aalborg.

   To gerningsmænd bag ham sagde, at han skulle afleve sin pung, hvilket han gjorde. ” (Aalborg 2010)

   H t t p://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/28/3717392/3/r%F8vet%20p%E5%20vej%20hjem%20fra%20byen

   ”En mand er blevet bortført fra sit hjem i Køge og derefter gennemtæsket og truet til at udlevere penge.” (Køge 2010)

   h t t p://lokalavisen.dk/mand-bortfoert-banket-og-beroevet/20101115/artikler/101119511/1009?ref=eblister112

   Libanesisk mand slår mand ihjel i Aarhus.

   “Jeg kan ikke forestille mig, at jeg har gjort noget så umenneskeligt.”

   Med de ord anfægtede en 38-årige mand i Århus Byret obduktionsrapportens nøgterne optælling af 180 stik og snitsår, hvormed han i oktober sidste år dræbte en 38-årig mand i Århus-forstaden Højbjerg. (Aarhus 2010)

   h t t p://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35016978:180-knivstik-kan-give-livstid.html?forside

   ”En 25-årig østeuropæisk mand lå i Badstuegade, mens en ukendt gerningsmand slog og sparkede ham flere gange.” (Aarhus 2010)

   h t t p://jp.dk/indland/aar/kriminalitet/article2246256.ece

   Hjemmerøveri.

   ”Den 65-årige mand åbnede naturligvis døren, men blev så truet med en pistol af den ene af de to mænd. Mens den ene holdt pistolen, gik den anden mand ind i lejligheden, hvor han stjal et kamera, en dvd optager, en sportstaske og nogle smykker.” (Helsingør 2010)

   h t t p://www.sn.dk/Blev-truet-med-pistol-under-hjemmeroeveri/Helsingoer/artikel/96027

   ”Den 20-årige mand sad kl 23.30 på sit kontor med udsigt til de udendørs arealer, da der blev banket på ruden på Sortesøvej. Kort efter stormer en ung mand ind på kontoret, trækker en pistol og stikker den klos op i hovedet på nattevagten. Gerningsmanden råber “Giv mig dine ting, eller jeg skyder dig!”

   (…)

   ..gerningsmanden talte dansk med udenlandsk accent.” (Skanderborg 2010)

   h t t p://lokalavisen.dk/nattevagt-truet-med-pistol-/20101119/artikler/711239857/1009

   ”En 12-årig dreng blev i går kl. 13.15 på Klokkerbakken i Hasle verbalt truet til at udlevere sin mobiltelefon, som gerningsmanden bagefter forsvandt med.” (Hasle 2010)

   h t t p://lokalavisen.dk/12-aarig-dreng-truet-til-at-udlevere-mobiltelefon-/20101119/artikler/101119137/1009

   ”Parkeringsvagt skudt i ansigtet. Ramt i panden med hardball-kugle. ” (Lyngby 2010)

   h t t p://lokalavisen.dk/parkeringsvagt-skudt-i-ansigtet-/20101118/artikler/101119245/1009

   ”En 49-årig mand med jordanske rødder skal 13 år i fængsel for drabet på sin ekskones nye ven.” (Vanløse 2010)

   h t t p://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35126824:13-års-fængsel-for-jalousidrab.html?forside

   ”Enligt René Bangshöj, chef på kvinnokliniken, hade läkaren kallats in för att hjälpa en nyförlöst kvinna med kraftiga blödningar.
   – När läkaren kom in möts han av skrik som sa ”Vi vill inte ha en manlig läkare på förlossningsrummet”, berättar han för Sveriges Radio Örebro.
   Läkaren ska enligt Nerikes Allehanda ändå ha gått fram till kvinnan, vars man då gick till attack.
   – Sedan kom brorsan in och attackerade läkaren bakifrån, säger René Bangshöj till Nerikes Allehanda.
   – Han försökte värja sig, men de fick ändå in en spark i ljumsken på honom, berättar han för Sveriges Radio Örebro.” (Sverige 2010)

   http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2010/11/18/lakare-overfallen-pa-grund/index.xml

   ”En mandling beboer på Carl Jacobsens Vej i København fik omkring klokken 19 i aftes noget af et chok. Der blev nemlig smidt et kanonslag ind ad vinduet i hans lejlighed.

   (…)

   “Vi har et signalement af tre unge i 15-20-års alderen, De er udlændinge” (København 2010)

   h t t p://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-35155935:smed-kanonslag-ind-ad-vindue.html?forside

   ”En 21-årig mand stod natten til lørdag klokken 02.10 i Fiskergyde i Århus C omkring Vinstuen. Her kom en mand gående forbi ham, og helt umotiveret knaldede han den 21-årige en på det ene øre.
   Den 21-årige kender ikke gerningsmanden og blev noget chokeret over, at han fik tæsk af at stå på gaden.” (Aarhus 2010)

   H t t p://lokalavisen.dk/21-aarig-slaaet-i-ansigtet-af-forbipasserende-/20101120/artikler/101129996/1009

   Kommentar by Liva — 21. november 2010 @ 18:13

  20. #8 Falkeøje

   Churchill sku’ også ha’ udtalt følgende – There are three types of lies: Lies, damn lies and statistics.

   Kender ikke denne Niels Krause-Kjær, måske er han journalist højskolens eksterne lektor i faget manipulation.
   Gid han må blive kultur beriget – og helst grundigt.

   Kommentar by Grove City, Ohio — 22. november 2010 @ 03:27

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper