17. december 2010

Mikael Jalving om svenske islamforskeres analyser af den Stockholmske selvmordsbomber

Mikael Jalving på sin JP Blog – Islamo-komedie på dansk (ikke online i den trykte udgave, se evt. blog-indlæg).

“Sverige er et forunderligt sted på kloden. En ung irakisk indvandrer fra en lille smålandsk flække, gift og far til tre, sprænger sig selv og sin bil i tusind stykker midt i Stockholms julehandel. Heldigvis kommer ingen alvorligt til skade udover irakeren, der dør på stedet efter at have sendt en klar besked til det svenske folk…

Bombemandens ord er så glasklare, at ingen instruktør eller spindoktor kunne havde fundet på noget, der bedre beskriver virkelighedens Sverige, og vi må være ham taknemmelig for på denne måde at have oplyst borgerne om det ny Sverige. Landet rummer fjender, unge eller yngre vrede mænd, tilsyneladende integreret, tilsyneladende fredelige, men fulde af had til det samfund, de har bosat sig i, og som for en stor dels vedkommende forsørger dem.

Men hør nu, hvordan bombemandens testamente bliver oversat til politisk korrekt svensk af fire eksperter, udvalgt af dagbladet Sydsvenskan.

Entré Jan Hjärpe, islamforsker ved Lunds Universitet: »Jeg har lyttet til selvmordsbomberens lydfil og været inde på hans Facebook-side. Det er tydeligt, at fyren havde et traume. Han ville begå selvmord. Og så begår han det, psykologer kalder udvidet selvmord.« Bombemanden var altså bare syg. Ro på.

Entré Anne Sofie Roald, islamforsker ved Malmö Högskola. Hun retter kikkerten mod Danmark og Lars Vilks: »Sverige har et mildere debatklima end både Norge og Danmark, hvor der er et vældigt anti-muslimsk udtryk i pressen og den politiske diskussion. Derfor er det mærkeligt, at det sker i Sverige. Men Vilks-affæren er nok en udløsende faktor. Han dukker op i pressen igen og igen.« Den skyldige hedder altså Lars Vilks, ikke Taimour Abdulwahab.Og angrebet “burde” være sket i Danmark eller Norge.

… lad os nyde ordene fra dagens sidste ekspert Jonas Otterbeck, nok en islamforsker ved Lunds Universitet.

Sydsvenskan konfronterer ham med, at han for blot et år siden afviste, at der skulle være frygt for islamisering af Sverige: »Der er endnu ingen, som har sprængt en bilbombe i Stockholm og skreget “Jihad”«. Hertil svarer han nu med et smil på læben: »Ups, sagde jeg det? Ja, islamkritikere har allerede gjort et stort nummer ud af det.« I Sverige tror islameksperterne ikke en gang på, hvad de selv siger. Det er uvirkeligt pjank og fantasifulde påfund alt sammen.”

Oploadet Kl. 04:35 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/21247/trackback

15 Comments »

 1. Ja, det er til at brække sig over.
  Kun en trøst i dette og det er at glæde sig over, at PK’en i Sverige er mere politisk korrekt i Sverige end den trods alt er i Danmark.
  Journalister er dumme, naive og har rygrad som skindet på en kop lunken cacao.
  Glædelig jul til alle.

  Kommentar by Neuhammer — 17. december 2010 @ 07:29

 2. Journalister skrev jeg. Der skulle have stået islamforskere.

  Kommentar by Neuhammer — 17. december 2010 @ 07:31

 3. […] .Entré Jan Hjärpe, islamforsker ved Lunds Universitet: »Jeg har lyttet til selvmordsbomberens lydfil og været inde på hans Facebook-side.Det er tydeligt, at fyren havde et traume. Han ville begå selvmord. Og så begår han det, psykologer kalder udvidet selvmord.« Bombemanden var altså bare syg. Ro på. Entré Anne Sofie Roald, islamforsker ved Malmö Högskola. Hun retter kikkerten mod Danmark og Lars Vilks: »Sverige har et mildere debatklima end både Norge og Danmark, hvor der er et vældigt anti-muslimsk udtryk i pressen og den politiske diskussion. Derfor er det mærkeligt, at det sker i Sverige. (Mikael Jalving: Jyllands-Posten 17.12.2010 : Islamo-komedie på svensk, ikke online) […]

  Pingback by »Der Altkanzler« « Snaphanen — 17. december 2010 @ 07:41

 4. Roald er konvertit

  http://www.morgenbladet.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101210/ODEBATT/712109993/-1/BOKER

  selvom hun ikke præsenterer sig som sådan

  http://www.cmi.no/staff/?annesofie-roald

  Kommentar by Snaphanen — 17. december 2010 @ 07:50

 5. Det er ren Radikalt ‘Klaus Bondom’ (om indvandreres overfald på bøsser)

  Kommentar by kbh — 17. december 2010 @ 08:29

 6. “Jeg forstår bare ikke hvorfor de gør det her” (… underforstået at de selv ligesom bøsser er en offergruppe)

  Kommentar by kbh — 17. december 2010 @ 08:30

 7. “Udvidet selvmord” [sic]

  Det minder om kriminologen i nyhedsprogrammet Ethel the Frog i denne Monty Python-sketch: “After all, a murder is only an extroverted suicide” (min. 1:30):

  h t t p://www.youtube.com/watch?v=evj24bXakqg

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 17. december 2010 @ 10:27

 8. DR klappede med hatten forleden fordi Muslimernes Fællesråd havde fordømt terror. Med en hel flom af ord og næsten eksalteret flød det ud af speakeren hvad mussulmænnerne havde sagt om terror. Den hellige grav var nu velforvaret – mussulmænnerne havde fordømt terror.

  Men som sædvanlig var selvbedraget på DR massivt. Hele omdrejnings- punktet i al ordgyderiet var ordet “uskyldige”.

  Hvem er det der er “uskyldige” i Islam Org. Hinduer, Kristne, jøder, buddhister, animister, bahai´er, ahmadier……..?

  Kommentar by Limewoody — 17. december 2010 @ 13:21

 9. Korrekt, man KAN ikke læses muslimers ord for pålydende, de skal tolkes ind i deres univers.
  Det er der aldrig nogle i DR der gør.
  Men de er jo også halal-journalister, som iøvrigt kun gør brug af halal-eksperter.

  Kommentar by Petersen — 17. december 2010 @ 17:17

 10. Hændelsesløbet har bare vist, hvordan islamisk indvandring kan ødelægge et hvert demokratisk samfund. `Det er ufatteligt, at socialdemokrtiet/SF og de radigale vil ødelægge det velfærdsamfund, som de selv over længwere årrække har kæmpet for med at opbygge. De har således arbejdet intens på at få flest mulige uintegrebare indvandre/ stemmekvæg fra de islamiske lande på bekostning af deres kernevælger. Det nytter ikke noget at føre en strudsepolitik på indvandrings -politiske område og samtidigt være faktaresistente.

  Det kunne også ske i Danmark.

  Kommentar by Bjarne Thomsen — 17. december 2010 @ 21:27

 11. Politikens Bjørn Bredal gennemgår en interessant del af den svenske benægtelse af islamisk terror, koncentreret om den svenske religionshistoriker Mattias Gardell og hans bog “Islamofobi”. I det omfang Bredal tillader sig at inddrage virkeligheden i beskrivelsen af virkeligheden, er det ikke så ringe endda. http://politiken.dk/kultur/boger/faglitteratur_boger/ECE1145219/bjoern-bredal-hvad-er-op-og-ned-i-den-svenske-debat-om-islamisme/

  Kommentar by Niels P. — 17. december 2010 @ 22:06

 12. Jeg har meget svært ved at have ondt af manden, det var hans tydelige hensigt at tage så mange som muligt med i døden. At det kun var ham selv der døde er et svine held.
  Man kan naturligvis så undre sig over hvor mange jomfruer han nu får?

  Den svenske reaktion er mærkelig. Kan ikke hører, vil ikke hører!

  Kommentar by Andreas — 18. december 2010 @ 16:13

 13. Jalvings kommentar er vist her:
  http://www.rights.no/publisher/publisher.asp?id=56&tekstid=4462

  Kommentar by jonas — 19. december 2010 @ 01:33

 14. Se dette
  http://www.youtube.com/watch?v=zR2ZJzn8X8M&feature=fvsr

  Kommentar by jonas — 19. december 2010 @ 01:50

 15. […] Efter fumlejihadisten i Stockholm i december 2010, trak han sådan her i land: […]

  Pingback by Grænser for Kunst « Snaphanen — 30. april 2013 @ 07:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper