28. november 2010

Barack ’57 states’ Obama (maj 2008) – Sarah ‘North Korean allies’ Palin (november 2010)

Enhver politiker der gennem længere tid er i mediernes søgelys, laver fortalelser, det gælder både Barack Obama og Sarah Palin. For tiden skriver de danske medier meget om Sarah Palin, der måske, måske ikke bliver republikansk præsidentkandidat i 2012. I maj 2008 førte Barack Obama kampagne for at blive demokraternes præsidentkandidat, og han så ud til at vinde, hvad han som bekendt gjorde. Under et valgmøde i Beaverton (Oregon) kom han til at sige følgende…

“It is wonderful to be back in Oregon… Over the last 15 months, we’ve traveled to every corner of the United States. I’ve now been in 57 states? I think one left to go. Alaska and Hawaii, I was not allowed to go to even though I really wanted to visit, but my staff would not justify it.” (Barack Obama, 8. maj 2008)

(Youtube, Obama Claims He’s Visited 57 States)

I skrivende stund omfatter avisdatabasen Infomedia samlet 33.131.612 artikler, men det er ikke lykkedes mig at finde en eneste artikel hvor Obamas fortalelse nævnes. Ikke en. Googler man på danske netsider, så dukker der to hits op – en henvisning til en kommentar her på siden, samt en apolitisk citat-samling.

Onsdag blev Sarah Palin interviewet af Glenn Beck på Fox News, og kom her til at omtale Nordkorea som USA’s allierede. Det blev påtalt af studieværten, og hun rettede øjeblikkeligt.

“This is stemming from, I think, a greater problem when we’re all sitting around asking, ‘Oh no, what are we going to do,’ and we’re not having a lot of faith that the White House is going to come out with a strong enough policy to sanction what it is that North Korea is going to do… Obviously, we gotta stand with our North Korean allies… And we’re also bound by prudence to stand with our South Korean allies, yes.” (Sarah Palin, 24. november 2010, Youtube)

De danske medier gav den fuld skrue, og fikspunktet var i flere aviser, herunder fredagens Urban, ikke at det var en fortalelse, men uvidenhed. Urban sætter fortalelsen op over en halv side med billeder af Palin og Nordkoreas diktator, og insinuerer nedladende, at Palin mente det seriøst. Samme dag spurgte Ekstra Bladet retorisk. “Er hun dum eller hva'”.

“Er der to, der står sammen mod resten af verden, er det tilsyneladende USA’s fhv. vicepræsidentkandidat Sarah Palin og Nordkoreas store leder, Kim Jong-Il…” (billedtekst)

(Urban, 26. november 2010, s. 20; journalist Lykke Wiborg Christensen)

(Googlesøgning: ‘Palin støtter Nordkorea’; seneste fire dage)

Apropos.

 • 22/11-10 Berlingske blog – Mads Fuglede: USA i dag: Fra min lille bog.
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/20540/trackback

  22 Comments »

  1. Hov, 57..?

   Er det et tilfælde, at han rammer netop antallet af medlemsstater i OIC

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 28. november 2010 @ 18:55

  2. Grotesk idioti hold da kæft hvor er de infame ondskabsfulde,glæder
   mig efterhånden til det hele bryder sammen, så de idioter kan hilse
   personligt på holger DANSKE.

   Kommentar by gravballemanden — 28. november 2010 @ 19:04

  3. Det synes som om der snart ikke findes en eneste journalist på planeten, der interesserer sig for politiske sager. Det ender i personfnidder og -angreb hele tiden :(

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 28. november 2010 @ 19:17

  4. Nu er det jo ligesom ikke eneste gang damen har fortalt sig………
   Men hvis Uriasposten vil til at forsvare Palin også fremover kan det jo kun blive underholdende….!

   Kommentar by Stauningigenigen — 28. november 2010 @ 19:45

  5. Sarah Palin har på sin facebookprofil lagt en lille opgørelse over nogle af Obamas fortalelser og sludder og vrøvl, som ikke er blevet blæst op som hendes lille fortalelse, som hun 8 sekunder efter rettede.
   Prøv at se her:
   http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/11/palin-og-fortalelser.html

   Hvis man følger de indlagte youtubevideoer får man et godt grin og bliver samtidig chokeret over at der ikke har været en berettigelse i danske TV medier over deres bashing af Palin i denne sag.

   Denne kan også anbefales hvor en engelsksprogkyndig går i detaljer med fejlagtig oversættelse af det som Palin faktisk siger.
   http://www.facebook.com/notes/michael-kvetny/sarah-palin-kanoflet-af-sprogspader/461416136405

   Kommentar by synopsis-olsen — 28. november 2010 @ 20:43

  6. Stauningigenigen, du lever i verden anno 1930. Hvis du kunne læse og forstå en tekst, så ville du have opdaget at artiklen ikke kræver støtte til Palin, Obama eller nogen anden. Den påpeger bare med endnu et eksempel at dansk presse ikke er det papir værd den er trykt på. Af samme grund har jeg opsagt mit abonnement på den mindst ringe avis, da selv dens bundniveau blev for lavt.

   Der er masser af eksempler. Alle havde meget travlt med at berette om HTS’ “frikendelse” i skattesagen. Ingen, absolut ingen, beskæftigede sig med at den så samtidigt fældede hende i løgnen overfor justisministeriet.

   Hende er du med dit “nick”, sikkert med til at sætte i statsministerstolen om et års tid. Hvordan har du det med at sætte en notorisk løgner der?

   Kommentar by Hans Jensen — 28. november 2010 @ 20:43

  7. ->4 Stauningigenigen

   Pssst: Pointen drejer sig vistnok ikke så meget om at “forsvare Sarah Palin” som at illustrere mainstreammediernes opgivelse af journalistiske idealer til fordel for medløberi og bias i én bestemt retning.

   Men hånden på hjertet, det vidste du nu nok også, ikke?

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 28. november 2010 @ 21:31

  8. …. eller med andre ord, Stauningigenigen mener altså ikke at journalister bør behandle politikere fair, objektivt og sandfærdigt, men skal løbe med flokken og shame dem som anstændigheden og den gode tone har defineret som spedalske.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 28. november 2010 @ 21:33

  9. Nu har danske journalister selv den opfattelse at der er 52 stater (der er 50, skulle nogen være i tvivl) så hvis Obama siger 57 stater er de nok bare ikke opdaterede.

   Kommentar by Henning — 29. november 2010 @ 00:11

  10. Ja, nu har danske journalister, gennem 8 år informeret os om at Bush er dum. Han er ingen stor taler, men hver lille krølle på tungen blev udlagt som bevis på lav IQ. At Obamas veltalenhed skyldes hjælp fra teleprompter, forbigår man i tavshed. Fra journalistens håndbog: Republikanere og konservative er onde og dumme, socialister og demokrater er gode og kloge.

   Sarah Palin er republikaner, og derfor ond og dum, sidste Palin bashing fra MSM: In case Sarah Palin really needed any extra “creepy mom” points, last night’s episode of Sarah Palin’s Alaska serves up plenty. On a friendly family fishing trip, things take a turn for the terrifying when Palin wields a billy club (yes, an actual billy club) to put several halibut out of their misery.

   Det er virkelig forfærdeligt, tænk sig, hun aflivede en fanget rødspætte med en kæp!! Jeg spørger bare venstrefløjen, hvad skulle hun ellers gøre med fisken, tilkalde en dyrlæge??

   Kommentar by Sailor — 29. november 2010 @ 02:51

  11. Måske henregner han simpelthen nogle europæiske stater til at høre under USA? ;-)

   Og gad vide, hvem der mon i så fald er Area 51? UK? :D

   ( “Our staionary aircraft carrier in the North Atlantic and European theatres of operation …” )

   Kommentar by Bjovulf — 29. november 2010 @ 03:23

  12. Dette stykke værktøj vil jeg have som julegave.

   http://www.foxnews.com/scitech/2010/11/24/armys-revolutionary-rifle-use-afghanistan/?test=faces

   Per N

   Kommentar by Per N — 29. november 2010 @ 07:53

  13. Og i deadline i 1 sektion til slut blev der gjort nar.

   Jeg mener godt man kan sige at der blev gjort nar, for man havde gjort sig den umage at klippe lyden fra interviewet ind over Palin stående på en taler stol og således indikere at det var fra en tale hun holdt… og ikke en fortalelse i et interview..

   Kommentar by Martin T — 29. november 2010 @ 12:33

  14. Det har jo nok noget at gøre med at i Obamas tilfælde var der nok ikke nogen der var i tvivl om at det var en fortalelse hvorimod man i Palin`s tilfælde før har set og hørt hendes manglende viden på det udenrigspolitiske område.
   Så til jer der er tilhængere af hende vil jeg bare sige at i skal prise jer lykkelige over at hun ikke er blondine.

   Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 29. november 2010 @ 14:38

  15. Hvis det forholder sig som du siger Martin T, så er der ikke tale om at gøre nar, men om simpel manipulation og svindel. Den kan sagtens bære en klage til DR.

   Man skriver til redaktionen, adressen findes på DR’s hjemmeside. Som det allerførste skriver man helt tydeligt og klart “Dette er en formel klage over udsendelsen xx/xx 2010 kl xx.xx, og forventes behandlet efter regler om klager over DR’s programvirksomhed”. Gør man ikke det, kalder de det en kommentar og smider den i papirkurven.

   Derefter skriver man pænt og høfligt at de har sammensat tekst og billeder fra 2 forskellige begivenheder, hvilket er manipulation og løgn.
   Så går det et uges tid, og man får svar fra den ansvarlige redaktør, der påberåber sig journalistisk frihed og satire. Man svarer tilbage at journalistisk frihed ikke er ret til løgn, og at man heller ikke synes det er satirisk, og at det mindste man kunne forvente var at der i udsendelsens speak eller ved undertekst står at det er manipuleret.
   På det her tidspunkt involveres Jacob Mollerup, og selv om han er gammel kommunist, er han dog modtagelig for argumentation.

   Han sender en afgørelse, kaldet en indstilling, til generaldirektøren som heldigvis ikke mere hedder Plummer, og DR pålægges at dementere.

   Dementiet står så på DR’s hjemmeside en uges tid, og forsvinder så i nyhedsstrømmen. Det kan man ikke bruge til alverden, men – man har fået sat et solidt aftryk om at der er grænser for galskaben, og den pågældende redaktør har fået en uafvaskelig plet på generaliebladet. Det gør det også nemmer for den næste klager, der er måske ikke flyttet en hegnspæl, men den står mere løst.

   Kommentar by PeterK — 29. november 2010 @ 15:33

  16. Per Henriksen, du har heller ikke rigtig fattet det vel?

   Det handler ikke om Palin, det handler om en partisk og skævvreden presse i Danmark. Det ville være bedre hvis Palin var blondine, for så vidste mani det mindste hvorfor.

   Glæd dig over at Obama har 2 år tilbage som præsident, for derefter hører vi ikke mere til ham.

   Kommentar by Hans Jensen — 29. november 2010 @ 15:36

  17. ->14 Per Henriksen

   OK, nu fanger bordet så. Prøv lige at fortælle mig hvor intelligent du finder disse uforgribelige ord af Barack H. Obama:

   “”What is your take or opinion about jihad? Or jihadi, whatever is your opinion, what do you think of them?”

   Obama initially seemed taken aback, fumbling for an answer: “Well…” Pause. “You know, uh…” Pause. Then he fell back on some clichés from back in Great World Religions class: “The phrase Jihad has lot of meanings within Islam, and is subject to a lot of different interpretations. But I will say that first, Islam is one of the world’s great religions.” Having begun mining the boilerplate, he finally hit something resembling a stride: “And, uh, more than a billion people who practice Islam, the overwhelming majority, uh, view their obligations to their religion as ones that reaffirm peace and justice, and fairness and tolerance. I think all of us recognize that this great religion in the hands of a few extremists has been distorted to justify violence against innocent people that is never justified.”

   Min pointe er at den slags hårrejsende søforklaringer og udenomssnak kan du finde mindst lige så ofte hos Obama, men medierne er bevidstløse flokdyr og medløbere der følger én stiltiende vedtaget fortælling, nemlig at det er Republikanere i almindelighed og Sarah Palin i særdeleshed der er de dumme. Synes du at dette er lødig journalistik, og vil du gerne betale for medier der driver propaganda i stedet for journalistik? Jeg vil ikke.

   Og nej, dette var heller ikke udtryk for støtte til Palin.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 29. november 2010 @ 16:38

  18. -> “hvor intelligentE”, skulle der stå. Kilde:

   h t t p://www.jihadwatch.org/2010/11/spencer-obamas-religion-of-peace-policy-errors.html

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 29. november 2010 @ 16:40

  19. […] Uriasposten – Barack ‘57 states’ Obama (maj 2008) – Sarah ‘North Korean allies’ Palin (november 2010) […]

   Pingback by 37 grader » Palin-propagandaen — 29. november 2010 @ 17:18

  20. http://www.youtube.com/watch?v=dFIjRFH3OJE

   Kommentar by Hodja — 29. november 2010 @ 21:21

  21. At få Palin ind i D.H.H. kan sørme da ikke blive værre end med denne skabsmuslim til Barak Hussein Obama derinde !

   Hun skal blot poleres og undervises et par år mere – og hendes husmoder-snusfornuft er måske ikke så ringe at sætte i arbejde på posten, når man læser hvad Obama har trampet rundt i, og hvor, de par år han har siddet på posten!

   Kommentar by Vivi Andersen — 30. november 2010 @ 01:38

  22. @ 14:
   “i Obamas tilfælde var der nok ikke nogen der var i tvivl om at det var en fortalelse ”

   Her er flere “fortalelser” fra geniet. Især er den sidste interessant.

   It was also interesting to see that political interaction in Europe is not that different from the United States Senate. There’s a lot of — I don’t know what the term is in Austrian, wheeling and dealing.” –confusing German for “Austrian,” a language which does not exist, Strasbourg, France, April 6, 2009

   “On this Memorial Day, as our nation honors its unbroken line of fallen heroes — and I see many of them in the audience here today — our sense of patriotism is particularly strong.”

   Let me be absolutely clear. Israel is a strong friend of Israel’s. It will be a strong friend of Israel’s under a McCain…administration. It will be a strong friend of Israel’s under an Obama administration. So that policy is not going to change.” –Amman, Jordan, July 22, 2008

   “I’m here with the Girardo family here in St. Louis.” –speaking via satellite to the Democratic National Convention, while in Kansas City, Missouri, Aug. 25, 2008

   “What I was suggesting — you’re absolutely right that John McCain has not talked about my Muslim faith…” –in an interview with ABC’s George Stephanopoulos, who jumped in to correct Obama by saying “your Christian faith,” which Obama quickly clarified (

   Kommentar by marius — 30. november 2010 @ 01:43

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper