4. december 2010

DR fandt integrationsvenlig Islam (ahmadiyya-sekten, af muslimer betragtet som frafaldne)

Det fremgår hverken af artiklen på DR Online eller af indslaget på DR Update, at imamen og moskéen der bifalder den ny ‘forkynder-uddannelse’, tilhører ahmadiyya-sekten. En gren af Islam der ikke anser Muhammed for at være den sidste profet, som afviser jihad i betydningen hellig krig, og derfor betragtes som kættere af andre muslimske retninger.

Fra DR Online – Imamuddannelse er snart klar.

“Udenlandske imamer, rabbinere og præster skal på en ny uddannelse lære om danske samfundsforhold. Uddannelsen bliver oprettet for at sikre at de religøse ledere, der kommer her til landet rådgiver deres menighed i overstemmelse med danske regler og normer…

Og det er en rigtig god idé, mener Naimatullah Basharat, der er imam ved Nusrat Djahan Moskéen i Hvidovre.

– Man kan ikke arbejde som religiøs leder i et land, hvis man ikke kender landets love, siger han.”

Uddannelsen, der stammer fra Integrationsministeriet, bliver snart sendt i EU-udbud, og den starter foreløbig som en forsøgsordning. De udenlandske forkyndere skal, som det hedder, “have en viden om spilleregler, institutioner med videre, der er karakteristiske for det danske samfund”.”

(DR Update, 4. december 2010: Forkynderuddannelse på vej)

(alislamdk.org: “Kærlighed til alle, had til ingen”)

Apropos.

 • 24/12-05 Uriasposten – “Det er ikke et kors, det er ikke en halvmåne, men et hjerte” – lidt om en ’succeshistorie’.
 • Oploadet Kl. 19:50 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/20776/trackback

  16 Comments »

  1. Sekten Amadiya betragtes som ikke islamisk, fordi anstødelige ting fjernes, udglattes eller omfortolkes. Abdul Salam Madsens koranoversættelse er noget i den retning.
   DR’s journalister er håbløse i sandhedens og folkeoplysningens tjeneste, når det drejer sig om islam.
   En erhvervsdrivende der fupper kunderne, går man til, som var riget i fare. Proportionsforvrængning der vil noget.
   Imamuddannelse i EU-udbud? Det ender nok med, at man også udbyder et kursus for østkriminelle gående ud på at oplyse, hvor meget der må stjæles før man bliver buret inde.

   Kommentar by Menig 442 — 4. december 2010 @ 20:29

  2. alevierne er også ret fornuftige – og betragtes følgelig som ikke-muslimer og forfølges i Tyrkiet.

   Kommentar by Ulla Lauridsen — 4. december 2010 @ 20:34

  3. Jeg tror mange imamer med glæde vil tage mod tilbuddet om “kompetence”. Vi får se om det er til vores fordel at udstyre dem med sådan en

   – – –

   Kommentar by Morten - - - — 4. december 2010 @ 20:49

  4. Da jeg så indslaget tænkte jeg også på, hvor hult det var at man ikke nævnte at det var ahmadiyya muslimer man skildrede. Det er jo nærmest et gennemført manipulatorisk trick.

   I sommers skete der en nedslagtning af ahmadiyya’er i Lahore, og i Grahi Shahu i Pakistan.

   De blev angrebet af muslimer der sympatiserer med Taliban og al-Queda i Pakistan. Disse muslimer angreb de to Ahmadiyya moskeer der var fyldt med hundredevis af tilstedeværende. Mindst 80 personer blev dræbt. Angrebene i Lahore blev udført at mindst syv mænd, herunder tre selvmordsbombemænd. Nogle af de angribende fungerede som snigskytter fra en nærved liggende moske og dræbte deres medmuslimer.

   Ikke en eneste velkendt, repræsentativ anerkendt muslimsk religiøs leder noget sted har fundet det passende, indtil nu, at fremkomme med en fordømmelse af angrebet. Ikke en mediekommentator (undtagen i Israel) fandt det besværet værd at nævne, at det eneste sted i Mellemøsten, hvor Ahmadiyyas lever i fred og harmoni med deres naboer og nyder alle borger- og religiøse rettigheder er i Israel.

   Det er ikke dem der giver problemer.

   Langt de flest af de civile døde under Irakinvasionen døde for muslimeres egen hånd, idet man benyttede lejligheden til at gøre op med religiøse grupperinger man ikke brød sig om, men venstrefløjen får det udlagt som det var invasionstyrkerne der er årsagen.

   Abul Kaseem har forsket i de forskellige mange ’sekter’ i islam og siger derpå: “Det er vist ikke nødvendigt at fremhæve, at hver gruppe (og undergruppe) mener de er de sande muslimer, og at kun de har ret til at praktisere Islam. Derfor ‘kannibaliserer’ de ofte på hinanden. Der er ingen tolerance, kompromiser eller våbenhvile mellem disse grupper.”

   Kommentar by synopsis-olsen — 4. december 2010 @ 22:05

  5. Danmarks Radio demonstrerer atter, at de ikke er deres opgave voksen. Ganske enkelt : De er for RINGE.
   Eller er de ??? Ved de i virkeligheden godt. at de forvrænger sandheden ?
   I en privat virksomhed havde man fyret så dårlige medarbejdere.
   SYGT

   Kommentar by Anonym — 4. december 2010 @ 22:22

  6. Det er vel bare DR i en nøddeskal.

   Kommentar by Spinner — 4. december 2010 @ 22:52

  7. Ihukommende et bevinget citat af en vis ex-DR journalist, Jeppe Nybroe: “… føler ikke jeg er i sandhedsbranchen, men informationsbranchen …” , er jeg kommet til at overveje, om ikke problemet med DR netop er, at man er i sandhedsbranchen og ikke informationsbranchen?

   Kim og synopsis-olsen dokumenterer her, hvordan DR har udeladt væsentlige informationer om ahmadiyya-sekten, hvorved historien om den nye imamuddannelse bliver til formidling af DRs sandhed på bekostning af de informationer, som kunne have sat seerne i stand til selv at uddrage sandheden.

   Jeppe Nybroe var i virkeligheden også i sandhedsbranchen, selvom han angiveligt ikke følte han var i den. Han forfalskede informationerne så de passede til DR-sandheden, som han så formidlede til seerne. Nu er regulær forfalskning af informationer dog tilsyneladende for groft, selv efter DRs sandhedsbranche-codex, i hvert fald hvis det bliver opdaget, så han blev som bekendt fyret. Selv i DR skal man nok som hovedregel holde sig til de lovlige metoder: udvælgelse, udeladelse, fremhævelse, nedtoning og ordnet sammenstilling af informationerne med henblik på at formidle DR-sandheden til de værgeløse seere.

   Jeg ved godt at alle meningsdannere og medier benytter disse metoder og dermed gør sig til sandshedsformidlere på bekostning af ren informationsformidling i større eller mindre grad. Fuldstændig ren informationsformidling kan godt være lidt trættende. Den her aktuelle udeladelse af informationer om ahmadiyya-sekten er dog temmelig grov. Den er endnu et eksempel på, at DR er skruppelløs, også uden Jeppe Nybroe, når DR-sandheden skal frem.

   Kommentar by monse — 5. december 2010 @ 01:28

  8. Jeg tror helt seriøst, at journalisten ikke har vidst bedre. Hvis man er ligeglad, er sunni, shia, ahmadiyya og alevi jo ét fedt.

   Kommentar by Ulla Lauridsen — 5. december 2010 @ 08:57

  9. Det er da alle tiders ide, universitetsuddannelse til Imamer, det bliver spændende at se om de vil fravige reglen on at intet, absolut intet står over Koranen med Allahs guddommelige ord nedskrevet af analfabeten Muhammed. En helt fantastisk bog der i oplag ligger på bestseller listen i mellemøsten, endda foran “Mein Kampf” af den populære forfatter A. Hitler.

   Det har endda gode chancer for at blive et eksporteventyr, mon ikke også der skulle være en del Woodoo Præster fra Haiti der kunne tænke sig en Dansk universitetsuddannelse eller Budhister, eller fra mange andre sekter og religioner.

   Kommentar by Cantor — 5. december 2010 @ 11:00

  10. Mit gæt er, at Ahmadiyya oprindeligt er en helt anden religion, der er blevet underlagt islam.

   Men det er da på sin vis rart, at DR kan opdage noget, der ikke er så slemt som islam selv.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 5. december 2010 @ 11:23

  11. Jeg er træt af at høre om muslimer.

   Kommentar by odins bror — 5. december 2010 @ 12:33

  12. De har været her i mere end 40 år og der har mig bekendt aldrig været bøvl med dem. Hitz but tahrir har ofte demonstreret og truet foran deres moske, det manglede osse bare.
   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/259205:Kirke—tro–40-aar-med-moske-i-Hvidovre?all=1

   Kommentar by mb — 5. december 2010 @ 16:51

  13. > 8 Ulla Lauridsen

   Måske har du ret. Så kan vi føje inkompetence til listen over problemer med DR. Det gør ikke sagen bedre.

   Kommentar by monse — 5. december 2010 @ 17:34

  14. Når DDR endelige præsentere “moderat islam” så viser det sig, at det slet slet ikke er anerkendt af islam som islamisk. SUK.

   Kommentar by Anonym — 5. december 2010 @ 18:20

  15. Tak til Kim for oplysning om ahmadiyya-sekten. Det sætter DRs begejstring i perspektiv. Det bliver interessant at se hvem der vinder EU-udbuddet. Mon det bliver ligeså kompetente folk, som de andre der arbejder med “integration”?

   I øvrigt bemærkede jeg at uddannelsen på DR tekst-tv’sk blev til “imamuddannelsen”. Det var egentlig ikke helt skævt; det er jo netop muslimerne, der er årsagen til, at vores samfund nu også skal spilde penge på dette meningsløse tiltag. Var der ingen muslimer, så var der heller ikke brug for en forkynderuddannelse.

   Kommentar by Hr. Snusk — 6. december 2010 @ 17:54

  16. Vil denne uddannelse indebære, at voldelige, racistiske og kvindeundertrykkende vers i koranen bliver forkastet som historiske og uden nogen form for hellighed?

   Hvis ikke, vil jeg opfordre til at politianmelde deres materialer efter §266b.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 7. december 2010 @ 00:04

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper